Sportberichten


Plaatsing  
 
10-04-2015  

Topsport op hippisch evenement Albergen

 

ALBERGEN/GEESTEREN – Het hippisch evenement voor paarden en pony’s van PSV Het Twentse Ros uit Albergen beloofd weer een uitvoering met allure te worden. ‘Alle rubrieken zitten bomvol’, zegt een verheugde voorzitter Jos Brinkman van het Twentse Ros. De club wijkt evenals vorig jaar weer uit naar de terreinen van het CSI Twente in Geesteren waar van 16 t/m 19 april a.s. weer een interessant programma op de agenda staat.
Genoemd in deze bijvoorbeeld de nieuwe BWG Stables Competitie voor jonge paarden op de zaterdagmiddag en gesponsord door de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder. De competitie voor vierjarige paarden over drie wedstrijden wordt verder gereden tijdens Jumping Schröder en de Haaksbergse Paardendagen later dit voorjaar en is altijd interessant voor fokkers en handelaren uit binnen- en buitenland.

Voor de pony’s in de klasse Z is op zaterdag de competitie voor de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2015 een hoogtepunt. Oud bondscoach Wim Bonhof is een van de juryleden. Iris Zwienenberg uit Markelo staat met Bora Bora na vier wedstrijden als tweede gekwalificeerd. De finale over zes voorronden is op 13 juni in Delft.
Voor de amazones staat zaterdag eveneens het Open Twents Kampioenschap springen op het programma.

De Grote Prijs van Albergen wordt verreden op zondag. Jos Brinkman zal als parcoursbouwer op de slotdag voor de vijftig deelnemers uit geheel Nederland ongetwijfeld weer een flink maar fair 1.40 m. parcours neerzetten.

Het hippisch evenement van PSV Het Twentse Ros kenmerkt zich verder door tal van activiteiten in het randprogramma. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld het kinderdorp met een echte bioscoop, een zandbak en kunnen kinderen een gratis ritje op een pony maken dankzij manege het Twentse Veld.
Voor de senioren is er het bekende strodorp met zo’n twintig standhouders en zijn de consumptieprijzen dankzij sponsoren weer beperkt tot één euro.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina