Sportberichten


Plaatsing  
 
05-07-2019  

Bas van der Aa op dreef tijdens Ruiterdagen

 

ALMELO – Albergenaar Bas van der Aa liet zich vrijdag van zijn goede kant zien op de Almelose Ruiterdagen. Met Danga WS won hij de ZZ-rubriek klassiek door in de barrage concurrent Jan Diepman op Favorite met 0,34 seconden nipt voor te blijven. De Zweedse amazone Erika Lickhammer - een dag eerder ook al succesvol - met Eclipse legde eveneens foutloos beslag op de derde plek over het door internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman gebouwde parcours.
In het ZZ-2 fasen moest Van der Aa met Danga WS genoegen nemen met een vierde plek achter winnaar Robert Vos met Diabeau. Pim Mulder met BCO Furioso en Hessel Hoekstra met Condavel werden respectievelijk tweede en derde.

In het nationaal 1.40 m behaalde Van der Aa met Cartoon HL een tweede plek achter de winnaar in de barrage Pim Mulder op BCO Milton Z. Eric ten Cate eindigde met Lacoste 145 in de derde tijd voor Vincent Geerink met Fity-Fifty terwijl Robert Vos op Chappeau als vijfde eindigde door tegen een balkje op te lopen.

Het Z-klassiek leverde in de barrage een overwinning op voor de Brabander Marwin van den Nieuwenhuijzen met E-jopieR. Jan Diepman reed Godon naar de tweede tijd terwijl de eveneens foutloze Erika Lickhammer haar Nick naar de derde tijd reed. Vincent Geerink plaatste zich met twee troeven voor de barrage maar met zowel Iniesta als Elamé viel er wel een balk uit de beugels waardoor de snellere tijden niet meer betekenden dan de plaatsen 4 en 5.  
Het Z-2 fasen werd gewonnen door Hessel Hoekstra met Diazetta. Daarmee werd Melissa Maatkamp met Celvana en Koen Westerndorp met Durano verwezen naar de plaatsen 2 en 3.

Archief
Terug naar vorige pagina