Sportberichten


Plaatsing  
 
16-06-2016  

Supportersclub toont geen ‘Hart´ voor Mr. Heracles

 

ALMELO – Ruim 37 jaar liep Bert Letteboer zich een ongeluk voor de supportersvereniging Hart voor Heracles en de Bvo. Van bardiensten destijds in de kantine aan de Bornsestraat tot bestuurstaken. In al die jaren verzamelde hij alles wat met Heracles te maken heeft en hij zou wel een museum kunnen inrichten met foto’s uit vroegere tijden. Fotograferen werd zijn hobby, ook telkens als er bij Heracles wat te doen is of bij uit- of thuiswedstrijden, Bert was er bij om alles vast te leggen. Daar maakte de supportersvereniging Hart voor Heracles jaren dankbaar gebruik van en er werd zelfs een professionele camera met toebehoren aangeschaft om Bert nog betere foto’s te kunnen laten maken.
Nu kwam er een kink in de kabel, het bestuur van Hart voor Heracles bedankte dinsdag Bert per brief voor zijn verdere inzet  als fotograafdoor Bert met de tekst;  . 'Namens het bestuur wil ik je hartelijk bedanken voor je inspanningen voor de site de afgelopen jaren.’
Geen reden en ook geen verdere uitleg, zelfs geen handtekening van een bestuurslid onder de brief en ook geen uitnodiging om samen over de reden te gaan praten.
Het bestuur toont weinig ‘Hart’ voor Bert Letteboer die ook wel Mister Heracles wordt genoemd. Letteboer in tranen door zoveel hartvochtigheid, zette de ontslagbrief op zijn facebookpagina hetgeen veel kritiek oplevert van supporters van Heracles en oud- spelers die jaren lief en leed met Bert gedeeld hebben. Zo ook clubidool Hendrie Krüzen, tegenwoordig assistent-trainer bij Ajax, die er schande over uitspreekt.
Honderden boze reacties hebben voorzitter Jack Telgenkamp kennelijk doen inzien dat een gesprek over het hoe en waarom wel het minste is waar Bert Letteboer recht op heeft. In een reactie op de site van Tubantia heeft Telgenkamp het er ook over dat Bert dan wel veel foto’s maakt met een camera van de supportersvereniging die op zijn eigen facebookpagina zijn gezet maar niet op die van Hart voor Heracles. Hoeveel kinnesinne kun je hebben als er honderden foto’s gemaakt worden bij een wedstrijd. Is het zo erg dat deze worden opgedeeld in publicaties van de maker en Hart voor Heracles? Telgenkamp schaamt oe!

Lees de reactie van Bert op de webpublicatie van het bestuur van Hart voor Heracles
Red. AlmeloNieuws.nl


Eindelijk de reactie van de supportersvereniging Hart voor Heracles via Facebook mogen vernemen. Ik wil één keer op deze aantijgingen ingaan en het dan daarbij laten anders krijg je een ja- en nee-spelletje.

Publiciteit zoeken. Ik heb alleen het briefje op Facebook gezet met mijn teleurstelling daarover. Verder totaal geen publiciteit gezocht. De krant heeft mij zelf benaderd en tegenover hen heb ik geen uitspraken gedaan. Van een hetze tegen het bestuur ontketenen is totaal geen sprake.  Dat er zoveel reacties op kwamen heeft mij ook verrast.
Moddergooien? Wie gooit er op dit moment met modder? Volgens mij heb ik alleen mijn teleurstelling geuit en de feiten vermeld.

Afnemende betrokkenheid. De laatste anderhalf jaar werd ik niet meer op de hoogte gehouden van de activiteiten die door de supportersvereniging werden georganiseerd. De andere fotograaf werd benaderd om foto's te maken. En als ik al foto's maakte dan werden de foto's van de andere fotograaf gebruikt. Eén voorbeeld. Toen Hayo Germs werd geridderd, de man van het eerste uur, werd ik samen met alle vrijwilligers uitgenodigd voor het uitreiken van het Kerstpakket, niet wetende wat er te gebeuren stond. De andere fotograaf was aanwezig met de camera en maakte toen foto's. Hij was wel op de hoogte van wat er te gebeuren stond.
Begin dit jaar heb ik een mail naar de voorzitter gestuurd betreffende de staat van de camera. Tot op heden heb ik daar geen enkele reactie op gehad. Hoezo betrokkenheid?

Niet mee willen werken aan Frens. Ik ben samen met de andere redactieleden gestopt met het werk voor het blad De Heraclied. Er werd een nieuw blad opgericht Frens. Het leek mij niet juist om daar aan mee te werken. Ik had dan ook niet hoeven te stoppen met De Heraclied.

Foto's aanleveren. Elke week heb ik foto's aangeleverd voor de site van de Supportersvereniging Hart voor Heracles. Ik heb daarvoor uren achter de computer gezeten om ze uit te zoeken en te plaatsen. Daarnaast hield ik erg veel foto's over en die heb ik inderdaad gebruikt voor mijn Facebookpagina. Ook gaf ik AAvisie een aantal foto's. Mij is daarover nooit medegedeeld dat het plaatsen op mijn pagina niet akkoord zou zijn.

Dit is en blijft mijn enige reactie op de visie van het bestuur van de supportersvereniging. Iedereen heeft de vrijheid naar aanleiding van beide verhalen zijn eigen mening te vormen. Het is triest dat dit alles zo moet eindigen. Maar er is maar één ding belangrijk en dat is onze club Heracles!

Bert Letteboer

Archief
Terug naar vorige pagina