Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2016  

Heracles kan strijden om Europees voetbal

 

ALMELO – ADO Den Haag-trainer Henk Fraser was na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo dik tevreden met een punt. Lange tijd leek het daar niet op, want wat Heracles ook probeerde, het kwam maar niet langszij nadat pas in de tweede helft het eerste doelpunt viel via Duplan.
‘We zaten de eerste helft behoorlijk in de problemen’, verzuchte Fraser na afloop. Hij had Heracles dan ook meerdere kansen zien missen in de eerste helft. Darri (2x), Weghorst, Van Ooijen en Zomer kregen kansen maar hadden of het vizier niet scherp, misten de bal half of kopten onzuiver.  Dat beide teams met de nul de rust in gingen was dus niet zozeer de verdienste van ADO maar door slordig spelende Heraclieden die wel tot kansen kwamen. ADO kreeg zelfs niet één uitgespeelde kans ondanks de afwezigheid van de geschorsten Drost waarvoor Gosens speelde en Te Wierik die in Gino Bosz een waardige vervanger zag. Van Ooijen kreeg zijn kans in de basis op linksvoor.

Na de pauze de eerste wissel bij ADO. Van der Heijden bleef in de kleedkamer en Korte mocht de aanvalslinie op drie brengen. Het spel golfde daardoor wat meer heen en weer waarbij opnieuw de Almeloërs het gevaarlijks bleken. De 0-1 kwam dan ook als een verrassing, ingeluid door een slecht weggekopte bal van Zomer. ADO kreeg balbezit en de voorzet bereikte de vrijstaande Duplan die met een gericht schot de nauwelijks in actie gekomen Castro het nakijken gaf (0-1).
Heracles zette meer druk voorwaarts, reeg de corners aaneen maar het scoorde niet, ook al was Bosz dichtbij. Een Haags been op de doellijn bracht redding. Trainer Stegeman bracht Breukers en Kada, offerde Fledderus en Navratil, maar er viel geen goal. Toch kwam in de eindfase de gelijkmaker nog op het scorebord. Gladon kreeg zijn kans en scoorde binnen een minuut fraai uit de draai tot vreugde van de springende Bel Hassani die daarvoor op de bank mocht plaatsnemen (1-1).  Met een verlenging van 4 minuten leek daarna nog meer mogelijk maar zover liet ADO het niet komen.

Met het behaalde punt speelde Heracles zich zeker voor de play-offs voor Europees voetbal en dat is een bekroning voor een meer dan uitstekend seizoen voor de Heraclieden.
Dat vond ook de voor de Rinus Michels Award genomineerde Heracles-trainer Stegeman; ‘Ik ben trots op mijn team en deze club. Het is fantastisch wat we dit seizoen gezamenlijk doen, na de shit van een jaar terug.  Complimenten ook voor Gino (Bosz) en Paul (Gladon). Ze hebben dit seizoen nauwelijks kansen gekregen, maar vandaag staan ze er. De play-offs is mooi maar eerst volgende week nog vol aan de bak in Groningen, voordat het toefje begint’.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-1 (0-0)
0-1 Duplan (68), 1-1 Gladon (88)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Bakker, Havenaar

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Gosens, Bosz, Zomer, Fledderus (Breukers/72); Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gladon/87); Navratil (Kada/75), Weghorst, Van Ooijen.
ADO Den Haag: Hansen, Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Kristensen, Jansen, Bakker (Derijck/58); Duplan (Zuiverloon/83), Havenaar, Van der Heijden (Korte/46).

Voor jongen (17)uit Voorburg dreigt stadionverbod
ALMELO – Een 17-jarige supporter van ADO Den Haag is zondag tijdens de rust in de wedstrijd tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag door de politie aangehouden. De jeugdige Voorburger stak een rookbom af in het stadion waardoor een supportersbegeleidster van de Hagenaars ademhalingsproblemen kreeg. De veiligheidscoördinator heeft namens het slachtoffer aangifte gedaan. Voor de Voorburger dreigt juridische vervolging en ook een algemeen stadionverbod.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
08-05-2016  

Ook Groningen in Play Off na zege op Heracles


PLAY OFF voor Europees voetbal
Donderdag 12 mei, 18.30 uur: FC Groningen - Heracles Almelo
Zondag 15 mei, 12.30 uur: Heracles Almelo - FC Groningen
Kaarten kopen is mogelijk via het online ticketingsysteem en in de FanServiceShop, die speciaal hiervoor maandag 9 mei om 10.00 uur opent.
Bij het verlengen van de jaarkaart, is de ticket thuis tegen Groningen gratis!
 

GRONINGEN – FC Groningen heeft zich in een matige wedstrijd tegen het bezoekende Heracles Almelo verzekert van deelname aan de Play Off voor Europees voetbal door de Almeloërs met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen.
Heracles, dat al zeker was van de Play Off, trad aan zonder spits Weghorst en centrale verdediger Zomer. Gladon en de jeugdige Hoogma waren hun vervangers. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard met wat meer kansjes voor de Heraclieden. Gescoord werd er echter niet.
Kort na de pauze kwam FC Groningen onverwacht op voorsprong via een kort genomen corner. De mee opgekomen Lindgren scoorde (1-0). Tien minuten later mocht hij ook de 2-0 laten aantekenen. Trainer Stegeman antwoordde met twee wissels. Kada voor Navratil en Darri voor Bruns. Heracles zette nog wel even aan om een nederlaag te keren maar kwam niet verder dan een doelpunt via Bel Hassani (2-1).

De apotheose van de dag kwam van de Vijverberg in Doetinchem. Titelfavoriet Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar zag de ‘superboeren’ - die voorlaatste staan - weer langszij komen en dus gaat de titel naar PSV dat wel wist te winnen van PEC Zwolle (1-3).
Dat Ajax het kampioenschap niet verzilverde, kost Heracles Almelo een half miljoen euro. De ‘deal’ stond in het verkoopcontract van Duarte aan de Amsterdammers.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1
(0-0)
1-0 Lindgren (53), 2-0 Lindgren (64), 2-1 Bel Hassani (70)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Vink


OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost, Bacuna; Idrissi (Linssen/69), De Leeuw (Sörloth/82), Rusnák (Larsen/88).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik (Weghorst/85), Hoogma, Gosens; Bruns (Kada/73), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Darri/73), Gladon, Van Ooijen.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
08-05-2016  

PH A3 pakt kampioenschap tegen RKSV A2

 

ALMELO – Het derde A-team van PH Almelo heeft het kampioenschap binnen. Zaterdag werd met 8-0 het tweede A-team van RKSV uit Rijssen opgerold en dat was dik voldoende voor de titel.
De zwart-gelen kijken al met al terug op een prima competitie want in de najaarsranglijst stond het kampioensteam al tweede en ook wist men door te dringen tot de halve finale om de KNVB-beker Oost.          

Staand van links naar rechts:
Gijs Deterd, Niek Masselink, Wout Pijpe, Henrie Tiehuis (trainer), Gerwin Peper (trainer), Eddy Visschedijk (leider), Karsten Schrander, Tom Kroezen en Karim Leurink.
Zittend van links naar rechts:
Luuk Visschedijk, Jeroen Peper, Tomas Wijnen, Lars Demmer, Tim Tiehuis, Maik Mati en Bastian Jansen.

Op de foto ontbreekt Willem Dekker.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-05-2016  

Eurosped TOPvolley trekt 4 nieuwe talenten aan

 

ALMELO – Het Almelose Eurosped TVT weet elk jaar weer te verrassen met het aantrekken van nieuwe volleybaltalenten. Daar is ongetwijfeld het vakmanschap van trainer Jan Berendsen en zijn technisch team mede debet aan. Zij weten speelsters beter te maken en wel met resultaat om elk jaar door te dringen tot de kampioenspool of zoals in februari het winnen van de Nationale Beker. Ook Europees wist Eurosped dit seizoen de eerste speelronde te overleveren.

Eurosped TVT dat onlangs het hoofdsponsorcontract met naamgever Eurosped Transport BV uit Oldenzaal voor een jaar verlengde, heeft zich nu ook verzekerd van de komst van vier nieuwe speelsters naar Almelo waar het de trainingen en wedstrijden in de Twentse topsporthal IISPA afwerkt.

Nieuwkomers voor het seizoen 2017-2017 zijn spelverdeelster Charlotte Haar die overkomt van het Talentteam Papendal/Arnhem, midspeelster Carlijn Koebrugge van het Ootmarsumse Set Up ’65, passer/loper Rinske Hofste die de stap maakt van Rivo Rijssen naar de nationale top en libero Kim de Wild die overkomt van het Limburgse Peelpush.
Bij Eurosped TVT zijn de vertrekkende speelsters Daniëlle Nouwen die haar geluk zoekt bij het Belgische Hermes Oostende, Lea van Rooijen maakt de overstap naar Sliedrecht Sport, Sterre van Doorn gaat naar Alterno Apeldoorn en ook Romee Polman vertrekt uit Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-05-2016  

Groningen zet Heracles op achterstand in Play Off

 

GRONINGEN – Na de met 2-1 verloren uitwedstrijd in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen, reisde Heracles Almelo na vier dagen opnieuw naar Groningen. Dit keer in de Play Off om Europees voetbal en zonder spelmaker Bel Hassani en de steeds beter spelende Duitser Gosens die nog een straf uitzaten van hun vorige clubs. 
Het werd opnieuw 2-1 maar het uitdoelpunt geeft de Heraclieden nog een kans in de return van zondag a.s. Met Breukers als gelegenheidsrechtsbuiten probeerde trainer Stegman wat meer power voorin te brengen maar het waren de Groningers die het eerst scoorden toen Sorloth zich fraai vrij maakte om Indrissi te bedienen die op maat voorzette op rechtsback Hateboer die koppend doelman Castro geen kans gaf (1-0).
Vier minuten later had spits Weghorst koppend de gelijkmaker in petto uit een corner maar de Groningse doelman Padt gaf geen krimp. Toch kwamen de Almeloërs nog vlak voor rust gelijk toen Navratil doorkopte op Weghorst die zich het buitenkansje niet liet ontnemen (1-1).

Kort na rust stond Groningen opnieuw voor en weer was het verdediger Lindgren die de Almelose defensie verraste (2-1) bij de genomen corner. Navratil had dat gelijk weer kunnen wegwerken maar stuitte op de attent keepende Padt.  Heracles probeerde het wel, zette Darri nog in, maar Van Ooijen en Zomer hadden het vizier niet scherp en zagen hun inzet naast gaan. Aan de andere kant verzuimde Rusnak de Groningers verder op voorsprong te zetten. Zijn rollertje vormde voor Castro geen gevaar.
Heracles Almelo moet dus zondag uit een ander vaatje tappen om de volgende ronde te bereiken.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1
(1-1)
1-0 Hateboer (11), 1-1 Weghorst (45+1), 2-1 Lindgren (50)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Van Ooijen, Fledderus, Hateboer, Bruns.

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (Tamata/46); Maduro, Drost, Bacuna (Linssen/77); Idrissi, Sørloth (Hoesen/74), Rusnák.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Darri/68); Bruns, Pelupessy, Van Ooijen; Breukers, Weghorst, Navratil.

Play Off
PEC Zwolle - FC Utrecht 0 - 0

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-05-2016  

Eurosped gaat als enige volleyballend Europa in

 

ALMELO – Eredivisionist Eurosped uit Almelo gaat als enige volleyballend de strijd aan met de Europese top bij de dames. De club heeft zich als nationale bekerwinnaar ingeschreven voor de CEV-Cup. Geen enkele andere damestopper heeft zich ingeschreven voor Europese titelstrijden, ook niet landskampioen VC Sneek.
Eurosped-voorzitter Marcel Jansink: “Deelname aan een Europees toernooi is een sportieve uitdaging, maar heeft ook financiële risico’s. Dankzij de steun van enkele sponsors hebben we dit risico voor een belangrijk deel kunnen afdekken waardoor we onze supporters ook het komend seizoen weer interessante internationale wedstrijden kunnen voorschotelen. Sportief gezien is deelname aan dit soort wedstrijden zeer interessant. Speelsters doen belangrijke ervaring op die ook in de nationale competitie van pas komt. De bekerwinst is hiervan een duidelijk voorbeeld”

De eerste ronde in de CEV-cup zal onder voorbehoud plaatsvinden op 28 oktober 2016. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend en evenmin of er eerst thuis in de Twentse Topsporthal IISPA te Almelo wordt gespeeld of uit.

 
15-05-2016  

Heracles maakt spektakel en bereikt play off finale


Oussama Tannane vertrok in de winterstop naar St. Etienne maar vierde het feestje wel mee
 

ALMELO – Na twee nederlagen op rij tegen FC Groningen werd de derde wedstrijd er een van de dood of de gladiolen. De eerste was de laatste competitiewedstrijd waarin FC Groningen alsnog de play offs om Europees voetbal bereikte met als tegenstander de Heraclieden.
De Groningers hadden donderdag een 2-1 voorsprong genomen  en dus hadden de Almeloërs thuis wat recht te zetten. Heracles was op volle oorlogssterkte en liet meteen blijken dat men voor de volle winst ging. Keer op keer golfden de aanvallen op het Groningse doel af waarin doelman Padt de noordelingen lang in de race hield voor een plek in de finale van de play offs. Het was linker spits Brahim Darri die Padt het eerste testte en nog in dezelfde minuut kwam hem de paal te hulp toen de jarige Joeey Pelupessy zijn schot op de paal zag eindigen. Ook spits Wout Weghorst kreeg voor de rust nog een kans maar hij kopte voorlangs het Groninger doel.
Na de rust opnieuw een Heracles dat beter en fanatieker speelde en de Groningers nauwelijks kansen gaf om het spel om te buigen. Toch kwamen de ‘stadjers’ op voorsprong via een snelle counter waarbij Rusnák de defensie te snel af was en doelman Castro het nakijken gaf.
Het was het sein voor de Heraclieden om nog massaler de aanval te zoeken terwijl het ‘alles of niets’ vanaf de tribunes klonk. Laatste man Ramon Zomer posteerde zich naast spits Weghorst om de luchtaanval te versterken en met resultaat. Hij was het die koppend de 1-1 liet aantekenen. Trainer Stegeman bracht via het inbrengen van Paul Gladon en Tim Breukers nog meer power maar ook Gladon zag zijn eerste kans om zeep gebracht door doelman Padt. Het duurde tot in de blessuretijd voordat Gladon de Heraclieden langszij bracht en zo de verlenging zeker stelde (2-1).
Ook die verlenging werd pompen of verzuipen en het was alleen de oud- Heraclied Bryan Linssen die de Almeloërs af en toe zorgen baarde.
Het was Weghorst die de Almeloërs op winst zette (3-1) en Darri die de Heraclieden in veilige haven bracht (4-1). De jarige Pelupessy zorgde nog voor het toefje slagroom met de 5-1 van afstand.
De scheidend Groningen-trainer Van de Looi vond de wedstrijd in ieder geval niet saai, roemde zijn doelman die zijn team lang in de race hield, maar vond de overwinning van de Almeloërs meer dan verdiend. Dat hij door de scheidsrechter naar de tribune werd verbannen, noemde hij teveel omdat hij op een nette manier de vierde man wees op niet bestrafte overtredingen aan de zijde van Heracles.
Heracles-trainer John Stegeman gaf te kennen dat zijn team maar met een missie aan de wedstrijd was begonnen en wel winnen om de finale van de play offs te bereiken. Een missie die slaagde door goed voetbal, teamkracht en gezond opportunisme in de ‘knotsgekke’ eindfase. Voor hem telt nu de voorbereiding op de finale tegen FC Utrecht dat PEC Zwolle afdroogde met 5-1.

Heracles Almelo – FC Groningen 5-1
(0-0)
0-1 Rusnák (63), 1-1 Zomer (83), 2-1 Gladon (93), 3-1 Weghorst (111), 4-1 Darri (115), 5-1 Pelupessy (119)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: De Leeuw, Hateboer, Te Wierik, Darri (shirt)
Rood: Larsen (118)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens; Bruns (Van Ooijen/108), Pelupessy, Bel Hassani (Breukers/72); Navratil (Gladon/72), Weghorst, Darri.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet; Maduro, Drost, Bacuna; Idrissi (Tibbling/54), Sørloth (De Leeuw/38), Rusnák (Linssen/82).

Fotoreportage (32 foto's)...

 
15-05-2016  

Asito hoofdsponsor Heracles, TenCate stopt

 

ALMELO – Het Almelose Koninklijke TenCate stopt als hoofdsponsor van Heracles Almelo. Het bedrijf was feitelijk sinds de oprichting van de club betrokken bij Heracles Almelo en fungeerde samen met ‘dochter’ Greenfields de laatste 13 jaar als hoofdsponsor. Het concern werd onlangs verkocht en van de beurs gehaald en ook CEO Loek de Vries moest het veld ruimen en verruilen voor een plekje in de Raad van Commissarissen.
De Vries maakte het veld in het stadion van Heracles tot boegbeeld van de nieuwste ontwikkelingen in kunstgras maar de nieuwe concernleiding richt haar pijlen meer op de wereldmarkt zoals het nieuwe stadion in Atlanta USA dat ook een TenCate/Greenfields mat krijgt.
TenCate is ook niet meer geïnteresseerd om naamgever te worden van het vernieuwde stadion van Heracles Almelo. Naamgever Polman wilde zijn contract niet zomaar verscheuren en laakte daarin eerder al de opstelling van Heracles-voorzitter Jan Smit.
TenCate blijft wel betrokken bij de club als sponsor en houdt haar Skybox aan meldde groepsdirecteur Raaphorst van TenCate Grass na afloop van de zinderende wedstrijd tegen FC Groningen.

ASITO nieuwe hoofdsponsor
Heracles Almelo kon het contract met TenCate ‘vroegtijdig’ ontbinden omdat het Almelose schoonmaakconcern ASITO zich bereid verklaarde hoofdsponsor te worden voor een periode van 5 jaar.
Asito-oprichter Van Riemsdijk was bij leven al sinds jaar en dag een fervent Heracles-supporter en het bedrijf met zo’n 10.000 werknemers in Nederland is al jaren subsponsor.
Commercieel directeur Rob Stolk van Asito noemde het derhalve een logische stap waarbij de maatschappelijke betrokkenheid van Asito kenbaar wordt omdat het bedrijf gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
Asito werd onlangs ook hoofdsponsor van het nationale mannenteam van de Curling Bond dat zich wil plaatsen voor deelname aan de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-05-2016  

Verstappen schrijft historie na zege F1 Barcelona

 

BARCELONA – Nog nooit won een Nederlandse coureur een race in de Formule 1 en nog nooit een 18-jarige maar Max Verstappen deed het op het circuit bij Barcelona in de Grand Prix van Spanje. De jeugdige Limburger maakte vorige week de promotionele overstap van Toro Rosso naar Red Bull en had de mazzel dat de favorieten Lewis Hammilton en Nico Rosberg al in de eerste ronde hun Mercedessen  in de prak reden.
De concurrentie voor Verstappen kwam dus uit de eigen renstal met de Australiër Daniel Ricciardo en de Ferraricoureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel.  Een gewaagde tweebandenwissel waar anderen er drie maakten, zette Verstappen op kop in de race, een plek die hij ook niet meer afstond. Superieur reed Verstappen zijn bolide naar de finish zonder zijn achtervolger  Kimi Räikkönen ook maar een kans te geven hem te passeren. Teamgenoot Ricciardo weet nu ook wie Verstappen is en eindigde als vierde achter Vettel.
De naar Toro Rosso teruggezette Daniil Kvyat werd tiende, ruim achter zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. die als zesde eindigde. Verstappen klom met zijn zege naar plek zes in de ranglijst na 5 GP van de te rijden 21.

TenCate composiet in Formule 1
<< Of in de bolide van Verstappen ook composiet wordt verwerkt van Royal TenCate uit Almelo, mag het bedrijf contractueel niet zeggen. Maar na de zware crash van Fernando Alonso in Australië werd er heel wat getwitterd door medewerkers van TenCate waarom Alonso ongedeerd uitstapte. Het bedrijf voor technische vezels zette voor aanvang van de GP van Spanje een
filmpje online waaruit bleek dat in de Formule 1 bolides het zogenoemde thermoplastische composiet Thermoset wordt gebruikt. Het composiet wordt door een bedrijf van TenCate bij Nottingham ontwikkeld voor o.a. de vliegtuig- en autoindustrie en ook voor defensie. Het automotivecentrum van TenCate bij Nottingham werd onlangs gerenoveerd en wordt woensdag a.s. officieel heropend.
Ex- CEO Loek de Vries lanceerde vorig jaar nog een bericht dat hij in Twente een fabriek wilde bouwen voor de productie van composiet-onderdelen voor de auto-industrie.

 
19-05-2016  

Heracles en Utrecht gaan gelijk op in Play Off

 

ALMELO – Heracles Almelo reist zondag a.s. met een 1-1 stand naar De Galgenwaard om FC Utrecht alsnog te verslaan in de ‘double’ tussen beide clubs voor Europees voetbal. Bij Heracles is in ieder geval voorzitter Jan Smit overtuigd dat zijn ‘cluppie’ zal winnen tegen het grotere en financieel rijkere FC Utrecht en dus geschiedenis gaat schrijven voor de 113-jarige Twentse club.

In Almelo waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Heracles kreeg al na 3 minuten een kansje toen Bel Hassani spits Weghorst aanspeelde maar deze was onzuiver in de afronding. FC Utrecht liet zich in de beginfase ook niet overtroeven en topscorer Haller had de pech dat zijn schot op de paal belandde.
Langzaam ontworstelden de Heraclieden zich aan de Utrechtse druk  waardoor er meer kansen ontstonden voor de Heraclieden. Navratil kreeg na een half uurtje zelfs een prima kans maar hij tikte de bal net naast het doel van keeper Badnarek. Toch kwamen de Almeloërs op voorspring na prima werk van Bel Hassani en Navratil die de vrije Bruns prima aanspeelde. De ‘Man Off The Match’ versaagde niet en pegelde de bal in het Utrechtse doel (1-1). Spits Weghorst had vlak voor rust de kans om de voorsprong te verruimen, maar opnieuw stond na wat tik, tak, tik van zijn ploeggenoten Bel Hassani, Darri en Pelupessy, zijn vizier niet goed.

In de tweede helft bracht FC Utrecht verdediger Janssen (Kum - uit) om de lange Weghorst in toom te houden. Het leidde tot irritatie bij Weghorst richting scheidsrechter Vink omdat deze herhaaldelijk niet floot bij vasthouden en duwen door Jansen. Aanvallend hadden de Utrechters even een betere periode en dat leidde tot de gelijkmaker in een scrimmage door Strieder, nadat Te Wierik de bal niet goed wegwerkte. Even later verzuimde Barazite de Utrechters op voorsprong te zetten want hij schoot ruim over het doel van keeper Castro. Aan de andere kant mistte Weghorst zijn derde kans door weer naast te schieten en even later schoot hij in handen van doelman Badnarek. Heracles ging in de slotfase vol voor de overwinning maar ook Gosens had geen succes toen hij de bal vol op de slof nam en tussen een mêlee van spelers door in de handen van Badnarek zag eindigen. Ook invaller Gladon kopte nog naast zodat de 1-1 op het scorebord een uitslag was waar beide teams mee konden leven.

Utrechttrainer Ten Hag was vooral tevreden over het eerste halfuur waarna de wedstrijd kantelde en Heracles meer druk kon zetten en kansjes kreeg door vechtlust en opportunisme en ook op voorsprong kwam. ‘De inbreng van Jansen neutraliseerde dat en resulteerde in de gelijkmaker. Wij moesten in de slotfase wat terug maar met 1-1 is het rust. Zondag moeten wij het afmaken’, aldus Ten Hag.
Heraclestrainer John Stegeman ziet echter ook kansen om zondag te winnen. ‘We zullen ons nog één keer oprichten’, zei hij vol vertrouwen. Stegeman dankte bovendien zijn team voor een prachtig seizoen dat in Utrecht nog mooier kan eindigen en sprak zijn waardering uit voor zijn staf en het niet aflatende support van het publiek.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1
(1-0)
1-0 Bruns (40), 1-1 Strieder (51)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Vink

Geel: Weghorst, Troupée, Amrabat

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (Hoogma/77), Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Van Ooijen/67); Navratil (Gladon/73), Weghorst, Darri.
FC Utrecht: Bednarek; Troupée, Van der Maarel, Leeuwin, Kum (Janssen/46); Ramselaar, Strieder, Barazite (Ludwig/77), Amrabat; Rubin (Boymans/66), Haller.

 
19-05-2016  

DRC om promotie tegen IJsselstreek

 

ALMELO – Sv DRC 2012 speelt zaterdagmiddag a.s. om 14.30 uur in de nacompetitie om promotie op sportcomplex De Riet tegen IJsselstreek uit Deventer. Dinsdagavond a.s. is de return.
De Almeloërs plaatsten zich als winnaar van de derde periode in de 4e klasse D van het zaterdagvoetbal.
IJsselstreek werd eveneens winnaar van de derde periode maar in de 4e klasse E. De Deventernaren wonnen de laatste zes wedstrijden op rij en zijn dus in vorm. De trainer is Dick Schneider, een oude bekende in het voetbalwereldje. Schneider is oud- international en vroegere speler  voor Go Ahead Eagles en Feyenoord. In zijn nadagen speelde hij nog voor FC Wageningen waar hij in 1984 de kicksen in de wilgen hing. Schneider (68) stopt aan het einde van de promotiewedstrijden bij IJsselstreek als trainer en wil dus nog een keer met zijn team flammen.
DRC-trainer Peter van Meerten zal dus iets moeten bedenken om IJsselstreek te verslaan. Deze week deed hij in de voorbereiding dan ook eens wat anders. Zijn team volgde een gasttraining bij de Almelose Rugbyclub Big Bulls. Nee, geen rugby en ook niet in de scrum maar heffen, sleuren en sjorren met grote banden van tractoren en vrachtwagens.  Donderdagavond zette Van Meerten weer de puntjes op de i. Van Meerten mist twee belangrijke spelers maar heeft desondanks vertrouwen om IJsselstreek beentje te lichten. Mocht dat in twee wedstrijden lukken, wacht SC Lemele voor de finale. Het kan dus zomaar zijn dat het volgende seizoen de Almelose derby Sv DRC 2012 – Oranje Nassau op het programma staat. De Oranjehemden moesten een stapje terug doen naar de derde klasse.

 
20-05-2016  

FC Twente met rug tegen de muur naar de rechter

 

ENSCHEDE – Het nieuwe bestuur van FC Twente spant bij de burgerrechter een geding aan tegen de licentiecommissie van de KNVB. De licentiecommissie wil de licentie betaald voetbal intrekken en tegelijkertijd een nieuwe licentie verstrekken om te kunnen voetballen in de Jupiler League.
Die clubs zijn tegen de komst van FC Twente omdat dit onzekerheden brengt in de nacompetitie betreffende promotie/degradatie en sportief nadeel oplevert in het nieuwe seizoen.
FC Twente is zelf ook vierkant tegen het voorstel van de licentiecommissie. De club heeft het laatste half jaar in nauwe samenspraak met de licentiecommissie geacteerd om een financieel saneringsplan te presenteren. Daarbij zijn ook nog eens verborgen ‘lijken uit de kast’ gerapporteerd.

FC Twente bereikte een akkoord met de schuldeisers, haalde nieuw werkkapitaal binnen via sponsoren en vond de gemeente Enschede bereid om voor een lening van 32 miljoen euro  borg te staan aangaande stadion De Grolsch Veste. Bovendien bereikte FC Twente een compensatieakkoord met de vereniging van eredivisieclubs inzake de TV-gelden.
Al die afspraken zijn gebaseerd op het overleg met de licentiecommissie om tot behoud van de licentie te leiden. Bij de bedachte creatieve strafmaatregel tot intrekking en tegelijkertijd verlenen van een nieuwe licentie voor de Jupiler League kan FC Twente een faillissement nauwelijks nog ontlopen. Temeer daar de spelerscontracten zijn gebaseerd op basis van inkomsten in de eredivisie. Het kapitaal van de club staat op het veld en wordt onverkoopbaar tegen reguliere transfersommen. Noodzakelijke verkoop van dure transferspelers zou zo direct tot nieuwe schulden leiden, een weg die nimmer besproken is met de licentiecommissie.

Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers noemde de aangekondigde voorgenomen strafmaatregel van de licentiecommissie al een voorbeeld van ‘creatief met kurk’ maar waarschuwde voor de kleine kans bij verzet via de burgerrechter. De Almelose jurist Diederik Briedé noemt de aangekondigde maatregel onrechtmatig omdat de KNVB maar een licentie kent en geen aparte voor de Jupiler League. Volgens Briedé is het reglement van de licentiecommissie in het leven geroepen om een club weer te laten voldoen aan de eisen. Deze worden vastgelegd in een plan van aanpak (zoals geschied bij FC Twente – red.) Voldoet een club daar niet aan, wordt de licentie ingetrokken.

Wat de licentiecommissie de club nu nawijst, is het door het oude bestuur verdoezelen van geheime contracten rond de transfer van Tadic. Interim-directeur Onno Jacobs heeft bij het ontdekken van dit nieuwe ‘lijk’, de licentiecommissie echter onverwijld ingelicht. Deze affaire neemt de licentiecommissie als nieuwe aanleiding tot het voorgenomen besluit. Mede daardoor werd een juridisch ‘gedrocht’ uit de hoed getoverd om FC Twente te kunnen verwijzen naar de Jupiler League. De burgerrechter moet nu oordelen of die uiterst creatieve oplossing van de licentiecommissie door de beugel kan. Wellicht spreekt de burgerrechter zich ook uit of een andere strafoplegging mogelijk zou zijn geweest. Het door het opgestapte bestuur onder de pet houden van de zaak Tadic zou mogelijk ook tot een nieuwe straf kunnen leiden. Te denken valt aan een fikse geldboete en/of opnieuw puntenaftrek. De burgerrecjter zal zich in ieder geval niet buigen over een verbod voor officiële functies binnen de voetballerij voor de ex- bestuurders, dat is aan de KNVB.

 
21-05-2016  

KNVB negatief over Europese licentie FC Utrecht

 

UTRECHT/ALMELO – De licentiecommissie van de KNVB heeft de UEFA een negatief advies gegeven ten aanzien van een Europese licentie voor FC Utrecht. Het bericht werd een dag voor de finale om Europees voetbal tussen FC Utrecht en Heracles Almelo geopenbaard.
FC Utrecht komt volgens de licentiecommissie van de KNVB niet in aanmerking omdat er onduidelijkheden zijn over vergoedingssommen van enkele spelers aan vroegere clubs. Het gaat om een bedrag van 37.250 euro. Die onduidelijkheden zijn in strijd met de UEFA regels waardoor de licentiecommissie van de KNVB tot een negatief advies kwam.
FC Utrecht wil het advies aanvechten en gaat maandag in gesprek met de licentiecommissie. Een eventueel beroep van FC Utrecht moet voor 31 mei zijn afgerond omdat dan de UEFA-inschrijving voor Europees voetbal sluit. FC Utrecht zet bovendien vraagtekens bij het moment van publicatie omdat het zondag nog in de Galgenwaard moet aantreden tegen Heracles Almelo voor een Europese ticket. Op voorhand lijkt die wedstrijd dus van geen waarde meer. De KNVB schrijft in ieder geval vijf clubs in. Of FC Utrecht dat wordt of Heracles Almelo wordt dus mogelijk niet alleen op het speelveld bepaald maar mogelijk ook bij de bezwarencommissie van de KNVB of zelfs de burgerrechter.
De berichtgeving van vandaag is in ieder geval weer een extra demotiverende last voor de spelers van FC Utrecht en Heracles Almelo. De trainers Ten Hag en Stegeman zullen dus moeten 'lullen' als Brugman om hun teams op scherp te zetten voor een mooie pot voetbal die ook nog ergens om gaat. Mede ook omdat de nog te doorlopende beroepsprocedure nu nog niet uitsluit of FC Utrecht op het strafbankje komt te zitten of niet. 

 
21-05-2016  

Europees Walking Football om Almelo City Cup

 

ALMELO – De wereldprimeur voor het internationale voetbaltoernooi voor wandelende opa’s is voor Almelo. Uit België, Duitsland, Engeland en Nederland nemen 28 teams mee aan de strijd om de Almelo City Cup. De regeltjes kennen internationaal nog wat kleine verschillen, maar net zoals bij het snelwandelen op de Olympische Spelen, is hardlopen er niet bij, ook niet voor de 60-plussers aan wie het ‘sleet’ nog nauwelijks waarneembaar is. Ook is er internationaal nog wel verschil in de grootte van de doelen maar bij Walking Football gaat het vooral om tactiek, slimme passes en inzicht en dus niet om snelheid. De baten van het toernooi zijn bestemd voor het Jeugdsportfonds Almelo. Zo helpen de ‘oudjes’ de jeugd uit gezinnen die het iets minder breed hebben.
De ‘Gold Stars’ van Heracles Almelo waren de organisatoren van het toernooi dat gespeeld werd in het stadion van Heracles Almelo (alleen vrijdag) en op de velden van buur Oranje Nassau.

Fotoreportage: Ben Konings

 

Fotoreportage (59 foto's)...

 
22-05-2016  

Heracles Europa in, feest op het Amaliaplein

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (67 foto's)...

 
22-05-2016  

Aankomst Heraclesspelersbus bij het stadion

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (77 foto's)...

 
22-05-2016  

Heracles gaat Europees door winst in Utrecht

 

UTRECHT – Na de fanalewinst om Europees voetbal  van 0-2 door Heracles in de Galgenwaard op FC Utrecht ging in Almelo vuurwerk de lucht in, vormden zich toeterende autocolonnes en werd het een knalfuif op het Amaliaplein. Maar ook trokken duizenden supporters naar het Heraclesstadion in afwachting van de spelersbus. Na het debacle-seizoen van vorig jaar nu dus een prachtseizoen met spetterende wedstrijden, een zesde plek in de ranglijst en ‘last but not least’ Europees voetbal. 

FC Utrecht  mistte Ranselaar wegens een blessure, zodat Jansen weer in het hart van de defensie stond. Trainer Ten Hag postte vijf man in de laatste linie, zette er drie op het middenveld liet voorin twee spitsen acteren. Via vlugge combinaties werd dus gezocht naar een snelle voorsprong en dat was bijna gelukt als de koptreffer van de mee opgekomen Jansen niet werd teruggefloten wegens buitenspel. Ook Ludwig was dichtbij een doelpunt maar zag zijn curve buiten bereik van doelman Castro op de paal belanden.
Net zoals donderdag in Almelo, kreeg Heracles na een half uurtje meer grip op het Utrechtse spel. Trainer Stegeman koos voor dezelfde elf in de basis dus inclusief de klaargestoomde laatste man Ramon Zomer.
Spits Weghorst zorgde voor het eerste gevaar voor het Utrechtse doel. Doelman Bednarek verkleinde goed het doel en Weghorst zag zijn inzet net voor langs gaan. Aan de andere kant pakte doelman Castro een kopbal van de Utrechtse topscorer Haller en even later bezorgde aanvoerder Bruns de Utrechtse doelman een benauwd ogenblik met een vrije trap.
Daarna, tegen de rust aan, namen beide teams nog weinig risico. Het weinige spektakel kwam van de zijkant toen Heraclestrainer Stegeman commentaar had op een aan Utrecht toegekende vrije trap. Het leidde tot een woordenwisseling met zijn collega Ten Hag, maar Stegeman werd door Kuipers naar de tribune verbannen.

Na de pauze opnieuw een FC Utrecht dat aandrong op een treffer. Castro was echter alert toen Ludwig voor hem opdook. Waarnemend coach Robbie Alflen haalde de onzichtbare Darri naar de kant en zette met de ingebrachte Gladon als tweede spits meer druk op de Utrechtse verdedigingslinie.
Uit een corner kreeg aanvoerder Bruns een schotkans en zag tot zijn vreugde de bal in het Utrechtse doel belanden nadat Jansen de bal van richting veranderde. Boymans mocht daarna van Ten Hag opdraven om ‘oorlog’ te ontwikkelen in de Almelose verdedigingslinie. De Utrechters waren echter helemaal van slag waardoor Heracles de kansen kreeg via Gladon en Weghorst. De Poolse doelman Bednarek hield zijn team op die momenten fantastisch in de race.
In de 85-tigste minuut was het over en uit voor FC Utrecht. Gladon werd fraai gelanceerd en kon alleen op Bednarek af. De ‘supersub’ van de laatste drie wedstrijden faalde niet en bracht de Heraclieden in veilige haven. De voorsprong had nog groter kunnen uitvallen omdat de Utrechters geknakt waren maar de scherpte was er bij de Almeloërs ook wel af.
Het feest in de Galgenwaard werd dus een Almelo’s feestje en dat is een zorg minder voor de licentiecommissie van de KNVB.
Heracles Almelo kan maandagmiddag gehuldigd worden. De tour door Almelo start om 16.30 uur bij het stadion en komt rond 18.30 uur aan op het Marktplein waar de puhuldiging zal plaatsvinden

FC Utrecht – Heracles Almelo 0-2
(0-0)

Fotoreportage: Harry Broeze en Alwin Winkel
(thuisfront foto's)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Pelupessy, Zomer, Barazite

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Bednarek; Troupée (Rubin/82), Van der Maarel, Janssen, Leeuwin, Amrabat; Ludwig, Barazite, Strieder (Boymans/71); Haller, Joosten.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens; Bruns (Van Ooijen/76), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Fledderus/90+1), Weghorst, Darri (Gladon/60).

Fotoreportage (53 foto's)...

 
23-05-2016  

Heracles contracteert Brandley Kuwas


Brandley Kuwas, ambitie bij Heracles en ambitie voor het Nederlands elftal.
 

ALMELO/ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft een dag na het behalen van Europees voetbal opnieuw een aanwinst binnen. Na de terugkomst bij de Heraclieden van Daryl van Mieghem, moet het Rotterdamse Excelsior opnieuw een veer laten. Ook Daryl’s teamgenoot Brandley Kuwas komt naar Almelo. De buitenspeler kwam afgelopen seizoen, zijn eerste in de eredivisie, 34 keer uit voor de Rotterdamse club en scoorde 4 keer.
Vandaag toog Kuwas met zijn hele familie naar Almelo voor een kennismaking, wat sfeer proeven en uiteraard voor het tekenen van een 3-jarig contract (optie 1 jaar). Met de sfeer zit het natuurlijk wel goed, want Europees voetbal is zeker na de winst gisteren tegen FC Utrecht.
Kuwas is in ieder geval blij met zijn overkomst; . "Er zit veel voetbal in dit team. Heracles Almelo is een mooie club met goede faciliteiten en het voetbal van Heracles ligt me goed", aldus de 23-jarige die in Hoorn voor het eerst het levenslicht zag. In de jeugd speelde hij o.a. voor KFC, Hellas Sport en AZ en stond hij eerder onder contract bij FC Volendam voordat hij vorig jaar naar Excelsior ging.
Heracles Almelo had hem al langer op het oog en is blij met zijn overkomst. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Brandley is een zeer talentvolle speler die een uitstekend jaar achter de rug heeft in de Eredivisie. Hij is een zeer snelle en creatieve buitenspeler die op meerdere posities uit de voeten kan."
Brandley Kuwas stond in de belangstelling bij Patrick Kluivert voor een selectie van het nationale team van Curacao. Dat liet hij in februari jl. aan zich voorbij gaan omdat Kuwas eerst zijn droom, het Nederlands elftal wil najagen.

 
23-05-2016  

Heracles wordt groots onthaald op het Marktplein


Het Marktplein had wel twee keer zo groot mogen zijn. Het stond bomvol juichende supporters.
 

ALMELO – Het voor het eerst behalen van Europees voetbal  werd voor Heracles Almelo een groots onthaal in Almelo. Duizenden supporters bevolkten het Marktplein om hun idolen toe te juichen. Het begon met een rondrit door de stad op een truck van Bolk Transport met aan het stuur Johnny Bolk. Hij liet zich dit niet ontnemen want ook 10 jaar geleden bij promotie naar de eredivisie zat de trucker achter het stuur voor de huldigingsronde.

Voor Heraclesvoorzitter Jan Smit is Europees voetbal opnieuw een hoogtepunt zoals de promotie dat destijds ook was, net zoals de vernieuwbouw vorig jaar van het voetbalstadion tot een van de mooiste voetbalarena’s van het land. Smit leidt de club dan ook al jaren met ijzeren hand zonder zich in de schulden te steken. Voor hem is voetbal emotie dat begon in zijn jeugd op de ‘heilige grond’ aan de Bornsestraat. Een extra woord had Smit voor Guus van Lenthe die vorig jaar afscheid moest nemen van zijn jarenlange taak als teamleider vanwege stembandkanker. “Guus, je hebt het zwaar gehad, maar het overwonnen. We houden van jou!”

