04-04-2015

Heracles ontsnapt aan verlies en wint in Dordrecht

ALMELO – In de staart van de eredivisie is de spanning groter dan aan de top. Het gelijk met Heracles staande NAC pakte aan het begin van de zaterdagavond een punt in Heerenveen. Zo wist Heracles Almelo bij aanvang dat alleen winst in Dordrecht voldoende was. In het eerste kwartier leek Heracles Almelo heer en meester aan de Schapendijk want FC Dordrecht klungelde er op los. Bryan Linssen opende de score door een kopbal van de Dordse verdediger William Troost-Ekong opeens op de slof te nemen (0-1). Heracles kreeg de kansen om uit te lopen naar 0-3 maar faalde in de afwerking. De beste kans was wel die van Linssen die vrij voor doelman Kurto niet de bal in het doel prikte maar aflegde op Wout Weghorst. Zijn schot van dichtbij werd gesmoord op de doellijn.
Het wedstrijdbeeld kantelde daarna en FC Dordrecht kwam al snel op 1-1 door Everon Pisas. Het was jeugdinternational Joris van Overeem die de Dordtenaren op voorsprong zette en Heracles mocht blij zijn dat FC Dordrecht die voorsprong voor de pauze niet uitbouwde.

Ook na de pauze bleef FC Dordrecht aanvankelijk de betere ploeg maar Heracles-doelman Bram Castro stond op zijn post toen de Dordtse aanvaller Jeffry Fortes de 3-1 op het scorebord leek te zetten.
Even daarna bediende Bryan Linssen Wout Weghorst op maat en die tekende voor de gelijkmakende 2-2. Het spel kantelde opnieuw nu met FC Dordrecht weer als onderliggende ploeg. Heracles Almelo rook de winst en was met een schot op de paal van de jonge Brahim Darri al dichtbij. Ook laatste man Ramon Zomer trok veelvuldig mee naar voren en kreeg opgelegde kansen die niet werden verzilverd. Het was opnieuw Bryan Linssen die doel trof na met het hoofd bediend te zijn door Wout Weghorst (2-3). In de resterende minuten bleef Heracles Almelo sterker tegen het uitgebluste FC Dordrecht dat zich realiseert dat degradatie nauwelijks nog te ontlopen valt.
Heracles Almelo liep door het resultaat twee punten uit op NAC Breda en zal die punten hard nodig hebben in de resterende wedstrijden. Dat realiseerde zich ook trainer John Stegeman die vond dat zijn team niet goed had gespeeld en in het laatste half uur van de eerste helft de wedstrijd bijna had weggegeven. “Na de 1-1 liepen we achter Dordrecht aan, scoorden ze ook de 2-1. Ik was blij dat het voor rust daar bij bleef. Na rust ging het weer redelijk, maar niet top. Na de 2-2 speelden we weer het voetbal zoals we ook in het eerste kwartier deden."

FC Dordrecht - Heracles Almelo 2-3
(2-1)
0-1 Linssen (8), 1-1 Pisas (18), 2-1 Van Overeem (23), 2-2 Weghorst (71), 2-3 Linssen (86)