Sportberichten


Plaatsing  
 
23-05-2016  

Heracles contracteert Brandley Kuwas


Brandley Kuwas, ambitie bij Heracles en ambitie voor het Nederlands elftal.
 

ALMELO/ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft een dag na het behalen van Europees voetbal opnieuw een aanwinst binnen. Na de terugkomst bij de Heraclieden van Daryl van Mieghem, moet het Rotterdamse Excelsior opnieuw een veer laten. Ook Daryl’s teamgenoot Brandley Kuwas komt naar Almelo. De buitenspeler kwam afgelopen seizoen, zijn eerste in de eredivisie, 34 keer uit voor de Rotterdamse club en scoorde 4 keer.
Vandaag toog Kuwas met zijn hele familie naar Almelo voor een kennismaking, wat sfeer proeven en uiteraard voor het tekenen van een 3-jarig contract (optie 1 jaar). Met de sfeer zit het natuurlijk wel goed, want Europees voetbal is zeker na de winst gisteren tegen FC Utrecht.
Kuwas is in ieder geval blij met zijn overkomst; . "Er zit veel voetbal in dit team. Heracles Almelo is een mooie club met goede faciliteiten en het voetbal van Heracles ligt me goed", aldus de 23-jarige die in Hoorn voor het eerst het levenslicht zag. In de jeugd speelde hij o.a. voor KFC, Hellas Sport en AZ en stond hij eerder onder contract bij FC Volendam voordat hij vorig jaar naar Excelsior ging.
Heracles Almelo had hem al langer op het oog en is blij met zijn overkomst. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Brandley is een zeer talentvolle speler die een uitstekend jaar achter de rug heeft in de Eredivisie. Hij is een zeer snelle en creatieve buitenspeler die op meerdere posities uit de voeten kan."
Brandley Kuwas stond in de belangstelling bij Patrick Kluivert voor een selectie van het nationale team van Curacao. Dat liet hij in februari jl. aan zich voorbij gaan omdat Kuwas eerst zijn droom, het Nederlands elftal wil najagen.

Archief
Terug naar vorige pagina