Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-09-2017  

Taakstraf, stadionverbod en boetes relschoppers

 

ALMELO – Justitie en politie in Almelo is voortvarend te werk gegaan met het opsporen van relschoppers in aanloop naar de wedstrijd van Heracles tegen Fc Utrecht op 11 maart jl. Op het Amaliaplein liep het toen uit de hand waarbij bierglazen, fietsen en terrasmeubilair door de lucht vloog.
De politie in Almelo had aardig wat raddraaiers opgespoord, maar in Utrecht is Hermandad wat lakser met 2 verdachten, te weinig naar zin van de officier van Justitie Wigant van de rechtbank Overijssel. Dertien ‘verdachten’ kwamen gisteren voor. De zwaarste straf die door rechter Hendriks werd opgelegd was een taakstraf van 40 uur en de anderen kregen boetes variërend van 500, 750 en 1.000 euro en twee kregen een gebiedsverbod. Één verdachte ontsprong ‘de dans’ wegens afwezigheid. Hij zit in een afkickkliniek in Zuid Afrika. Zijn zaak werd aangehouden.
Daarmee is het overigens nog niet gedaan, want de KNVB had al voor een periode van 3 jaar een stadionverbod opgelegd.

Op zaterdag 15 juli was het weer raak in de binnenstad van Almelo. Toen waren het supporters van Tc Twente die in Hannover (D) waren weggestuurd en 'verhaal' gingen halen in Almelo om de 'harde kern' van Heracles te treffen. Die zaak loopt nog wat justitie betreft.

Archief
Terug naar vorige pagina