Sportberichten


Plaatsing  
 
04-07-2019  

Zweedse Lickhammer wint eerste ZZ Ruiterdagen

 

ALMELO – Het eerste ZZ parcours klassiek tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen werd een prooi voor de Zweedse amazone Erika Lickhammer. Met haar paarden Eclipse (0-34,0) en Jazou (0-37,52) legde zij in de barrage beslag op de plaatsen 1 en 2 voor Pim Mulder met Ferano (0-38,42). Als beste Tukker reed Lars Wigger met Foline foutloos naar plek 4 in een tijd van 41,42 seconden daarmee de Finse Evaliine Talvio met Glock's Champions Ludwig (47,43), rijdend voor BWG Stables van de gebroeders Schröder, ruim voorblijvend met eveneens  nul fouten in de barrage.

De 53e Almelose Ruiterdagen Op het Twents Hippisch Centrum aan De Bosrad zijn vrij toegankelijk en sluiten zondag af met de finales in de dressuur en springen met als hoogtepunt de zware derby die Pim Mulder ook al eens op naam schreef. Fotosessie RTV Oost: https://www.flickr.com/photos/rtvoost/albums/72157709483611411

Klik hier voor alle uitslagen paarden.
 

 
05-07-2019  

Bas van der Aa op dreef tijdens Ruiterdagen

 

ALMELO – Albergenaar Bas van der Aa liet zich vrijdag van zijn goede kant zien op de Almelose Ruiterdagen. Met Danga WS won hij de ZZ-rubriek klassiek door in de barrage concurrent Jan Diepman op Favorite met 0,34 seconden nipt voor te blijven. De Zweedse amazone Erika Lickhammer - een dag eerder ook al succesvol - met Eclipse legde eveneens foutloos beslag op de derde plek over het door internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman gebouwde parcours.
In het ZZ-2 fasen moest Van der Aa met Danga WS genoegen nemen met een vierde plek achter winnaar Robert Vos met Diabeau. Pim Mulder met BCO Furioso en Hessel Hoekstra met Condavel werden respectievelijk tweede en derde.

In het nationaal 1.40 m behaalde Van der Aa met Cartoon HL een tweede plek achter de winnaar in de barrage Pim Mulder op BCO Milton Z. Eric ten Cate eindigde met Lacoste 145 in de derde tijd voor Vincent Geerink met Fity-Fifty terwijl Robert Vos op Chappeau als vijfde eindigde door tegen een balkje op te lopen.

Het Z-klassiek leverde in de barrage een overwinning op voor de Brabander Marwin van den Nieuwenhuijzen met E-jopieR. Jan Diepman reed Godon naar de tweede tijd terwijl de eveneens foutloze Erika Lickhammer haar Nick naar de derde tijd reed. Vincent Geerink plaatste zich met twee troeven voor de barrage maar met zowel Iniesta als Elamé viel er wel een balk uit de beugels waardoor de snellere tijden niet meer betekenden dan de plaatsen 4 en 5.  
Het Z-2 fasen werd gewonnen door Hessel Hoekstra met Diazetta. Daarmee werd Melissa Maatkamp met Celvana en Koen Westerndorp met Durano verwezen naar de plaatsen 2 en 3.

 
06-07-2019  

Pim Mulder wint GP van Almelo

 

ALMELO – Een dag na zijn fraaie zege over 1.40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again troefde hij Wessel Hoekstra af die met Comme Prévu langdurig aan kop stond en bijna zeker leek van zijn overwinning om de Grote Prijs van de stad Almelo. Oud- Almeloër Don Willmsen behoorde met Corazon eveneens tot de twaalf foutlozen in de eerste omloop. Hij zette in de barrage de derde tijd neer voor de Zweedse Erika Lickhammer op Jazou die met Flyer S zich ook nog als zesde kwalificeerde.
Lees meer op HippischTwente.nl

<< Wethouder Jan-Martin van Rees en burgemeester Arjen Gerritsen overhandigden Pim Mulder een tuinset van Kees Smit en de fraaie bokaal naast de gebruikelijke envelop met inhoud.

 
06-07-2019  

Rom Vermunt scoort op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – In de ZZ-licht dressuur, de zwaarste dressuurproef tijdens de Almelose Ruiterdagen,  reed Rom Vermunt met Haciëndo naar een eerste en derde plek in de vrijdag twee verreden proeven. De rij-instructeur uit Geesteren hield daarmee de Twentse eer hoog in het nationale veld van concurrenten.
In rubriek 115A behaalde Vermunt een score van 250,5 punten, goed voor een derde plek achter Margreet Prosman (Harmelen) met Hublot die nipt 2 punten hoger scoorde. De Brabander Lars op ’t Hoog behaalde in deze rubriek met Handretti de hoogste dagscore die door de jury werd beloond met 266,5 punten.
In rubriek 116A reed Vermunt zijn paard Haciëndo voor een andere jury naar een winnende score van 139 punten. Prosman werd hier met Hublot (233 pnt.) wederom tweede voor de Rijssense Ashly Langevoort die met Happy Dancer 230,5 punten kreeg toebedeeld.

<< In de Fairfax finale Kür op Muziek werd Annemieke Vincourt (Zuidwolde) met High Sociëty de winnares van het Fairfax dressuurzadel. Zij reed een gemiddelde van 75 procent. Lars op ’t Hoog werd met Handretti als tweede geklasseerd met een gemiddelde score van 73,38 procent. De Brabantse Rosalie Mol werd met minder dan eenprocentpunt minder derde op Indigo, het paard waarmee ze vorig jaar in Almelo nog derde werd in de klasse M

< Annemiek Vincourt ontvangt hier het fraaie dressuurzadel beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant Fairfax.

Klik hier voor alle uitslagen in dressuur en springen (paarden en pony's)
 

 
07-07-2019  

Mulder wint ook de derby Almelose Ruiterdagen


Pim Mulder was de meest succesvolle deelnemer bij het springen. Hij won ook de derby om de Bolk Transport Prijs met een Kylix paardensolarium als ereprijs naast de gevulde envelop.
 

ALMELO – De derby in het springen is een der zwaarste onderdelen van de paardensport. In Almelo al 34 jaar verreden. Jos Brinkman uit Albergen is als internationaal 3* parcoursbouwer al sinds jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze wedstrijd over een lengte van ruim 1300 meter met 23 sprongen over natuurlijk ogende hindernissen waaronder de fameuze Irish Wall.
De derby in Almelo onder de naam Trial Jumping is derhalve alleen voor de best geklasseerden uit de dagen vooraf in de klassen Z en ZZ weggelegd. Dat ruiters deze derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vaker dan een keer winnen is dan ook op een hand te tellen. Grote namen als Hans Brugman en Wim Schröder uit het verleden lukte dat maar een keer evenals de nog actieve Gert Jan Bruggink die tijdelijk wat met fysiek ongemak tobt.
Wie het wel lukten waren o.a. Eric Wiefferink en Pim Mulder die het beiden zelfs in twee opeenvolgende jaren lukte. Ook Tom Brinkman, zoon van de parcoursbouwer, schreef de derby in Almelo al twee keer op naam, evenals Eric ten Cate, maar sinds zondag is Pim Mulder de absolute alleenheerser. Hij reeg de successen aaneen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen en won ook het fameuze slotnummer, de derby. Slechts drie deelnemers wisten de eerste omloop foutloos te blijven en in de noodzakelijke barrage was Pim Mulder met Gondola B ongenaakbaar. Hessel Hoekstra was met Diazetta 1,68 seconden langzamer. De winnares van vorig jaar Melissa Maatkamp kwam met Celvana nog wel foutloos door de eerste lange omloop maar zag in de barrage af van verdere strijd na een afgeworpen balk om haar paard verder te sparen. Ook dat behoort bij de paardensport. Winnaar Mulder had met BCO Furioso nog een tweede troef in dit zwaarste nummer van de Almelose Ruiterdagen. Met een springfout in de eerste omloop zette hij de wteede tijd neer, goed voor een vijfde plek overall achter de als vierde geëindigde Koen Westendorp met Celano die eveneens met een springfout nipt sneller was dan Mulder op de rug van BCO Furioso.

Alle uitslagen paarden dressuur en springen klik hier

 

 
07-07-2019  

Heracles huurt Mauro Jr en contracteert Szöke

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft opnieuw haar slag geslagen op de transfermarkt. Van PSV komt Mauro Junior over. De Braziliaan is gehuurd voor de periode van één seizoen om meer speelervaring op te doen in de eredivisie. De jongeling geldt als een groot talent en tekende in 2017 bewust voor 4 jaar bij PSV met de wil om te slagen.

Van Fc Köln komt de Serviër Adrian Szöke over. Hij speelde al in het Servisch nationale team onder de 18. Bij Fc Köln fungeerde hij vaak als schaduwspits op het tweede niveau waarin hij vorig seizoen 12 keer tot scoren kwam.

Eerder al haalde Heracles Almelo Navajo Bakboord en Teun Bijleveld van Jong Ajax binnen waarvoor zij uitkwamen in de Keukendivisie.
De Almelose club shopte ook in Zuid Duitsland bij SpVgg Unterhaching waar het de Griek Orestis Kiomourtzoglo wist te strikken. Op Mauro Junior na die werd gehuurd, tekenden alle jonge talenten voor twee jaar met de optie van een verlenging van een jaar.  

Heracles Almelo maakte de overeenkomsen met Mauro Jr en Adrian Szöke officieel bekend tijdens de familiedag van Heracles Almelo. Naar schatting kwamen daar vandaag zo'n 15.000 bezoekers op af. De club bereikte ook een nieuw record bij de verkoop van seizoenkaarten.

 
09-07-2019  

Dalmau naar Utrecht, Dessers naar Heracles

Van Nieff voetbalt verder in Hongarije
 

ALMELO – De Spaanse spits Adrian Dalmau kan na bejubeld te zijn, nu door de Heraclesfans worden gehekeld. Op het dieptepunt van zijn carrière gaf Heracles Almelo hem een kans. Ooit als jongeling door Real Madrid binnengehaald als groot talent maar afgezakt tot het derde niveau in Spanje. In Almelo kreeg hij een nieuwe kans met een 2-jarig contract en zowaar, schopte de soms te fanatieke (9x geel) en gedreven spits er in zijn eerste seizoen in de eredivisie 19 in. Slechts De Jong en Tadic gingen hem nog voor. Dan zingt zijn naam rond en anders zorgt daar zijn management wel voor. In thuisland Spanje zong rond dat Leganes en Granada interesse hadden, Heerenveen werd afgewimpeld en Macabi Tel Aviv deed zelfs een zeer fors salarisaanbod, hetgeen Dalmau’s hoofd op hol deed slaan. Heracles en Macabi werden het niet eens. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De topscorer van Heracles gooide daarop de kont tegen de krib en weigerde zelfs werk, het geen hem op een schorsing van de club kwam te staan.

Kruisbestuiving
Bij Heracles Almelo weten ze dat het kwaad kersen eten is met spelers die in het hoofd ontsporen en daarbij eerder een last dan een lust worden. Kortom er diende zich een ontsnappingsroute aan. Bij Fc Utrecht bleek Cyriel Dessers eventueel los te weken. De Belg van Nigeriaanse afkomst schopte het in zijn thuisland tot de nationale jeugd onder de 21. Utrecht nam de tweebenige spits in 2017 over van NAC . In Utrecht maakte Dessers zijn verwachtingen niet geheel waar op het hoogste niveau maar wist toch regelmatig het net (12x) te vinden ondanks een flinke blessureperiode. In die tijd leerde hij tevens Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak kennen tijdens de revalidatie in de Zeister bossen. Ook landgenoot Dario van der Buijs kende hij al van eerdere duels. Dessers komt dus niet helemaal als een vreemde eend in de bijt bij Heracles binnen en sloot in Almelo al een overeenkomst af voordat Dalmau in Utrecht rond kwam. Dessers reisde maandag al gelijk af met zijn nieuwe club naar het trainingskamp in Billerbeck (D) waar hij liet weten vertrouwen te hebben in zijn kans bij Heracles Almelo. ‘Er schijnt bij deze club iets in de lucht te zitten dat spitsen doet bloeien. Ik wil dus ook in het rijtje van goede spitsen bij Heracles’, zo zijn ontboezeming in Billerbeck.

Van Nieff naar Hongaarse Puskás Akademia FC
Heraclesmiddenvelder Yoëll van Nieff (26) vervolgt zijn voetbalcarrière in Hongarije. Al aan het einde van het seizoen werd duidelijk dat in Almelo geen verdere toekomst gloorde. Van Nieff mocht derhalve transfervrij vertrekken. Van Nieff vond zijn heil onder de rook van Budapest in het stadje Felcsút waar in 2005 de club Puskás Akademia FC werd opgericht en vernoemd naar de beroemdste speler die Hongarije ooit kende.

Archief
Terug naar vorige pagina