Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-09-2017  

Almelose Kermis op Rembrandtveld

 

ALMELO - Verbannen uit de binnenstad vanwege de bouwwerkzaamheden in het kader van stadsvernieuwing, ging fotograaf Jan Bril een kijkje nemen op het evenementenveld aan de Rembrandtlaan waar de najaarskermis dit jaar noodzakelijkerwijze werd gehouden.

Fotoreportage (54 foto's)...

 
08-09-2017  

Google Premier Partner Award 2017 voor Adwise

 

DUBLIN/ALMELO – Gisteravond werden de Google Premier Partner Awards 2017 uitgereikt. Digital agency Adwise – Your Digital Brain uit Almelo heeft een prestigieuze award in ontvangst mogen nemen. Adwise heeft de eerste plaats in de categorie: Display Innovation behaald. De case is nu in de race voor de ‘Global Awards’ in New York op 28 september 2017.
De awards erkennen de prestaties van de beste digital marketingbureaus in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (EMEA). In totaal hebben er 2.000 agencies ruim 5.000 cases ingestuurd, verdeeld over zes categorieën. De winnaars van deze categorieën zijn tijdens de prijsuitreiking in Dublin per categorie bekend gemaakt. Thijs Wolbers, Business Consultant E-commerce bij Adwise reageert vol passie en enthousiasme: “We zijn super trots dat wij deze Award hebben gewonnen. Het is een Oscar binnen ons vakgebied!”

Erkenning van innovatie door Google

De award werd behaald met een case voor Kees Smit Tuinmeubelen. Door slimme toepassingen binnen Display Advertising, behaalde Adwise indrukwekkende resultaten. “Bij een snel veranderende markt en toenemende concurrentie, zoek je een organisatie die slimme dingen doet, waarmee je onderscheidend blijft. Deze bekroning is een bevestiging van de prestaties van ons hele team én de kwalitatieve samenwerking met Adwise” (Mitchel Oude Nijhuis E-commerce & Marketing Director). De innovatieve technieken resulteerden in een succescase waar zelfs Google trots op is.

De award-winnende case

Mensen zijn tegenwoordig op verschillende devices, locaties en tijden online actief. Adwise ontwikkelde een oplossing die zorgt voor het tonen van het juiste bericht, op het juiste moment. Deze oplossing samen met goede meetbaarheid, geeft accurate weergave van de resultaten. “Door deze aanpak zijn indrukwekkende resultaten gerealiseerd, die nu ook zijn erkent door Google” aldus Tom ter Horst, Digital Strategist bij Adwise.

Over Google Premier Partner Awards
De Premier Partner badge van Google geeft aan dat een agency wordt erkend als een Google Partner. Deze status laat zien dat de organisatie kwalitatief goede resultaten behaalt voor de opdrachtgevers en dat zij meerdere gecertificeerde specialisten in dienst heeft. Om de best presterende Premier Partners te erkennen voor de indrukwekkende cases en resultaten heeft Google de Premier Partner Awards in het leven geroepen. 

 
09-09-2017  

Lichtkunstwerk Randy van Lingen in Almelo

 

ALMELO - De Almelose kunstenaar Randy van Lingen baarde vorig jaar al opzien in Amsterdam met zijn kunstwerk ‘Liefs uit Almelo’ tijdens het Amsterdam Light Festival. Wat volgde waren exposities maar nu is het kunstwerk met een combinatie van kunst en lichttechniek dan ook in Almelo te bewonderen.
Pal tegenover het nieuwe stadhuis aan de kade blijft het kunstwerk staan tot eind dit jaar, mede dankzij een donatie van het waterschap Vechtstromen. Wethouder Van Wijk verrichtte de openingshandeling en feliciteerde Randy van Lingen met zijn spraakmakende kunst.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (38 foto's)...

 
09-09-2017  

Boekpresentatie Battje en de bandenprikker.

 

ALMELO – Schrijfster Simone Foekens presenteerde zaterdag haar boek ‘Battje en de bandenprikker’ op de passende locatie bij het politiebureau in Almelo. Het boek gaat over de politiehond Battje die bij de politie in Almelo als pup al werd opgeleid maar nu bij het korps Noord-Nederland als diensthond verder wordt opgeleid door een nieuw baasje.
Battje was er natuurlijk bij en kwam met het eerste exemplaar tussen de tanden deze apporteren aan de schrijfster. Het jeugdige publiek dat talrijk was komen opdagen, kreeg een handtekening in het aangeschafte boek en kon verder genieten van dat wat de politie zoal gebruikt in haar dagelijkse werk.
Battje en de bandenprikker is te koop in de boekhandel. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het bestrijden van de ziekte Huntington.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (66 foto's)...

 
10-09-2017  

Spectaculaire Kunsten op Straat in Almelo

 

ALMELO – Almelo heeft heden ten dage wel iets weg van een cultuurstad. Het theaterstuk ‘Het Verzet Kraakt’ over de grootste bankroof aller tijden is voor alle voorstellingen bijna uitverkocht ( alleen nog kaarten voor dinsdag 12 september) en in de binnenstad was het zaterdag louter theater tijdens het jaarlijkse straattheaterfestival onder de titel ‘Almelo op ’t Rabat’. Bovendien werkte het weer mee tot nagenoeg het laatste van de dertig optredens die de elf internationale gezelschappen het winkelende publiek boden.   

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (91 foto's)...

 
12-09-2017  

Appartementen in de Kolkschool

Huurders mogen nog even blijven

Fotoarchief gemeente Almelo
 

ALMELO – Vanavond neemt de gemeenteraad het besluit of de voormalige Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat wordt verkocht aan projectontwikkelaar Kloosterman. Hans Kloosterman wil het pand kopen voor 320.000 euro en in het monumentale gebouw appartementen realiseren. De verwachting is dat de gemeenteraad niet dwars gaat liggen omdat het al eerder de opdracht gaf aan het college van B&W om overbodige panden in gemeentelijk te verkopen. Met het voorstel voldoet het college van B&W aan die opdracht.

Huurders mogen nog even blijven

Naar verwachting duurt de bestemmingsplanwijziging zo’n 9 maanden. Dat is ook de tijd dat Poppodium Paco Plumtrek en de Turkse vereniging ATIB nog maximaal gebruik mogen maken van het pand, zo verkondigde Kloosterman in Tubantia. De gemeente had de huur al opgezegd.
Voor zowel Paco Plumtrek als ATIB rest dus wat langer tijd om alternatieve huisvesting te vinden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-09-2017  

Taakstraf, stadionverbod en boetes relschoppers

 

ALMELO – Justitie en politie in Almelo is voortvarend te werk gegaan met het opsporen van relschoppers in aanloop naar de wedstrijd van Heracles tegen Fc Utrecht op 11 maart jl. Op het Amaliaplein liep het toen uit de hand waarbij bierglazen, fietsen en terrasmeubilair door de lucht vloog.
De politie in Almelo had aardig wat raddraaiers opgespoord, maar in Utrecht is Hermandad wat lakser met 2 verdachten, te weinig naar zin van de officier van Justitie Wigant van de rechtbank Overijssel. Dertien ‘verdachten’ kwamen gisteren voor. De zwaarste straf die door rechter Hendriks werd opgelegd was een taakstraf van 40 uur en de anderen kregen boetes variërend van 500, 750 en 1.000 euro en twee kregen een gebiedsverbod. Één verdachte ontsprong ‘de dans’ wegens afwezigheid. Hij zit in een afkickkliniek in Zuid Afrika. Zijn zaak werd aangehouden.
Daarmee is het overigens nog niet gedaan, want de KNVB had al voor een periode van 3 jaar een stadionverbod opgelegd.

Op zaterdag 15 juli was het weer raak in de binnenstad van Almelo. Toen waren het supporters van Tc Twente die in Hannover (D) waren weggestuurd en 'verhaal' gingen halen in Almelo om de 'harde kern' van Heracles te treffen. Die zaak loopt nog wat justitie betreft.

 
13-09-2017  

Gemeenteraad houdt verkoop Kolkschool tegen

 

ALMELO – Wethouder Langius (CU) heeft zijn eerste nederlaag in de Almelose gemeenteraad te pakken. Het voorstel om de voormalige Kolkschool te verkopen à raison van 320.000 euro haalde het verrassend genoeg gisteravond tijdens de raadsvergadering niet. Met de verkoop zou het monumentale pand aan de Bornerbroeksestraat worden getransformeerd tot appartementengebouw waarbij de uiterlijke kenmerken in stand zouden blijven. De verkoop zou ook passen binnen de opdracht van de gemeenteraad om ‘overtollig’ vastgoed in bezit van de gemeente te verkopen.

Heet hangijzer
Heet hangijzer in de discussie was de herhuisvesting van het kleinschalige Poppodium Paco Plumtrek en de Turkse vereniging ATIB die beiden nog in het gebouw gevestigd zijn, maar al wel een huuropzegging kregen.  Wethouder Langius kon niet het vertrouwen winnen dat beiden nog voor de bestemmingsplanwijziging een goed alternatief en betaalbaar onderkomen zouden krijgen. Moties van o.a. GroenLinks en de SP drongen daar op aan maar kwamen niet in stemming omdat het voorstel tot verkoop met 18 tegen en 14 voor werd weggestemd.

Te laag

Raadslid Kampman (LAS) gooide ook olie op het vuur vanwege het voornoemde verkoopbedrag aan projectontwikkelaar Kloosterman. Kampman berekende dat de omliggende parkeerplaatsen om niet werden overgedragen en schatte de opbrengst derhalve zo’n 250.000 euro te laag.
Al met al leidde het tot verdeeldheid in de gemeenteraad tot frustratie van wethouder Langius die nog maar eens wees op de opdracht van de raad om zoveel mogelijk vastgoed van de gemeente te slijten. Langius zal dus met zijn companen in het college eerst oplossingen voor Paco Plumtrek en ATIB moeten bewerkstelligen. Of een hoger verkoopbedrag er nog in zit, zal eerst dan blijken.

 
17-09-2017  

Brandje bij Riwald Recycling

 

ALMELO – Dat ook schroot kan smeulen merkte men zondagmiddag bij Riwald Recycling aan de Buitenhaven. Uit de enorme berg schroot kwam rook. Reden voor de brandweer om metingen te doen in de wijken Windmolenbroek en Groeneveld waar de rook naar te trok, maar giftige stoffen werden niet noemenswaardig gemeten. Wel zette de brandweer twee hoogwerkers in om het ‘vuurtje’ van bovenaf te blussen. Tegen 18.00 uur konden de ‘spuitgasten’ richting kazerne.

 
19-09-2017  

Woning beschoten in de Rietstraat

Recherche doet buurtonderzoek
 

ALMELO – De technische recherche van Politie Oost Nederland onderzoekt het beschieten van een woning in de Rietstraat ter hoogte van het Joop den Uyl plantsoen. De hoekwoning werd vannacht meerdere keren beschoten waarbij ook het slaapkamerraam werd doorboord. Meerdere kogels eindigden op de gevel. Over het juiste aantal schoten zijn de meningen van omwonenden, die vannacht ruw werden gewekt, verdeeld. De woning wordt sinds kort bewoond door een alleenstaande vrouw. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Inhoudelijk doet de politie geen mededelingen, al zeker niet omdat het buurtonderzoek nog niet is afgerond. Bevreemdend is het dat de politie pas vanmorgen rond 11.00 uur van het schietincident hoorde, terwijl omwonenden dit plaatsen tussen 02.00 uur en 03.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag.

De politie ziet vooralsnog geen verbinding met het beschieten van twee  panden in de wijk Hogeland te Enschede eerder vanmorgen. Daar werd een woning aan de Benkoelenstraat en een horecapand aan de Brinkstraat beschoten (beide zijwegen van de J.J. van Deinselaan in Enschede). In dit verband onderzoekt de politie ook een autobrand op het Rutbeek. Die auto bleek gestolen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-09-2017  

Dronkaard botst tegen informatiezuil

 

ALMELO - Een 33-jarige Almeloër botste in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur tegen een informatiezuil langs de Van Rechteren Limpurgsingel. De blaasproef toonde 1,7 promille aan, waarna de automobilist ter ontnuchtering werd ingesloten en proces verbaal werd opgemaakt. De man raakt zijn rijbewijs kwijt, wordt aangesproken voor de schade van de informatiezuil en zijn vernielde voertuig werd afgesleept.

 
24-09-2017  

Almelo Allee en Sportmarkt op zondag

 

ALMELO – Met dank aan het fraaie weer kan de organisatie van het sportieve evenement Almelo Allee terugkijken op een geslaagd evenement. Zo’n 400 wandelaars en fietsers genoten van een tocht door het landschap rond Almelo en zo’n 900 starters telde het deelnemersveld van de hardloopwedstrijd die oa. door de binnenstad trok tijdens de drukke koopzondag.
Fotogaaf Jan Bril ging kijken bij de start van Almelo Allee.

Fotoreportage (80 foto's)...

 
27-09-2017  

Jan Bolk beste praktijkopleider 2017 Overijssel


v.l.n.r.: Tom Slootman (Adviseur Kenteq/SBB), opleider Jan Bolk en de trotse Eelco Osse, directeur van Machinefabriek Boessenkool BV waar Jan Bolk al ruim 30 jaar leerlingen opleidt.
 

ALMELO – De Almeloër Jan Bolk is verkozen tot beste praktijkopleider van Overijssel voor Mbo-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Adviseur Praktijkleren bij Kenteq en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB) Tom Slootman maakte de benoeming dinsdag 27 september bekend tijdens een bijeenkomst bij het erkend leerbedrijf Machinefabriek Boessenkool BV in Almelo.

SBB is de instantie die leerbedrijven keurt en adviseert bij de praktijkopleiding binnen de bedrijven zoals ook Machinefabriek Boessenkool BV een van de parels is qua praktijkopleiding.
Leermeester Jan Bolk leidt al meer dan 30 jaar Mbo-studenten op op de werkvloer om deze  praktische en sociale vakvaardigheden in de techniek bij te brengen. Jan Bolk is derhalve blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren in de praktijk omdat het onze vakmensen van morgen zijn. We zijn een innovatief bedrijf met een hoog niveau van vakmanschap. Door het praktijkleren leggen we daar een mooie basis voor.”
Volgens Tom Slootman kenmerkt Jan Bolk zich als motiverende directe, no-nonsens begeleider met oog voor detail, die verder goede contacten onderhoud met zowel zijn leerlingen alsook met de regionale opleidingsinstituten in het Vmbo, Mbo en Hbo.

Bij Machinefabriek Boessenkool BV legt Jan Bolk de lat dan ook hoog omdat verwacht wordt dat de opleiding meegaat in de technische ontwikkeling van het bedrijf. ‘Zo werken momenteel studenten mee aan onze innovaties zoals die van elektrische tractoren, mega-drones en energieopslagsystemen’, merkte directeur Eelco Osse dan ook op tijdens de prijsuitreiking aan zijn leermeester. 

Techniek heeft toekomst
Donderdag 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het Mbo. Dan kiest een jury de beste Mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.
 
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor Mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 Mbo-studenten voor hun rekening.

 

 
27-09-2017  

Nieuwe impuls wooncomplex 'Hof van Heden'


Al meerdere hofjes werden gerealiseerd. Met 80 gemeenten is men in gesprek, zoals o.a. Hardenberg en Zwolle waar onlangs groen licht kwam.
 

ALMELO – De vereniging Mens- & Milieuvriendelijk Wonen Almelo (MMWA) heeft haar hoop op het realiseren van het wooncomplex ‘Hof van Heden’ nog niet opgegeven. MMWA was een jaar geleden ver gevorderd met de plannen voor de bouw van 30 huizen op het Indiëterrein voor bewoners van jong tot oud die milieu en ‘noaberschap’ hoog in het vaandel hebben staan. Voorzitter Marinus Trommel betreurt het dat de vereniging uiteindelijk een paar kandidaat-kopers tekort kwam om de financiering rond te krijgen en projectontwikkelaar Ter  Steege niet langer wilde of kon wachten.

Toch geeft de vereniging MMWA het nog niet op. Het bestuur vond in de landelijke stichting De Knarrenhof een nieuwe partner om alsnog een Almelose ‘Hof van Heden’ te realiseren. De stichting Knarrenhof telt zo’n 6.000 deelnemers en realiseerde volgens het eigen beproefde concept al in 80 gemeenten ideologische woonprojecten. Bovendien werkt de stichting samen met o.a. de Triodos bank en de Rabobank.
MMWA-voorzitter Marinus Trommel en Peter Prak (voorzitter en oprichter Stichting Knarrenhof) willen nu samen werken aan een Almelo’s project, zo heeft het in een brief aan het Almelose college van B&W laten weten. Ook zocht men contact met woningstichting Beter Wonen voor mogelijk de braakliggende locatie aan de Ootmarsumsestraat tussen de Winkelsteeg en de vroegere koffiebrander Peddemors (nu; broodjeszaak Deksels), alhoewel Trommel de reeds eerder beoogde locatie op het Indiëterrein ook nog mogelijk acht.
Mens- & Milieuvriendelijk Wonen met een wat bredere doelstelling volgens beproefde concepten van de stichting Knarrenhof met waarden en behoeften van de potentiele bewoners is daarbij het uitgangspunt. Met commitment voor het realiseren van hun eigen wooncoöperatie, waarbij het oprichten van een eigen energie- en/of zorgcoöperatie mede tot de mogelijkheden behoord.

Informatieavond
Op woensdag 4 oktober om 19.30 uur organiseert men een informatieavond in de kantine van woningstichting Beter Wonen aan de Klimopstraat 2a (hoofdingang), waar geïnteresseerden van harte welkom zijn. Bij voorkeur vooraf aanmelden via email; marinustrommel47@gmail.com of manon@knarrenhof.nl

Meer info vindt u op: www.hofvanhedenalmelo.nl en www.knarrenhof.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina