Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2015  

DRC zoekt 45+ voetballers voor avondcompetitie

 

ALMELO - Misschien al jaren geleden gestopt met voetballen omdat werk en gezin de voorrang kregen maar toch nog liefhebber van het spelletje? Meldt je dan aan voor het 45+ voetbal bij Sv DRC 2012. Het 45+ voetbal wordt op een gehalveerd veld gespeeld met zeven spelers in een team. Bovendien geen buitenspelregel meer en er mag doorlopend gewisseld worden voor een korte time out op de bank om weer even op adem te komen. Het voetballen is in toernooivorm op de vrijdagavond met wedstrijden van 20 minuten en telkens is een van de deelnemende clubs gastheer in het voor- en najaar. Kortom plezier en bewegen staat voorop. Belangstelling? Meldt je aan bij Sv DRC 2012.

Ook PH Almelo zoekt 45+ voetballers voor dezelfde gezellige voetbalavonden als boven omschreven. Ook hier kan men zich aanmelden.

< In het westen van het land is het 'krasse knarren' voetbal al een groot succes zoals in Soest.

 
02-04-2015  

Almelo helpt Olympische turnkandidaten niet

 

ALMELO – Miljoenen euro’s stak de gemeente in de sporthal met internationale allure IISPA. Voor Oost Nederland werd de accommodatie het turn-walhalla voor het oorspronkelijk in Oldenzaal gevestigde BosanTON waar trainer Vincent Wevers Twentse talenten naar grote hoogte stuwde.
Nu deze echter in onmin leeft met het bestuur en is ontslagen, kon hij en rechterhand Ton Leenders de enige Twentse Olympische kandidaten van de club, Sanne en Lieke Wevers niet meer optimaal begeleiden op weg naar Rio de Janeiro maar moest men zich vervoegen in trainingstijden wanneer clubtrainer Frank Louter er niet was. Tijdelijk werd uitgeweken naar Heerenveen maar dat was feitelijk in combinatie met de studie ondoenlijk. Een noodkreet aan de Almelose politiek kreeg daarop een nog bittere nasmaak omdat het bestuur van de club de toegang geheel verbood. Sportwethouder Jan van Marle liet inmiddels aan de gemeenteraad schriftelijk weten dat hij geen bemiddelingsrol ziet voor de gemeente. Zo worden in Almelo Olympische kandidaten in de kou gezet! Waarom werd in Almelo eigenlijk 17 miljoen euro in een topsportaccommodatie gestoken?

Eerder al verliet ook Olympisch kandidate Wyomi Masela de club omdat zij er zich niet meer kon motiveren. De Rijssense miste door rechtsgang de Olympische Spelen van Londen en vecht zich na een zware blessure nu terug naar de top in Amsterdam. Zij wordt daarbij o.a. gesteund door enkele Twentse ondernemers.
Wat is er mis met het topsportbeleid van de club is dan een vraag die opdoemt?

 
04-04-2015  

Heracles ontsnapt aan verlies en wint in Dordrecht

 

ALMELO – In de staart van de eredivisie is de spanning groter dan aan de top. Het gelijk met Heracles staande NAC pakte aan het begin van de zaterdagavond een punt in Heerenveen. Zo wist Heracles Almelo bij aanvang dat alleen winst in Dordrecht voldoende was. In het eerste kwartier leek Heracles Almelo heer en meester aan de Schapendijk want FC Dordrecht klungelde er op los. Bryan Linssen opende de score door een kopbal van de Dordse verdediger William Troost-Ekong opeens op de slof te nemen (0-1). Heracles kreeg de kansen om uit te lopen naar 0-3 maar faalde in de afwerking. De beste kans was wel die van Linssen die vrij voor doelman Kurto niet de bal in het doel prikte maar aflegde op Wout Weghorst. Zijn schot van dichtbij werd gesmoord op de doellijn.
Het wedstrijdbeeld kantelde daarna en FC Dordrecht kwam al snel op 1-1 door Everon Pisas. Het was jeugdinternational Joris van Overeem die de Dordtenaren op voorsprong zette en Heracles mocht blij zijn dat FC Dordrecht die voorsprong voor de pauze niet uitbouwde.

Ook na de pauze bleef FC Dordrecht aanvankelijk de betere ploeg maar Heracles-doelman Bram Castro stond op zijn post toen de Dordtse aanvaller Jeffry Fortes de 3-1 op het scorebord leek te zetten.
Even daarna bediende Bryan Linssen Wout Weghorst op maat en die tekende voor de gelijkmakende 2-2. Het spel kantelde opnieuw nu met FC Dordrecht weer als onderliggende ploeg. Heracles Almelo rook de winst en was met een schot op de paal van de jonge Brahim Darri al dichtbij. Ook laatste man Ramon Zomer trok veelvuldig mee naar voren en kreeg opgelegde kansen die niet werden verzilverd. Het was opnieuw Bryan Linssen die doel trof na met het hoofd bediend te zijn door Wout Weghorst (2-3). In de resterende minuten bleef Heracles Almelo sterker tegen het uitgebluste FC Dordrecht dat zich realiseert dat degradatie nauwelijks nog te ontlopen valt.
Heracles Almelo liep door het resultaat twee punten uit op NAC Breda en zal die punten hard nodig hebben in de resterende wedstrijden. Dat realiseerde zich ook trainer John Stegeman die vond dat zijn team niet goed had gespeeld en in het laatste half uur van de eerste helft de wedstrijd bijna had weggegeven. “Na de 1-1 liepen we achter Dordrecht aan, scoorden ze ook de 2-1. Ik was blij dat het voor rust daar bij bleef. Na rust ging het weer redelijk, maar niet top. Na de 2-2 speelden we weer het voetbal zoals we ook in het eerste kwartier deden."

FC Dordrecht - Heracles Almelo 2-3
(2-1)
0-1 Linssen (8), 1-1 Pisas (18), 2-1 Van Overeem (23), 2-2 Weghorst (71), 2-3 Linssen (86)

Fotoreportage:
Harry Broeze - klik hier

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Gözübüyük
Geel: Zomer (Heracles), Haddad (FC Dordrecht)

Opstellingen:

FC Dordrecht: Kurto, Troost-Ekong, Haddad, Steenvoorden, Gosens, Klaiber, Fortes, Van Overeem, Pisas (Goossens/78), Biekman (Ten Voorde/84), Korte.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Veldmate (Bel Hassani/64), Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Cziommer (Bruns/46), Linssen, Weghorst, Darri.

