Sportberichten


Plaatsing  
 
09-07-2019  

Dalmau naar Utrecht, Dessers naar Heracles

Van Nieff voetbalt verder in Hongarije
 

ALMELO – De Spaanse spits Adrian Dalmau kan na bejubeld te zijn, nu door de Heraclesfans worden gehekeld. Op het dieptepunt van zijn carrière gaf Heracles Almelo hem een kans. Ooit als jongeling door Real Madrid binnengehaald als groot talent maar afgezakt tot het derde niveau in Spanje. In Almelo kreeg hij een nieuwe kans met een 2-jarig contract en zowaar, schopte de soms te fanatieke (9x geel) en gedreven spits er in zijn eerste seizoen in de eredivisie 19 in. Slechts De Jong en Tadic gingen hem nog voor. Dan zingt zijn naam rond en anders zorgt daar zijn management wel voor. In thuisland Spanje zong rond dat Leganes en Granada interesse hadden, Heerenveen werd afgewimpeld en Macabi Tel Aviv deed zelfs een zeer fors salarisaanbod, hetgeen Dalmau’s hoofd op hol deed slaan. Heracles en Macabi werden het niet eens. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De topscorer van Heracles gooide daarop de kont tegen de krib en weigerde zelfs werk, het geen hem op een schorsing van de club kwam te staan.

Kruisbestuiving
Bij Heracles Almelo weten ze dat het kwaad kersen eten is met spelers die in het hoofd ontsporen en daarbij eerder een last dan een lust worden. Kortom er diende zich een ontsnappingsroute aan. Bij Fc Utrecht bleek Cyriel Dessers eventueel los te weken. De Belg van Nigeriaanse afkomst schopte het in zijn thuisland tot de nationale jeugd onder de 21. Utrecht nam de tweebenige spits in 2017 over van NAC . In Utrecht maakte Dessers zijn verwachtingen niet geheel waar op het hoogste niveau maar wist toch regelmatig het net (12x) te vinden ondanks een flinke blessureperiode. In die tijd leerde hij tevens Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak kennen tijdens de revalidatie in de Zeister bossen. Ook landgenoot Dario van der Buijs kende hij al van eerdere duels. Dessers komt dus niet helemaal als een vreemde eend in de bijt bij Heracles binnen en sloot in Almelo al een overeenkomst af voordat Dalmau in Utrecht rond kwam. Dessers reisde maandag al gelijk af met zijn nieuwe club naar het trainingskamp in Billerbeck (D) waar hij liet weten vertrouwen te hebben in zijn kans bij Heracles Almelo. ‘Er schijnt bij deze club iets in de lucht te zitten dat spitsen doet bloeien. Ik wil dus ook in het rijtje van goede spitsen bij Heracles’, zo zijn ontboezeming in Billerbeck.

Van Nieff naar Hongaarse Puskás Akademia FC
Heraclesmiddenvelder Yoëll van Nieff (26) vervolgt zijn voetbalcarrière in Hongarije. Al aan het einde van het seizoen werd duidelijk dat in Almelo geen verdere toekomst gloorde. Van Nieff mocht derhalve transfervrij vertrekken. Van Nieff vond zijn heil onder de rook van Budapest in het stadje Felcsút waar in 2005 de club Puskás Akademia FC werd opgericht en vernoemd naar de beroemdste speler die Hongarije ooit kende.

Archief
Terug naar vorige pagina