12-05-2016

Groningen zet Heracles op achterstand in Play Off

GRONINGEN – Na de met 2-1 verloren uitwedstrijd in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen, reisde Heracles Almelo na vier dagen opnieuw naar Groningen. Dit keer in de Play Off om Europees voetbal en zonder spelmaker Bel Hassani en de steeds beter spelende Duitser Gosens die nog een straf uitzaten van hun vorige clubs.
Het werd opnieuw 2-1 maar het uitdoelpunt geeft de Heraclieden nog een kans in de return van zondag a.s. Met Breukers als gelegenheidsrechtsbuiten probeerde trainer Stegman wat meer power voorin te brengen maar het waren de Groningers die het eerst scoorden toen Sorloth zich fraai vrij maakte om Indrissi te bedienen die op maat voorzette op rechtsback Hateboer die koppend doelman Castro geen kans gaf (1-0).
Vier minuten later had spits Weghorst koppend de gelijkmaker in petto uit een corner maar de Groningse doelman Padt gaf geen krimp. Toch kwamen de Almeloërs nog vlak voor rust gelijk toen Navratil doorkopte op Weghorst die zich het buitenkansje niet liet ontnemen (1-1).

Kort na rust stond Groningen opnieuw voor en weer was het verdediger Lindgren die de Almelose defensie verraste (2-1) bij de genomen corner. Navratil had dat gelijk weer kunnen wegwerken maar stuitte op de attent keepende Padt.  Heracles probeerde het wel, zette Darri nog in, maar Van Ooijen en Zomer hadden het vizier niet scherp en zagen hun inzet naast gaan. Aan de andere kant verzuimde Rusnak de Groningers verder op voorsprong te zetten. Zijn rollertje vormde voor Castro geen gevaar.
Heracles Almelo moet dus zondag uit een ander vaatje tappen om de volgende ronde te bereiken.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1