Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-09-2017  

Gemeenteraad houdt verkoop Kolkschool tegen

 

ALMELO – Wethouder Langius (CU) heeft zijn eerste nederlaag in de Almelose gemeenteraad te pakken. Het voorstel om de voormalige Kolkschool te verkopen à raison van 320.000 euro haalde het verrassend genoeg gisteravond tijdens de raadsvergadering niet. Met de verkoop zou het monumentale pand aan de Bornerbroeksestraat worden getransformeerd tot appartementengebouw waarbij de uiterlijke kenmerken in stand zouden blijven. De verkoop zou ook passen binnen de opdracht van de gemeenteraad om ‘overtollig’ vastgoed in bezit van de gemeente te verkopen.

Heet hangijzer
Heet hangijzer in de discussie was de herhuisvesting van het kleinschalige Poppodium Paco Plumtrek en de Turkse vereniging ATIB die beiden nog in het gebouw gevestigd zijn, maar al wel een huuropzegging kregen.  Wethouder Langius kon niet het vertrouwen winnen dat beiden nog voor de bestemmingsplanwijziging een goed alternatief en betaalbaar onderkomen zouden krijgen. Moties van o.a. GroenLinks en de SP drongen daar op aan maar kwamen niet in stemming omdat het voorstel tot verkoop met 18 tegen en 14 voor werd weggestemd.

Te laag

Raadslid Kampman (LAS) gooide ook olie op het vuur vanwege het voornoemde verkoopbedrag aan projectontwikkelaar Kloosterman. Kampman berekende dat de omliggende parkeerplaatsen om niet werden overgedragen en schatte de opbrengst derhalve zo’n 250.000 euro te laag.
Al met al leidde het tot verdeeldheid in de gemeenteraad tot frustratie van wethouder Langius die nog maar eens wees op de opdracht van de raad om zoveel mogelijk vastgoed van de gemeente te slijten. Langius zal dus met zijn companen in het college eerst oplossingen voor Paco Plumtrek en ATIB moeten bewerkstelligen. Of een hoger verkoopbedrag er nog in zit, zal eerst dan blijken.

Archief
Terug naar vorige pagina