Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2015  

Almelo helpt Olympische turnkandidaten niet

 

ALMELO – Miljoenen euro’s stak de gemeente in de sporthal met internationale allure IISPA. Voor Oost Nederland werd de accommodatie het turn-walhalla voor het oorspronkelijk in Oldenzaal gevestigde BosanTON waar trainer Vincent Wevers Twentse talenten naar grote hoogte stuwde.
Nu deze echter in onmin leeft met het bestuur en is ontslagen, kon hij en rechterhand Ton Leenders de enige Twentse Olympische kandidaten van de club, Sanne en Lieke Wevers niet meer optimaal begeleiden op weg naar Rio de Janeiro maar moest men zich vervoegen in trainingstijden wanneer clubtrainer Frank Louter er niet was. Tijdelijk werd uitgeweken naar Heerenveen maar dat was feitelijk in combinatie met de studie ondoenlijk. Een noodkreet aan de Almelose politiek kreeg daarop een nog bittere nasmaak omdat het bestuur van de club de toegang geheel verbood. Sportwethouder Jan van Marle liet inmiddels aan de gemeenteraad schriftelijk weten dat hij geen bemiddelingsrol ziet voor de gemeente. Zo worden in Almelo Olympische kandidaten in de kou gezet! Waarom werd in Almelo eigenlijk 17 miljoen euro in een topsportaccommodatie gestoken?

Eerder al verliet ook Olympisch kandidate Wyomi Masela de club omdat zij er zich niet meer kon motiveren. De Rijssense miste door rechtsgang de Olympische Spelen van Londen en vecht zich na een zware blessure nu terug naar de top in Amsterdam. Zij wordt daarbij o.a. gesteund door enkele Twentse ondernemers.
Wat is er mis met het topsportbeleid van de club is dan een vraag die opdoemt?

Archief
Terug naar vorige pagina