 
04-04-2015  

Eurosped TVT met verlies naar de titelfinale

 

SNEEK – Het Almelose Eurosped TVT was al zeker van de finale om de landstitel in de volleybal eredivisie en geloofde het zaterdagavond kennelijk wel tegen VC Sneek dat nog twee setwinsten nodig had om zich eveneens te plaatsen. Coach Jan Berendsen liet in de eerste twee sets zijn basisteam staan, maar het heilige vuur ontbrak zoals in de eerdere wedstrijden in de kampioenspoule. VC Sneek had echter wat te winnen en speelde fel om de eerste twee sets naar zich toe te halen. Met 25-16 en 25-20 was het zeker dat VC Sneek de tegenstander wordt in de finale om de landstitel in het damesvolleybal. Ook de derde set werd door de Friezinnen eenvoudig gewonnen, mede omdat Berendsen de reserves ruim baan gaf (25-17)
In een ‘best of five’ maken beide clubs uit wie de titel kan opeisen en dan moet de IISPA in Almelo een heksenketel worden.

Programma

Zondag 12 april, IISPA Almelo
Woensdag 15 april, Schuttersveldhal Sneek
Zondag 19 april, IISPA Almelo
Zaterdag 25 april, Schuttersveldhal Sneek (onder voorbehoud)
Zondag 3 mei, IISPA Almelo (onder voorbehoud)

 
10-04-2015  

Topsport op hippisch evenement Albergen

 

ALBERGEN/GEESTEREN – Het hippisch evenement voor paarden en pony’s van PSV Het Twentse Ros uit Albergen beloofd weer een uitvoering met allure te worden. ‘Alle rubrieken zitten bomvol’, zegt een verheugde voorzitter Jos Brinkman van het Twentse Ros. De club wijkt evenals vorig jaar weer uit naar de terreinen van het CSI Twente in Geesteren waar van 16 t/m 19 april a.s. weer een interessant programma op de agenda staat.
Genoemd in deze bijvoorbeeld de nieuwe BWG Stables Competitie voor jonge paarden op de zaterdagmiddag en gesponsord door de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder. De competitie voor vierjarige paarden over drie wedstrijden wordt verder gereden tijdens Jumping Schröder en de Haaksbergse Paardendagen later dit voorjaar en is altijd interessant voor fokkers en handelaren uit binnen- en buitenland.

Voor de pony’s in de klasse Z is op zaterdag de competitie voor de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2015 een hoogtepunt. Oud bondscoach Wim Bonhof is een van de juryleden. Iris Zwienenberg uit Markelo staat met Bora Bora na vier wedstrijden als tweede gekwalificeerd. De finale over zes voorronden is op 13 juni in Delft.
Voor de amazones staat zaterdag eveneens het Open Twents Kampioenschap springen op het programma.

De Grote Prijs van Albergen wordt verreden op zondag. Jos Brinkman zal als parcoursbouwer op de slotdag voor de vijftig deelnemers uit geheel Nederland ongetwijfeld weer een flink maar fair 1.40 m. parcours neerzetten.

Het hippisch evenement van PSV Het Twentse Ros kenmerkt zich verder door tal van activiteiten in het randprogramma. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld het kinderdorp met een echte bioscoop, een zandbak en kunnen kinderen een gratis ritje op een pony maken dankzij manege het Twentse Veld.
Voor de senioren is er het bekende strodorp met zo’n twintig standhouders en zijn de consumptieprijzen dankzij sponsoren weer beperkt tot één euro.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-04-2015  

Supporters bekijken vernieuwbouw Heracles

 

ALMELO – Leden van de supportersverenigingen Hart voor Heracles, BiancoNero en Black White Army kunnen zaterdag vooraf aan de wedstrijd tegen Ajax een kijkje nemen op de omloop en de tweede ring van de vernieuwbouw van het Heraclesstadion.
Vanaf 19.30 uur kunnen alle supporters zich verzamelen aan de binnenzijde van de hoek waar de vernieuwbouw is voorzien van de nieuwe lichtmast (ingang 4/5). Om uiterlijk 20.00 uur moeten de supporters de omloop en tweede ring weer verlaten.
In verband met deze bezichtiging, is het stadion een half uur eerder geopend dan gebruikelijk voor het scannen van de toegangskaarten. Supporters die de omloop en tweede ring willen bezichtigen, moeten eerst hun toegangskaart voor de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax scannen. Via de binnenzijde van het stadion kunnen zij richting ingang 4/5 lopen om vervolgens via de tribune bij vak B de omloop te bereiken.
Om alles in goede banen te laten verlopen, is het van belang dat iedereen die de nieuwbouw bezichtigt de instructies opvolgt van de steward en medewerkers van Heracles Almelo!
 

 
10-04-2015  

Vijf topruiters naar Wereldbekerfinales Las Vegas


Edward Gal met Undercover tijdens dressuurwedstrijden in Almelo 2012
 

ERMELO (KNHS) – Dressuurruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud en springtoppers Gerco Schröder (Tubbergen), Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling nemen volgende week van 15 tot en met 19 april in Las Vegas deel aan de Wereldbekerfinales. Het sluitstuk van het indoorseizoen zal in de Amerikaanse showstad Las Vegas letterlijk en figuurlijk het nodige vuurwerk opleveren. De Nederlanders hebben kansen op podiumplaatsen, al zullen titelverdedigers Charlotte Dujardin (dressuur) en Daniel Deusser (springen) er alles aan doen de wereldbekers te heroveren.

De FEI Wereldbekerfinales dressuur en springen keren na zes jaar weer terug naar Las Vegas. De gokstad is voor de vierde keer (eerder in 2005, 2007 en 2009) gastheer van de finales, waarvoor 18 dressuur- en 42 springruiters zich wereldwijd via de verschillende leagues hebben geplaatst.

Na de laatste wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Den Bosch had naast Edward Gal en Hans Peter Minderhoud ook Danielle Heijkoop (Rotterdam) zich geplaatst voor de dressuurfinale. Door een blessure van haar paard Siro N.O.P. (v.Gribaldi) heeft Heijkoop zich noodgedwongen af moeten melden voor Las Vegas. Alle drie waren ze ook al regelmatig te zien tijdens de jaarlijkse Dressuurdagen in Almelo.
Edward Gal en Hans Peter Minderhoud vliegen komend weekend wel met hun paarden Glock’s Undercover N.O.P. en Glock’s Flirt naar de Verenigde Staten. Gal hoort bij de titelkandidaten en is de man in vorm. Drie weken geleden was hij heer en meester tijdens Indoor Brabant. Maar of het Gal met zijn toppaard lukt om de Britse Charlotte Dujardin en haar in Nederland gefokte Valegro (v.Negro) van de titel af te houden weten we volgende week. Hans Peter Minderhoud vertelt; “Onze beide paarden zijn heel goed in vorm, dat hebben ze de laatste weken wel bewezen. We kunnen zeker bovenin mee gaan doen. Ik verwacht toch wel dat Edward bij de beste drie kan eindigen”.
Edward Gal won de wereldbeker in 2010 met Totilas en werd twee keer tweede met Lingh. Volgende week rijdt de ruiter uit Harskamp zijn negende finale. Hans Peter Minderhoud deed al vier keer eerder mee en werd in 2009 in Las Vegas vierde met Exquis Nadine. Met Glock’s Flirt vormt Hans Peter sinds vorig jaar zomer een combinatie. In de korte samenwerking zijn al hele goed resultaten geboekt. “Zelf heb ik de laatste wedstrijd in Den Bosch met Glock’s Flirt twee records gereden, in de Grand Prix en de Kür op Muziek. Dus die opgaande lijn moet zeker ook in Las Vegas voor een goed resultaat gaan zorgen. Ik zie het met vertrouwen tegemoet en we hebben er hartstikke veel zin.”

Jur Vrieling: “Top 10 is het doel.”
Jur Vrieling (45) uit Holwierde won al eens de Grote Prijs van Twente en debuteert volgende week in de wereldbekerfinale springen. “Het is een uitdaging. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. VDL Zirocco Blue N.O.P. is heel goed in vorm. Een top 10-klassering is echt mijn doel.” Vrieling reed een sterk indoorseizoen met de schimmelhengst. Ze wonnen de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Oslo en waren vierde in Gothenburg en Helsinki. De ring in het Thomas & Mack Centre in Las Vegas is net als die in de Scandinavische steden niet groot. “Dat is voor ons wel een nadeel. VDL Zirocco Blue N.O.P. is een groot paard met een grote galop dus dan is zo’n kleine hal niet makkelijk. Maar het is zoals het is en we gaan er voor.”
Om in de top 10 te eindigen heeft Vrieling al een strategie uitgedacht: “Gelijk in de eerste wedstrijd, die gaat op tijd, aanvallend met verstand rijden om zo hoog mogelijk te eindigen. Van daar uit door gaan naar de finale op zondag.” Door zijn uitstekende prestaties in het afgelopen jaar vinden we de Groninger op de actuele wereldranglijst op de 14e plaats. “Dat heb ik voornamelijk aan de resultaten met Bubalu VDL te danken. Nu Bubalu VDL is teruggetrokken uit de sport, moet ik me de komende weken zien te handhaven op die plek. Dat is niet gemakkelijk. Naast Zirocco Blue heb ik in Flash Dance en Arezzo VDL ook twee aankomende talenten. Misschien eerst even een stap terug doen om er straks twee vooruit te maken”, kijkt Vrieling in de toekomst. Titelverdediger Daniel Deusser (Duitsland) is voor Vrieling de grote favoriet voor de zege. “Hij woont in België en spreekt goed Nederlands, maar ik hoop toch dat er een echte Nederlander wint.”

Tubbergenaar Gerco Schröder rijdt volgende week zijn negende (!) finale. Deze keer niet met z’n toppaard Glock’s London maar met Glock’s Cognac Champblanc. In 2011 in Leipzig boekte hij met New Orleans zijn beste klassering met de zesde plaats. Glock’s Cognac Champblanc is dus het paard waarmee Gerco volgende week vooraan probeert te eindigen. De schimmel maakt zelden een springfout. Onlangs werden Gerco en de ruin achtste in de Grote Prijzen van ’s Hertogenbosch en Doha. Ze plaatsten zich voor de finale door onder meer de vierde plaats in de kwalificatiewedstrijd in Lyon en een zesde plaats in Stuttgart. Op de huidige wereldranglijst bezet Gerco plaats 21.

Maikel van der Vleuten is ook geen onbekende in de Twentse regio. In zijn jeugdjaren won hij al eens de zware ponyderby tijdens de Almelose Ruiterdagen en ook in de latere jaren start hij regelmatig tijdens het CSI Twente in Geesteren. Hij staat 10 plaatsen hoger in het klassement dan Gerco Schröder, Vleut jr. is dé nummer 11 van de wereld. Voor Maikel is het zijn derde finale. Net als in 2012 en vorig jaar rijdt hij met de nu 13-jarige hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. In zijn eerste finale maakte hij het thuispubliek in Den Bosch uitzinnig door als 7e te eindigen. Vorig jaar in Lyon verbeterden ze die prestatie met de 6e plaats. Zit er dit jaar een top 5 klassering in? Dat de combinatie tot grootse prestaties in staat is, bewijzen de zilveren Olympische teammedaille in Londen en de gouden teammedaille vorig jaar tijdens het WK in Frankrijk.

Het eerste onderdeel van de finale is voor de springruiters een wedstrijd direct op tijd, de tweede wedstrijd is een klassiek parcours waarbij de strafpunten bij die van de eerste wedstrijd worden opgeteld. De beste combinaties rijden op 19 april het laatste onderdeel en dat is een wedstrijd over twee manches. De ruiter/paard combinatie met de minste strafpunten wint de wereldbeker.

Nederlandse deelnemers FEI Wereldbekerfinales Las Vegas:

Dressuur
Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall)
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – Glock’s Flirt (Florestan I x Gauguin de Lully)

Springen
Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock’s Cognac Champblanc (Clearway x Caretino)
Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I)
Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Zirocco Blue N.O.P. (Mr. Blue x Voltaire)

Programma FEI Wereldbekerfinales, Thomas & Mack Centre, Las Vegas (Nederlandse tijd)

woensdag 15 april
09.30 uur (00.30 uur) - Longines FEI Wereldbeker Springen Warming-Up
13.30 uur (04.30 uur) - Reem Acra FEI Wereldbeker Dressuur Warming-Up

donderdag 16 april
12.00 uur (21.00 uur)- Reem Acra FEI Wereldbeker Dressuur Grand Prix
19.00 uur (vrijdag 17 april 04.00 uur) - Longines FEI Wereldbeker Springen 1e onderdeel finale

vrijdag 17 april
07.00 uur (16.00 uur) - Reem Acra FEI Wereldbeker Dressuur Kür op Muziek, oefensessie
19.00 uur (zaterdag 18 april 04.00 uur) - Longines FEI Wereldbeker Springen 2 onderdeel finale

zaterdag 18 april
12.00 uur (21.00 uur) - Reem Acra FEI Wereldbeker Dressuur finale Kür op Muziek
19.00 uur (zondag 19 april 04.00 uur) - Springen Grote Prijs van Las Vegas

zondag 19 april
12 uur (21.00 uur) - Longines FEI Wereldbeker Springen 3e onderdeel finale (twee manches)

 

 
10-04-2015  

Eurosped TVT start thuis in best of five om NK

 

ALMELO – Voor het Almelose Eurosped TVT start zondagmiddag de strijd om de nationale titel in een ‘best of five’ met tegenstander VC Sneek. De topsporthal IISPA vormt om 15.30 uur het decor voor deze ongetwijfeld spannende serie. Het Almelose team van coach Jan Berendsen maakte een verrassend sterke indruk in de nacompetitie voor de kampioenspoule waarin het als eerste eindigde. De ‘meiden’ van Berendsen verloren in de play offs maar twee wedstrijden, een keer van Coolen Alterno en de laatste wedstrijd in Sneek tegen VC Sneek toen men zich al had geplaatst voor de ‘best of five’. Zondagmiddag begint dus de strijd om de nationale titel en de speelsters hopen op een volle bak om er een heksenketel van te maken.
 

 
10-04-2015  

Inschrijftermijn duurzaamheid sport één dag langer


Duurzame veldverlichting, meer lichtopbrengst en minder energie
 

De inschrijftermijn voor deelname aan de Nuon Club Competitie - de energiebespaarwedstrijd voor sportclubs - is met één dag verlengd. Sportverenigingen uit Overijssel kunnen zich tot en met dinsdag 14 april aanmelden om 10.000 euro te winnen voor energiebesparing en duurzaamheid. 

In de Nuon Club Competitie kunnen negen sportverenigingen geld winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Iedere sportclub met een eigen energierekening kan hieraan meedoen door een creatief idee in te sturen om de energiekosten omlaag te brengen. De winnaars ontvangen een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening, tot € 10.000 per club. Bovendien winnen zij een energieadvies op maat om de energiekosten structureel te verlagen. 
 
Tot 15% besparen op aardgas
Uit een een analyse van Nuon, die is uitgevoerd in het kader van de Nuon Club Competitie, blijkt dat er voor sportclubs goede kansen zijn voor een lagere energierekening. “Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs veel winst kunnen boeken, alleen al door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen.” Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas. Wanneer alle clubs dat zouden doen, gaat het al snel over tien tot vijftien miljoen euro per jaar. Nederlandse sportclubs gebruiken jaarlijks minimaal 200 miljoen kubieke meter aardgas. Eén kubieke meter aardgas kost € 0,63. 
 
Inschrijven tot en met 14 april
Sportclubs kunnen zich tot en met 14 april 2015 inschrijven voor de Nuon Club Competitie en hun ideeën online insturen. Dat kan het bestuur van de club doen, maar ook de leden mogen inzenden. De inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, energie en inhoud door de jury waarin onder meer Toine van Peperstraten, Richard Witschge en Anouk Hoogendijk zitten. Zij selecteren vijftig clubs voor de publieksronde, waarna heel Nederland kan stemmen op de genomineerden. De negen clubs met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie. De clubs hoeven geen klant van Nuon te zijn om mee te dingen in deze competitie.
 
Altijd voordeel
“Veel amateurclubs hebben financiële problemen”, stelt jurylid Richard Witschge. “In deze competitie kunnen clubs een flink geldbedrag winnen. Een mooie kans dus. Daarnaast gaan clubs door mee te doen vanzelf al geld besparen omdat ze bewuster omgaan met energiebesparing. Dus of een club wint of niet: het levert altijd wat op. Het zijn kleine veranderingen die bij elkaar een flinke besparing opleveren.” De Nuon Club Competitie vond in 2014 voor de eerste maal plaats. Hiervoor schreven 130 sportclubs zich in. De gemiddelde energierekening van een sportclub is jaarlijks een kleine €15.000. 
Meer informatie over de Nuon Club Competitie staat op: http://clubcompetitie.nuon.nl.
 

 

 
11-04-2015  

Sv DRC wint voor de derde keer op rij

 

ALMELO – Rond de winterstop ging het sportief gezien even wat minder met Sv DRC 2012, de fusieclub op De Riet In Almelo. Was de seizoensstart nog alleszins redelijk, daarna kwam er toch een negatieve kentering mede door blessures en soms ook wel doordat wedstrijden te gemakkelijk werden opgevat. Nu het einde van de competitie nadert , heeft trainer Peter van Meerten de selectie weer behoorlijk op peil. Weliswaar ontbreken nog Sander van Veen (enkel) en Mathijs Hondebrink, hij onderging onlangs een meniscusoperatie en is ook keeper Ricardo Greiving bijna weer inzetbaar na een handbreuk, tegen Sportclub Rijssen kon Van Meerten op volle oorlogssterkte aantreden met maar liefst 17 beschikbare spelers. Het eerste zaterdagteam heeft deze weken een druk programma en dat komt dus goed uit. Van 4 april tot 19 april moeten de mannen van Van Meerten maar liefst vijf keer aan de bak. Tegen Daarlerveen, MVV’69 (Marle uit) en vandaag tegen Sportclub Rijssen werd drie keer de winst gepakt met een totaal aantal doelpunten van 8 voor en een tegen. Donderdagavond in Marle bleek bovendien dat indien men zich niet laat verleiden tot ‘vechtvoetbal’ de kansen vanzelf ontstaan. Dat was ook vanmiddag het geval tegen Sportclub Rijssen dat met een 3-0 nederlaag huiswaarts ging.
De komende twee wedstrijden voor DRC zijn tegen de kampioenskandidaten Lemele en DKB uit De Krim. Dinsdag 14 april om 18.45 uur komt Lemelo op bezoek op De Riet en zaterdag 18 april volgt om 14.30 uur de uitwedstrijd in De Krim. Eens kijken of de mannen van Van Meerten de ‘kampioensdoders’ worden in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal. In dezelfde klasse speelde het Aadorpse ASV'57 gelijk met 1-1- in Nijverdal tegen SVVN.

 
11-04-2015  

Heracles pakt geen punten tegen Ajax

 

ALMELO – De meeste opwinding zaterdagavond in het Polmanstadion was weggelegd voor de bezoekers op de tweede ring in aanbouw voorafgaand aan het duel tussen Heracles Almelo en Ajax. Via houten trappen met leuning konden de bezoekers alvast vanuit de hoogte een kijkje nemen op het speelveld dat desondanks dichtbij ligt.
De wedstrijd tussen de regerend landskampioen Ajax en de Heraclieden was niet van dien aard dat het een heksenketel werd. Met een gesloten verdediging trad de formatie van trainer John Stegeman de bezoekers tegemoet met Csiommer en Bruns als schakels om de aanvallers Darri en Linssen in stelling te brengen voor het tonen van hun individuele kwaliteiten. Weghorst liep zich in de spits de longen uit het lijf om vroeg te storen en om weer op te duiken in de spits als Heracles aanvallend voor het doel van Cillisen kwam. De nationale doelman had zelfs in de eerste helft het meest te doen om schoten van Darri en pogingen van Weghorst te keren.
Zijn collega Castro had aan de andere kant nauwelijks iets te doen tegen de machtelose Amsterdammers. Alleen Klaassen toonde wat hij in zijn mars heeft, de Ajaxied dook overal op om niet alleen zijn techniek te laten zien maar ook dat hij het spel via de lange pass kan verplaatsen en als het nodig is schoffelend en tackelend de bal terug kan veroveren, kortom de ideale speler voor elke trainer.
Er was een overtreding en een fout voor nodig om de man van het scorebord nog in de blessuretijd van de eerste helft aan het werk te zetten. Rechtsback van Rhijn, die een lastig avondje had tegen de jonge Darri, mocht van scheidsrechter Blom aanleggen voor een vrije trap. Doelman Castro liet de bal van de borst stuiteren en Sigthórsson was er als de kippen bij om de bal in het net te prikken (0-1).

Direct na rust leek Bruns op weg naar de gelijkmaker maar Cillisen stond op zijn post. Het had de ommekeer kunnen zijn tot een heksenketel want Ajax bakte er aanvallend weinig van. De meeste kansen waren voor Heracles via Darri en Avdic met het hoofd maar ook toen stond Cillisen succes in de weg. Tijd voor wissels en die kwamen aan beide zijden. Het inbrengen van de jonge Andersen bracht Ajax in veilige haven. Met een individuele actie naar binnen en met een fraaie krul versloeg hij de kansloze Castro (0-2) en zette daarmee gelijk de eindstand op het scorebord.
Voor de Heraclieden restte de avond in de wetenschap dat concurrent NAC in Breda niet tot winst wist te komen tegen hekkensluiter Dordrecht (2-2).

Heracles Almelo - Ajax 0-2
(0-1)
0-1 Sigthórsson (45), 0-2 Andersen (86)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik
hier)

Commentaren:
klik
hier

Scheidsrechter:
Blom
Geel/rood: geen

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Vujicevic, Fledderus, Cziommer (Pelupessy/71), Avdic (Bel Hassani/60), Bruns, Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/83).
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen, Bazoer (Riedewald/89), Klaassen, Sinkgraven (Serero/71), El Ghazi, Sigthórsson, Kishna (Andersen/77).

 

 
12-04-2015  

Eurosped TVT verliest eerste wedstrijd van Sneek

 

ALMELO – Eurosped TVT heeft haar eerste wedstrijd in de ‘best of five’ om het kampioenschap van Nederland verloren. Vc Sneek bleek in de IISPA op alle fronten stabieler dan de formatie van trainer Jan Berendsen.
Vc Sneek begon fanatiek, was geconcentreerder en maakte minder fouten waardoor het de eerste set met 22-25 in haar voordeel besliste. Ook in de tweede set kwam Eurosped TVT niet in haar spel zoals de succesreeks in de play offs. Vc Sneek won met 19-25.
Pas in de derde set leek Eurosped TVT weer in haar doen te komen en was er sprake van spanning door nipte voorsprong op 21-20 en 23-22 maar Europsed kon geen afstand nemen waardoor de zege met 23-25 in het voordeel van Vc Sneek werd beklonken.
Een tegenvaller voor Eurosped TVT dat woensdag a.s. in Sneek moet proberen de achterstand om de titel gelijk te maken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (66 foto's)...

 
17-04-2015  

Eurosped TVT vecht voor laatste kans NK Volley

 

ALMELO – Een ‘heksenketel’ moet het worden de topsporthal IISPA zondag om 18.00 uur. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen vechten dan voor de laatste kans om de nationale titelstrijd in het damesvolley te kunnen verlengen. In de twee voorgaande wedstrijden kon Eurosped TVT de vorm van de ‘play offs’ niet bereiken en leed het twee nederlagen met 3-0 in sets op rij. Zondag moet er gewonnen worden door er meer dan 100 procent voor te gaan. De steun van een bomvolle IISPA is dan onontbeerlijk en daarom is de entree gratis.
 

 
17-04-2015  

Alleen winst telt voor Heracles tegen PEC


Heracles Almelo heeft de plattegrond van het vernieuwde stadion al gepubliceerd.
 

ALMELO – Heracles Almelo moet flink aan de bak tegen bekerfinalist PEC Zwolle na het gelijkspel van Cambuur tegen Excelsior. De Rotterdammers staan nu 3 punten voor en hebben een beter doelgemiddelde. De Almeloërs staan nipt een puntje voor op NAC Breda dat uit tegen Ajax moet. Voordeel voor de Heraclieden is dat de concurrentie allemaal gespeeld heeft wanneer Heracles zondagmiddag om 14.30 uur start in eigen huis tegen PEC Zwolle.
Trainer John Stegeman zal waarschijnlijk weer beginnen met Mike te Wierik en Dario Vujicevic als centrale verdedigers tussen Tim Breukers en Mark-Jan Fledderus nu Jeroen Veldmate en Bart Schenkeveld nog niet inzetbaar zijn. Wel inzetbaar is Ramon Zomer die er vorige keer wegens familieomstandigheden niet bij. Indien Zomer in de basis staat, schuift Vujicevic door naar de middenlinie die verder bestaat uit Thoma Bruns en Denni Avdic. Simon Csiommer beland daardoor op de bank. Het spitsentrio zal waarschijnlijk bestaan uit Bryan Linssen, Wout Weghorst en Brahim Darri.
Trainer Stegeman zegt er dit over: “Ik vind PEC één van de beter voetballende ploegen in de Eredivisie. Het is heel helder hoe ze willen voetballen. Ze zullen er alles aan doen om in de juiste vorm te raken voor de bekerfinale. Wij moeten zelf onze wedstrijden proberen te winnen, we hebben geen invloed op de ploegen om ons heen. Ik vind dat een aantal spelers zich goed manifesteert. Joey Pelupessy viel goed in en Mike te Wierik en Dario Vujicevic hebben het samen prima gedaan achterin. De mood en drive is goed bij iedereen, ook bij de jongens die niet bij de wedstrijdselectie zitten. We moeten het samen doen en hebben alles in eigen hand. We hebben ons uit een hele moeilijke situatie geknokt, en we blijven ook nu samen met de supporters knokken voor een goed resultaat.”

<< Klik hier
voor de uitleg over de vakindeling
 

 
19-04-2015  

Gert Huzink op kop in Libya Rally

 

MERZOUGA - Mandervener Gert Huzink heeft in de tweede etappe van de Libya Rally met zijn Tatra de leiding overgenomen in het truckklassement. Winnaar van de eerste etappe Martin van den Brink viel met de Mammoet-truck ver terug door diverse mechanische problemen. “Een mooie dag, maar wel een pittig proefje,” omschreef Huzink de etappe van 235 kilometer van Boudnib naar Merzouga. “In het eerste deel was Martin nog een stuk sneller dan wij. Bij de break lag hij een minuut of twaalf voor. Daarna konden we aardig inlopen en toen hij met problemen kwam te staan, was het qua wedstrijd eigenlijk over.” Van den Brink verloor meer dan drie en een half uur op Huzink en duikelde naar de 25 e plaats in het totaalklassement.
Voor Huzink geldt de Libya Rally als een testmoment in de voorbereiding op Dakar 2016. “Er is veel meer mogelijk met de Tatra. Volgend jaar wil ik in de top 15 rijden, het jaar erna in de top 10. Om dat te bereiken, moeten we testen en ervaring opdoen, wedstrijden rijden. We zijn de auto behoorlijk aan het verbouwen. Hier rijden we al met nieuwe remmen, de volgende stap is een nieuwe motor en het gewicht terugbrengen. De resultaten hier tot nu toe laten zien dat we op de goede weg zijn”, aldus Huzink in een reactie op RallyManiacs.

De Bornse Mirjam Pol laat in de Libya Rally zien het motorrijden nog niet verleerd te zijn. Samen met de winnaar van vorig jaar de Belg Kim de Rycker, reed ze naar de finish in de tweede etappe. De concurrentie bleef ver achter. Mirjam Pol bezet nu de tweede plek in het klassement.
 

 
19-04-2015  

Heracles houdt het in eigen hand na winst op PEC

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een verdiende 2-0 zege geboekt op PEC Zwolle. Al in de eerste minuut kwam PEC in de problemen toen Linnsen van rechts inzette en doelman Hahn wijfelde. Het was centrale verdediger Sainsbury die het venijn er uit haalde door over de achterlijn te koppen. De Heraclieden bleven op de aanval spelen waar PEC feitelijk weinig tegenover stelde. Toen na 12 minuten Darri de bal op maat voorgaf, kopte Bruns tegen de handen van doelman Hahn maar in de rebound moest deze het antwoord schuldig blijven (1-0). Het had even later ook al 2-0 kunnen staan indien Han niet alert was geweest op het schot van afstand van rechtsback Breukink die niets in de weg werd gelegd.
PEC ontworstelde zich langzaam aan de druk van de Almeloërs waarbij ex- Heraclied Rienstra de man was waar de ballen werden ingeleverd. Aan de andere kant voorkwam Castro de gelijkmaker door handelend optreden tegen een inzet van Lam en het afstandsschot van Sainsbury zodat bij rust de score nog 1-0 was.
Direct na de hervatting kreeg Linssen het op de heupen door een verloren bal te heroveren op Sainsbury en genadeloos uit te halen (2-0). Even later kon Sainsbury met rood het veld af toen hij de bijna doorgebroken Weghorst onderuit haalde. Vanaf dat moment ging Heracles meer controlerend spelen waardoor PEC met een mannetje minder meer aan aanvallen toekwam zonder dat dit tot grote kansen leidde. Invaller Bel Hassani had bij een snelle spelwisseling de genadeklap kunnen uitdelen maar zijn geplaatste schot belandde buiten bereik van doelman Hahn op de paal. Hahn verrichte nog een paar reddingen op uitbraken van Heracles dat veelvuldig de bal achterin rond speelde. Lukoki kwam noch dichtbij toen Fledderes verzuimde op te ruimen hetgeen hem op een scheldkanonnade van doelman Castro kwam te staan. De voor Bruns ingevallen Csiommer kreeg van trainer Stegeman de opdracht om de bal meer voorin te verplaatsen terwijl bij PEC het geloof in een beter resultaat wegebde. Heracles pakte dus verdiend de drie punten en kan zich opmaken voor de zware uitwedstrijd tegen concurrent NAC dat in de Amsterdam Arena bleef steken op 0-0. De voorsprong op Go Ahead bleef vijf punten ondanks de winst van de Deventenaren in De Kuip. De Heraclieden kwamen in punten wel langszij bij Excelsior dat in Leeuwarden tegen Cambuur niet verder kwam dan 1-1.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-0 (1-0), 1-0 Bruns (12), 2-0 Linssen (47)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Ron Jans – Heracles aggressiever

Scheidsrechter:
Van Boekel
Geel: Necid (PEC), Rood: Sainsbury (PEC/52)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Vujicevic, Avdic (Navratil/90+2), Bruns (Cziommer/73); Darri (Bel Hassani/62), Weghorst, Linssen.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Rienstra, Lam (Van der Werff/62); Lukoki, Nijland, Saymak; Necid (Drost/46).

 
19-04-2015  

Eurosped in herkansing na winst op Vc Sneek

 

ALMELO – Een roemloze afgang in de ‘best of five’ tegen Vc Sneek om de landstitel was voor de meiden van coach Jan Berendsen kennelijk toch iets teveel gevraagd na de goede serie in de kampioenspoule voor de plaatsing om de titelstrijd in de eredivisie van het volleybal. Na twee nederlagen op rij tegen Vc Sneek moest er vandaag gewonnen worden in de topsporthal IISPA om nog kans te maken op de titel en dat deed men met 3-1 in sets.

In de eerste set gingen de bezoeksters het beste van start. Gesteund door de meegereisde aanhang kwamen de Friezinnen op voorsprong om die ook niet meer af te geven waardoor de setwinst ruim eindigde in 15-25

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op waarna de Friezinnen opnieuw uitliepen. Eurosped TVT verhoogde de druk en Stoeten en van Rooijen wisten de achterstand om te buigen in 8-7 voorsprong. Bij 14-13 greep de coach van Vc Sneek naar een eerste time out en bij 20-17 haar tweede. Het hielp niet zodat Eurosped TVT de setwinst pakte met 25-19.

In de derde set stoomde Eurosped TVT al snel naar 6-1 op het scorebord. Bij Vc Sneek werd de diagonaal vervangen waardoor men bij 12-10 weer bij elkaar in de buurt kwam en zelfs gelijk bij 13-13. Het ging vervolgens gelijk op tot 20-20 waarna Van Rooijen niet alleen voor de 21-20 zorgde maar ook nog eens twee aces scoorde. Op setwinst liet Bongaerts de kans niet glippen zodat Eurosped TVT ook de derde set pakte met 25-21.

In de vierde set ging Vc Sneek meer fouten maken. De 5-0 betekende een time out maar Eurosped TVT kwam in goeden doen zoals ook in de kampioenspoule werd getoond. Vc Sneek bleef achter de feiten aanlopen waardoor Eurosped TVT de setwinst pakte met 25-16 en verlenging om de nationale titel zeker stelde.
Dan moet er zaterdag a.s. wel in Sneek gewonnen worden voordat mogelijk op 14 mei a.s. Eurosped TVT in de eigen IISPA Almelose geschiedenis kan schrijven. De wedstrijd in Sneek wordt uitgezonden door RTV Oost.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (71 foto's)...

 
19-04-2015  

Sanne Wevers EK Brons en val van balk


v.l.n.r.: Rebecca Downie, Daria Spiridonova en Sanne Wevers
 

MONTPELLIER – Ondanks de trainingsbelemmeringen in de Almelose topsporthal IISPA wegens onmin van trainer/vader Wevers met de turnclub TON, heeft Sanne Wevers toch brons weten te behalen op het onderdeel brug. Niet het favoriete onderdeel voor de 23-jarige Sanne die zich zelf meer kans geeft voor plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio op haar favoriete onderdeel balk. Op dat laatste onderdeel ging het zondagmiddag in de finale mis door een val en ondanks een perfect uitgevoerde pirouette.
Een dag eerder was die malheur niet aanwezig op het onderdeel brug. Sanne scoorde evenwichtig 14.200 punten en dat was genoeg voor brons achter de Russische Daria Spiridonova (15.466) en de Britse Rebecca Downie met 15.233

 
24-04-2015  

Heracles met 15 bussen naar NAC Breda

 

ALMELO – Liefst 15 bussen met supporters begeleiden Heracles Almelo naar de 6-puntenwedstrijd tegen NAC in Breda. De Heraclieden hebben drie punten voorsprong en kunnen zich bij winst nagenoeg veilig wanen.
De wedstrijd hing nog even aan een zijden draadje vanwege het toenemend aantal scheuren in de betonconstructie van de hoofdtribune bij NAC.
De gemeente Breda liet vandaag extra belastende proeven doen op de hoofdtribune om de veiligheid te kunnen garanderen. Een mogelijke afgelasting werd pas tegen het einde van de middag gecanceld.
Heracles moet het doen zonder Simon Cziommer die kampt met een hamstring. Wel kan trainer John Stegeman een beroep doen op Bart Schenkeveld wiens knie genezen is.

< Het bolwerk in Breda vertoont steeds meer scheuren maar in Almelo vordert de uitbouw gestaag.

 
25-04-2015  

Info-avond voetbal voor kinderen met autisme

 

ALMELO – Bij Sv DRC 2012 aan de Rietstraat 222A zal woensdagavond 29 april om 19.00 uur in clubgebouw De Kauwe een informatieavond worden gehouden over kinderen met autisme in combinatie met voetbal.

Bij Sv DRC 2012 is men in september jl. gestart met voetbaltraining voor kinderen met een vorm van autisme i.s.m. trainer Peter van Meerten van Prosoc Voetbalschool. Van Meerten heeft een dergelijke groep ook al opgezet bij de VV Rigtersbleek in Enschede en wil dit soort ontwikkelingen voor kinderen met autisme ook elders in Twente van de grond tillen.

Tijdens de informatieavond bij Sv DRC 2012 kunnen ouders van kinderen met een vorm van autisme met de vereniging en trainer Van Meerten gedachten uitwisselen om samen te werken aan een mooie sportieve toekomst voor de kinderen. Volgens Van Meerten verdienen kinderen met een vorm van autisme extra aandacht om in groepsverband sportief actief te zijn. De wekelijkse trainingen die steevast eindigen in een onderling wedstrijdje, worden gehouden in een veilige rustige omgeving om externe prikkels zoveel mogelijk uit te bannen.

 
25-04-2015  

Heracles troeft NAC met 1-3 af in Breda


Weghorst stuurt Linsen op avontuur - Foto: Harry Broeze

Onder de Tweetfoto van @marvinbingo
 

Actueel tijdverslag:

BREDA - In de eerste helft heeft Heracles Almelo in Breda laten zien dat het voor de winst is gekomen tegen concurrent NAC. Na een kwartiertje werd Linssen op rechts weggestuurd door Weghorst en doelman Ten Rouwelaar greep mis op zijn inzet 0-1.
Even daarvoor had doelman Castro al twee reddingen op zijn naam op schoten van Tighadouini. Het was centrale verdediger Zomer die de Heraclieden verder op voorsprong zette door een voorzet door te koppen waarbij de bal in de verre hoek doel trof 0-2.
Even later moet Bruns het veld verlaten met een blessure. Bel Hassani is zijn vervanger. Na 38 minuten weet NAC de aansluittreffer te maken via Seuntjes. Scheidsrechter Makkelie trekt er vier minuten bij als blessuretijd voordat beide teams aan de thee kunnen.
In de tweede helft beginnen beide teams zonder wissel. NAC probeert gelijk druk te zetten maar doelman Castro is in goeden doen en verricht de nodige reddingen. Trainer Stegeman brengt Navratil in voor Darri en even later stoomt Linssen verdediger Van der Weg voorbij en zet prima voor zodat invaller Navratil de 1-3 kan laten aantekenen. Kort daarvoor schoot Bel Hassani buiten bereik van Ten Rouwelaar maar net langs het doel. NAC reageert met een dubbele wissel. Sarpong en Marcellis gaan eruit, Zschusschen en Borahsasar komen erin. NAC gooit de remmen los waardoor Heracles bijna kan profiteren bij een counter maar verzuimt dat uit te buiten. In de 84e minuut had Linssen de bal voor het inschieten na een uitglijer van Van der Weg maar hij schoot naast. In blessuretijd doet Zschusschen nog een wanhoopspoging uit de draai maar doelman Castro staat wederom op de goede plek. Even later fluit scheidsrechter Makkelie de wedstrijd af zodat de Almeloërs met 700 man op de tribune vol scheuren een heerlijk avondje NAC beleefden door de concurrent in de onderste regionen het nakijken te geven.

NAC Breda - Heracles Almelo 1-3
(1-2)
0-1 Linssen (16), 0-2 Zomer (25), 1-2 Seuntjens (38), 1-3 Navratil (71)

Fotoreportage:
Harry Broeze (klik hier)

Commentaren: Klik hier

Foto's feestelijk onthaal in Almelo klik hier

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Weghorst, De Kamps, De Zeeuw, Bel Hassani, Linssen

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ligeon, Marcellis (Zschusschen/73), Drost, Van der Weg, Sarpong (Borahsasar/73), De Kamps (Fernandez/33), De Zeeuw, Naah, Tighadouini, Seuntjens.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Bruns (Bel Hassani/37), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/67).


In Deventer verloor Go Ahead Eagles met 0-2 tegen Fc Utrecht door twee doelpunten van Haller. Excelsior staat als derde concurrent om nacompetitie te ontlopen met 1-0 voor tegen kampioen PSV door een eigen doelpunt van Luuk de Jong. Wijnaldum zorgt in de 68e minuut voor de domper 1-1. Vij minuten later staat Excelsior op 2-1 door het benutten van een penalty. Isimat-Mirin mag met rood vertrekken zodat PSV met Pasveer op het doel met tien man verder moet. Twee minuten later zet Depay de kampioen weer naast Excelsior 2-2. In blessuretijd doet Locadia wat een kampioen betaamt en scoort 2-3. De winst van de avond is voor Heracles dat nog één puntje nodig heeft in de resterende twee wedstrijden om nacompetitie te ontlopen.

 
25-04-2015  

Vc Sneek wint landstitel tegen Eurosped TVT

 

SNEEK – Het Almelose Eurosped TVT heeft geen vijfde wedstrijd kunnen afdwingen om de landstitel van het damesvolleybal. In Sneek werd met 3-1 in sets verloren na de thuiswinst in de IISPA van zondag jl en de eerdere twee verliespartijen in Almelo en Sneek.
De eerste set ging met 25-20 naar Vc Sneek waarna Eurosped TVT in de tweede set de winst pakte met 23-25. De derde set was overtuigend voor Vc Sneek met 25-17. In de vierde set was de spanning te snijden. Set- en matchwinst wisselden elkaar af tot Vc Sneek met 29-27 de partijwinst en de titel naar zich toe trok en de jonge ploeg van coach Jan Berendsen uit Almelo zich gewonnen moest geven.

< Archieffoto Jan Bril: Eurosped TVT - Vc Sneek

 

 
27-04-2015  

Hel van Twente voor de 27e keer

 

ALMELO – De Almelose Toervereniging Ruiten Drie organiseert op woensdag 20 mei haar 27e ‘Hel van Twente’, een pittige tocht waarbij de kuiten van de meeste deelnemers bij de finish flink in brand staan. De ‘Hel’ gaat over 60, 100 of 160 km en de start ligt tussen 08.30 en 09.30 bij sportpark De Schelfhorst. De tocht voert door zowel het Twentse landschap als de Grafschaft Bentheim (D) en dat betekent dar er ook geklommen moet worden. De ‘Hel’ trekt jaarlijks zo’n 1.500 deelnemers.
Inschrijven kan via: www.ruitendrie.nl
 

 
29-04-2015  

ASV´57 verliest van oud- profs Heracles

 

ALMELO – Het werd voor zaterdag vierdeklasser ASV’57 geen ‘walk over’ tegen de oud- profs van Heracles Almelo. Sterker, met o.a. doelman Brian van Loo, Peter Reekers, René Kolmschot en Gert-Jan Tamerus wonnen de oud- profs zelfs met 1-0.
De wedstrijd werd gespeeld n.a.v. de officiële opening van het nieuwe clubhuis van ASV’57 en werd mogelijk gemaakt door Marquette Projecten, de hoofdaannemer van de bouw van het clubhuis.

De complete selectie van de oud- profs bestaat uit: Brian van Loo, René Kolmschot, Peter Reekers, Nico-Jan Hoogma, Marnix Smit, Erwin Leurink, Edwin Hilgerink, Käre Becker, Gertjan Tamerus, Dennis van Dijk, Koen Reinerink, Niels ten Hoeve, René Nijhuis, Renzo Bolk, Hans Galgenbeld en Ercan Sancar. Het team staat o.l.v. coach Albert Kamp en is in te huren voor goede doelen via Heracles Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina