Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2010  

‘Dutch Youngster Festival prima graadmeter´


Sven Harmsen (foto: HippischTwente.nl)
 

WIERDEN – Bondscoach Sven Harmsen beschouwt het Dutch Youngster Festival (DYF) in Wierden als een prima graadmeter voor de vorm, waarin de ruiters bij de pony’s, junioren en young riders steken. Het evenement heeft plaats in de aanloop naar de strijd om de Europees kampioenschappen, die in juli op de agenda staan. Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 juni komen op de fraaie terreinen van De Vossenbos ruim driehonderd combinaties uit veertien landen in actie. De voltallige Europese jeugdtop is daarbij vertegenwoordigd.
Sven Harmsen: “Wierden is altijd een mooie landenwedstrijd met een superbodem en een heel goed voorterrein. Het is een prachtige accommodatie en ik ben blij dat we in Nederland over zoiets beschikken. Voor ons is dit een goede gelegenheid om te kijken waar we staan richting de EK’s.”
De keuzeheer uit Lonneker moet zijn teams voor de drie landenwedstrijden in Wierden nog samenstellen, maar verklapt al wel dat diverse debutanten zullen optreden op de parcoursen van Marinus Vos. “In Moorsele ging het enkele weken geleden buitengewoon goed met een eerste plaats voor de junioren en een tweede voor de young riders. Ik wil nu graag nog een paar andere mensen aan het werk zien voor we naar de EK’s gaan. In Wierden wacht ik de eerste dag af om daarna te beslissen wie er in de equipe rijden.”
In Wierden staan de twee manches tellende landenwedstrijden om de Nations Cup op donderdag (pony’s en junioren) en vrijdag (young riders) op het programma. De individuele strijd om de Grote Prijs is in alle categorieën op de afsluitende zaterdag 5 juni. Het Europees kampioenschap voor de junioren en young riders volgt half juli in het Franse Jardy. Twee weken later is de titelstrijd bij de pony’s.

 
02-06-2010  

Birger Maertens langer bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Birger Maertens en Heracles Almelo zijn tot overeenstemming gekomen over een contractverlenging met de Belgische verdediger. De oude verbintenis van Maertens liep tot de zomer van 2011, het contract is verlengd tot de zomer van 2013. Dit maakte voorzitter Jan Smit gisteravond bekend tijdens een goed bezochte Businessclubavond. De 29 jarige verdediger maakte in 2008 de overstap van Club Brugge naar Heracles Almelo en groeide uit tot een van de steunpilaren van het elftal. De afgelopen twee seizoenen speelde de voormalig Belgisch international 61 competitiewedstrijden voor Heracles Almelo waarin hij twee keer doel trof.

 
02-06-2010  

Johan Derksen gast op businessmeeting Heracles

 

ALMELO- Johan Derksen (Voetbal International) was gisteravond gastspreker tijdens de bijeenkomst van de Heracles businessclub in het Polman Stadion. De voetbalgoeroe is een veelgevraagde spreker, vooral omdat Derksen altijd en overal een mening over heeft of dat de betrokkenden nu aanstaat of niet. Gisteren toonde hij zich mild tijdens de door Jan Medendorp geleide avond. 'Heracles Almelo verdient een groot compliment', aldus Derksen.
Na de lezing van Derksen nodigde presentator Jan Medendorp ook voorzitter Smit en algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo uit achter de tafel. Het werd een interessant forum. Een van de uitspraken van Derksen; 'Hoogma heeft bijgedragen aan het goede beleid van de club. Hij heeft met beperkte middelen een goede selectie samengesteld, dan ben je een goede technisch directeur.'

Over mogelijke versterking van de selectie werden geen uitspraken gedaan. Wel maakte penningmeester Hans Bredewoud bekend dat de club er financieel gezond bij staat en de begroting voor het volgende seizoen wordt opgekrikt naar ietsje meer dan 9 miljoen euro. Extra inkomsten worden verkregen uit TV-gelden door de behaalde zesde plaats in de ranglijst. Verder leverde de Play Off tegen Roda JC nog iets op en krijgt de club de nodige pecunia uit Heerenveen door de verkoop van spits Drost. Bredewoud noemde een begroting van 9 miljoen het absolute maximum in het huidige stadion.
Toch betaald Heracles Almelo meer aan salarissen uit dan de commissie Vermeend heeft geadviseerd in haar rapport. Bij Heracles bedragen de salariskosten 82 procent van de begroting terwijl Vermeend uitgaat dat dit maximaal 60 procent zou moeten bedragen.

Voorzitter Smit bevestigde de consternatie die is ontstaan tijdens het verblijf van de club op Mallorca vorige maand. Trainer Gertjan Verbeek kwam toen twee dagen later zonder dat de spelersgroep daarover was ingelicht. 'Verbeek had nog enkele zaken te regelen i.v.m zijn overgang naar AZ', vertelde voorzitter Jan Smit gisteravond in het Polman Stadion. Op Mallorca is in de spelersgroep daarover iritatie ontstaan. Smit: ,,Want met Verbeek was het altijd samen uit samen thuis.’ Toen is door de spelers besloten om de eerstvolgende training (red. vorige week dinsdag in Almelo) te weigeren, zo zei Smit tegenover 250 sponsors.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
02-06-2010  

Smit over Pasveer: 'Wat is die jongen dom!'

 

ALMELO - Pasveer is nog steeds boos over de gang van zaken in 2006 toen hij dacht Martin Pieckenhagen te vervangen. Piecke tekende echter bij, terwijl Pasveer zou zijn toegezegd dat hij onder de lat zou staan bij Heracles. Pasveer vindt dat Heracles hem twee jaar van zijn carrière door de neus heeft geboord.
Over de clubleiding van Heracles heeft Pasveer zo mijn bedenkingen. Het zou niet netjes zijn gegaan. In het pak genaaid worden, zo kun je het noemen. Van de mensen aan de andere kant van de tafel verwachtte ik een oprechte houding. Het blijkt dat je in de voetbalwereld niet iedereen zo maar kunt vertrouwen. Ze kijken altijd naar hun eigen straatje.''aldus Pasveer in V.I.
Dit soort akkefietjes zullen me niet weer overkomen, aldus Pasveer. Voorzitter Jan Smit en algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hebben kennisgenomen van de teksten van Pasveer. De nieuwe doelman zal binnenkort ter verantwoording worden geroepen. Smit wil er met ingehouden verontwaardiging maar een zin over kwijt, Wat is die jongen dom en wat moet hij nog veel leren.''
Of er nog toekomst is voor Pasveer bij Heracles valt nog te bezien, vooral gezien het feit dat hij niet erg geliefd is bij de supporters.

 
03-06-2010  

Marleen Veldhuis bevallen van een dochter

 

EINDHOVEN – Zwemster Marleen Veldhuis is woensdag bevallen van een dochter. De uit Borne afkomstige Olympisch kampioene heeft voor een jaar de wedstrijdsport stop gezet vanwege de zwangerschap. Moeder Marleen, dochter Hannah en vader Camiel maken het goed zo luiden de berichten uit Eindhoven.
Teamgenote en vriendin Ranomi Kromowidjojo liet via Twitter weten dat 'de olympisch kampioene van 2028 op de 100 vrij' het levenslicht heeft gezien.
 

 
04-06-2010  

Arnautovic naar Werder, Stoch naar Galatasaray?

 

ENSCHEDE – FC Twente spits Marko Arnautovic is door FC Twente verkocht aan Werder Bremen, dat meldde vandaag de website van Werder Bremen. De aanvaller die door FC Twente was verhuurd aan Inter Milan gaf vorig jaar al te kennen dat hij niet naar Enschede terug wilde. Dat hoeft ook niet meer na deze transfer die de nationale kampioen tussen de zes à zeven miljoen euro in het laatje zal brengen. De Oostenrijker die nog tot medio 2011 onder contract stond bij FC Twente tekent een contract voor vier seizoenen bij Werder Bremen.
FC Twente voorzitter Joop Munsterman bevestigde de deal maar laat zich niet uit over de transfersom. Wel wenst Munsterman de talentvolle spits een goede toekomst toe.

Over Miroslav Stoch gaat het verhaal de ronde dat hij naar Galatasaray vertrekt. Stoch werd door FC Twente gehuurd van Chelsea. De Turkse club versterkte zich onlangs ook al met Serdar Özkan die van Beşiktaş komt en met Mehmet Batdal van Bucaspor.
‘Stoch zelf wil niet bij Chelsea blijven en FC Twente kan een dergelijke transfersom niet betalen’, zo meldde voorzitter Joop Munsterman van FC Twente al eerder.

 
05-06-2010  

Na Heracles ook Excelsior op eredivisiekunstgras

 

ROTTERDAM – Heracles Almelo is in de nieuwe competitie niet meer de enige eredivisieploeg die op kunstgras speelt. Het gepromoveerde Excelsior moet flink investeren op het complex Woudenstein met nieuw gras en verwarming en dat wordt een beetje te kostbaar. De Rotterdammers hebben daarom voor het onderhoudsarme kunstgras gekozen.
In de Jupiler League spelen FC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Volendam, AGOVV, FC Omniworld en FC Zwolle eveneens op kunstgras. 

< stadion Woudenstein

 
05-06-2010  

Succestrainer Heins ontvangt PH-fotoboek

 

ALMELO - Tijdens de drukbezochte kampioensreceptie van PH-Almelo heeft succestrainer Bert-Jan Heins afgelopen donderdag uit handen van voorzitter Paul Smudde een fotoboek ontvangen met daarin de hoogtepunten van het afgelopen kampioenschap. Alle sprekers tijdens de receptie, waaronder vertegenwoordigers van de KNVB en de Sportraad Almelo, complimenteerden het jonge team dat voor de 2e keer achtereen kampioen is geworden en nu zijn kansen gaat beproeven in de 1e klasse. Het moet het dan wel doen zonder de topscorers Nick Wennink (21) en Dewi Perik (24) die PH met lede ogen ziet vertrekken naar SVZW in Wierden.
Jordi de Vries werd uitgeroepen tot Man of the Year en ontving van Frans Stevens de bijbehorende prijs.

< Voorzitter Smudde (r) overhandigt het fotoboek aan Bert-Jan Heins. (foto: Egon van Os)

 
06-06-2010  

Arjen Robben waarschijnlijk toch maar WK

 

ROTTERDAM – Na een scan in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam zondagmiddag luidt de diagnose dat Arjen Robben een klein scheurtje in zijn linker hamstring heeft opgelopen. Robben raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Hongarije.
De blessure zal worden behandeld door Dick van Toorn en Robben heeft goede hoop dat hij eind deze week alsnog naar Zuid Afrika kan afreizen. "Als je het rustig laat genezen ga je naar de vier tot zes weken toe. Daarom heb ik nu andere middelen nodig", sprak Robben. "Ik heb goede ervaringen met Van Toorn, hij heeft me eerder geholpen."
"Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij mij klaar gaat maken voor het WK", toonde hij zijn optimisme. "Ik weet dat hij tot veel in staat is, eventueel kan het in een week weer goed zijn. Aan mij zal het niet liggen",aldus Robben. "Ik wil er gewoon graag bij zijn als we daar wereldkampioen worden," zo zei hij in Studio Sport.
Bondscoach van Marwijk wacht gelaten af en reageerde vanuit Johannesburg dat hij voorlopig nog geen vervanger zal oproepen. Een vervanger kan nog tot zondag a.s. om 12.00 uur worden opgeroepen. In dat geval lijkt Jeremaine Lens de beste papieren te hebben.

 
07-06-2010  

Ontketent Riwaldteam naar 5e plaats in ELE Rally

  HELMOND - Als schoteltjes zo groot van verbazing stonden de ogen van Gert Huzink en Aaldert Aaltink aan het einde van de vijf klassementsproeven op vrijdagavond van de Paradigit ELE Rally. De Riwald voorman en zijn navigator dachten van een welverdiende nachtrust te gaan genieten in de wetenschap dat zij op de vierde plaats stonden zonder dat ze overmatige risico’;s hadden genomen. Het werd allemaal compleet anders toen hen een tijdstraf van 2 minuten opgelegd werd.
“We hebben een stukje over de proef Mierlo gereden om bij de start te komen. Dat kwam omdat we er via het navigatiesysteem naar toe zijn gereden. Daarna hebben we gewoon gewacht tot we mochten gaan verkennen”, legde Huzink het gebeuren uit. “We hebben geen note’s gemaakt en waren ons dan ook van geen kwaad bewust. Dus hebben we protest aangetekend tegen deze beslissing. Maar ik denk dat het weinig nut heeft. We zullen er het beste van moeten gaan maken”, zei hij zaterdagochtend.
Lees verder...

Fotoreportage (6 foto's)...

 
07-06-2010  

Jos Daerden wordt assistent bij FC Twente

 

ENSCHEDE - De Belg Jos Daerden wordt voor een periode van drie jaar assistent-trainer bij FC Twente. Daerden was afgelopen seizoen trainer van de Belgische eersteklasser Germinal Beerschot. Michel Preudhomme, de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, wilde Jos Daerden er graag als assistent bij hebben. Preudhomme en Daerden speelden in 1982 samen bij kampioensploeg Standard Luik. Ook speelden ze samen in de verloren finale tegen Barcelona om de Europa Cup II. Daerden kwam als speler ook een aantal seizoenen uit voor Roda JC.

 
10-06-2010  

Heracles wil Quansah langer vastleggen

 

ALMELO - Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo hoopt komend weekeinde in Ghana middenvelder Kwame Quansah te verleiden om een nieuw, meerjarig contract te tekenen. De verbintenis met de 27-jarige middenvelder loopt in 2011 af en als het aan Smit ligt blijft de Ghanees in ieder geval tot 2013. 'Kwame is als verdedigende middenvelder een belangrijke spil in ons elftal', vertelt de voorzitter tegen Voetbal International. Smit verblijft vijf dagen in Ghana om de vorderingen te volgen van de voetbalschool die Quansah in het Afrikaanse land heeft opgericht. 'Kwame heeft projecten opgestart om kinderen een betere kans op educatie te geven. Ik ga kijken hoe wij daar als Heracles Almelo bij kunnen helpen', aldus Smit

 
11-06-2010  

Gert Heerkes wordt trainer bij Willem II

 

HARDENBERG – Oud Heracles Almelo trainer Gert Heerkes wordt de nieuwe trainer van Willem II in Tilburg. De Hardenberger tekende voor twee seizoenen. Het afgelopen seizoen was Heerkes werkzaam als assistent bij Heerenveen en moest voordien bij Heracles Almelo wijken om de terugkomst van Gertjan Verbeek mogelijk te maken.
Willem II was het afgelopen seizoen niet gelukkig met haar trainersbeleid en ‘verbruikte’ maar liefst vier trainers en kon ternauwernood het vege lijf redden in de finale van de Play Off tegen Go Ahead Eagles uit Deventer.

 
14-06-2010  

Ten Dam mist Tour de France door val

 

SIERRE (S) - Raborenner Laurens ten Dam mist in juli de Ronde van Frankrijk. De Limburger brak zondag bij een val in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland onder meer twee rugwervels en linkerpols. Aanvankelijk leek de schede mee te vallen, maar nader onderzoek in het ziekenhuis in Sion wees uit dat ten Dam naast de botbreuken ook een hersenschudding en een kapotte kin heeft opgelopen. Een woordvoerder van team Rabobank noemde na het onderzoek deelname aan de Tour de France uitgesloten.
Teamgenoot Oscar Freire pakte de etappezege in de sprint.

 
14-06-2010  

Succes voor GV Omhoog – NK Jazz Dance

  NIEUWEGEIN/WIERDEN – Tijdens de NK Jazz Dance op zaterdag 12 juni jl. in sporthal Merwestein te Nieuwegein behaalden de deelnemende teams van GV Omhoog uit Wierden een drietal prijzen. De A1-selectie werd tweede achter de favoriet Step by Step uit Eindhoven, de jeugdselectie van GV Omhoog werd derde in de categorie A en de voorselectie wist zich de finale in te dansen om op een keurige vijfde plaats te eindigen.
Lees verder...

 
15-06-2010  

Janko van Salzburg naar FC Twente?

 

DEN HAAG – Volgens Johan Derksen heeft FC Twente zich zo goed als zeker versterkt met de boomlange spits Marc Janko van de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg. Derksen meldde dat in het TV-programma VI Oranje. Janko scoorde het afgelopen seizoen 18 keer voor Red Bull Salzburg. In de Oostenrijkse competitie staat zijn teller op 77 doelpunten in 121 duels. 
Ook zou FC Twente volgens Derksen zo goed als zeker rond zijn met middenvelder Kevin Strootman (foto) van Sparta Rotterdam.

 
17-06-2010  

Löwik gewond bij val in Zwitserland

 

THUN (S) – Wielrenner Gerben Löwik is bij een valpartij in de Ronde van Zwitserland gewond geraakt aan zijn gezicht. De oud-Vriezenvener viel in de afdaling van de Schallenberg. Löwik vloog de bocht uit door vermoedelijk een defect aan zijn fiets en schepte daarbij een toeschouwster met haar vier kinderen. Allen werden met onbekende kwetsuren per ambulance naar het ziekenhuis in Thun vervoerd.

< LOTTO-renner Gerben Löwik

 
17-06-2010  

Almelose Ruiterdagen starten met de pony´s

 

ALMELO – Vrijdag 18 juni gaan de Almelose Ruiterdagen om 12.00 uur van start met de ponydagen. Ruim 80 rubrieken en dik 700 combinaties tellen de wedstrijden in dressuur en springen. Bij de dressuur zijn hoogtepunten als de Kür op Muziek en de finale in de landelijke competitie om de KNHS/Imperial Riding Cup waarvoor zich in de voorwedstrijden 12 jonge amazones/ruiters wisten te plaatsen. Onder hen o.a. Dana van Lierop, Romy Bemelmans en uit Twente Christien Kerbert van de Vijf Marken uit Lonneker.
Voor de ‘kids’ uit het hele land is zaterdagavond de traditionele feestavond met de Play Back Show, het optreden van de zevenjarige Charlotte t.b.v. ‘Brooke Hospital for Animals’ en natuurlijk de disco.
Zondag volgen de finales in de diverse dressuurklassen, en de zware springderby als finale bij het springen dat wederom een waar spektakel beloofd met de snelle pony’s over de Allweather piste van het Twents Hippisch Centrum.
De entree is gedurende de Almelose Ruiterdagen van 18 t/m 27 juni gratis.

< Christine Kerbert - foto: www.hippischtwente.nl

 
17-06-2010  

Rob Toussaint Commercieel Directeur bij Heracles

 

ALMELO - Per 1 september 2010 treedt huidig Manager Commerciële Zaken van N.E.C. Rob Toussaint in dienst bij Heracles Almelo waar hij samen met Nico Jan Hoogma de directie van Heracles Almelo gaat vormen. N.E.C. betreurt zijn vertrek, maar heeft begrip voor de gemaakte keuze.Op mijn periode bij Heracles Almelo als Manager Commerciële Zaken heb ik altijd met een heel goed en tevreden gevoel teruggekeken. Daarnaast woon ik in Hengelo en daar hebben mijn vrouw en kinderen het prima naar hun zin. Dat is voor mij zeker zo belangrijk. Ik ben trots op het feit dat ik nu, samen met Nico Jan Hoogma, de directie mag vormen van deze club. Ook Heracles Almelo voelt inmiddels een beetje als thuiskomen.’

 
19-06-2010  

Ken Willemsen eerste winnaar tijdens ruiterdagen

 

ALMELO – Ken Willemsen (Hellendoorn) was de eerste deelnemer die op de eerste dag van de Almelose Ruiterdagen een prijs in ontvangst kon nemen. In een klassiek parcours in de klasse ZZ categorie D/E was de jeugdige LOOT-leerling van CSG Het Noordik in Almelo de gehele concurrentie te snel af en reed hij met Smart Girl foutloos in de barrage naar de finish in een tijd van 33,61 seconden.
Amanda Slagter (Veendam) bleef met Play Boy eveneens foutloos maar deed er een fractie langer over met een tijd van 33,7 seconden. Beau Graatsma van de ponyclub Rijden is Kunst uit Zwolle liet zien eveneens foutloos rond te kunnen gaan maar moest met een tijd van 34,57 seconden genoegen nemen met de derde plaats.

De Almelose Ruiterdagen duren nog t/m 28 juni en zijn gratis toegankelijk. Meer info op
www.almelose-ruiterdagen.nl  

< Ken Willemsen
- Foto: www.hippischtwente.nl

 
20-06-2010  

Jan Dijkema 2e vice-president ISU

 

BARCELONA - Tijdens het 53ste congres van de Internationale Schaats Unie in Barcelona is Jan Dijkema gekozen tot 2e vice-president. Dijkema, die op deze post verantwoordelijk is voor het langebaanschaatsen, volgt de Duitser Gerhard Zimmermann op. De Italiaan Ottavio Cinquanta werd herkozen als voorzitter. De Canadees David M. Dore werd herkozen als 1e vice-president.
In de historie van de ISU (1892-heden) is Jan Dijkema pas de derde Nederlander die de post van vice-president binnen het hoogste internationale schaatsorgaan bekleedt. Hennie Roos was in de periode 1971-1977 de laatste KNSB’er die tweede man was binnen de council van de Internationale Schaats Unie. Dijkema is sinds 1994 bestuurslid van de ISU en voordien van 1978 tot 1994 gedeputeerde in Overijssel.

 
21-06-2010  

Ashly Langevoort superieur in Kür

 

ALMELO – De Kür op Muziek tijdens de ponydagen werd een superieure overwinning voor Ashley Langevoort van de Reggeruitertjes uit Goor. Met haar pony Igor reed ze een sublieme Kür op de Allweatherbanen van het Twents Hippisch Centrum die door de jury werd beloond met een score van 69,38 procent. Vrijdag behaalde ze al een vijfde plaats in een Z2 proef en zaterdag werd ze tweede en zevende.

Shanna Lust kwam niet geheel voor niets uit Wormerveer, want het lid van de Zaanse Ruiters scoorde een goede 64,75 procent in de Kür en werd daarmee tweede voor de Zwolse Melody Vroom, lid van de Millennium Ruiters, die met 63,5 procent als derde werd geklasseerd.

< Ashley Langevoort met Igor. - foto: Alexander Kamp / Tijdover.nl
bron:
www.almelose-ruiterdagen.nl

 
21-06-2010  

Marc Janko definitief naar FC Twente

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft Marc Janko binnen. De Enschedese club bereikte zaterdagmiddag een akkoord met Red Bull Salzburg over de transfer van Janko naar FC Twente. Dat meldt de sportredactie van TC Tubantia. De Oostenrijkse aanvaller vliegt maandag naar Enschede om medisch gekeurd te worden.
,,Marc is heel erg blij”, zegt zaakwaarnemer Georg Stangassinger tegen De Twentsche Courant Tubantia. ,,Het complete pakket sprak hem erg aan in FC Twente. Hij krijgt de kans zich verder te ontwikkelen in de Nederlandse competitie en kan Champions League gaan spelen.”
Naast de medische keuring zullen nog enkele details uit het contract besproken moeten worden. De verwachting is dat Janko dinsdag of woensdag officieel gepresenteerd zal worden in Enschede.
 

 
22-06-2010  

Lizette Dul 1 en 3 in dressuur M2 Almelo

 

ALMELO – Bij de dressuur op de eerste paardendag van de 44e Almelose Ruiterdagen behaalde Lizette Dul uit Wijhe met haar paard Zoey een eerste en derde plaats in de klasse M2. In rubriek 34 werd zij eerste met 192 punten gevolgd door Agnes Oosterhof uit Delfzijl met Zomer fee met 190 punten en Yvonne Hermans uit Weert die met Rosado door de jury als derde werd geklasseerd met 189 punten. De zusjes Jacqueline en Annemieke Brinkman uit Den Ham deelden de vierde plek met Mandy Damoiseaux uit Haelen met 187 punten.
Amber Vellema (Almere) behaalde eveneens een eerste plaats met Zaturnus en kreeg 193 punten van de jury in rubriek 33. Zij werd gevolgd door Yvonne Hermans uit Weert met Rosado en een score van 186 punten en derde werd Annemiek Brinkman met Voyager van de Lourenshoeve uit Den Ham die door de jury 184 punten kreeg toebedeeld en die plaats moest delen met Lizette Dul op Zoey.
Alle dressuuruitslagen van de eerste dag staan op www.almelose-ruiterdagen.nl onder startlijsten.

< Lizette Dul met Zoey tijdens het CH in Luttenberg (archief)

 

 
22-06-2010  

Duarta in belangstelling van Heracles Almelo

 

ALMELO - Spartaan Lerin Duarta wordt gevolgd door Heracles Almelo. In Almelo kan de aanvaller een meerjarig contract tekenen, meldt het Algemeen Dagblad. Het gedegradeerde Sparta Rotterdam zag eerder al Erik Falkenburg en Nick Viergever naar AZ vertrokken. Kevin Strootman lijkt naar FC Twente te gaan en ook Rydell Poepon, Joshua John en Edouard Duplan lijken te vertrekken.Volgens het AD zal Heracles zich nog deze week officieel melden bij Sparta. Heracles ziet in de negentienjarige speler een gewenste versterking voor de  aanval. Of Sparta bereid is om mee te werken aan een transfer is de vraag.

 
23-06-2010  

Gesprek tussen Heracles en Pasveer

 

ALMELO – Er heeft een uitvoerig gesprek plaats gevonden tussen de directie, het bestuur van Heracles Almelo en doelman Remko Pasveer. Dit naar aanleiding van het door Remko onlangs gegeven interview in Voetbal International.  Remko heeft laten weten de inhoud van dit interview ten zeerste te betreuren. Het is beslist niet zijn bedoeling geweest zich negatief over het bestuur of de club uit te laten. Integendeel. Hij ziet er naar uit - na 2 jaar verhuurd geweest te zijn - voor Heracles Almelo uit te komen, is trots de zwart witte kleuren te dragen en zich verder sportief te ontwikkelen. Op korte termijn zal Remko met een afvaardiging van beide supportersverenigingen en de klankbordgroep van de businessclub om tafel gaan om de zaak verder uit te praten, opdat met een schone lei positief aan het nieuwe seizoen kan worden begonnen.Het bestuur en directie hebben vertrouwen in een goede verdere samenwerking.

 
25-06-2010  

Vier Tukkers in hippische selecties EK

 

ERMELO – Voor het EK junioren van 13 t/m 18 juli in het Franse Jardy heeft bondscoach Sven Harmsen uit Lonneker drie Twentse combinaties opgenomen in de nationale teams voor de Europese kampioenschappen junioren en Young Riders.
Stephanie Brugman uit Hengelo werd met haar paard Qwinto opgenomen in het landenteam van de Young Riders.
Sjaak Sleiderink (Denekamp) met Laksha de Breve en de debuterende Kirsten Rikkert uit Enter met Sorrento RAG zijn opgenomen in het landenteam van de junioren.
Alle drie en ook de geselecteerde Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen staan op de startlijsten van vrijdag en zaterdag tijdens de Almelose Ruiterdagen.

Voor het EK pony’s van 29 juli t/m 1 augustus a.s. in het Engelse Bishop Burton selecteerde bondscoach Harmsen de Wierdense Jasmijn Ruiter

De volledige equipes:
Young riders: Stephanie Brugman (Hengelo), Jody van Gerwen (Limbricht), Hendrik-Jan Schuttert (Ommen), Melvin Greveling (Oosterhout) en Ruben Romp (Riel).
Junioren: Sjaak Sleiderink (Denekamp), Kirsten Rikkert (Enter), Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen), Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) en Jesper Romp (Riel).
Pony’s: Jasmijn Ruiter (Wierden), Jens van Grunsven (Erp), Niels Knape (Ouddorp), Megan Laseur (Soest) en Bart Lips (Biest-Houtakker)

 
26-06-2010  

Willy van der Ham als vanouds in Almelo

 

ALMELO - In de jaren zeventig was hij een begrip in de vaderlandse ruitersport. Als ruiter van de bekende Stal Zangersheide maakte Willy van der Ham furore. Vrijdag toonde hij tijdens de Almelose Ruiterdagen nog eens aan dat pure klasse niet slijt. Van der Ham klopte niet de eersten de besten in het ZZ-klassiek. Met een tijd van 43,33 seconde versloeg hij met Sander niemand minder dan Sjaak Sleiderink met BMC Angel Rose en diens leermeester Jeroen Dubbeldam met Valdimore.
Alsof dat al niet genoeg was eiste Van der Ham, tegenwoordig nering doende in Nordhorn, ook nog eens de vijfde plaats op met Navardo.
Bron: HippischTwente.nl - Al het nieuws over de Almelose Ruiterdagen klik hier

< Willy van der Ham met Sander - fototrailer.nl

 
26-06-2010  

Heracles meldt zich bij AGOVV voor Chadli

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich bij AGOVV Apeldoorn gemeld voor Nacer Chadli. Volgens het voetbalweekblad V.I althans. De twintigjarige aanvallende middenvelder kende een uitstekend seizoen in Apeldoorn. Tijdens de winterstop meldde FC Utrecht zich nog voor Chadli, maar kwam het niet tot een overgang van de speler die tot medio 2011 vastligt bij AGOVV. Naast Heracles Almelo hebben ook de Franse clubs Lille en Saint-Etienne interesse. Heracles zit echter in pole-position. De verwachting in Apeldoorn is dat de beide clubs er uitkomen

 
26-06-2010  

Kirsten Rikkert wint GP Almelo

 

ALMELO – Eerder deze week werd Kirsten Rikkert door bondscoach Sven Harmsen opgenomen in het landenteam junioren voor de EK in Frankrijk en dat dit niet zomaar is, bewees de jeugdige pupil van Jeroen Dubbeldam door zaterdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen de Grote Prijs van Almelo voor zich op te eisen.
Als eerste starter van de dertien geplaatsten in de barrage zette ze met Ugano een foutloze snelle tijd neer van 41,10 seconden en daar kwam geen van de twaalf volgers nog aan te pas. Sander Geering kwam met Mondial Food Zo Wat nog het dichtst in de buurt en Pim Mulder zette met Bayardo de derde tijd op de klok.

Zondag is de grote finaledag met de derby als hoogtepunt bij het springen en de landelijke finale om de Imperial Riding Cup bij de dressuur. de entree is gratis. 

Meer paardensportnieuws op: HippischTwente.nl en Almelose Ruiterdagen
Foto: Tijdover.nl

 

 
27-06-2010  

Dijks wint derby voor Anouk Winkel

 

ALMELO – Wie de paardenwereld een beetje kent, weet dat derby Trial Jumping Almelo een bijzondere wedstrijd is die slechts zelden op het programma staat bij concoursen elders in Nederland. Bij de Almelose Ruiterdagen is dat een traditie van dik dertig jaar en dat maakt dat tal van topruiters wel eens een greep naar de overwinning willen doen. Negenendertig ruiters hadden zich weten te plaatsen en slechts zelden weten meerdere ruiters/amazones de eerste rit over ruim 1300 meter met meer dan twintig sprongen foutloos rond te gaan. Lees verder in het Almelo’s Weekblad. Kijk ook op de website van de Almelose Ruiterdagen.

 
28-06-2010  

Topruiter Gerco Schröder door val uit de running

 

TUBBERGEN - Gerco Schröder moet na zijn val van Ultimo tijdens de Grote Haarlemmermeer prijs in Hoofddorp tenminste een week rust houden. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de nationaal kampioen uit Tubbergen niets heeft gebroken, maar dat het gewricht tussen zijn rechterschouderblad en -sleutelbeen een flinke opdoffer heeft gehad. "Als ik het nu forceer, kan ik daar volgens de fysiotherapeut lang last van houden."
Lees verder op HippischTwente.nl

 
28-06-2010  

Zonovergoten 18de editie Pouw Triathlon Rijssen

  RIJSSEN - Zaterdag 26 juni gaf Alwin Hilhorst van het jubilerende USA Fitnesscentrum in Rijssen het startschot voor de achttiende editie van de Pouw Triathlon Rijssen. Op deze zonovergoten dag beloofde de triathlon dit jaar weer een aantrekkelijke wedstrijd te worden. De triathlon kende namelijk een record aantal atleten.
‘s- Morgens verschenen er meer dan 60 teams aan de start. Om 10.00 uur startte de kwart triathlon met 60 deelnemers en in de middag waren er maar liefst 240 ingeschreven deelnemers aan de start van de achtste triathlon.
Nick Zweers zorgde voor de volgende fotoreportage.
Lees verder...

Fotoreportage (26 foto's)...

 
28-06-2010  

Esso Knol Open bij ATC Veenhorst

 

ALMELO - Ook dit jaar organiseerde ATC Veenhorst weer het Esso Knol Open Veenhorst toernooi, en net als voorgaande jaren was de insteek er ook dit jaar weer een gezellig toernooi van te maken. Er werd gespeeld in de categorieën 3 t/m 8 HE, DE, HD, DD en GD op de kunstgrasbanen van ATC Veenhorst in Almelo. De categorieën 7 en 8 spelen minimaal 2 wedstrijden en voor deze categorieën geldt de leeftijdsgrens 17+. Het inschrijfgeld voor alle deelnemers is onveranderd; de enkelspelers betalen €10,- en de dubbelspelers €9,-
Ook dit jaar waren er mooie (geld)prijzen voor de winnaars en de nummers 2 van elke categorie, en daarnaast was er de bekende verloting waaraan alle deelnemers automatisch meededen. Als speciale prijs was er dit jaar een weekend in een vakantie appartement op Ameland te vergeven!
Maar daar ging het natuurlijk niet om, de hoofdzaak was de sportieve prestatie en de gezelligheid.

Jan Bril schoot er een paar plaatjes

Fotoreportage (17 foto's)...

 
29-06-2010  

Heracles Almelo speelt twee oefenduels

 

DEN HAM - Heracles Almelo speelt vrijdagavond traditiegetrouw de eerste proefwedstrijd uit tegen Den Ham op het sportpark De Rohorst niet om 19.00 uur maar om 20.00 uur i.v.m. de WK-wedstrijd Nederland - Brazilië. De Heraclieden begonnen maandag jl. weer met de training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De voorverkoop van het oefenduel in Den Ham is bij: Blokker/Venenberg, kapsalon Frans en het clubhuis in Den Ham.  

Zaterdag spelen de profs van Heracles tegen een Almelose Selectie - met spelers van alle Almelose clubs - op het terrein van AVC Heracles aan de Bornsestraat. Een mooie gelegenheid om nog weer eens op de historische Engelse tribune plaats te nemen. Het duel begint om 14.00 uur.

 
30-06-2010  

FC Twente op trainingskamp in de Lutte

 

DE LUTTE - Michel Preud'homme, trainer van FC Twente, en zijn selectie verblijven tot en met zaterdag in De Lutte. Daar werkt de landskampioen een trainingskamp af, met het oog op het nieuwe seizoen. De trainingen worden afgewerkt op op het sportpark van SV De Lutte, waar maandagochtend voor een warm onthaal werd gezorgd.
De Tukkers werken de komende dagen ook nog oefenwedstrijden af. Woensdag wordt de strijd aan gegaan met SC Enschede om 19.00 uur en donderdag speelt de formatie van de Belg een oefenwedstrijd tegen De Zweef in Nijverdal, een duel dat ook om 19.00 uur begint. Op zaterdag wordt het trainingskamp afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd om 15.00 uur tegen Quick'20. Alle wedstrijden zijn toegankelijk voor publiek.
De spelers die momenteel nog actief zijn op het WK 2010 in Zuid-Afrika sluiten later, na een vakantie, aan bij de groep. De exacte datum ligt eraan hoe goed een speler het met zijn vaderland doet op het mondiale toernooi. 

< Jan Bril ging op bezoek bij de kampioen

Fotoreportage (43 foto's)...

 
30-06-2010  

CSI Twente wil naar Olympisch niveau


Gert Jan Bruggink als winnaar van de derby 2009 in Almelo
foto: Alexander Kamp - Tijdover.nl
  GEESTEREN – Twee absolute autoriteiten uit de Nederlandse Olympische beweging zijn zondag 11 juli aanwezig tijdens de slotdag van het CSI Twente. Ivo Opstelten, VVD-voorzitter en oud-burgemeester van Rotterdam, komt naar Geesteren in de hoedanigheid van preses van de council Olympisch Plan 2028. Ook Maurits Hendriks is te gast op het Erve Maathuis. De voormalig bondscoach hockey is aanwezig als technisch-directeur en chef de mission van NOC*NSF.
Ook demissionair minister Gerda Verburg, commissaris van de koningin van de Provincie Overijssel Geert Jansen, diverse afgevaardigden van Gedeputeerde Staten, Kamerleden en regionale bestuurders geven zondag 11 juli acte de presence.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina