Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2017  

Jan Bolk beste praktijkopleider 2017 Overijssel


v.l.n.r.: Tom Slootman (Adviseur Kenteq/SBB), opleider Jan Bolk en de trotse Eelco Osse, directeur van Machinefabriek Boessenkool BV waar Jan Bolk al ruim 30 jaar leerlingen opleidt.
 

ALMELO – De Almeloër Jan Bolk is verkozen tot beste praktijkopleider van Overijssel voor Mbo-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Adviseur Praktijkleren bij Kenteq en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB) Tom Slootman maakte de benoeming dinsdag 27 september bekend tijdens een bijeenkomst bij het erkend leerbedrijf Machinefabriek Boessenkool BV in Almelo.

SBB is de instantie die leerbedrijven keurt en adviseert bij de praktijkopleiding binnen de bedrijven zoals ook Machinefabriek Boessenkool BV een van de parels is qua praktijkopleiding.
Leermeester Jan Bolk leidt al meer dan 30 jaar Mbo-studenten op op de werkvloer om deze  praktische en sociale vakvaardigheden in de techniek bij te brengen. Jan Bolk is derhalve blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren in de praktijk omdat het onze vakmensen van morgen zijn. We zijn een innovatief bedrijf met een hoog niveau van vakmanschap. Door het praktijkleren leggen we daar een mooie basis voor.”
Volgens Tom Slootman kenmerkt Jan Bolk zich als motiverende directe, no-nonsens begeleider met oog voor detail, die verder goede contacten onderhoud met zowel zijn leerlingen alsook met de regionale opleidingsinstituten in het Vmbo, Mbo en Hbo.

Bij Machinefabriek Boessenkool BV legt Jan Bolk de lat dan ook hoog omdat verwacht wordt dat de opleiding meegaat in de technische ontwikkeling van het bedrijf. ‘Zo werken momenteel studenten mee aan onze innovaties zoals die van elektrische tractoren, mega-drones en energieopslagsystemen’, merkte directeur Eelco Osse dan ook op tijdens de prijsuitreiking aan zijn leermeester. 

Techniek heeft toekomst
Donderdag 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het Mbo. Dan kiest een jury de beste Mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.
 
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor Mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 Mbo-studenten voor hun rekening.

 

Archief
Terug naar vorige pagina