Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2016  

Voorbereiding Heracles Almelo seizoen 2016-2017

 

ALMELO – Heracles Almelo begint op 22 juni weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de voorronde van de Europa League.
Naast wedstrijden tegen amateurs staan o.a. ook wedstrijden gepland tegen Jong Ajax, tegen Preussen Münster in Billerbeck (D) en het Britse Milton Keynes Dons dat op het derde profniveau speelt.

Programma:
Woensdag 22 juni: start voorbereiding
Zaterdag 2 juli, 14.30 uur: Almelose selectie – Heracles Almelo
Dinsdag 5 juli, 19.00 uur: ON – Heracles Almelo
Zaterdag 9 juli, 14.30 uur: PH – Heracles Almelo
Maandag 11 juli: start trainingskamp Billerbeck (DUI)
Vrijdag 15 juli, 16.00 uur: Preussen Münster (DUI) – Heracles Almelo (in Billerbeck)
Zaterdag 16 juli: einde trainingskamp Billerbeck
Dinsdag 19 juli, 19.00 uur: Heracles Almelo – Jong Ajax (bij WVV ’34 in Hengevelde)
Zaterdag 23 juli, 14.30 uur: Heracles Almelo – Milton Keynes Dons (ENG, bij DOS ’37 in Vriezenveen)
Zondag 24 juli: Open Dag
Donderdag 28 juli: Voorronde Europa League
Donderdag 4 augustus: Voorronde Europa League
Zondag 7 augustus: Start Eredivisie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-06-2016  

Huis ingepakt uit clubliefde Go Ahead Eagles

 

DEVENTER – In de Deventer woonwijk Voorstad-Centrum hebben 164 vrouwen gebreid aan een reusachtige sjaal met de kleuren van Go Ahead Eagles. De sjaal meet nu zo’n 854 meter en moet uiteindelijk volgend jaar zomer 3 km lang zijn.

De Adelaarshorst, het onderkomen van Go Ahead Eagles, ligt midden in de volkswijk die onlangs helemaal is gerenoveerd. De sjaal moet het symbolische beeld worden van de verbinding tussen de wijk en de Deventer club die via de nacompetitie terugkeert in de eredivisie.

De sjaal is een project van kunstenaar Kim Artnzen en werd gebruikt om een huis aan de Bierstraat in te pakken ter verwelkoming van asielzoekers die huisvesting hebben gekregen in de woonwijk.

<< Twitterfoto: @NietteKraken
 

 
04-06-2016  

DRC niet bij de les in promotiewedstrijd

 

ALMELO – Voor DRC uit Almelo lijkt de kans op promotie nihil na de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Sc Lemele. Niets is echter onmogelijk. De mannen van trainer Peter van Meerten kwamen in de voorgaande promotiewedstrijden tegen IJsselstreek twee keer terug uit verloren positie waardoor nu in twee duels wordt gestreden met Sc Lemele voor een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd zou al een week eerder gespeeld worden, maar een eenzijdig auto-ongeval van DRC-topscorer ‘Kubi’ Yilmaz leidde tot uitstel. Yilmaz ligt in het MST-ziekenhuis in Enschede en wordt daar kunstmatig in coma gehouden. Het ongeval op de vroege zaterdagochtend had een dermate impact op de spelersgroep dat de KNVB instemde om beide wedstrijden tegen Sc Lemele een week op te schuiven.
Vooraf aan de eerste wedstrijd op het Zandeinde in Lemele bracht de spelersgroep van DRC een steunbetuiging gekleed in een shirt met foto van hun teamgenoot met de oproep ‘fight’ aan hun topscorer. 
In de wedstrijd bleek dat bij DRC niet iedereen de neus dezelfde kant op kon krijgen. Wellicht teveel in gedachten bij hun maatje die ongetwijfeld een lange revalidatie tegemoet zal moeten zien.
De eerste twee doelpunten waren dan ook weggevertjes. Bij het eerste moest bovendien doelman Sanders naar de kant vanwege een blessure en dat noopte trainer Van Meerten om zijn laatste man Schipdam onder de lat te zetten. Schipdam is normaliter de doelman maar door verhindering kon laatste man Posluszny niet aanwezig zijn.
Sc Lemele maakte er handig gebruik van. Speelde met de hand op de rem en verkoos met lange ballen het avontuur te zoeken en dat lukte wonderwel. Voetballend gezien was de 4-0 overwinning dan ook geflatteerd.

Voor DRC rest zaterdag a.s. alles of niets. Vier doelpunten achter lijkt veel maar niets is onmogelijk in de nacompetitie. Uit in Deventer tegen IJsselstreek schopte DRC er in de tweede helft ook vier in!
De wedstrijd op zaterdag 11 juni begint op sportcomplex De Riet om 14.30 uur.

Foto's Facebook Sv DRC

Fotoreportage (6 foto's)...

 
09-06-2016  

Stadion Heracles blijft naam Polman behouden


Pim Polman is al jaren een fervent Heracles-supporter en droeg dat ook uit. De laatste tijd was hij weinig in het stadion dat feitelijk zijn naam draagt, dit vanwege de 'ruzie' met voorzitter Smit over meer centen. Nu is daar voor de rechter in Assen een eind aan gekomen en kan het fraaie colbertje weer uit de kast!

Foto: AlmeloNieuws.nl/Freek Buitenweg R.I.P.
 

ASSEN/ALMELO – Het is Heracles Almelo niet gelukt om van de naam Polman Stadion af te komen. Voor de rechtbank in Assen was een waarschuwend vingertje van de rechter genoeg om beide partijen tot elkaar te brengen. Heracles-voorzitter Jan Smit wilde van sponsor en naamgever Pim Polman af om op het vernieuwde stadion de naam van een andere sponsor te kunnen hangen. Volgens Smit had hij een nieuwe sponsor die veel meer wilde betalen, maar de Enschedese vastgoedmagnaat gaf geen krimp en herinnerde de club er onlangs in de publiciteit aan, dat hij in vroegere moeilijke tijden de Almelose club een helpende hand had toegestoken door een langdurig contract aan te gaan. Dit nadat Smit vooraf de publiciteit niet schuwde om Polman in beweging te krijgen. De club haalde zelfs in de arena de aanvullende naam Stadion weg achter de naam Polman en verving dat door Polman Vastgoed. Aan de buitenkant werd de naam Polman Stadion na de vernieuwing helemaal niet meer aangebracht. Smit koketteerde in de publiciteit met de naam van voormalig hoofdsponsor TenCate als nieuwe naamgever. Het Almelose concern werd echter tussentijds verkocht en van de beurs gehaald. Ook stopte TenCate vroegtijdig als hoofdsponsor. Dat kon het doen omdat ASITO zich bereid verklaarde om als nieuwe hoofdsponsor met de club in zee te gaan.
Bij de rechter in Assen was een verwijzing naar de gang voldoende om Heracles Almelo en Polman op één lijn te krijgen. In een zogenaamde comparitie van partijen werd overeengekomen dat de Almelose voetbaltempel tot einde seizoen 2018-2019 aan de naam Polman verbonden zal blijven. Dat is langer dan in het contract van 2005 tussen beide partijen werd overeengekomen. De compensatie zit hem in het feit dat de naam tijdelijk wasverdwenen. Wil Heracles Almelo sneller een nieuwe naamgever, zal het met Polman opnieuw aan de tafel moeten. ASITO toonde zoch eerder al bereid om naamgever te willen worden maar had daar minder voor over dan destijds TenCate.  Volgens ASITO-bestuursvoorzitter Kroeze zou Heracles eerst zelf de handen vrij moeten maken en dat is na de zitting bij de rechtbank in Assen nu nog net zo.

 
09-06-2016  

Sv DRC speelt zaterdag om laatste promotiekans

 

ALMELO – Voor het eerst speelt vierdeklasser Sv DRC 2012 uit Almelo in haar bestaan om promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. DRC pakte de derde periode en behaalde de promotiefinale door IJsselstreek uit Deventer in de nacompetitie in twee wedstrijden te verslaan. IJsselstreek dat wordt getraind door oud- international Dick Schneider kwam in beide wedstrijden met 2-0 op voorsprong maar fusieclub DRC wist thuis nog gelijk te maken en pakte daarna met 2-5 in de uitwedstrijd de finale.
De finalewedstrijden tegen Sc Lemele werden door de KNVB met een week opgeschoven, omdat DRC-topscorer Kubilay Yilmaz een week geleden zwaar gewond raakte bij een eenzijdig ongeval. Hij wordt nu in het Medisch Spectrum Twente behandeld aan zijn kwetsuren. Trainer Peter van Meerten is zich dus bewust van de extra last die zijn jongens mee torsen in de finalewedstrijden tegen Sc Lemele dat juist dreigt te degraderen uit de derde klasse. Toch ziet Van Meerten kansen om zijn jongens voldoende te motiverenen ondanks de teleutstellende uit-nederlaag in Lemele. Sc Lemele is voor DRC geen onbekende. Het promoveerde vorig jaar en vecht nu voor klassenbehoud. De Almeloërs spelen op zaterdag 11 juni om 14.30 uur op sportcomplex De Riet..Het is de laatste officiële wedstrijd van een Almelose club in het zo goed als afgelopen seizoen.  
 