Emotie was het ook voor de spelers. Na een fantastisch seizoen, waarbij teamgeest voorop stond, werd in de play offs afgerekend met FC Groningen en FC Utrecht. Beiden clubs met een groter budget dan het Almelose Heracles waarvan de historie terugvoert tot 1903. In dat 113-jarig bestaan werden twee nationale titels behaald in de jaren dat er nog geen betaald voetbal was.
Voor aanvoerder Mark-Jan Fledderus is het behalen van Europees voetbal iets wat een speler zelden of nooit meemaakt.  "We hebben dit jaar met elkaar gestreden. Vanaf vorig jaar is er een teamspirit ingekomen en dat hebben we dit seizoen teruggezien in de resultaten. Dit team steunt elkaar onvoorwaardelijk en ik heb dit in mijn carrière nog nooit meegemaakt. Dit is fantastisch om mee te maken", aldus Fledderus vanaf het dak van McDonalds richting de massa op het Marktplein.
Publiekslieveling Illias Bel Hassani gooide er wat zelfspot tegenaan met de opmerking “Willen jullie meer, of minder Marokkanen?”

Het succes van dit Heracles betekent echter ook dat er ‘vinken op het touw zitten’. Zo is er nadrukkelijk belangstelling van andere clubs voor ‘Spielmacher’ Illias Bel Hassani, spits Wout Weghorst en Joey Pelupessy die zich dit jaar ontwikkelde tot een echte ‘stofzuiger’ op het middenveld. Weghorst, al in gesprek met andere clubs, mag weg voor een minimum vastgestelde prijs. ‘Zo niet, dan dien je je contract uit en mag je volgende zomer gratis weg’, zo kreeg hij te horen. De Heraclesspelers hadden een lang seizoen en zouden nog naar Turkije maar dat is inmiddels gecanceld in ruil voor een kortere vakantie want in juli al begint het Europese avontuur tegen een van de 58 clubs die in de lotingsbokaal zitten. Onder die clubs ook een paar grote namen zoals  AA Gent, Rapid Wien, Spartak Moskou, West Ham United, Hertha BSC en het Franse St. Etienne met ex- Heraclied Oussama Tannane.

Eerst vakantie dus maar niet voor algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die op de transfermarkt drukke tijden tegemoet gaat. Met het contracteren van Daryl van Mieghem en Brandley Kuwas (beiden Excelsior Rotterdam) zijn de eerste vervangers al binnen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (140 foto's)...

 
24-05-2016  

DRC na winst op IJsselstreek door voor promotie


Boven: Dick Schneider (11-voudig international) stopt nu zijn carrière als trainer.
'Of het moet nog een damesteam worden tussen de 50 en 60 jaar. Dat is mogelijk nog een doelgroep', grapte de 68-jarige Deventernaar.

Foto's: Facebook Sv DRC 2012
 

DEVENTER/ALMELO – Voetbaltrainer Dick Schneider (68) zal zich zijn (vroegtijdig) afscheid als trainer wellicht anders hebben voorgesteld. De oud- international plakte er vorige zomer nog een seizoen bij aan om leiding te geven aan het Deventerse IJsselstreek. De volksclub probeerde het dit seizoen voor het eerst in het zaterdagvoetbal met als doel snelle promotie naar de derde klasse.
Tegenstander Sv DRC 2012 uit Almelo stak daar echter in de nacompetitie in twee wedstrijden een stokje voor. De eerste wedstrijd op De Riet in Almelo werd zaterdag voor de thuisploeg moeizaam een 2-2 gelijkspel maar dinsdagavond  op sportpark Borgelo in Deventer werd het een 2-5 overwinning voor de Almeloërs. SC Lemele is de finale tegenstander voor een plek in de derde klasse.

IJsselstreek begon fel aan het duel en pakte - net zoals in de heenwedstrijd - snel een 2-0 voorsprong  via doelpunten van Wesley de Witte en Fabian Kruize. Maar net zoals eerder in Almelo kwam DRC terug in de wedstrijd. De snelle Sidi Viera ontsnapte aan de Deventerse verdediging en rondde beheerst af. Om midweeks mee te kunnen spelen had hij er al wel een dik drie uur durende autoreis vanuit België voor over met dank aan werkgever Löwik Bouw. IJsselstreek bleef echter gevaarlijk maar doelman Pasquale Schipdam hield de Almeloërs tot twee keer toe in de race.
Na rust begon de conditionele sleet bij IJsselstreek duidelijk te worden. Trainer Schneider zocht zijn heil noodgedwongen in veteranenwissels om de voorsprong over de streep te trekken. Echter de gelijkmaker kwam al snel via een doelpunt van Enes Akpinar. Pas kort voor het einde kwam DRC op voorsprong via een fraai afstandsschot van invaller Michael Buist (2-3). Het was zijn tweede balcontact. Het derde werd hem gelijk noodlottig met geel want het eerste balcontact had ook al dezelfde kaart opgeleverd. IJsselstreek perste er tegen tien DRC’ers nog een laatste offensief uit, waardoor het achterin een gatenkaas werd en dat werd bestraft met een tweede treffer van Sidi Viera (2-4). DRC-doelman Pasquale Schipdam mocht in blessuretijd nog de 2-5 laten aantekenen vanaf de penaltystip.

De tevreden DRC-trainer Peter van Meerten - 'IJsselstreek vergat het voor rust af te maken' - speelt met zijn mannen zaterdag aanstaande eerst uit in Lemele. De return is op zaterdag 4 juni op Sportcomplex De Riet om 14.30 uur. Inzet een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.
SC Lemele is geen onbekende. Vorig seizoen won het tweemaal met 1-0 tegen de Almeloërs. Via de nacompetitie promoveerde het naar de derde klasse maar nu dreigt degradatie.

 
26-05-2016  

Heracles contracteert 'superboer' Robin Pröpper


Robin Pröpper hier in duel met Heracles-spits Wout Weghorst.
Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO – Robin Pröpper (22) van De Graafschap gaat naar Heracles Almelo. De jongere broer van PSV’er Davy Pröpper tekende een contract van 3 jaar bij de Heraclieden. Robin Pröpper speelde in de vier afgelopen seizoenen meer dan 100 wedstrijden voor de Doetinchemse club. “Dit jaar was hij een vaste waarde voor De Graafschap op het hoogste niveau. Bij Heracles Almelo gaat hij de concurrentie aan met Mike te Wierik op de positie van rechter centrale verdediger”, vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.
Na de komst van Daryl van Mieghem en Brandley Kuwas is het de derde versterking voor Heracles Almelo. Pröpper is blij met zijn komst naar Almelo. “Om te beginnen heb ik hele mooie jaren gehad bij De Graafschap. Met deze stap hoop ik mezelf verder te ontwikkelen en opnieuw mooie jaren te beleven. Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren goede stappen gemaakt. Deze lijn wil ik met de club voortzetten, al direct volgend seizoen.  Ik heb er zin in.”

 
26-05-2016  

Centrale Spelersraad steunt FC Twente


Volgens Foppe de Haan heeft KNVB-directeur Bert van Oostveen zich veel teveel publiekelijk uitgelaten over FC Twente en daarmee de licentiecommissie voor de voeten gelopen.
De Haan is geen vriend van Van Oostveen. De Haan stelde in METRO dat Van Oostveen n.a.v. het ontslag van Guus Hiddink als bondscoach, al had moeten opstappen.
 

ZEIST – De Centrale Spelersraad (CSR) van de KNVB is het niet eens met het voorgenomen besluit van de KNVB-licentiecommissie om FC Twente te verbannen naar de Jupiler League. De Centrale Spelersraad bestaat uit vakbondsbazen van de VVCS en tien profvoetballers: Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo), Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk), Jordens Peters (Willem II), Willem Janssen (FC Utrecht), Robin Pröpper (De Graafschap), Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht), Arjan Swinkels (Roda JC), Benjamin van den Broek (Telstar), Bram van Polen (PEC Zwolle) en Jens van Son (Roda JC).
Ook de CSR ziet wel dat FC Twente in het verleden zaken verdoezelde voor de licentiecommissie maar vreest dat de voorgenomen maatregel vooral ten koste gaat van de spelers. Bovendien twijfelt de CSR of het terugzetten van FC Twente volgens de huidige regels wel mag. De CSR lichtte de licentiecommissie donderdag in.

Formeel moet de licentiecommissie nu twee weken wachten met het nemen van een besluit. Dat werd echter vandaag al gelogenstraft omdat de KNVB liet weten dat de licentiecommissie volhard in haar voorgenomen besluit om FC Twente per 1 juli de licentie te ontnemen en tegelijkertijd een licentie te geven om uit te kunnen komen in de Jupiler League. Volgens CSR-voorzitter en VVCS-voorzitter Danny Hesp had de licentiecommissie haar reactie al klaar liggen. Hesp vindt het te ver gaan dat de toekomst van 40 spelers op het spel wordt gezet.

FC Twente volhard in haar verzet en heeft een kort geding aangespannen bij de Rechtbank Utrecht dat morgen dient. Mr. Eric Vilé, oud-voorzitter van de KNVB, denkt dat FC Twente een goede kans maakt om te winnen. Volgens Vilé staat in het licentie-reglement namelijk niet de mogelijkheid om een licentie in te trekken en er een licentie voor een andere divisie voor terug te geven.
FC Twente heeft mr. Dolf Segaar van het internationale advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann in de hand genomen. Saillant detail, Segaar is gespecialiseerd in sportrecht en kantoorgenoot van Robert Jan Dil die lid is van de licentiecommissie.
KNVB-directeur Van Oostveen meldde vandaag dat de licentiecommissie zelf het ‘gaatje’ in de reglementen had gevonden om FC Twente terug te zetten.

Van Oostveen liet zich vaker uit over de affaire FC Twente en de licentiecommissie. Al die publieke uitlatingen zijn bij Foppe de Haan in het verkeerde keelgat geschoten. De oud- bondscoach van Jong Oranje zei in METRO; “Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitieplanning gemaakt worden voor volgend seizoen.''  De Haan snapt al langer niet waar de KNVB mee bezig is. “De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer.” De Haan noemde ook voorbeelden zoals het half miljoen euro voor de campagne van Michael van Praag om UEFA-voorzitter te worden en de gang van zaken rond het ontslag van Guus Hiddink als bondscoach. “Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles'', aldus de onlangs als trainer van SC Heerenveen gestopte 72-jarige Fries.

 
27-05-2016  

Verweer KNVB zwak in kortgeding FC Twente


Mr. Segaar (uiterst links) zette eveneens vraagtekens bij de door de KNVB, bij monde van directeur Bert van Oostveen, veelvuldig gezochte publiciteit inzake de aangekondigde straf voor FC Twente.
Screenshot
 

UTRECHT – In het door FC Twente aangespannen kort geding tegen de KNVB betreffende het voorgenomen besluit van de licentiecommissie om FC  Twente terug te zetten naar de Jupiler League, had KNVB-advocaat Harro Knijff een uitermate zwak betoog. Knijff betoogde dat de voorzieningenrechter in Utrecht de club niet ontvankelijk moest verklaren omdat FC Twente best het officiële besluit van de van de licentiecommissie en de behandeling voor de KNVB-commissie van Beroep kon afwachten, zodat de verenigingsrechtspraak van de KNVB voor 20 juni zou zijn afgerond. Knijff noemde de financiële situatie van FC Twente niet zo nijpend dat de gang naar de voorzieningenrechternoodzakelijk was.  
Dat werd door FC Twente betwist. Mr. Dolf Segaar stelde namens FC Twente dat de club al wel 6000 seizoenkaarten had verkocht maar daar in de huidige situatie nog geen prijskaartje kon hangen. Ook stelde Segaar dat FC Twente op 15 december afspraken heeft gemaakt met de licentiecommissie om schoon schip te maken. Als stok achter de deur werd toen de licentie voorwaardelijk ingetrokken. In de na liggende maanden meldde het nieuwe bestuur van FC Twente en ook interim-directeur Jacobs nog de gang van zaken rond de transfers van Tadic, Engelaar en Corona. Bovendien beschikte de licentiecommissie over het rapport Knüppe waarin zijn onafhankelijk onderzoek werd geduid en Knüppe ook de transfers aanhaalde dat het nieuwe bestuur van FC Twente door een extern bureau liet onderzoeken.
In al die maanden is de licentiecommissie nimmer teruggekomen op de afspraken van 15 december. Ook niet in april toen de  licentiecommissie de deadline 1 mei noemde om nog onregelmatigheden aan te dragen, vergezelt van een schriftelijke verklaring van het nieuwe bestuur dat daarmee alles boven tafel was.
Volgens het betoog van Mr. Segaar heeft FC Twente op basis van de met de licentiecommissie gemaakte afspraken, akkoorden weten te bereiken met schuldeisers, nieuwe investeerders en de gemeente Enschede die borg staat voor een lening van 32 miljoen euro. Alles met als uitgangspunt geen verlies van de licentie. Deze overeenkomsten zijn juridisch niets waard indien de KNVB de als een verrassing uit de lucht vallende sportieve degradatie als nieuwe strafmaatregel wil handhaven. Een faillissement is dan nagenoeg onafwendbaar met alle gevolgden voor de club, de spelers, personeel en supporters. Bovendien betoogde Segaar dat het intrekken van de licentie en het verlenen van een nieuwe licentie in strijd is met de eigen regels van de KNVB.
Een hakkelende Mr. Knijff stelde daar tegenover dat er begin april tijdens het overleg met de licentiecommissie wel degelijk mondeling de optie op een nieuwe straf is opengehouden. In een bevestigingsmail van de licentiecommissie van de KNVB enkele dagen later, wordt daarover niet gerept.

Na drie uur van betogen en een korte schorsing, liet voorzieningenrechter Maarten Heinemann beide partijen weten dat hij wel degelijk uitspraak gaat doen. Hij neemt daarvoor de tijd die er voor staat, zijnde maximaal 14 dagen of eerder maar dan 24 uur van tevoren aangekondigd.

Archief
Terug naar vorige pagina