Sportberichten


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Kritiek op nieuwe shirt Heracles


v.l.n.r. Bestuurslid Frits van de Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van der Leck
 

Vol trots meldde Heracles Amelo vorige week dat men een nieuwe shirtsponsor had gevonden in het Duitse Erima Sportswear. De oude voorraad Jako-shirts gingen zaterdag in de ‘ramsj’ en ook de gebruikte shirts van de spelers gingen vlot van de hand.

De nieuwe centrale-verdediger Jeroen Veldmate kreeg de eer om zich als eerste in een nieuw shirt te hijsen voor de perspresentatie. Dit na het tekenen van zijn nieuwe contract dat hem van Sparta naar Heracles bracht en sindsdien is de kritiek niet van de lucht. Geen kritiek op de komst van Jeroen Veldmate overigens maar stevige kritiek op de ontwerpers van Erima die volgens de criticasters geen enkel besef van het traditionele Heracles-shirt met de zwart-witte banen hadden getoond.

Nu herinneren wij ons nog uit vroegere tijden het witte shirt met de zwarte V waarin destijds ook nog ex PSV’er Gerrie Donners, Joop Brand en de Duitsers Herbert Finken en Wolfram Arnthof voor Heracles speelden. De tijd dat er uit gewonnen werd van Ajax met 4-1 en van PSV met 1-0, maar ook klop kreeg thuis van Feijenoord met 1-5, maar dat weten de meeste supporters van nu helemaal niet. Het stadion aan de Bornsestraat zat bomvol en men hing hoog in de bomen om maar niets te missen. Zo’n 15.000 toeschouwers kwamen er toen en dat is heel wat meer dan tegenwoordig. Niemand die zich druk maakte over de traditie van de shirts, als er maar gewonnen werd. Daar gaat het in de sport feitelijk om. Toen was de kreet; ‘Finken vor noch en Tor’, dat moet Veldmate ook gaan doen als er ‘ruimte’ en aanleiding toe is, niet meer of niet minder.

En ja, als je het mij vraagt? Een paar streepjes meer zwart-wit had zeker niet misstaan, maar om daar nu zo moeilijk over te doen?

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina