Sportberichten


Plaatsing  
 
18-01-2018  

Pelupessy tekent bij Sheffield Wednesday


Joey Pelupessy in zijn nieuwe 'outfit' in de kleedkamer van de roemrijke Britse club.
Foto: Sheffield Wednesday
 

ALMELO/SHEFFIELD (GB) – De overstap van Joey Pelupessy (24) van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday is definitief. De Nijverdaller tekende vandaag na de medische keuring. Gisteren al kwamen zoals gemeld door AlmeloNieuws.nl , de clubs tot een akkoord. Nu is ook Pelupessy financieel rond met de club uit de Championship. Volgens Transfermarkt is met de overstap zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid. Beide clubs zeggen daar echter niets over.

Pelupessy kwam in de zomer van 2014 over van de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo waar hij in 3,5 jaar uitgroeide van talent tot vaste waarde als controlerende middenvelder en aanvoerder. Voor Heracles speelde de geboren Almeloër 119 wedstrijden. Hij scoorde 5 keer voor de Heraclieden. Bij Sheffield Wednesday is succescoach Jos Luhukay sinds kort de manager. Samen met Joost van Aken en Glen Loovens telt de club uit 1867 nu een viertal Nederlanders.

Luhukay is blij met de komst van Joey Pelupessy naar Hillsborough waar hij mogelijk zaterdag al zijn debuut maakt tegen Cardif. De overstap betekent ook dat Sheffield Wednesday de selectie compleet heeft voor het tweede deel van het seizoen. Pelupessy op zijn beurt: 'I am ready.'

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma ziet Pelupessy node vertrekken. “We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem”, aldus Hoogma die nog niet aangaf dat de club alsnog een vervanger zoekt.

Kijktip
De supporter en zijn verzamelwoede

Archief
Terug naar vorige pagina