Sportberichten


Plaatsing  
 
07-06-2010  

Ontketent Riwaldteam naar 5e plaats in ELE Rally

 

En dat gebeurde dan ook. Ontketent en onweerstaanbaar vochten Huzink en Aaltink zich vanaf een vijftiende plaats terug gedurende de tweede dag van de ELE Rally. Geconcentreerd werd in nauwe samenspraak met Wevers Sport stapje voor stapje de aanval ingezet. Een voor een werden de concurrenten verschalkt. Na elf van de achttien klassementsproeven was team Riwald met de Subaru Impreza beland op de zevende plaats met uitzicht op meer.
“Ik wil gaan proberen om Eric Bolhaar nog in te halen. Dat zal moeilijk worden want Eric rijdt erg sterke tijden en om bij hem te komen moet ik ook Timo van der Marel voorbij. Sinds ik de auto wat lager heb gezet in samenspraak met Wevers Sport gaat het steeds beter. Het vertrouwen is er weer helemaal”, legde Huzink zijn strijdplan voor de avond uit. Maar op de tweede passage van de klassementsproef bij Sint Oedenrode kon ook dat strijdplan de prullenbak in. Huzink en Aaltink schoten door en verloren kostbare seconden in de achtervolging op Van der Marel’s Mitsubishi en Bolhaar’s Skoda Fabia.
De mannen in de Riwald Subaru lieten het er niet bij zitten en lieten in de resterende proeven zien dat het vertrouwen volledig terug was, maar het bleek niet genoeg om Bolhaar nog te passeren. Huzink en Aaltink moesten 21 seconden toegeven op hun teamgenoot. En dat waren er vijf minder dan het verlies van 26 seconden op Sint Oedenrode. Omdat ‘als en misschien’ in de rallysport geen enkele waarde hebben, leken Huzink en Aaltink genoegen te moeten nemen met plaats zes in de Paradigit ELE Rally. Echter op de valreep werd dat nog een vijfde plaats omdat Bert de Jong zijn Mitsubishi Lancer WRC 05 met panne moest parkeren.“Die twee minuten zijn ons aardig opgebroken. Maar dat is ook inbegrepen in dit spelletje. We hadden geen kwaad in de zin, maar we zijn wel op de proef gezien. Dit hoort ook bij het spelletje”, aldus Gert Huzink.

Uitslag Paradigit ELE Rally
1. Mark van Eldik/Michel Groenewoud (Mitsubishi Lancer WRC 05) 1.42.08,9
2. Erik van Loon/Harmen Scholtalbers (Ford Focus RS WRC 08) + 0:03,7
3. Piet van Hoof/Niels Leermakers (Mitsubishi Lancer EVO IV) +1: 27,4
4. Eric Bolhaar/Gert Kamphuis (Skoda Fabia WRC 05) + 3:55,7
5. Gert Huzink/Aaldert Aaltink (Subaru Impreza WRC S12) + 4:17,3

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina