Sportberichten


Plaatsing  
 
16-01-2018  

Jan Smit erevoorzitter van Heracles

 

ALMELO – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo werd oud- voorzitter Jan Smit benoemd tot erevoorzitter. Smit leidde de club 19 jaar vanuit het dal naar een gedegen eredivisieclub waar in het land rekening mee gehouden wordt. Smit, nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB, toonde zich geemotioneerd; “Toen ik vroeger als kind met mijn vader naar de Bornsestraat ging, had ik nooit durven dromen dat ik ook erevoorzitter zou worden van deze mooie club. Ik kijk met genoegen terug op negentien jaar voorzitterschap. Dit is de kers op de taart."
Tot zijn zegeningen telde hij het kampioenschap van de eerste divisie in 2005, het bereiken van de KNVB Bekerfinale in 2012 en het realiseren van de ‘voetbaltempel’ die de club nu rijk is.
Smit was de laatste onbezoldigd voorzitter in het betaalde voetbal. Bij zijn afscheid vorige zomer werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en Lid van Verdienste van de KNVB. Ook werd hem de Erepenning van de stad Almelo toegekend.
Smit werd bij Heracles opgevolgd door toenmalig penningmeester Hans Bredewoud die Smit nu uitriep tot erevoorzitter van de Heraclieden.

 
16-01-2018  

Pelupessy niet naar New York maar Sheffield?

 

ALMELO – New York City FC besprak met Heracles Almelo de overstap van Joey Pelupessy (24) naar de American Professional Soccer Competition. De Heraclieden zagen de aanvoerder node gaan ondanks zijn aflopende contract in de zomer. De vraagprijs was dus hoog en wellicht te hoog want New York City FC contracteerde inmiddels de voormalige Franse jeugdinternational en verdediger Cedric Hountondji (23) en  haalde tevens aanvallende middenvelder Ismael Tajouri (23) van Austria Wien voor elk 1 miljoen euro.

Toch is de kans groot dat Pelupessy alsnog deze winterstop vertrekt bij de Heraclieden. Sheffield Wednesday heeft zich namelijk gemeld bij de Almelose club. Ook die club zal een flink bedrag moeten neertellen, want Heracles wil Pelupessy feitelijk niet kwijt en mogelijk zelfs het contract verlengen.
Trainer Jos Luhukay werd door Sheffield onlangs gecontracteerd na zijn prima prestaties als trainer in de Duitse competities. Luhukay ziet in Pelupessy een welkome aanwinst voor zijn selectie en hoopt dat beide clubs er uit komen.
Probleem is wellicht de vraagprijs, want Heracles geeft aan dat vraag en aanbod nog flink uit elkaar liggen. De poging van Sheffield lijkt dus serieus. Pelupessy is in ieder geval geïnteresseerd in een nieuw voetbalavontuur.  
 

 
17-01-2018  

Armenteros mag alleen spelen voor Heracles

 

ALMELO/UTRECHT – Een overstap van Samuel Armenteros van Benevento Calcio uit de Italiaanse serie A naar FC Utrecht stuit op reglementaire problemen. De oud- spits van Heracles Almelo speelde aan het begin van dit seizoen nog een wedstrijd in Jong Heracles tegen Jong Heerenveen (2-2) en mag daarom reglementair niet binnen het lopende seizoen voor een derde club uitkomen.
Benevento bevestigde de huurovereenkomst maar wordt nu geconfronteerd met de geldende FIFA/UEFA reglementen. In feite kan de spits alleen dit seizoen of voor Benevento Calcio of Heracles Almelo uitkomen.
FC Utrecht en Benevento hebben nu dispensatie aangevraagd bij de FIFA/UEFA. Beide clubs vinden dat de wedstrijd in het beloftenteam van Heracles op 21 augustus jl. niet zou moeten meetellen in de reglementen.

 
17-01-2018  

Heracles en Sheffield akkoord over Pelupessy

 

ALMELO – In de aanloop naar de wedstrijd tussen de beloften van Heracles Almelo en Feyenoord vanmiddag in het Polman Stadion werd bekend dat Heracles Almelo en Sheffield Wednesday een akkoord hebben bereikt over de transfer van Joey Pelupessy. De 24-jarige middenvelder moet nog wel zelf tot een akkoord komen met de club uit de Engelse Championship en is inmiddels afgereisd voor die besprekingen. Komt Pelepessy tot een salarisovereenstemming, wordt tevens de medische keuring uitgevoerd zodat de overstap snel kan worden afgerond.
Heracles wilde de transfer niet blokkeren vanwege de verdiensten van de Nijverdaller voor de club. Of Heracles nog dit transferblok een vervanger zoekt, is ongewis. In de ‘wandelgang’ gaat het gerucht dat  mogelijk Justin Hoogma wordt ‘losgeweekt’ bij FC Hoffenheim voor een huurperiode tot het einde van dit seizoen. Hier zou een voorkeur voor zijn omdat de vorig zomer verkaste Justin Hoogma snel weer inpasbaar zou zijn in het team van de Heraclieden.

Heracles - Feyenoord (beloften)
In de wedstrijd tussen de beloften van Heracles en Feijenoord met in de basis de van een blessure terugkerende Eric Bottegin, Ridgeciano Haps en Kevin Diks, kwam Heracles snel op stoom door doelpunten van Paul Gladon en Reuven Niemeijer in de vierde en zesde minuut. Beide doelpunten op aangeven van uitblinker Zeki Erkilinc die zelf fraai de 3-1 liet aantekenen nadat Dylan Vente de aansluitingstreffer scoorde. Paul Gladon zette al even fraai de Heraclieden nog voor rust op een 4-1 voorsprong.

Na rust sudderde de wedstrijd naar het einde. Dylan Vente kon in de 63e minuut nog wel zijn tweede teffer laten aantekenen via de strafschopstip, waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

Heracles Almelo 2 - Feyenoord 2 //  4-2 (4-1)
3. Paul Gladon 1-0, 7. Reuven Niemeijer 2-0, 22. Wouter Burger 2-1, 25. Zeki Erkilinc 3-1, 39. Paul Gladon 4-1, 63. Dylan Vente 4-2.

Scheidsrechter: Van der Laan
Geel: Kai Huisman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Gor Agbaljan (46. Ayadele Kwidama), Tim van de Berg, Roland Baas (73. Adelghani el Bachir), Stan Wonnink, Reuven Niemeijer, Kai Huisman, Sebastian Jakubiak (73. Redouan Taha el Idrissi), Jaroslav Navratil, Paul Gladon, Zeki Erkilinc.
Feyenoord 2: Justin Bijlow, Kevin Diks, Eric Botteghin, Noah Lewis, Ridgeciano Haps, Wouter Burger, Bilal Basacikoglu, Orkun Kökcü, Achraf el Bouchattaoui, Dylan Vente, Emil Hansson.

Fotoreportage

 
17-01-2018  

Dertiende Winterloop in Schelfhorstpark Almelo

 

ALMELO - Op zondag 21 januari 2018 wordt voor de dertiende keer de Schelfhorstpark Winterloop gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Schelfhorstpark, in nauwe samenwerking met de Almelose Atletiekvereniging SISU. De organisatie verwacht het succes van de Winterloop van afgelopen jaren te overtreffen. “Wij hopen op mooi loopweer met ook veel jeugdige hardlopers.”

Om 13:30 uur zal na het openingswoord van wijkwethouder Javier Cornelissen de jeugd tot en met 11 jaar de jeugdloop van 2 kilometer lopen. Het startschot zal gedaan worden door Herbert Halfman van Atletiekverenging SISU.
De officiële wedstrijdspeaker is de heer Eric Dogger, die net als afgelopen jaren de supporters van informatie over de loop zal voorzien.
Om 14.05 gaat de zes kilometer van start, gevolgd door de 4 en 10 kilometer om 15.00uur!

Inschrijven voor de winterloop kan vanaf 12:00 uur en tot en met 30 minuten voor aanvang van de te lopen afstand in Huize Friso tegenover het park. De inschrijfkosten zijn 3 euro.

Iedere loper ontvangt na afloop een herdenkingsvaantje en rondom de start/finish zal er een gezellige startersarea zijn met verschillende producten die worden aangeboden door ondernemers uit de wijk Schelfhorst! Voor de snelste lopers is er natuurlijk een mooie beker of medaille te winnen.

De organisatie is trots en blij dat ook voor de dertiende keer Huize Friso als ‘gastheer’ zal optreden en tevens zeer dankbaar voor de ondersteuning van Atletiekvereniging SISU en de lokale ondernemers.

De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd bekend worden bekend gemaakt op www.stichtingschelfhorstpark.nl en www.sisu.nl

 
18-01-2018  

Pelupessy tekent bij Sheffield Wednesday


Joey Pelupessy in zijn nieuwe 'outfit' in de kleedkamer van de roemrijke Britse club.
Foto: Sheffield Wednesday
 

ALMELO/SHEFFIELD (GB) – De overstap van Joey Pelupessy (24) van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday is definitief. De Nijverdaller tekende vandaag na de medische keuring. Gisteren al kwamen zoals gemeld door AlmeloNieuws.nl , de clubs tot een akkoord. Nu is ook Pelupessy financieel rond met de club uit de Championship. Volgens Transfermarkt is met de overstap zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid. Beide clubs zeggen daar echter niets over.

Pelupessy kwam in de zomer van 2014 over van de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo waar hij in 3,5 jaar uitgroeide van talent tot vaste waarde als controlerende middenvelder en aanvoerder. Voor Heracles speelde de geboren Almeloër 119 wedstrijden. Hij scoorde 5 keer voor de Heraclieden. Bij Sheffield Wednesday is succescoach Jos Luhukay sinds kort de manager. Samen met Joost van Aken en Glen Loovens telt de club uit 1867 nu een viertal Nederlanders.

Luhukay is blij met de komst van Joey Pelupessy naar Hillsborough waar hij mogelijk zaterdag al zijn debuut maakt tegen Cardif. De overstap betekent ook dat Sheffield Wednesday de selectie compleet heeft voor het tweede deel van het seizoen. Pelupessy op zijn beurt: 'I am ready.'

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma ziet Pelupessy node vertrekken. “We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem”, aldus Hoogma die nog niet aangaf dat de club alsnog een vervanger zoekt.

Kijktip
De supporter en zijn verzamelwoede

 
21-01-2018  

Koploper PSV mazzelt tegen Heracles Almelo

 

ALMELO – Het verhaal van de wedstrijd Heracles Almelo tegen koploper PSV is er een van de laatste speelseconden. Luuk de Jong voltrok in de laatste seconde het vonnis over de Heraclieden door de winnende 1-2 treffer in het doel van Castro te tikken. Scheidsrechter Jansen liet niet meer aftrappen.

In de eerste helft had PSV het betere van het spel. Toch was de eerste kans voor de Almeloërs maar Niemeijer, vrij voor het doel van Zoet, verslikte zich in de bal op maat van Vermeij. PSV zag daarop via Bergwijn en Mauro hun kansen gekeerd door Castro die ook de bal van de schoen van Lozano plukte.
Daarna beet Heracles meer van zich af via een vrije trap van Darri die net over schoot en Peterson die net naast het doel mikte. Even later dwong hij doelman Zoet gestrekt naar de linkerbovenhoek om zijn pegel van afstand onschadelijk te maken. Darri verzuimde even later de bal binnen te schieten na een combinatie tussen Peterson en de mee opgestoomde Beukers. De eerste helft leek in de beginstand te eindigen, maar in de slotseconden pakte PSV toch de voorsprong toen de bij de tweede paal staande De Jong een vrije trap voor de voeten van Bergwijn kopte en deze doelman Castro kansloos liet.

In de tweede helft was Heracles gelijkwaardig en gevaarlijker dan de Eindhovenaren. Vooral via de vleugels bleek het team van coach Philip Cocu kwetsbaar. Via de counter probeerde PSV meer afstand te nemen maar Castro bleek opnieuw op zijn post te staan, terwijl Lozano zij koptreffer zag afgekeurd wegens duwen. PSV had meer overtredingen nodig om Heracles van zich af te houden. Vooral Peterson en Darri zochten switchend het avontuur in aanvallende zin en Monteiro probeerde het van afstand maar schoot rakelings naast. Toen Darri door Vermeij de diepte werd ingestuurd, leek hij alleen door te kunnen gaan op doelman Zoet maar Arias ging daarbij te fel van leer volgens scheidsrechter Jansen. Een gele kaart was het gevolg en de bal op de stip waarbij Hardeveld onberispelijk doelman Zoet het nakijken gaf en Heracles op 1-1 zette.
De Heraclieden wilden meer en bleven aanvallen. Vooral Peterson was een plaag voor de defensie van de Eindhovenaren. Darri had de kans om de Almeloërs op voorsprong te zetten. Hij zette echter een stap teveel waardoor doelman Zoet hem alsnog een voet dwars kon zetten. Even later behoede Zoet zijn team opnieuw voor een achterstand door in een reflex de kopbal van Robin Pröpper onschadelijk te maken. De wedstrijd leek een zesde gelijkspel in de negentiende speelronde op te leveren, tot de voor Vermeij ingevallen Gladon al te nonchalant de bal in de voeten van  Brenet tikte waardoor deze de bal in de diepte kon geven. De voorzet van Gudmunsson was op maat, waarbij Luuk de Jong alsnog in minuut 94 het kleine gaatje vond om treffer 100 voor PSV te laten aantekenen. Gedesillusioneerd bleven de Heraclieden op het veld liggen terwijl scheidsrechter Jansen niet meer liet aftrappen en naar de kleedkamer wees. Het was de derde keer dat de koploper in deze competitie in blessuretijd alsnog de winst pakte en ook de zoveelste nederlaag van de Almeloërs in de slotfase.

Trainer Philip Cocu von zijn team dominant in de eerste helft met veel beweging. ‘Ik heb mijn spelers in de rust gewaarschuwd voor de kleine marge want dan blijft het tegen Heracles een wedstrijd. De penalty heb ik nog een op beeld bekeken maar die was onterecht. Daarna werd het een open wedstrijd met de betere kansen voor Heracles. Toch liet mijn team zien dat ook in de slotfase dan een wedstrijd gewonnen kan worden’.
Trainer John Stegeman vond de nederlaag zuur. ‘Mijn team moet beter beseffen dat wedstrijden tot en met het eindsignaal duren, ook bij de rust. Dat is nodig op punten binnen te halen. Over die twee doelpunten ben ik dus boos. Wel ben ik tevreden over hoe het verlies van de aanvoerder (Pelupessy / Sheffield W.)  is opgevangen en het PSV moeilijk hebben gemaakt’.

Heracles Almelo - PSV 1-2
, (0-1)
0-1 Bergwijn (45+1), 1-1 Hardeveld (strafschop/66), 1-2 De Jong (90+3)

Scheidsrechter Jansen

geel: Lozano, Arias

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/58), Jakubiak, Monteiro; Peterson, Vermeij (Gladon/86), Darri.
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Mauro Júnior (Pereiro/74), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong, Bergwijn (Gudmunsson/84).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

 
27-01-2018  

Groningen ziet Heracles langszij komen

 

GRONINGEN – Bij Heracles Almelo zijn de uitwedsstrijden dit seizoen niet om over naar huis te schrijven. Toch togen de Almeloërs naar Groningen met de intentie om voor het eerst in een uitwedstrijd winst te behalen. Fc Groningen is dit seizoen kwetsbaar en wisselvallig en ook maakte de club bekend dat het na dit seizoen niet doorgaat met trainer Ernst Faber. Kortom het geloof was er, zeker na het goede spel maar verloren duel tegen koploper PSV.

Fc Groningen kwam echter dominanter uit de startblokken en zette de Heraclieden al vroeg vast op eigen helft. Het was Van Weert die dat uitdrukte met de eerste treffer en de Groningers verdient  op een 1-0 voorsprong zette. Heracles probeerde het wel, maar had een vrije trap nodig om na een half uurtje de gelijkmaker te laten aantekenen. Monteiro pikte de korte vrije trap op en kreeg alle gelegenheid om aan te leggen om zijn schot doeltreffend te laten eindigen in de lange hoek (1-1).  Toch gingen de Groningers halverwege de wedstrijd met een voorsprong de kleedkamer in. In slechts twee slotminuten schoten de vrijstaande Drost en Mahi de Noordelingen naar een 3-1 voorsprong. 

Na rust bracht een woedende trainer Stegeman Gladon in als extra spits en kwam Kuwas voor Darri om meer aanvallende opportunistische impulsen te bewerkstelligen. Groningen werd in het defensief gedrongen, Kuwas snelde over links zijn directe tegenstander voorbij en bediende de inkomende Vermeij op maat om de aansluitingstreffer op het scorebord te laten zetten. Even later zag Kuwas zijn inzet maar net voorlangs het Groningse doel gaan. Heracles liet de kop niet hangen, speelde lange ballen en ook vanuit de laatste linie werd meer en meer de aanval gezocht. Met nog een dikke tien minuten op de klok was het de mee opgestoomde Pröpper die vanaf de zijlijn poogde Vermeij bij de tweede maal te bereiken, maar tot schrik van doelman Padt ging de voorzet via binnenkant paal het Groningse doel in.  De ‘wereldtreffer’ haalde uitgebreid de TV-uitzendingen. In de slotfase drong Heracles nog wel aan op de volle buit, maar doelman Padt wist de alleen voor hem opduikende Vermeij het scoren toch te beletten. Een puntendeling tussen beide teams die elkaar niet veel ontlopen en daarmee moest Stegeman genoegen mee nemen.

FC Groningen – Heracles Almelo 3-3
(3-1)
28. Van Weert 1-0, 33. Monteiro 1-1, 43. Drost 2-1, 45. Mahi 3-1, 63. Vermeij 3-2, 78. Pröpper 3-3

Scheidsrechter: Higler.

Geel: Doan, Memisevic (FC Groningen) Breukers, Hardeveld, Van Ooijen (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff (66. Larsen), Warmerdam, Drost, Reis, Mahi (61. Bacuna), Van de Looi, Doan (82. Veldwijk), Van Weert.
Heracles Almelo: Castro, Breukers Pröpper, Wuytens, Hardeveld, Monteiro (46. Gladon), Jakubiak, Van Ooijen, Darri (46. Kuwas), Vermeij, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-01-2018  

Heracles aast op middenvelder Mo Osman

 

ALMELO/VELSEN – De Syrisch/Nederlandse middenvelder Mo Osman (24) lijkt op weg van Telstar naar Heracles Almelo. Volgens NH Nieuws heeft Osman al met Heracles aan tafel gezeten voor een mogelijke directe overstap. Osman stapte in september contractvrij over van Vitesse naar het Velsense Telstar waar hij zich dit seizoen positief in de kijker speelt van meerdere clubs. Hij heeft nog een lopend contract tot deze zomer.  In de lopende Jupiler-competitie scoorde hij tot nu 7 keer en gaf hij 6 doeltreffende assists. 
Osman werd in 1994 ‘weggeplukt’ bij het Duivense DVV voor de opleiding van de voetbalacademie Vitesse/AGOVV.
 

 
30-01-2018  

Heracles zet Darri op non-actief. Osman komt!

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft problemen met Ibrahim Darri en heeft hem tot 12 februari weggestuurd. Het talent van Darri wordt breed gedeeld, maar de speler kan kennelijk niet goed met tegenslagen omgaan. Op de training misdroeg hij zich vandaag en dat was reden om hem een tijdje op non-actief te stellen. Wat er precies gebeurde wil de clubleiding niet bekend maken. Darri mist in ieder geval de wedstrijden tegen ADO Den Haag, NAC Breda en Willem II.

Het is niet de eerste keer dat Heracles disciplinair spelers ‘buitenspel’ zet. In februari 2015 werden Illias Bell Hassani en Oussama Tannane voor twee wedstrijden op non-actief gesteld na onderlinge onenigheid. Bell Hassani mocht redelijk snel weer aansluiten, maar Tannane werd verplicht de hulp in te roepen van een sportpsycholoog, waarna hij uiterst succesvol zijn taak bij de club weer op nam. Voor beiden was het wel een start naar de uitgang. Tannane werd een jaar later aan St. Etienne verkocht en Bell Hassani werd in de zomer verkocht aan AZ.

Heracles kwam vandaag ook definitief rond met de overgang van Bo Osman van Telstar naar Heracles. De middenvelder tekende voor 2,5 jaar bij de Heraclieden.  Osman had nog wel even advies gevraagd aan Marino Pusic die zijn jeugdtrainer was bij Vitesse. Pusic is nu assistent van Verbeek bij Fc Twente.

 
31-01-2018  

Nico-Jan Hoogma in ‘Der Kapitän´ op Fox Sports

 

ALMELO – Algemeen directeur van Heracles Almelo Nico-Jan Hoogma is de hoofdpersoon in een documentaire op Fox Sports. De documentaire heeft de naam ‘Der Kapitän’ gekregen. Het is een verwijzing naar zijn voetbalcarrière die hem via Fc Cambuur, Fc Twente en Hamburger Sv uiteindelijk naar Heracles Almelo bracht.
In Hamburg wordt de geboortige Heerenvener nog steeds als een leider gezien die zijn team beter liet voetballen. Met Hamburger Sv speelde Hoogma in de Champions League en behaalde hij in 2003 de Duitse beker. In 2004 kwam Hoogma, inmiddels 35, naar Heracles Almelo, behaalde er in 2005 het kampioenschap van de eerste divisie met promotie naar de eredivisie en sloot er zijn voetbalcarrière in 2006 af.
Hoogma werd bij zijn club hoofd technische zaken en is inmiddels algemeen directeur van Heracles Almelo waarin hij jaren nauw samenwerkte met Jan Smit, de laatste onbezoldigde en smaakmakende voorzitter in het betaald voetbal.
Als algemeen directeur van Heracles Almelo blijft Hoogma zoeken naar nieuwe talenten in plaats van naar dure spelers. In de documentaire komt e.e.a. over zijn dagelijkse ‘beslommeringen’ in beeld maar ook een ‘inkijkje’ in zijn familieleven, waarbij natuurlijk ook het talent van zoon Justin Hoogma bij TSG Hoffenheim aan bod komt.
De uitzending is op 11 februari a.s.

In Hamburg bij HSV  is Nico-Jan Hoogma nog steeds een gewild persoon om de club uit het huidige moeras te trekken. Vorig jaar wist hij die roep voor de tweede keer te weerstaan. Nu trekt de KNVB aan hem als technisch directeur, zo onthulde zondagavond NOS Sportstudio. Mocht Hoogma daarop ingaan, is dat een zeer grote aderlating die voor Heracles op het verkeerde moment lijkt te komen. Met het eerdere vertrek van voorzitter Jan Smit zou daarmee de tweede cultuurbewaker de poort uitlopen richting de KNVB.

Archief
Terug naar vorige pagina