Sportberichten


Plaatsing  
 
07-07-2019  

Mulder wint ook de derby Almelose Ruiterdagen


Pim Mulder was de meest succesvolle deelnemer bij het springen. Hij won ook de derby om de Bolk Transport Prijs met een Kylix paardensolarium als ereprijs naast de gevulde envelop.
 

ALMELO – De derby in het springen is een der zwaarste onderdelen van de paardensport. In Almelo al 34 jaar verreden. Jos Brinkman uit Albergen is als internationaal 3* parcoursbouwer al sinds jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze wedstrijd over een lengte van ruim 1300 meter met 23 sprongen over natuurlijk ogende hindernissen waaronder de fameuze Irish Wall.
De derby in Almelo onder de naam Trial Jumping is derhalve alleen voor de best geklasseerden uit de dagen vooraf in de klassen Z en ZZ weggelegd. Dat ruiters deze derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vaker dan een keer winnen is dan ook op een hand te tellen. Grote namen als Hans Brugman en Wim Schröder uit het verleden lukte dat maar een keer evenals de nog actieve Gert Jan Bruggink die tijdelijk wat met fysiek ongemak tobt.
Wie het wel lukten waren o.a. Eric Wiefferink en Pim Mulder die het beiden zelfs in twee opeenvolgende jaren lukte. Ook Tom Brinkman, zoon van de parcoursbouwer, schreef de derby in Almelo al twee keer op naam, evenals Eric ten Cate, maar sinds zondag is Pim Mulder de absolute alleenheerser. Hij reeg de successen aaneen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen en won ook het fameuze slotnummer, de derby. Slechts drie deelnemers wisten de eerste omloop foutloos te blijven en in de noodzakelijke barrage was Pim Mulder met Gondola B ongenaakbaar. Hessel Hoekstra was met Diazetta 1,68 seconden langzamer. De winnares van vorig jaar Melissa Maatkamp kwam met Celvana nog wel foutloos door de eerste lange omloop maar zag in de barrage af van verdere strijd na een afgeworpen balk om haar paard verder te sparen. Ook dat behoort bij de paardensport. Winnaar Mulder had met BCO Furioso nog een tweede troef in dit zwaarste nummer van de Almelose Ruiterdagen. Met een springfout in de eerste omloop zette hij de wteede tijd neer, goed voor een vijfde plek overall achter de als vierde geëindigde Koen Westendorp met Celano die eveneens met een springfout nipt sneller was dan Mulder op de rug van BCO Furioso.

Alle uitslagen paarden dressuur en springen klik hier

 

Archief
Terug naar vorige pagina