Sportberichten


Plaatsing  
 
09-06-2016  

Stadion Heracles blijft naam Polman behouden


Pim Polman is al jaren een fervent Heracles-supporter en droeg dat ook uit. De laatste tijd was hij weinig in het stadion dat feitelijk zijn naam draagt, dit vanwege de 'ruzie' met voorzitter Smit over meer centen. Nu is daar voor de rechter in Assen een eind aan gekomen en kan het fraaie colbertje weer uit de kast!

Foto: AlmeloNieuws.nl/Freek Buitenweg R.I.P.
 

ASSEN/ALMELO – Het is Heracles Almelo niet gelukt om van de naam Polman Stadion af te komen. Voor de rechtbank in Assen was een waarschuwend vingertje van de rechter genoeg om beide partijen tot elkaar te brengen. Heracles-voorzitter Jan Smit wilde van sponsor en naamgever Pim Polman af om op het vernieuwde stadion de naam van een andere sponsor te kunnen hangen. Volgens Smit had hij een nieuwe sponsor die veel meer wilde betalen, maar de Enschedese vastgoedmagnaat gaf geen krimp en herinnerde de club er onlangs in de publiciteit aan, dat hij in vroegere moeilijke tijden de Almelose club een helpende hand had toegestoken door een langdurig contract aan te gaan. Dit nadat Smit vooraf de publiciteit niet schuwde om Polman in beweging te krijgen. De club haalde zelfs in de arena de aanvullende naam Stadion weg achter de naam Polman en verving dat door Polman Vastgoed. Aan de buitenkant werd de naam Polman Stadion na de vernieuwing helemaal niet meer aangebracht. Smit koketteerde in de publiciteit met de naam van voormalig hoofdsponsor TenCate als nieuwe naamgever. Het Almelose concern werd echter tussentijds verkocht en van de beurs gehaald. Ook stopte TenCate vroegtijdig als hoofdsponsor. Dat kon het doen omdat ASITO zich bereid verklaarde om als nieuwe hoofdsponsor met de club in zee te gaan.
Bij de rechter in Assen was een verwijzing naar de gang voldoende om Heracles Almelo en Polman op één lijn te krijgen. In een zogenaamde comparitie van partijen werd overeengekomen dat de Almelose voetbaltempel tot einde seizoen 2018-2019 aan de naam Polman verbonden zal blijven. Dat is langer dan in het contract van 2005 tussen beide partijen werd overeengekomen. De compensatie zit hem in het feit dat de naam tijdelijk wasverdwenen. Wil Heracles Almelo sneller een nieuwe naamgever, zal het met Polman opnieuw aan de tafel moeten. ASITO toonde zoch eerder al bereid om naamgever te willen worden maar had daar minder voor over dan destijds TenCate.  Volgens ASITO-bestuursvoorzitter Kroeze zou Heracles eerst zelf de handen vrij moeten maken en dat is na de zitting bij de rechtbank in Assen nu nog net zo.

Archief
Terug naar vorige pagina