19-05-2016

Heracles en Utrecht gaan gelijk op in Play Off

ALMELO – Heracles Almelo reist zondag a.s. met een 1-1 stand naar De Galgenwaard om FC Utrecht alsnog te verslaan in de ‘double’ tussen beide clubs voor Europees voetbal. Bij Heracles is in ieder geval voorzitter Jan Smit overtuigd dat zijn ‘cluppie’ zal winnen tegen het grotere en financieel rijkere FC Utrecht en dus geschiedenis gaat schrijven voor de 113-jarige Twentse club.

In Almelo waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Heracles kreeg al na 3 minuten een kansje toen Bel Hassani spits Weghorst aanspeelde maar deze was onzuiver in de afronding. FC Utrecht liet zich in de beginfase ook niet overtroeven en topscorer Haller had de pech dat zijn schot op de paal belandde.
Langzaam ontworstelden de Heraclieden zich aan de Utrechtse druk  waardoor er meer kansen ontstonden voor de Heraclieden. Navratil kreeg na een half uurtje zelfs een prima kans maar hij tikte de bal net naast het doel van keeper Badnarek. Toch kwamen de Almeloërs op voorspring na prima werk van Bel Hassani en Navratil die de vrije Bruns prima aanspeelde. De ‘Man Off The Match’ versaagde niet en pegelde de bal in het Utrechtse doel (1-1). Spits Weghorst had vlak voor rust de kans om de voorsprong te verruimen, maar opnieuw stond na wat tik, tak, tik van zijn ploeggenoten Bel Hassani, Darri en Pelupessy, zijn vizier niet goed.

In de tweede helft bracht FC Utrecht verdediger Janssen (Kum - uit) om de lange Weghorst in toom te houden. Het leidde tot irritatie bij Weghorst richting scheidsrechter Vink omdat deze herhaaldelijk niet floot bij vasthouden en duwen door Jansen. Aanvallend hadden de Utrechters even een betere periode en dat leidde tot de gelijkmaker in een scrimmage door Strieder, nadat Te Wierik de bal niet goed wegwerkte. Even later verzuimde Barazite de Utrechters op voorsprong te zetten want hij schoot ruim over het doel van keeper Castro. Aan de andere kant mistte Weghorst zijn derde kans door weer naast te schieten en even later schoot hij in handen van doelman Badnarek. Heracles ging in de slotfase vol voor de overwinning maar ook Gosens had geen succes toen hij de bal vol op de slof nam en tussen een mêlee van spelers door in de handen van Badnarek zag eindigen. Ook invaller Gladon kopte nog naast zodat de 1-1 op het scorebord een uitslag was waar beide teams mee konden leven.

Utrechttrainer Ten Hag was vooral tevreden over het eerste halfuur waarna de wedstrijd kantelde en Heracles meer druk kon zetten en kansjes kreeg door vechtlust en opportunisme en ook op voorsprong kwam. ‘De inbreng van Jansen neutraliseerde dat en resulteerde in de gelijkmaker. Wij moesten in de slotfase wat terug maar met 1-1 is het rust. Zondag moeten wij het afmaken’, aldus Ten Hag.
Heraclestrainer John Stegeman ziet echter ook kansen om zondag te winnen. ‘We zullen ons nog één keer oprichten’, zei hij vol vertrouwen. Stegeman dankte bovendien zijn team voor een prachtig seizoen dat in Utrecht nog mooier kan eindigen en sprak zijn waardering uit voor zijn staf en het niet aflatende support van het publiek.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1