19-04-2015

Eurosped in herkansing na winst op Vc Sneek

ALMELO – Een roemloze afgang in de ‘best of five’ tegen Vc Sneek om de landstitel was voor de meiden van coach Jan Berendsen kennelijk toch iets teveel gevraagd na de goede serie in de kampioenspoule voor de plaatsing om de titelstrijd in de eredivisie van het volleybal. Na twee nederlagen op rij tegen Vc Sneek moest er vandaag gewonnen worden in de topsporthal IISPA om nog kans te maken op de titel en dat deed men met 3-1 in sets.

In de eerste set gingen de bezoeksters het beste van start. Gesteund door de meegereisde aanhang kwamen de Friezinnen op voorsprong om die ook niet meer af te geven waardoor de setwinst ruim eindigde in 15-25

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op waarna de Friezinnen opnieuw uitliepen. Eurosped TVT verhoogde de druk en Stoeten en van Rooijen wisten de achterstand om te buigen in 8-7 voorsprong. Bij 14-13 greep de coach van Vc Sneek naar een eerste time out en bij 20-17 haar tweede. Het hielp niet zodat Eurosped TVT de setwinst pakte met 25-19.

In de derde set stoomde Eurosped TVT al snel naar 6-1 op het scorebord. Bij Vc Sneek werd de diagonaal vervangen waardoor men bij 12-10 weer bij elkaar in de buurt kwam en zelfs gelijk bij 13-13. Het ging vervolgens gelijk op tot 20-20 waarna Van Rooijen niet alleen voor de 21-20 zorgde maar ook nog eens twee aces scoorde. Op setwinst liet Bongaerts de kans niet glippen zodat Eurosped TVT ook de derde set pakte met 25-21.

In de vierde set ging Vc Sneek meer fouten maken. De 5-0 betekende een time out maar Eurosped TVT kwam in goeden doen zoals ook in de kampioenspoule werd getoond. Vc Sneek bleef achter de feiten aanlopen waardoor Eurosped TVT de setwinst pakte met 25-16 en verlenging om de nationale titel zeker stelde.
Dan moet er zaterdag a.s. wel in Sneek gewonnen worden voordat mogelijk op 14 mei a.s. Eurosped TVT in de eigen IISPA Almelose geschiedenis kan schrijven. De wedstrijd in Sneek wordt uitgezonden door RTV Oost.

Fotoreportage: Jan Bril