 
10-06-2016  

Juridische misser zet Fc Twente op strafbankje

 

UTRECHT – De uitspraak van de voorzieningenrechter in het door Fc Twente aangespannen kort geding tegen de KNVB is juridisch voer. De voorzieningenrechter stelde dat Fc Twente er onterecht van uitgaat dat medewerking aan het aan het licht brengen van bestuurlijke misstanden uit het verleden zou leiden tot behoud van de licentie voor betaald voetbal. De voorzieningenrechter keurde het intrekken van de licentie en het verlenen van een nieuwe licentie voor de Jupiler League dus goed. Fc Twente kan nog bezwaar aantekenen maar wacht nu eerst de uitspraak van de KNVB bezwarencommissie af. Een beroep bij de rechter zou de KNVB volledig ‘gijzelen’ bij de voorbereidingen van de nieuwe competities.

< De Almelose advocaat Mr. Diederik Briedé zet de nodige vraagtekens bij de uitspraak van de voorzieningenrechter. Briedé heeft het zelfs over een juridische misser omdat de KNVB haar eigen reglementen genegeerd heeft. De voorzieningenrechter sprak over een zekere mate van beleidsvrijheid voor de KNVB, maar Briedé stelt dat de eigen reglementen er juist voor zijn om het beleid te omlijnen en daar past een creatief bedachte strafmaatregel niet in. Briedé zet op zijn website e.e.a. uiteen.

 
16-06-2016  

Massale oproep aan BoBo´s van de KNVB

FC Twente mag toch niet kapot? Nee dat mag niet!

Commentaar

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente verrichtte sinds zijn aantreden in januari jl. bij Fc Twente een ‘hell of a job´. Nauwkeurig volgens de boodschap van de Licentiecommissie van de KNVB legde hij de ‘duistere gang van zaken´ uit het bestuurstijdperk Munsterman/van der Laan bloot, bereikte een akkoord met tal van schuldeisers waaronder de gemeente Enschede. Daarbij ging het om vele miljoenen euro´s. Het nieuw aangetreden bestuur vond bovendien sponsoren bereid om zo´n 12 miljoen werkkapitaal te steken in het vernieuwde FC Twente.
De gemeente Enschede wil borg staan voor een lening van 17 miljoen euro en krijgt dan de investering van 32 miljoen euro in De Grolsch Veste terug met het stadion als onderpand. Bij een faillissement is dat echter nog maar 5 miljoen euro waard.
In al die gesprekken met de Licentiecommissie van de KNVB zijn deze zaken op tafel gelegd en nimmer werd in die gesprekken gezegd dat alsnog de licentie voor de eredivisie kon worden ingetrokken en een doorstart via de Jupiler League als mogelijkheid werd gezien. Een mogelijkheid die op de bestuurstafel van de licentiecommissie tot stand kwam maar in het door Fc Twente gepresenteerde financiële scenario niet haalbaar blijkt. Gezond maken kan, maar niet volgens de ‘oplossing´ van de licentiecommissie waar creatief is omgesprongen met de eigen reglementen waarbij niet naar de extra financiële risico´s voor de club is gekeken.
De reglementen van de licentiecommissie bestaan juist uit regels en voorschriften voor een gezond financieel beleid voor clubs. Dat heeft Onno Jacobs op tafel gelegd, net zoals hij dat eerder succesvol deed bij Feijenoord. Handhaving door de Beroepscommissie van de KNVB van het oordeel van de licentiecommissie heeft feitelijk niets met gezond maken van een club te maken maar meer met het stellen van een voorbeeld dat de KNVB ook clubs ten onder kan laten gaan, ook als er bij de opgelegde verplichting wel een goed perspectief op tafel gelegd kan worden.
Onno Jacobs hoeft zichzelf dus niets te verwijten indien men in Zeist horende doof blijft en ziende blind!

'Fijnslijper'
 

ENSCHEDE – Tal van bekende voetballers, oud- internationals, trainers en prominenten hebben met een paginagrote advertentie in De Telegraaf een oproep gedaan aan de BoBo’s van de KNVB om FC Twente niet kapot te laten gaan door het ontnemen van de eredivisie-licentie.
Onder de oud- internationals o.a. Sjaak Swart, Willem van Hanegem, Piet Keizer, Klaas Nuninga, John van ’t Schip, Piet Schrijvers, Rinus Israël, Wim Jonk, Patrick Kluivert, Rene Eijkelkamp, Ronald Spelbos, Jaap Stam, Theo van Duivenbode, John Bosman en de broers René en Willy van de Kerckhof en tal van andere oud- voetballers waaronder de Belg Jean-Marie Pfaff.
Onder de trainers namen als Kees Rijvers, Co Adriaanse, Leo Beenhakker, Peter Bosz, Gertjan Verbeek, Tonnie Bruins Slot, Erik ten Hag en Foppe de Haan die al eerder zijn kritiek publiekelijk spuide over persverklaringen van zijde der KNVB over de affaire Fc Twente en zich afvroeg waarom directeur betaald voetbal Van Oostveen niet al de laan was uitgestuurd na zijn rol bij het ontslag van Guus Hiddink als bondscoach.
Onder de politici namen als minister Henk Kamp, ‘crime-fighter’ Fred Teeven, Pieter Omtzigt, staatssecretaris Sharon Dijksma, commissaris de koning in Overijssel Ank Bijleveld en de Twentse burgemeesters Onno van Veldhuizen, Sander Schelberg, Theo Schouten, Henk Robben en Michael Sijbom.
Verder bekende Nederlanders als topruiter Jeroen Dubbeldam, Herman Finkers, ex- perschef van Ajax David Endt, Jack van Gelder, Umberto Tan, Wilfred Genee, Hans Kraay jr. en oud- topscheidsrechter Jaap Uilenberg.
Zij allen vinden dat de straf voor FC Twente niet mag leiden tot de financiële ondergang van FC Twente.
De voorzieningenrechter vond dat de licentiecommissie van de KNVB zich enige beleidsvrijheid kon veroorloven en de vraag is nu of de Beroepscommissie van de KNVB dat ook vindt of dat de KNVB zich moet houden binnen de kaders van de eigen reglementen. In dat laatste geval kan er ook een andere straf uitrollen zonder dat dit leidt tot een faillissement.

Ondertussen werkt FC Twente volop aan een laatste reddingspoging waarbij ook alle eredivisieclubs betrokken zijn. Gedacht wordt aan het extra inleveren van TV-gelden in combinatie met opnieuw punten in mindering bij de start van de competitie. Of daarbij alle betrokken clubs op één lijn te krijgen zijn?
Verder overlegt FC Twente met de gemeente Enschede en sponsoren zoals bouwmagnaat Dik Wessels voor een noodscenario  om een acuut dreigend faillissement af te wenden.
Een Jupiler League scenario is nog een veel moeilijker verhaal en lijkt financieel onhaalbaar. Dan dreigen de lichten voorgoed uit te gaan in De Grolsch Veste en zit de gemeente Enschede met een verlies van vele miljoenen, een kapitaalsvernietiging die zijn weergaa niet kent in het betaalde voetbal.
Uiterlijk maandag a.s. komt de Beroepscommissie van de KNVB tot een oordeel.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-06-2016  

Supportersclub toont geen ‘Hart´ voor Mr. Heracles

 

