Sportberichten


Plaatsing  
 
13-07-2012  

Laura Kraut super in kwalificatie GP CSI Twente


De Amerikaanse Jessica Springsteen, ja dochter van…, maakte met haar van de Nijkerkse Stefanie van den Brink gekochte paard ‘Vornado van den Hoendrik’ een springfout en eindigde op plek 28.
Ze wordt tegenwoordig getraind door Olympiaganger Laura Kraut.
 

GEESTEREN – De Hengelose Stephanie Brugman verraste iedereen al in het begin van de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente door met Qwinto foutloos het parcour te ronden in een supertijd van 72,98 seconden. Ze bleef er lang mee aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek.
De Amerikaanse Laura Kraut had haar KWPN-paard Teirra gezadeld en rondde foutloos het zware parcours in de winnende tijd van 71,49 seconden. Ook de Brit Mark Armstrong met The Saura en veteraan Wout-Jan van der Schans met P-Pilot bleven Brugman voor, zij het dat het verschil met van der Schans maar 7-honderdste seconde bedroeg.
Een uitstekende start dus voor de dochter van oud- internationaal topruiter Hans Brugman.
De organisatie had deze eerste kwalificatiewedstrijd omgezet naar een wedstrijd direct op tijd zodat geen barrage gereden hoefde te worden door de foutloze deelnemers. Reden het sparen van de grasmat, want de buien kwamen en gingen in het Twentse land.
In het internationale veld stonden 65 deelnemers aan de start en bleven er uiteindelijk 14 foutloos. Gerco Schröder liep in een te rustige rit met zijn Olympische troef Eurocommerce London tegen een tijdfout aan en eindigde als vijftiende.
Uitslag

Klik voor meer verslagen naar HippischTwente.nl en voor meer info naar CSITwente.nl

 

Archief
Terug naar vorige pagina