Sportberichten


Plaatsing  
 
16-01-2018  

Jan Smit erevoorzitter van Heracles

 

ALMELO – Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo werd oud- voorzitter Jan Smit benoemd tot erevoorzitter. Smit leidde de club 19 jaar vanuit het dal naar een gedegen eredivisieclub waar in het land rekening mee gehouden wordt. Smit, nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB, toonde zich geemotioneerd; “Toen ik vroeger als kind met mijn vader naar de Bornsestraat ging, had ik nooit durven dromen dat ik ook erevoorzitter zou worden van deze mooie club. Ik kijk met genoegen terug op negentien jaar voorzitterschap. Dit is de kers op de taart."
Tot zijn zegeningen telde hij het kampioenschap van de eerste divisie in 2005, het bereiken van de KNVB Bekerfinale in 2012 en het realiseren van de ‘voetbaltempel’ die de club nu rijk is.
Smit was de laatste onbezoldigd voorzitter in het betaalde voetbal. Bij zijn afscheid vorige zomer werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en Lid van Verdienste van de KNVB. Ook werd hem de Erepenning van de stad Almelo toegekend.
Smit werd bij Heracles opgevolgd door toenmalig penningmeester Hans Bredewoud die Smit nu uitriep tot erevoorzitter van de Heraclieden.

Archief
Terug naar vorige pagina