Sportberichten


Plaatsing  
 
16-01-2018  

Pelupessy niet naar New York maar Sheffield?

 

ALMELO – New York City FC besprak met Heracles Almelo de overstap van Joey Pelupessy (24) naar de American Professional Soccer Competition. De Heraclieden zagen de aanvoerder node gaan ondanks zijn aflopende contract in de zomer. De vraagprijs was dus hoog en wellicht te hoog want New York City FC contracteerde inmiddels de voormalige Franse jeugdinternational en verdediger Cedric Hountondji (23) en  haalde tevens aanvallende middenvelder Ismael Tajouri (23) van Austria Wien voor elk 1 miljoen euro.

Toch is de kans groot dat Pelupessy alsnog deze winterstop vertrekt bij de Heraclieden. Sheffield Wednesday heeft zich namelijk gemeld bij de Almelose club. Ook die club zal een flink bedrag moeten neertellen, want Heracles wil Pelupessy feitelijk niet kwijt en mogelijk zelfs het contract verlengen.
Trainer Jos Luhukay werd door Sheffield onlangs gecontracteerd na zijn prima prestaties als trainer in de Duitse competities. Luhukay ziet in Pelupessy een welkome aanwinst voor zijn selectie en hoopt dat beide clubs er uit komen.
Probleem is wellicht de vraagprijs, want Heracles geeft aan dat vraag en aanbod nog flink uit elkaar liggen. De poging van Sheffield lijkt dus serieus. Pelupessy is in ieder geval geïnteresseerd in een nieuw voetbalavontuur.  
 

Archief
Terug naar vorige pagina