Sportberichten


Plaatsing  
 
06-07-2012  

CSI Twente 'road to' Olympiade in London

 

GEESTEREN - Van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli komt de crème de la crème van de internationale springsport weer naar Erve Maathuis in Geesteren voor de 38e editie van CSI Twente. Tal van toppers en suptoppers zijn dit jaar uitgezworven over Europa om in aanloop naar de Olympische Spelen resultaten neer te zetten die eventueel tot selectie voor hun land kunnen leiden. Zo ook tijdens het CSI Twente op erve ‘Mensman’ in Geesteren dat in de zogenoemde ‘Masters League’ is opgenomen. Dat is nog niet de absolute top zoals bijvoorbeeld het CHIO in Aken maar toch.
In Geesteren dus veel buitenlanders aan de start, waarbij vooral het aantal deelnemers uit het Midden-Oosten opvalt evenals Aziaten en Zuid-Amerikanen. Onder hen ook veel talentvolle jonge ruiters die in Europa ervaring willen opdoen, want paarden sport is een sport van lange adem en ook afhankelijk van een toppaard.
Je ziet ze steeds meer op kleinere concoursen startend met een gastlicentie en het was tevens de opstart van het CHI in Sibculo vorige week. Bovendien start in Geesteren ook de Amerikaanse equipe met de regerend Olympisch kampioen Eric Lamaze. Het is ook zomaar mogelijk dat Bruce Springsteen er rond wandelt om naar zijn dochter te komen kijken.
Bij dat al ook de gehele Twentse top van ruiters die zomaar voor verrassingen kunnen zorgen, want het verschil tussen winst of verlies licht maar al te vaak bij het vallen van één balkje uit de lepels. Oud- Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam heeft zich opnieuw voor de Olympische Spelen terug getrokken omdat zijn toppaard BMC Utasja SFN momenteel te wisselvallig is in de prestaties. Hij is er dus op gebrand om in Geesteren wel een goed resultaat neer te zetten.
Rond de hippische activiteiten veel show en glamour eigenlijk teveel om op te noemen. Kijk daarvoor op www.csitwente.nl

Archief
Terug naar vorige pagina