ALMELO – Ruim 37 jaar liep Bert Letteboer zich een ongeluk voor de supportersvereniging Hart voor Heracles en de Bvo. Van bardiensten destijds in de kantine aan de Bornsestraat tot bestuurstaken. In al die jaren verzamelde hij alles wat met Heracles te maken heeft en hij zou wel een museum kunnen inrichten met foto’s uit vroegere tijden. Fotograferen werd zijn hobby, ook telkens als er bij Heracles wat te doen is of bij uit- of thuiswedstrijden, Bert was er bij om alles vast te leggen. Daar maakte de supportersvereniging Hart voor Heracles jaren dankbaar gebruik van en er werd zelfs een professionele camera met toebehoren aangeschaft om Bert nog betere foto’s te kunnen laten maken.
Nu kwam er een kink in de kabel, het bestuur van Hart voor Heracles bedankte dinsdag Bert per brief voor zijn verdere inzet  als fotograafdoor Bert met de tekst;  . 'Namens het bestuur wil ik je hartelijk bedanken voor je inspanningen voor de site de afgelopen jaren.’
Geen reden en ook geen verdere uitleg, zelfs geen handtekening van een bestuurslid onder de brief en ook geen uitnodiging om samen over de reden te gaan praten.
Het bestuur toont weinig ‘Hart’ voor Bert Letteboer die ook wel Mister Heracles wordt genoemd. Letteboer in tranen door zoveel hartvochtigheid, zette de ontslagbrief op zijn facebookpagina hetgeen veel kritiek oplevert van supporters van Heracles en oud- spelers die jaren lief en leed met Bert gedeeld hebben. Zo ook clubidool Hendrie Krüzen, tegenwoordig assistent-trainer bij Ajax, die er schande over uitspreekt.
Honderden boze reacties hebben voorzitter Jack Telgenkamp kennelijk doen inzien dat een gesprek over het hoe en waarom wel het minste is waar Bert Letteboer recht op heeft. In een reactie op de site van Tubantia heeft Telgenkamp het er ook over dat Bert dan wel veel foto’s maakt met een camera van de supportersvereniging die op zijn eigen facebookpagina zijn gezet maar niet op die van Hart voor Heracles. Hoeveel kinnesinne kun je hebben als er honderden foto’s gemaakt worden bij een wedstrijd. Is het zo erg dat deze worden opgedeeld in publicaties van de maker en Hart voor Heracles? Telgenkamp schaamt oe!

Lees de reactie van Bert op de webpublicatie van het bestuur van Hart voor Heracles
Red. AlmeloNieuws.nl


Eindelijk de reactie van de supportersvereniging Hart voor Heracles via Facebook mogen vernemen. Ik wil één keer op deze aantijgingen ingaan en het dan daarbij laten anders krijg je een ja- en nee-spelletje.

Publiciteit zoeken. Ik heb alleen het briefje op Facebook gezet met mijn teleurstelling daarover. Verder totaal geen publiciteit gezocht. De krant heeft mij zelf benaderd en tegenover hen heb ik geen uitspraken gedaan. Van een hetze tegen het bestuur ontketenen is totaal geen sprake.  Dat er zoveel reacties op kwamen heeft mij ook verrast.
Moddergooien? Wie gooit er op dit moment met modder? Volgens mij heb ik alleen mijn teleurstelling geuit en de feiten vermeld.

Afnemende betrokkenheid. De laatste anderhalf jaar werd ik niet meer op de hoogte gehouden van de activiteiten die door de supportersvereniging werden georganiseerd. De andere fotograaf werd benaderd om foto's te maken. En als ik al foto's maakte dan werden de foto's van de andere fotograaf gebruikt. Eén voorbeeld. Toen Hayo Germs werd geridderd, de man van het eerste uur, werd ik samen met alle vrijwilligers uitgenodigd voor het uitreiken van het Kerstpakket, niet wetende wat er te gebeuren stond. De andere fotograaf was aanwezig met de camera en maakte toen foto's. Hij was wel op de hoogte van wat er te gebeuren stond.
Begin dit jaar heb ik een mail naar de voorzitter gestuurd betreffende de staat van de camera. Tot op heden heb ik daar geen enkele reactie op gehad. Hoezo betrokkenheid?

Niet mee willen werken aan Frens. Ik ben samen met de andere redactieleden gestopt met het werk voor het blad De Heraclied. Er werd een nieuw blad opgericht Frens. Het leek mij niet juist om daar aan mee te werken. Ik had dan ook niet hoeven te stoppen met De Heraclied.

Foto's aanleveren. Elke week heb ik foto's aangeleverd voor de site van de Supportersvereniging Hart voor Heracles. Ik heb daarvoor uren achter de computer gezeten om ze uit te zoeken en te plaatsen. Daarnaast hield ik erg veel foto's over en die heb ik inderdaad gebruikt voor mijn Facebookpagina. Ook gaf ik AAvisie een aantal foto's. Mij is daarover nooit medegedeeld dat het plaatsen op mijn pagina niet akkoord zou zijn.

Dit is en blijft mijn enige reactie op de visie van het bestuur van de supportersvereniging. Iedereen heeft de vrijheid naar aanleiding van beide verhalen zijn eigen mening te vormen. Het is triest dat dit alles zo moet eindigen. Maar er is maar één ding belangrijk en dat is onze club Heracles!

Bert Letteboer

 
16-06-2016  

Eurol hoofdsponsor Hellendoorn Rally


Dennis Kuipers is favoriet voor de eindzege in de Eurol Hellendoorn Rally 2016 maar zal ook rekening moeten houden met vader René.
 

HELLENDOORN – Olieproducent Eurol wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Hellendoorn Rally. Het bedrijf heeft haar roots in Nijverdal en hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen aan de bouw van een nieuwe fabriek op het XL Businesspark aan de A35 bij Almelo.
Eurol sponsort in de autosport meerdere coureurs waaronder het Riwald Dakar Team, de Achterhoeker Bernhard ten Brinke en Dennis Kuipers, de geboortige Almeloër die als eerste Nederlander WTC-punten op zijn naam schreef. Kuipers schreef de laatste drie edities van de Hellendoorn Rally op zijn naam en won onlangs ook de Zuiderzee Rally met zijn navigator Michiel Poel. Ook dit jaar is Kuipers weer een der favorieten voor de eindzege in de Eurol Hellendoorn Rally  net zoals Bernhard ten Brinke en Peter van Merksteijn jr. Outsider maar zeker iemand om rekening mee te houden is René Kuipers, de vader van Dennis. De in Ambt Delden woonachtige rally-veteraan is altijd goed voor een stunt en baarde ook al eens opzien in het truckklassement van ’s werelds zwaarste rally Dakar. 
De Eurol Hellendoorn Rally wordt gereden op 16 en 17 september. Dit jaar is er ook weer in proef in Almelo op het Bedrijventerrein Twente bij Aadorp.

 
17-06-2016  

Fc Twente krijgt boete en blijft in de Eredivisie


Hoera, 8 Overijsselse derby's in het eredivisieseizoen 2016-2017.
 

ENSCHEDE – De Beroepscommissie van de KNVB heeft uitgesproken dat de aan Fc Twente opgelegde straf van de licentiecommissie, degradatie naar de Jupiler League, een te zware straf is. Bij degradatie zou de club financieel omvallen, omdat dan alle saneringsafspraken met schuldeisers, de gemeente Enschede en de nieuwe kapitaalverstrekkers van tafel zijn. De beroepscommissie is van mening dat Fc Twente wel degelijk schoon schip heeft gemaakt zoals de licentiecommissie eiste in december toen het de licentie voorwaardelijk introk.
De beroepscommissie kwam al op 10 juni tot het besluit, maar stelde openbaring uit tot vandaag.

Nieuwe boete

Wel heeft de Beroepscommissie van de KNVB de Enschedese club een nieuwe boete opgelegd van 181.000 euro vanwege vier overtredingen die pas na 15 december vorig jaar op tafel werden gelegd bij de licentiecommissie.

Tukkers juichen, superboeren huilen
Het bestuur van de KNVB heeft even na 14.00 uur laten weten dat het het besluit van de eigen beroepscommissie respecteert. Daarmee is Fc Twente met ingang van het nieuwe seizoen definitief verzekerd van voetbal op eredivisieniveau.
Het op sportieve gronden gedegradeerde De Graafschap ziet door het besluit de hoop op opnieuw een jaar eredivisie in rook opgaan.

Lees
hier de samengevatte uitspraak van de beroepscommissie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-06-2016  

Eurosped contracteert mid-speelster Makken

 

ALMELO – Eredivisionist volleybal Eurosped uit Almelo heeft mid-speelster Colinda Makken weten te contracteren. De 22-jarige volleybalster komt over van eerstedivisionist Reflex Kampen. Coach Jan Berendsen is in zijn nopjes met de komst van de 1,84m lange mid-speelster. ‘Colinda is zeer ambitieus en heeft het talent om zich goed te ontwikkelen tot een goede speelster op de mid-positie. Ik heb er vertrouwen in dat ze zich snel zal aanpassen aan het volleybal op eredivisieniveau en van waarde wordt voor het team’, aldus Berendsen.
Makken was al in gesprek met andere clubs, maar toen Eurosped zich meldde, raakte ze meteen enthousiast. ‘Ik zie het spelen bij Eurosped als een grote kans om mezelf te ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en mijn techniek verder te verbeteren. Natuurlijk is het daarbij een prettige gedachte om onder Jan Berendsen te trainen,’ aldus Colinda.
Met de komst van Makken, heeft trainer Berendsen zijn selectie voor het nieuwe seizoen bijna rond.

 
17-06-2016  

Eredivisie start competitie op 5 augustus


De Graafschap verloor de laatste strohalm door de uitspraak van de Beroepscommissie van de KNVB in de procedure tegen FC Twente.
De 'superboeren' starten dus gewoon in de Jupiler League.
 

ALMELO – De eerste wedstrijd in de eredivisiecompetitie 2016-2017 is die tussen NEC en PEC Zwolle op vrijdag 5 augustus. Promovendus Go Ahead Eagles reist af naar ADO Den Haag en en de revelatie van het afgelopen seizoen Heracles Almelo opent net zoals een jaar eerder in een uitwedstrijd tegen Roda JC. De Heraclieden spelen deze zomer Europees en zal zich tegen Roda niet weer willen laten verrassen.
Voor Fc Twente was het lang onduidelijk, maar de Enschedeërs mogen van de Beroepscommissie van de KNVB toch van start in de eredivisie  en ontvangen het Rotterdamse Excelsior. Promovendus Sparta Rotterdam treft meteen Ajax dat het kampioenschap nog net liet glippen.
Heerenveen pakt de voorbereiding serieus aan en is al begonnen aan de training. De Friezen reizen af naar AZ Alkmaar.

< Het programma van het eerste weekend

 
18-06-2016  

Klasse dressuurproef Anna-Sophie Huisman

 

ALMELO – Bij de pony’s dressuur categorie CDE in de klasse Z2 was Anna-Sophie Huisman met haar Welshpony Spoekedammetje’s Nikos op de openingsdag van de Almelose Ruiterdagen een klasse apart. De jury beloonde haar rit met maar liefst 259,5 punten, liefst 9 punten meer dan de Brabantse Danique Swinkels met Golden Saco. Swinkels legde ook beslag op de derde plek met haar tweede pony Casimir de Luxe (247 pnt.).
De overwinning van Huisman kent een extra gouden randje. De elfjarige amazone van de Drentse Woldruiters reed haar Spoekedammetje’s Nikos, een New Forest pony van 11 jaar, in 10 maanden tijd van de klasse B naar het Z.

In de klasse Z1 ging de overwinning naar Jo-Anne Koch met Beauty Star met een jurybeoordeling van 229 punten. Nina Jansen met Coco Chanel bleef daar nipt een half puntje achter. Lauret Brinkman eindigde met Okay Top Oh Two als derde met een score van 225,5 punten.

Klik hier voor meer uitslagen.

 
19-06-2016  

Koetsentocht 50 jaar Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage: Jan Bril

Hier een rondje Huize Almelo in de Gravenallee - foto: Jan Bril
 

ALMELO – Vrijdag zijn de 50-tigste Almelose Ruiterdagen van start gegaan op het Twents Hippisch Centrum, een hippisch evenement voor de breedte dat zijn weerga niet kent met zo’n 2.400 paarden- en ponycombinaties aan de start in dressuur en springen. Ter vergelijk, in Rotterdam is komende week het CHIO Rotterdam en juicht de algemeen-directeur dat er maar liefst 120 ruiters met 230 paarden uit 20 landen naar het Kralingse bos komen. In Almelo zijn er dat dus 10 keer zoveel met tal van ruiters/amazones uit het buitenland die voor Nederlandse handelsstallen uitkomen om ervaring op te doen en om paarden naar de top te trainen. Tien dagen lang, nog tot en met zondag 26 juni, is er dus van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat volop paardensport te snuiven bij het Twents Hippisch Centrum (THC) in Almelo.
Vandaag is de Koetsentocht rond en door Almelo een publiek hoogtepunt. Tal van authentieke inspanningen zijn vanmorgen vertrokken voor een lange tocht om vanmiddag rond 14.15 uur een defilé te verzorgen op de terreinen van het THC. De entree is alle dagen gratis!
Klik hier voor de route

Fotoreportage (91 foto's)...

 
23-06-2016  

Zon, regen en onweer op Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO – De donderdag is tijdens de Almelose Ruiterdagen bij het springen een dag voor de klassen B en L oftewel de paarden in opleiding. Bij de dressuur wel de top in de klasse ZZL en Z2 en Z1. Marloes Oldenhuizing uit het Groningse Leek won met O'marado’s Boris de zware klasse ZZL met een jurering van 248,5 punten, een vol punt meer dan Nathalie Nelissen uit Gemert met Flügel die tweede werd. Op afstand volgde het BIT-talent van 2015, de Drentse Anne Lehmann met Don Juan met een score van 234 punten precies.   
In de klasse Z2 werden vier rubrieken verreden. De met een gastlicentie rijdende Australische Sarah Miocevich troefde met Dinant in de eerste Z2 rubriek van de dag de regionale favoriete Marcelle Hesselink met Dobry af terwijl Anne Lehmann met haar andere paard Amigo derde werd. Hesselink nam overigens in de tweede proef van dezelfde groep sportief revanche door wel eerste te worden voor de Chinese Lin Chi Chun met Alaska DVB en Suzanne van der Ven met VDV D’Avinci. Hier werd Sarah Miocevich door de jury als vierde geklasseerd.

50 jaar Almelose Ruiterdagen
De Almelose Ruiterdagen zijn inmiddels met meer dan 2.400 deelnemende combinaties uitgegroeid tot een der grootste hippische evenementen in Europa. Het gratis toegankelijke evenement duurt 10 dagen en in de 50 jaar van haar bestaan maakt een organisatie zoals de Almelose Ruiterdagen dan ook van alles mee van hittegolf tot slagregens en onweer. Dat laatste zorgde door blikseminslag donderdagavond tot malheur in de IT en de Wifi-verbinding. Het eigen technische team had dat vrijdagmorgen voor aanvang van de wedstrijden echter weer hersteld. Dankzij de All Weather bodem op het Twents Hippisch Centrum ondervinden de wedstrijden geen last van die extreme weersomstandigheden maar leidt het wel tot grote problemen op de aanpalende parkeerweides die worden ingehuurd. Vrijdag werd er dus geparkeerd langs de Kolthofsingel, bij atletiekvereniging SISU, het Indië-complex in ontwikkeling  en zondagmiddag worden bezoekers per auto verwezen naar het schoolplein aan de achterzijde van ‘t Noordik om daar hun voertuig te parkeren. Kortom Almeloërs worden verzocht per fiets te komen om de parkeerdruk te verminderen.


Uitslagen:
Dressuur klasse ZZL
Dressuur klasse Z2 groep 1 - 1e proef
Dressuur klasse Z2 groep 1 - 2e proef
Dressuur klasse Z2 groep 2 - 1e proef
Dressuur klasse Z2 groep 2 - 2e proef
Alle andere uitslagen van de tot en met zondag durende Almelose Ruiterdagen vindt u hier onder startlijsten pony's of paarden.

 

Fotoreportage (89 foto's)...

 
30-06-2016  

Heracles oefent vier keer dicht bij huis

 

ALMELO – Traditioneel begint Heracles Almelo haar eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen met het Almelo’s Feestje tegen een amateurselectie van Almelose clubs. De wedstrijd wordt zaterdag 2 juli gespeeld om 14.30 uur op de ‘Heilige Grond’ aan de Bornsestraat waar AVC Heracles al sinds 1913 is gevestigd. De entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen betalen 2,50 euro. De baten zijn bestemd voor het onderhoud van de monumentale Engelse houten tribune uit 1924.
Op dinsdag 5 juli gaat Heracles Almelo op bezoek bij buur Oranje Nassau vanwege de overlast tijdens de vernieuwbouw van het stadion. De wedstrijd begint om 19.00 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen tot 12 jaar en 65+ betalen 6,00 euro.
Op zaterdag 9 juli speelt Heracles Almelo bij het 100-jarige PH om 14.30 uur. De entreeprijzen zijn identiek aan het Almelo’s Feestje.
Serieuzer wordt het voor Heracles Almelo op zaterdag 23 juli. Dan spelen de Heraclieden in Vriezenveen op het veld van DOS’37 een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Cordoba. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

< Nijverdaller Joey Pelupessy (23) heeft zijn contract met Heracles Almelo verlengt. De club legde de ‘stofzuiger’ op het middenveld vast tot de zomer van 2018. Het afgelopen seizoen speelde Pelupessy, die sinds 2014 verbonden is aan de Almelose club, alle wedstrijden voor de Heraclieden. “Hij is een belangrijke speler voor ons geworden, zowel op- als buiten het veld. We zijn dan ook zeer content dat hij nog minimaal twee jaar bij ons blijft”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die zeer content is met de ontwikkeling van de Nijverdaller.

Archief
Terug naar vorige pagina