Sportberichten


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Forumavond Heracles Almelo bij DOS ´37


Presentator Jan Medendorp en Heracles Almelo - voorzitter Jan Smit
  VRIEZENVEEN – Op maandagavond 9 juli vindt DOS ´37 op sportpark Het Midden een spetterende forumavond plaats met eredivisionist Heracles Almelo. Wil je alles weten over de stand van zaken omtrent het nieuwe stadion van Heracles Almelo? Of wil je van trainer Peter Bosz horen hoe de selectie naar de competitie toewerkt? Kom dan op maandag 9 juli naar Vriezenveen. Vanaf 19.30 uur is de kantine geopend en is er koffie en thee. Om 20.00 uur start het forum onder de bezielende leiding van journalist Jan Medendorp. Voorzitter Jan Smit en/of directeur Nico-Jan Hoogma nemen samen met trainer Peter Bosz plaats achter de tafel. Vanaf 21.15 uur is er onder het genot van een drankje ruimte om na te praten. Uiteraard is het forum voor iedereen gratis toegankelijk, dus voor leden en niet-leden van DOS´37.
Heracles Almelo is één van de oudste betaalde voetbalclubs van het land, de club werd in 1903 opgericht. In 1927 en 1941 werd Heracles Almelo landskampioen. Vanaf 2005 speelt de club onafgebroken in de Eredivisie en afgelopen seizoen speelde men voor het eerst in de historie de bekerfinale die verloren ging tegen PSV.
Lees verder...

 
02-07-2012  

Kritiek op nieuwe shirt Heracles


v.l.n.r. Bestuurslid Frits van de Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van der Leck
 

Vol trots meldde Heracles Amelo vorige week dat men een nieuwe shirtsponsor had gevonden in het Duitse Erima Sportswear. De oude voorraad Jako-shirts gingen zaterdag in de ‘ramsj’ en ook de gebruikte shirts van de spelers gingen vlot van de hand.

De nieuwe centrale-verdediger Jeroen Veldmate kreeg de eer om zich als eerste in een nieuw shirt te hijsen voor de perspresentatie. Dit na het tekenen van zijn nieuwe contract dat hem van Sparta naar Heracles bracht en sindsdien is de kritiek niet van de lucht. Geen kritiek op de komst van Jeroen Veldmate overigens maar stevige kritiek op de ontwerpers van Erima die volgens de criticasters geen enkel besef van het traditionele Heracles-shirt met de zwart-witte banen hadden getoond.

Nu herinneren wij ons nog uit vroegere tijden het witte shirt met de zwarte V waarin destijds ook nog ex PSV’er Gerrie Donners, Joop Brand en de Duitsers Herbert Finken en Wolfram Arnthof voor Heracles speelden. De tijd dat er uit gewonnen werd van Ajax met 4-1 en van PSV met 1-0, maar ook klop kreeg thuis van Feijenoord met 1-5, maar dat weten de meeste supporters van nu helemaal niet. Het stadion aan de Bornsestraat zat bomvol en men hing hoog in de bomen om maar niets te missen. Zo’n 15.000 toeschouwers kwamen er toen en dat is heel wat meer dan tegenwoordig. Niemand die zich druk maakte over de traditie van de shirts, als er maar gewonnen werd. Daar gaat het in de sport feitelijk om. Toen was de kreet; ‘Finken vor noch en Tor’, dat moet Veldmate ook gaan doen als er ‘ruimte’ en aanleiding toe is, niet meer of niet minder.

En ja, als je het mij vraagt? Een paar streepjes meer zwart-wit had zeker niet misstaan, maar om daar nu zo moeilijk over te doen?

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-07-2012  

Dragan Paljic van Krakau naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met Dragan Paljic. De 29-jarige linksback (Starnberg, 8 april 1983) beschikt over een Duits en Servisch paspoort. Hij tekent in Almelo voor drie seizoenen en komt transfervrij over van het Poolse Wisla Krakau. Paljic groeide op bij TSG 1899 Hoffenheim en speelde ook voor 1.FC Kaiserslautern. “Dragan is een aanvallend ingestelde linksback met veel ervaring, ook in Europese duels. We zien hem als een zeer goede versterking voor onze club”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Ik zie er naar uit om in de Eredivisie te gaan spelen en ben heel blij met mijn overgang naar Heracles Almelo”, zegt Paljic.

Bij Wisla Krakau vertrekt na twee seizoenen ook technisch-directeur Stan Valckx.

 
05-07-2012  

Dario Vujicevic tekent voor Heracles Almelo

 

ALMELO - Dario Vujicevic is met Heracles Almelo een contract voor twee seizoenen overeen gekomen met een optie voor nog een jaar. De 22-jarige middenvelder (Sarajevo, 1 april 1990) trainde het afgelopen half jaar al mee in het Polman Stadion. Vujicevic speelde voor het Duitse Emsdetten en de jeugdopleiding van FC Schalke ’04 voordat hij de overstap maakte naar FC Twente. Daar werd zijn contract halverwege afgelopen seizoen ontbonden. In het seizoen 2010-2011 speelde Vujicevic 15 keer op huurbasis voor VVV-Venlo. “We zijn blij dat we met Dario een kwalitatief goede speler aan onze selectie hebben kunnen toevoegen”, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma. “Ik kon kiezen uit meerdere clubs, maar het goede gevoel bij Heracles Almelo heeft voor mij de doorslag gegeven”, aldus Vujicevic.

 
05-07-2012  

Rachel Klamer’s Olympische generale in Holten

 

HOLTEN – Voor de Denekampse Rachel Klamer is de Triathlon Holten zaterdag a.s. haar generale voor Londen, want de ultieme uitdaging is presteren op de Spelen.
De triatlete heeft er zin in: "Een goede prestatie neerzetten op de spelen, dat is mijn ultieme uitdaging. De wedstrijd in Holten is daarvoor een fantastische voorbereiding". In Holten wordt duidelijk hoe ze in het deelnemersveld ligt. Vorig jaar won ze er nog de Premium Cup Dames. Na een bijna-valpartij op de fiets, wist ze tijdens het looponderdeel haar voorsprong flink uit te breiden. Ze eindigde voor de Tjechische triatlete Radka Voickova en Kerry Lang uit Groot-Brittannië.
Dit jaar gaat ze er weer tegenaan. "Ik doe altijd graag aan de Triathlon Holten mee. Bijzonder is dat ik dit jaar met het vliegtuig naar deze thuiswedstrijd moest. Ik kom net terug uit Frankrijk. Als sporter reis ik de hele wereld rond en daar geniet ik ontzettend van. En zolang ik geniet, zijn mijn prestaties ook goed."
John Hellemans, bondscoach van de Nederlandse Triathlon Bond, is zichtbaar trots op Rachel. "Ik heb haar zien groeien van een onzeker meisje dat niet zeker wist of de triathlon wel voor haar was weggelegd, naar een goede atlete die lekker bezig is met haar sport en daar ook veel plezier aan beleeft."
Klamer start op 7 juli om 11.00 uur in de Domelaar. De finish van de Premium European Continental CUP dames wordt verwacht om 12.45 uur. De heren starten om 13.45 uur en finishen ongeveer om 15.30 uur.

 
05-07-2012  

Perfect keuringsresultaat kunstgras Heracles

 

ALMELO – De afgelopen maand werd er in het Polman Stadion hard gewerkt om het nieuwste kunstgras van sponsor Royal TenCate aan te leggen. Donderdag was het zover dat de FIFA kwam om dit meest revolutionaire kunstgras aan de speeltest te ontwerpen. Stuiteren en uitrollen zijn daarbij de uitgangspunten, want deze moeten het echte gras het dichtst benaderen. Bij kunstlicht mag het kunstgras niet absorberend werken, dus ook de lichtsituatie 's avonds werd gemeten.
Het nieuwe ‘Greenfield’ van TenCate, waarbij de kunstvezels net als echt gras in plukjes omhoog staan en is 'gevuld' met zand en niet meer met rubberkorrels, voldeed met glans aan de eisen van de FIFA. Heracles Almelo heeft dus wederom de wereldprimeur en dat trekt kijkers om het nieuwste kunstgras mogelijk ook aan te schaffen. In ieder geval heeft promovendus FC Zwolle besloten om ook deze grasmat nog voor de start van het nieuwe voetbalseizoen aan te laten leggen.

< Fotoreportage: Coen Mulder
Kijk hier naar de avondfoto’s van Harry Broeze.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
06-07-2012  

Koenders van AZ naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Milano Koenders is de nieuwste aanwinst van Heracles Almelo. De 25-jarige verdediger (Amsterdam, 31 juli 1986) maakt transfervrij de overstap van AZ naar het Polman Stadion. Koenders maakte in 2006 zijn debuut voor RKC Waalwijk en stapte een jaar later over naar AZ. De afgelopen jaren speelde hij op huurbasis voor N.E.C., Sparta Rotterdam en NAC Breda. Koenders tekent in Almelo tot medio 2015. “Wij volgen Milano al een behoorlijke tijd en zijn blij dat we hem nu hebben kunnen binnenhalen”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij is een verdediger met ervaring die ook aanvallend sterk is. Een prima versterking voor ons.”

Milano Koenders: “Ik ben ontzettend blij met deze stap naar Heracles Almelo. Ik heb er een heel goed gevoel bij om met deze trainer en technische staf te gaan werken en ik heb ook een goed gesprek gehad met voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma. Ik vond Heracles Almelo altijd al een mooi elftal om naar te kijken. Ze willen altijd aanvallend op de helft van de tegenstander spelen, dat past bij mij.”

 
06-07-2012  

CSI Twente 'road to' Olympiade in London

 

GEESTEREN - Van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli komt de crème de la crème van de internationale springsport weer naar Erve Maathuis in Geesteren voor de 38e editie van CSI Twente. Tal van toppers en suptoppers zijn dit jaar uitgezworven over Europa om in aanloop naar de Olympische Spelen resultaten neer te zetten die eventueel tot selectie voor hun land kunnen leiden. Zo ook tijdens het CSI Twente op erve ‘Mensman’ in Geesteren dat in de zogenoemde ‘Masters League’ is opgenomen. Dat is nog niet de absolute top zoals bijvoorbeeld het CHIO in Aken maar toch.
In Geesteren dus veel buitenlanders aan de start, waarbij vooral het aantal deelnemers uit het Midden-Oosten opvalt evenals Aziaten en Zuid-Amerikanen. Onder hen ook veel talentvolle jonge ruiters die in Europa ervaring willen opdoen, want paarden sport is een sport van lange adem en ook afhankelijk van een toppaard.
Je ziet ze steeds meer op kleinere concoursen startend met een gastlicentie en het was tevens de opstart van het CHI in Sibculo vorige week. Bovendien start in Geesteren ook de Amerikaanse equipe met de regerend Olympisch kampioen Eric Lamaze. Het is ook zomaar mogelijk dat Bruce Springsteen er rond wandelt om naar zijn dochter te komen kijken.
Bij dat al ook de gehele Twentse top van ruiters die zomaar voor verrassingen kunnen zorgen, want het verschil tussen winst of verlies licht maar al te vaak bij het vallen van één balkje uit de lepels. Oud- Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam heeft zich opnieuw voor de Olympische Spelen terug getrokken omdat zijn toppaard BMC Utasja SFN momenteel te wisselvallig is in de prestaties. Hij is er dus op gebrand om in Geesteren wel een goed resultaat neer te zetten.
Rond de hippische activiteiten veel show en glamour eigenlijk teveel om op te noemen. Kijk daarvoor op www.csitwente.nl

 
07-07-2012  

Ruzie Luuk de Jong met bestuur FC Twente


Luuk de Jong wil graag naar de Bundesliga om zijn kansen op het Nederlands Elftal te behouden
 

ENSCHEDE – FC Twente-speler Luuk de Jong heeft het helemaal gehad met voorzitter Joop Munsterman en bestuurder Aldo van der Laan van FC Twente. De spits beticht de bestuurders er van vals spel te spelen bij zijn mogelijke overgang naar Borussia Mönchen-Gladbach. Volgens de Jong heeft hij zijn eigen miljoenen-aandeel in de transfer laten vallen om de overgang rond te kunen maken het het gevraagde bedrag voor FC Twente zeker te stellen. Munsterman en van de Laan hebben volgens de Jong nu alsnog een hoger bod gevraagd.
De Jong zegt verder tegen V.I. dat hij dit soort berichten al eerder had gehoord van andere spelers maar daar geen geloof aan hechtte totdat het hem zelf overkwam. Zijn vader George de Jong - een geboren en getogen Almeloër - en zaakwaarnemer Louis Laros voeren de onderhandelingen. De Jong heeft nog een contract tot in de zomer van 2015.

FC Twente lijkt gevangen te zitten aan toezeggingen aan trainer McClaren dat de selectie op peil zou blijven en er geen belangrijke spelers mogen vertrekken. Toch hebben clubs als Borussia Mönchen-Gladbach, Newcastle United en Benfica belangstelling voor spelers van FC Twente en ook gesprekken gevoerd waarbij transfers op het laatste moment afketsten. Ook is er Italiaanse belangstelling voor Leroy Fèr, maar deze wil nog niet de stap naar het buitenland maken.

Lees hier het hele verhaal in V.I.


Update: 10-07-2012
'Twente pokert weiter um De Jong
'
 

 
08-07-2012  

Rachel Klamer wint Triathlon Holten 2012

  HOLTEN - Rachel Klamer uit Denekamp is in Olympische vorm en won zaterdag de Premium Cup Dames Triathlon in Holten. Dat deed zij vorig jaar ook, maar toen was de concurrentie heel wat minder. Toen had zij 20 concurrenten en nu stonden er maar liefst 47 dames aan de start.
De Russische Evgenia Sukhoruchenkova eindigde als tweede. Derde werd haar landgenote Irina Abysova. De Nederlandse Sarissa de Vries behaalde net geen podiumplek.
Klamer is tevreden: “Natuurlijk hoopte ik net als vorig jaar weer eerste te worden. Het was een ontzettend mooie wedstrijd, de sfeer is geweldig. Jammer dat Sarissa net niet op het podium is beland. Het eerste deel van de wedstrijd hebben we veel aan elkaar gehad. We trainen altijd samen en voelen elkaar dus heel goed aan”. Klamer kwam samen met Sarissa de Vries na 750 meter als eerste uit het water. Deze voorsprong wisten ze te behouden bij de tweede 750 meter zwemmen. Tijdens het fietsonderdeel breidden de Nederlandse dames hun voorsprong verder uit op de achtervolgingsploeg van zo´n twintig personen. Het looponderdeel ging Klamer zoals gewoonlijk goed af. Ze liep al snel uit op haar landgenoot en bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Met een tijd van 2.00.29 kwam ze over de finish. Een mooi resultaat zo vlak voor de Olympische Spelen waar ze op 4 augustus aan de start staat. Sarissa de Vries zakte tijdens het looponderdeel terug naar de vierde plaats, maar niettemin een fantastische prestatie van deze Nederlandse dame.
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
10-07-2012  

Heracles Almelo contracteert Christian Dorda

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft Christian Dorda aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige verdediger was vanaf vorige week op proef in Almelo, hij tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. Dorda heeft zowel de Duitse als de Poolse nationaliteit en speelde sinds de jeugd voor Borussia Mönchengladbach.

Dorda werd altijd als groot talent gezien maar zware blessures aan de rechter knie in 2009 en 2010 hielden hem vele maanden uit de running. Vorig seizoen maakte Dorda de overstap van Borussia Mönchengladbach naar SpVgg Greuther Fürth waar hij 20 duels speelde.

Volgens algemeen directeur Nico Jan Hoogma kan de goed voetballende vleugelverdediger op meerdere posities uit de voeten. “Hij is opgegroeid in het Duitse voetbal, maar is in zijn manier van spelen eigenlijk een Nederlander”, zegt Hoogma verder over hem. Christian

Dorda is content met het goede einde van zijn proefperiode: “Ik ben heel blij dat ik na deze stage een contract heb gekregen en ik heb veel zin in de komende jaren bij Heracles Almelo.”

 
11-07-2012  

CSI Twente in volle licht schijnwerpers

  GEESTEREN – In navolging van de Almelose Ruiterdagen speelt ook de 38ste editie van het CSI Twente zich af in het volle licht van de schijnwerpers en zijn twee grote zandarena's aangelegd naast het 'heilige gras' op de hoofdarena. Een van de primeurs van dit jaar is dat het avondprogramma zich voor een belangrijk deel op alle arena's zich onder kunstlicht zal afspelen. De hoofdpiste van CSI Twente is omzoomd door veertien lichtmasten. Ook de punttentjes aan de piste, de zandarena en de VIP-loges worden sfeervol verlicht. De springrubrieken worden gewoon bij daglicht verreden. Gert-Jan Bruggink, bestuurslid van CSI Twente én internationaal topruiter: “Dat zijn we zeker aan Olympische kandidaten ook wel ongeveer verplicht.”
Lees verder...

 
12-07-2012  

Eerste dag CSI Twente in teken van KWPN

 

GEESTEREN – De eerste dag van het CSI Twente kende een moeizame start. De organisatoren die vorig jaar al een aantal veranderingen doorvoerden, gingen dit jaar rigoreus te werk, De uitgang werd ingang en de ingang werd uitgang, P-wachten hadden moeite met de wijzigingen en duidelijke aanwijsborden ontbraken, voeg daarbij het nieuwe inspringterrein voor de hoofdarena en ook de ruiters wisten nauwelijks hoe ze met hun paarden van de kleine arena naar de hoofdarena moesten komen. Het is dus even wennen aan nieuwe looproutes en nieuwe invulling van publiekslocaties. Tot pech van de organisatoren werkte ook pluvius vrijdagmorgen over, maar wie in paarden geïnteresseerd is kon de openingsdag zijn hart ophalen met allerlei KWPN-rubrieken waarin de toekomstige toppaarden werden beoordeeld op uiterlijk, op beweging en op prestatie. Het is ook meer voor de insiders want de kenners wilden meteen weten welke afstamming een paard had waarop hun oog viel.
Het KWPN-stamboek is dan ook wereldberoemd en heel veel KWPN-paarden vonden al hun weg over de hele wereld. Op elk concours waar dan ook staan ze altijd goed geklasseerd in de uitslagen. De eerste dag van CSI Twente 2012 was vooral van belang voor de fokkers voor de afdeling Overijssel van het KWPN en daar kwam heel wat publiek op af en ook de reeds gearriveerde internationale topruiters gaven hun ogen goed de kost, want KWPN is ‘hot’ in de internationale paardenwereld.
KWPN-man van der Pol was in ieder geval dik tevreden: “Het is weer ontzettend goed verlopen. Hier krijgen we, mede door een uitbreiding van de activiteiten, veel meer publiek dan we in het verleden gewend waren. En we hebben gewoon mooie kampioenen.”

Klik hier voor het programma van vrijdag
en klik hier voor de berichtgeving op HippischTwente.nl

Fotoreportage: 17 foto's

 
13-07-2012  

Laura Kraut super in kwalificatie GP CSI Twente


De Amerikaanse Jessica Springsteen, ja dochter van…, maakte met haar van de Nijkerkse Stefanie van den Brink gekochte paard ‘Vornado van den Hoendrik’ een springfout en eindigde op plek 28.
Ze wordt tegenwoordig getraind door Olympiaganger Laura Kraut.
 

GEESTEREN – De Hengelose Stephanie Brugman verraste iedereen al in het begin van de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente door met Qwinto foutloos het parcour te ronden in een supertijd van 72,98 seconden. Ze bleef er lang mee aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek.
De Amerikaanse Laura Kraut had haar KWPN-paard Teirra gezadeld en rondde foutloos het zware parcours in de winnende tijd van 71,49 seconden. Ook de Brit Mark Armstrong met The Saura en veteraan Wout-Jan van der Schans met P-Pilot bleven Brugman voor, zij het dat het verschil met van der Schans maar 7-honderdste seconde bedroeg.
Een uitstekende start dus voor de dochter van oud- internationaal topruiter Hans Brugman.
De organisatie had deze eerste kwalificatiewedstrijd omgezet naar een wedstrijd direct op tijd zodat geen barrage gereden hoefde te worden door de foutloze deelnemers. Reden het sparen van de grasmat, want de buien kwamen en gingen in het Twentse land.
In het internationale veld stonden 65 deelnemers aan de start en bleven er uiteindelijk 14 foutloos. Gerco Schröder liep in een te rustige rit met zijn Olympische troef Eurocommerce London tegen een tijdfout aan en eindigde als vijftiende.
Uitslag

Klik voor meer verslagen naar HippischTwente.nl en voor meer info naar CSITwente.nl

 

 
14-07-2012  

CSI Twente, nat, natter, natst

  GEESTEREN – In de paardensport is men qua weersomstandigheden wel wat gewend, zo ook gedurende al die jaren CSI Twente, maar in deze pré-olympische periode komt het maar slecht uit dat de vele wolkbreuken de complete infrastructuur op ‘Erve Mensman´ aan gort helpt. Zijn de wedstrijdarena´s prima geprepareerd, anders is dat met vooral de parkeeraccommodaties van paardentrucks en de bezoekers. Gelegen op de es en beschermt als cultuurhistorische grond mag men er niet zoveel en is het dus laarzen mee. Met zand en rijplaten probeert men te redden wat er te redden valt, maar de wolkbreuk van zaterdagmiddag was er net een teveel en zorgde er voor dat ook de tweede kwalificatie voor de GP van de slotzondag in het water viel. Vooral het nieuwe inspringterrein op gras werd een onbegaanbaar gebied voor ruiter en paard ondanks de vrijdag ijlings gebouwde overkapping. De oorzaak een wolkbreuk waardoor de tweede kwalificatiewedstrijd moest worden onderbroken. Tweederde van het deelnemersveld had hun eerste omgang er op zitten en drie Nederlanders voerden op dat moment de ranglijst aan. Albert Zoer met Sam, Eric van der Vleuten met VDL Groep Baranus en Vincent Voorn met Audi's Wizard van de Silverhoeve waren de enige die nog foutloos waren, maar na de hervatting besloten 21 deelnemers niet meer te starten om have en goed te sparen. Van de weinigen die het nog wel probeerden kwam niemand meer foutloos rond. De drie leiders besloten dat het voor de zaterdag genoeg was geweest en zagen af van een barrage waardoor het prijzengeld van de plaatsen 1, 2 en 3 werd gedeeld en de prijsuitreiking te voet plaatsvond terwijl de paarden op stal in het droge stro stonden. Voor dat moment een terechte beslissing.
De organisatie gelastte vervolgens ook de geplande showprogramma´s terecht af waardoor het publiek de feesttent kon opzoeken voor het ruiterbal of sompende richting auto kon.
Het probleem wie nu gerechtigd was om zondag te mogen starten in de GP van Twente werd door deelnemersafgevaardigden in overleg met jury en organisatie genomen. Grote afwezige o.a. Gert-Jan Bruggink. Vrijdag had hij zijn dag niet en zaterdag besloot hij na de wolkbreuk niet meer te starten. Hij kan zich op de slotdag wijden aan zijn bestuurstaken bij het CSI Twente.
Lees verder...

 
14-07-2012  

Oefenpotje Heracles Almelo eindigt in 14-0

 

ALMELO – De Almelose amateurselectie was zaterdagmiddag duidelijk een maatje te klein voor de gelouterde profs van Heracles Almelo. Bij rust stond het al 7-0 en hetzelfde aantal doelpunten kwam daar na rust nog eens bij.
De technische staf zal dus niet teveel waarde hechten aan het oefenpotje dat meer gezien moet worden als presentatie van de nieuwe selectie aan het Almelose publiek. Bovendien bracht het nog wat geld (4000 euro) op voor het interactieve sportcentrum ‘Fun Ie Fit’ van de stichting De Klub.
De doelpuntenmakers waren: Thomas Bruns (3x), Luis Pedro (2x), proefspeler Adriano Grimaldi (2x), Mike te Wierik, Ninos Gouriye, Lerin Duarte, Kwame Quansah, Everton, Willie Overtoom en Dario Vujicevic.
Voor Grimaldi telden de doelpunten niet mee in zijn beoordeling. Na afloop kreeg hij te horen dat hij gewogen was en te licht werd bevonden om Heracles Almelo te komen versterken. Voor Thomas Konrad komt er nog een herkansing, de speler loopt stage maar stond door een blessure langs de kant. Hij krijgt zijn herkansing en mag volgende week mee naar het trainingskamp in Billerbeck (D).
Trainer Peter Bosz deed ook geen beroep op Remko Pasveer, Samuel Armenteros en Marko Vejinovic. Ook zij kampten met blessures. Daar kwamen tijdens de wedstrijd Paljic en Vujicevic nog eens bij, zodat ook de medische staf aan het werk kan.
Scheidsrechter Roelof Luinge was bereid gevonden om dit ‘Almelose feestje’ te leiden.

Opstellingen Heracles
1e helft: Fij, Van Dijk, Te Wierik, Davidson, Dorda, Bruns, Belterman, Duarte, Van Mieghem, Grimaldi, Gouriye.
2e helft: Van Loo, Koenders, Rienstra, Veldmate, Paljic, Overtoom, Duarte, Quansah, Vujicevic (71. Bruns), Pedro, Everton.

Kijk hier naar de foto's van het 'Almelose feestje'

 

 
15-07-2012  

Laura Kraut wint Grote Prijs CSI Twente

 

GEESTEREN – Niemand minder dan de Amerikaanse topamazone Laura Kraut legde met het Nederlands gefokte paard Teirra beslag op de Grote Prijs van Twente. Ruim 100.000 euro aan geld en auto’s was er te verdelen in deze finale. Vrijdag won ze ook al de eerste kwalificatie en nu de GP waardoor ze een mooie Mercedes mee naar huis kan nemen. Dat geldt eveneens voor de Fransman Kevin Staut met Reveur de Hurtebise en de Duitser Daniel Deusser met Luikka. Vincent Voorn liep dat maar net mis. De jonge Brabander waagde in de barrage alles, was wel het snelst, maar zijn Audi’s Gestion Priamus Z gooide helaas de balk uit de lepel op de allerlaatste hindernis, waardoor hij genoegen moest nemen met 6000 euro. Een Audi past natuurlijk niet bij een Mercedes zullen we maar zeggen.
Laura Kraut was na afloop dik te spreken over het CSI Twente en maakte een groot compliment aan parcoursbouwer Rob Jansen en zijn hulpen. 'Het is ongelofelijk dat na zoveel regen de bodem nog zo goed in conditie was en de parcoursbouwer nog zo'n selectief parcours wist neer te zetten. It was great!! Naast haar eigen successen kan ze ook terugkijken op een geslaagd concours van haar pupil Jessica Springsteen. De jonge Amerikaanse had zich eveneens voor de GP weten te plaatsen en behaalde met haar andere paarden ook nog een paar leuke prijzen.

Voor Willem Greve verliep de laatste dag van het CSI Twente minder gunstig. De Markeloër kwam in de finale van de Medium Tour met zijn hengst Carambole ten val door een struikeling en brak daarbij zijn enkel, waardoor in het Almelose ZGT-ziekenhuis de gipskamer in stelling werd gebracht om het onderbeen van de Markeloër in gips te pakken.

Lees hier meer verslagen.
 GP van Twente: Uitslag
Klik hier voor alle uitslagen

Kijk ook: 'Een andere kijk op het CSI Twente'

Fotoreportage (5 foto's)...

 
15-07-2012  

Open dag FC Twente was knap druk

 

ENSCHEDE – De Open Dag van FC Twente trok vele duizenden toeschouwers. Daarmee werd de ultieme presentatie aan het grote publiek hervat nadat vorig jaar de Open Dag niet doorging wegens het instorten van het in aanbouw zijnde dak van de Grolsch Veste. De rijen voor de fanshop waren eindeloos en de ‘kids’ toonden engelengeduld voor het scoren van een handtekening van hun favorieten. Ook de ‘viptour’ door het stadion trok veel bezoekers en een kijkje in de spelersbus kon ook velen bekoren.
In de Europaroute kon men alle ups en downs uit de geschiedenis van FC Twente bekijken. Het FC Twente museum wacht binnenkort haar officiële opening.

< Fotograaf Jan Bril ‘waagde’ de gang naar 053 en legde e.e.a. fotografisch vast.

Fotoreportage (73 foto's)...

 
16-07-2012  

Vos en Wild in dameskoers Profronde Almelo

 

ALMELO – Olympiagangers Kirsten Wild en Marianne Vos staan op 31 augustus a.s. aan de start in de dameskoers tijdens de Profronde Almelo. De geboortige Almelose Kirsten Wild komt in Londen uit op de baan. Regerend wereldkampioene Marianne Vos doet dat op de weg en het veldrijden. In Almelo zullen ze het o.a. moeten opnemen tegen de nationaal kampioene Annemiek van Vleuten. De starr van de dameskoers staat gepland om 17.00 uur.
Vorig jaar vond de dameskoers niet plaats omdat een dag na de Profronde 2011 een wereldbekerwedstrijd voor dames in Bretagne plaatsvond.

< archieffoto: Kirsten Wild en Marianne Vos

 
17-07-2012  

Regen zit Heracles dwars in Billerbeck (D)

 

BILLERBECK (D) – Overvloedige regenval zit Heracles Almelo behoorlijk dwars op het trainingskamp in Billerbeck (D). Noodgedwongen wijken de Heraclieden uit naar het nabij gelegen Rosendahl/Darfeld voor de trainingen en de oefenwedstrijd tegen de reserves van Schalke ’04 a.s. vrijdag. Het veld in Rosendahl/Darfeld is gelegen aan de Sudetenstraße.
Vanochtend werd nog in Billerbeck getraind en ook Armenteros en Pasveer kwamen in actie. Armenteros trainde met de groep mee en Pasveer liep voorzichtig wat eerste rondjes en werkte individueel zijn keeperstraining af.
Ook Geoffrey Castillion is mee naar het trainingskamp. De 21-jarige Ajaxied wordt komend seizoen gehuurd en wordt gezien als een talent. Vorig seizoen maakte hij zijn eerste speelminuten in de eredivisie bij RKC Waalwijk. Volgens trainer Peter Bosz is het een talent met potentie om zich te verbeteren. Dat kan hij dus in Almelo proberen waar te maken.
< Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze

Stadionbouwpartner
De stichting Stadion Heracles Almelo gaat overigens in zee met de werkmaatschappij ‘Build to win’ (B2w), voor de bouw van een nieuw stadion. B2w is een samenwerkingsverband van bouwer BAM en ontwikkelaar Wyckerveste dat gevestigd is in het stadion van Roda JC.
B2w wil naast het realiseren van de bouw ook de exploitatie op zich nemen en huurders zoeken. Heracles Almelo huurt dan het gedeelte voor het voetbalbedrijf.
De overeenkomst komt mede tot stand door een advies van de onderzoekscommissie waarin o.a. Henk Kesler (oud- directeur KNVB), Arie van Eijden (oud- bestuurslid Ajax Amsterdam) en Menno Knip (senator Eerste Kamer en oud- burgemeester van Almelo) zitten.

 
18-07-2012  

Heracles wint van reserves Schalke ´04

 

DARFELD (D) - Heracles Almelo heeft woensdagavond in het Duitse Darfeld de oefenwedstrijd tegen het beloftenteam van Schalke 04 met 2-1 gewonnen. In de rust stond het nog gelijk. Heracles begon met Brian van Loo op doel en met Duarte, Everton en Armenteros op de bank.
Trainer Peter Bosz gebruikte de eerste helft om de nieuwkomers Van Mieghem, Castillion en Dorda te leren kennen en bracht pas na rust Armenteros, Duarte en Everton in het veld.
De matige eerste helft kende maar twee hoogtepunten met schoten van Ninos Gouriye die in de 23e minuut het doel rakelings mistte en Daryl van Mieghem die kort voor rust rakelings langs de paal schoot.
Pas diep in de tweede helft kreeg Heracles Almelo grip op het stevige duel en kwam het op voorsprong door een doelpunt van Armenteros die de steekpass van Belterman goed afwerkte. De mannen van Bosz konden niet lang genieten van de voorsprong, want binnen twee minuten maakten de Schalke-beloften gelijk door een hard schot van Michael Smykacz die de ingevallen doelman Fij geen kans gaf. De Duitsers waren kort voor de voorsprong ook al gevaarlijk via dezelfde Smykacz die toen rakelings overschoot.
De winnende treffer kwam echter tien minuten voor tijd via een vrije trap van Lerin Duarte, die van een afstand van 30 meter de bal fraai achter de Duitse doelman Oswald krulde.

< Kijk hier naar de foto's van Harry Broeze

De open dag van Heracles is op vrijdag 27 juli in het Polman Stadion tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Heracles Almelo-Beloften Schalke 04 2-1 (0-0).
Doelpunten: 73. Armenteros 1-0, 75. Smykacz 1-1, 76. Duarte 2-1.
Heracles: Van Loo (45. Fij), Van Dijk, Te Wierik, Davidson, Dorda, Belterman, Bruns, Konrad (proefspeler), Van Mieghem (65. Duarte), Castillion (65. Armenteros), Gouriye (65. Everton).
Gele kaart: Bruns, te Wierik (beiden Heracles)

 
21-07-2012  

Kalvenhaar prolongeert NK-titel mountainbike

 

STEENWIJK – De Wierdense Annefleur Kalvenhaar is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene op de mountainbike geworden. De 18-jarige mountainbikester van AWV De Zwaluwen die in haar leeftijdscategorie ook nationaal kampioene binnen het veldrijden is, was zaterdag na ruim een uur de beste. Vorig jaar won Kalvenhaar in haar eerste van twee jaren als junior vrouw in Noordbeek voor Natasja Nieuwenhuizen en Britt van den Boogert. Ditmaal verdeelden die twee concurrentes de podiumplekken in omgekeerde volgorde.
 

 
21-07-2012  

Heracles verliest met 2-0 in Duisburg

 

ALMELO – Heracles Almelo was in Duisburg niet opgewassen tegen de plaatselijke MSV. In de naar verwachting sterkst mogelijke opstelling gingen de mannen van trainer Peter Bosz onderuit met 2-0.
Lees hier het verslag en bekijk de foto’s.

 
24-07-2012  

Heracles Almelo wil Europa in


Heracles Almelo: Spelersselectie en technische staf in het seizoen 2012-2013
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo, wil dat de club het komend seizoen gaat strijden om een plek om Europees voetbal. Daarmee legt Smit de lat hoog voor de technische staf en de spelersselectie. Het succes van de bereikte finale om de KNVB-beker heeft dus zijn impact. Vooral dat 18.000 supporters naar de Rotterdamse kuip afreisden, is voor Smit doorslaggevend dat de club omhoog moet en ook het nieuwe stadion noodzakelijk is.
Hoofdtrainer Peter Bosz kan wel leven met de ambities maar nuanceert dat er elf spelers zijn verdwenen en de nieuwelingen moeten worden ingepast. Daar is volgens Bosz tijd voor nodig. Ook wil hij de groep van 24 spelers nog uitbreiden met 2 à 3 spelers. Daarbij is de wens een rechtsbuiten en een verdedigende middenvelder en een rechtsbenige centrale verdediger. Bosz hoopt tevens dat er voor 31 augustus niet meer geshopt wordt bij de Almeloërs en hij met de huidige groep de competitie in kan gaan en niet al te lang moet wachten op verdere versterking.
Smit bevestigde dat er nog gekeken wordt naar een rechtsbuiten en een verdediger, maar acht drie nieuwe spelers er nog bij financieel onmogelijk. ‘Na twee is de pot echt wel leeg’, reageerde hij tijdens de persconferentie waar de spelersselectie werd voorgesteld. ‘Als er nog een speler vertrekt, niets is onmogelijk, dan komen er misschien mogelijkheden, maar eerder niet’, zei Smit er over.
Smit hoopt verder dat de gemeente het bestemmingsplan wil verruimen om nieuwbouw financieel mogelijk te maken en ziet het jaar 2013-2014 als mogelijkheid om in het nieuwe stadion met een toeschouwerscapaciteit van 15.000 toeschouwers verder te kunnen bouwen aan de club.

Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (10 foto's)...

 
25-07-2012  

Pollux Heutink Topvolley wordt 'Eurosped'

 

ALMELO – Het topvolleybalteam Pollux – 5-voudig nationaal kampioen – uit Oldenzaal gaat volgend jaar de competitie in onder de naam ‘Eurosped’. Zoals eerder al bekend werd, verhuist het damesvolleytopteam ook van Oldenzaal naar de IISPA in Almelo. Reden de lagere huur en de betere topsportaccommodatie.
Sponsor Eurosped, specialist in transport, distributie en logistieke dienstverlening te Oldenzaal, ziet de verhuizing helemaal zitten en heeft een 3-jarige overeenkomst gesloten. Ook met het Sportbedrijf Almelo is een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor het dagelijks gebruik van de IISPA als topsport- en opleidingsaccommodatie. Eurosped was vorig seizoen nog sponsor bij basketbalvereniging Eurosped Jugglers uit Tubbergen.
De activiteiten van Eurosped Volley zijn ondergebracht in een nieuwe stichting Top Volleybal Twente met als vestigingsplaats Almelo. Dankzij de welwillende medewerking van de Oldenzaalse volleybalvereniging Pollux, krijgt de stichting de beschikking over de NEVOBO-licentie voor de eredivisie.
Het nieuwe stichtingsbestuur bestaat uit: Marcel Jansink – voorzitter, Marieke Hellema – secretaris, Wim Olsman – penningmeester, Kitty van der Linden - communicatie en maatschappelijke projecten, Tonny Aten - operationele zaken en Jordy Kamphuis - commerciële zaken.
Vacant is nog de functie van coördinator technische zaken. Ook die functie verwacht men nog dit jaar te kunnen invullen. Als target geldt daarbij samenwerking met alle Twentse volleybalverenigingen voor het centraal opleiden van Twentse toptalenten.

 
28-07-2012  

Heracles verliest op de valreep tegen Istanbul BB


Pieter Vink moest alle zeilen bijzetten om de eerste helft in de hand te houden.
Foto: Nick Zweers
 

BORNERBROEK – Een beter Heracles verloor in Bornerbroek in een matig duel van Istanbulspor. In de eerste helft waren de Almeloërs in de beginfase sterker en al na drie minuten joeg Thomas Bruns de bal hoog in het doel toen de Turkse verdediging de inzet van Pedro niet goed verwerkte en Bruns de bal wist te veroveren. Het korte combinatiespel bleek lastig voor de Turken die daar enige hardheid tegenover zetten waardoor Heracles toch werd ontregeld en scheidsrechter Vink alle zeilen bij moest zetten om de wedstrijd in de hand te houden. Toch wisten de Turken langszij te komen door een doelpunt van Wellington Brito da Silva.
In de tweede helft een dominerend Heracles dat opgelegde kansen mistte door Armenteros, Everton en Overtoom. In de slotfase leidde onnodig balverlies de nederlaag in waardoor Istanbulspor via invaller Sahin de winnende treffer kon laten aantekenen.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Heracles Almelo-Istanbulspor 1-2 (1-1).
4. Bruns 1-0, 22. Da Silva 1-1, 88. Sahin 1-2.
Heracles: Pasveer, Koenders, Rienstra, Veldmate, Paljic (60. Dorda), Quansah, Bruns (46. Overtoom), Duarte, Pedro, Castillion (60. Armenteros), Everton (75. Gouriye).
Istanbul BB Spor: Eduardo Carvalho (46.Oguzhan Bahadir), Andre Geraloes (46.Rizvan Sahin), Mahmut Tekdemir, Metin Depe (23.Can Arat), Gokhan Süzen (46.Ekrem Eksioglu), Cihan Haspolatli (46.Tener Yalcin), Samuel Holmen (70.Cenk Sahin), Zeki Korkmaz , Omer Sokullu (46.Iskender Alin), Wellington Brito da Silva (46.Ibrahim Yilmaz/80.Pierre Webo Kouamo), Tevfik Köse (46.Francisco Lima da Silva).

Fotoreportage (21 foto's)...

 
28-07-2012  

Olympisch zilver met Twentse inbreng

 

LONDEN – De Nederlandse damesestafetteploeg 4x100 m vrije slag, heeft na het goud in Peking 2008, nu een zilveren plak behaald met Twentse inbreng van Hinkelien Schreuder (Goor) en Marleen Veldhuis (Borne). In de ochtendkwalificatie wisten Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Femke Heemskerk zich te plaatsen voor de finale later op de avond.
In de finale werd de absolute topper Ranomi Kromowidjojo ingebracht voor Hinkelien Schreuder. Na startzwemster Inge Dekker lag het Nederlandse estafetteteam op een hopeloos lijkende achtste plek, maar langzaam kwam het team dichterbij naar de vierde plek. Het was slotzwemster Kromowidjojo die de snelste individuele tijd op de chrono’s zette van alle finalisten maar ze kwam toch net een fractie tekort om de Australiërs te achterhalen die een nieuw Olympisch record zwommen. Wel werd het Amerikaanse team naar de derde plek verwezen.

Uitslag 4x100 m. vrije slag estafette

1. Australië – 3.33,15 (O.R)
2. Nederland – 3.33.79
3. Amerika – 3.34,24

 
31-07-2012  

Almelose naar WK Honkbal in Canada


Jessica Kroeskop en Michelle Bruijn (r) tijdens de training van het Nederlands team.
 

ALMELO – Haar honkbalcarrière begon ooit voor de Almelose Jessica Kroeskop (26) bij het eerste herenteam van De Uitsmijters in Almelo, om via The Giants Hengelo en The Pink Panthers Zwijndrecht in 2010 in het Nederlands team voor de WK in Venezuela te worden opgenomen. Nu is zij als enige honkbalster uit het Oosten geselecteerd voor de WK Honkbal voor dames in Edmonton Canada dat van 10 t/m 19 augustus wordt gehouden.
Voor Jessica Kroeskop betekent dat veel reizen voor de centrale training en oefenwedstrijden van het nationale team en dat zonder vergoedingen want de nationale honkbalbond geeft geen enkele vergoeding, zelfs niet voor het reisticket naar de WK in Canada.
Jessica Kroeskop speelt competitie in het tweede herenteam van The Giants Hengelo, waar zij een vaste waarde is. In het nationale vrouwenteam vervult zij de rol van binnenvelder. Op 10 augustus kan het nationale honkbaldamesteam meteen vol aan de bak tegen het team van de VS.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina