Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2010  

Topturnsters kunnen nog niet in topsporthal IISPA

 

ALMELO - Wederom een teleurstelling voor de topturnsters van BosanTON Almelo. Na het uitstel van een jaar, zou men per 1 september van de topsportturnhal in de Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA) van start kunnen gaan maar dat moet zeker met meerdere weken worden uitgesteld.
Sportwethouder Jan van Marle maakte dat gisteravond bekend tijdens het werkbezoek van de gemeenteraad aan de IISPA. Ondanks dat tijdens de bouwvak werd doorgewerkt redt men de beloofde datum voor de topturnsters niet hoewel van Marle er nog vanuit gaat dat de geplande oplevering van de IISPA eind september niet in gevaar komt.
Dat moet ook wel want van 22 t/m 24 oktober staan de voorrondes van het EK Korfbal 2010 op de agenda.

Jan Bril nam een fotografisch kijkje.
(meer foto's volgen)

Fotoreportage (34 foto's)...

 
01-09-2010  

Zwembad het Sportpark met spoed ontruimd

 

ALMELO - Zwembad het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde is vanmiddag op last van de gemeente gesloten. Reden is de hoge grondwaterstand, die druk uitoefent op de machinekamer/filterkelder. Daardoor zijn scheuren in het beton ontstaan. Een deel van de constructie van het binnenzwembad steunt op deze kelder.
Na de overvloedige regenval van afgelopen donderdag werd maandag scheurvorming geconstateerd in de kelder. Daarop is bronbemaling toegepast. Dit leidde niet tot een daling van de grondwaterstand. Omdat de scheurvorming toenam is vanmiddag geconstateerd dat de veiligheid niet meer gewaarborgd is, waarna het zwembad is gesloten.
Op dit moment wordt met een tweede bronbemaling getracht het grondwaterpeil omlaag te brengen. Daarna kunnen de gevolgen van de scheuren in kaart worden gebracht. Het is nog niet duidelijk wanneer het zwembad weer voor publiek kan worden geopend.

In 2008 ging de gemeente ook al over tot onmiddellijke sluiting wegens instortingsgevaar van het zwembassin. Lees het bericht van toen in het Almelo’s Weekblad.

 
01-09-2010  

Huize Almelo koopt cafetariapand Kerkstraat


Onder het puntdak: links de voormalige cafetaria en rechts café Brandpunt.
Het vroegere Hotel Centraal (L) werd later Bar De Ossekop en Stadsherbergh. Het tussenliggende pand werd afgebroken. Nu staat er een transformatorhuisje.
 

ALMELO – Graaf van Rechteren heeft met zijn Durgerdam Holdings NV het pand Kerkstraat 6 aangekocht van de gemeente Almelo. In het pand zat vroeger een herenkapsalon en later een cafetaria van een telg van de Twentse horecafamilie van Osch. De cafetaria was al enige jaren gesloten. Pa Gerrit van Osch dreef in de jaren zeventig De Ossekop later bekend als De Stadsherbergh op de hoek van de Kerkstraat. Ook exploiteerde hij de toenmalige discotheek Het Stuupke aan de Grotestraat.
De gemeente verwierf het eigendom van pandnummer 6 in 2008 om de Kerkstraat te transformeren tot een ander uitgaanspatroon. Eerder al kocht en verkocht de gemeente de horecapanden 10, 12 en 14. Pandnummer 10 was al eerder voor 1 euro verkocht aan Voskamp Vastgoed ter compensatie voor de bouw van een bioscoop op het Amaliaplein. Voskamp Vastgoed verkocht het pand door aan Huize Almelo.  Het pand is nu nagenoeg gerenoveerd. In de panden 12 en 14, die werden gekocht door Hemstae Holding BV uit Eibergen, is sinds kort Restaurant 21 gevestigd.
De visie van Graaf van Rechteren past in het beleid van de gemeente vandaar dat ook het pandnummer 6 nu wordt verkocht voor een euroton kosten koper. De oppervlakte van het ‘pijpenlaatje’ bedraagt 77 m2.

 
02-09-2010  

Buurtfeestje met optreden Sheila

 

ALMELO - En daar was ze weer: Sheila Timmerman in Almelo. Opnieuw in de Planthofsweg. Ze gaf op de laatste zaterdagavond van augustus een spetterend optreden met Cor Lievers: Carpenters & Co. Ze was er samen met Cor opnieuw op uitnodiging van de buurtvereniging Delplant. De straat werd speciaal voor het feest afgesloten. Er waren tientallen bezoekers, die genoten van het optreden, de gezellige onderonsjes, de hapjes, drankjes en nog veel meer. Sinds 1972 zijn er al tal van activiteiten in deze buurt. Dit jaar gaan de leden nog een keer kegelen in restaurant ’t Maatveld en staat een bezoek aan Urenco op het wensenlijstje. Delplant is een vereniging van bewoners van de Panthofsweg, Deldensestraat-Zuid en sinds kort ook de Nieuwe Planthofsweg. 
tekst en foto: Jan Hammink - de Planthof Communicatie

 
02-09-2010  

DVO´71 wijkt uit naar PH en Bornerbroek

 

ALMELO – DVO’71 gaat voorlopig haar thuiswedstrijden spelen op andere sportcomplexen. Zo speelt het eerste team zaterdag 4 september haar thuiswedstrijd tegen AZSV op het sportcomplex van RKSV Bornerbroek. Het eerste A-team speelt dezelfde dag haar thuiswedstrijd op het veld van de tegenstander tegen PH A2.
Oorzaak is het niet onderhouden van de velden op ’t Maatveld waardoor deze door de KNVB zijn afgekeurd. Dat werd achterwege gelaten i.v.m. de op stapel staande samenwerking met SV Rietvogels. De leden van Rietvogels besloten echter een pauze in te lassen om de beweegredenen van het demissionaire bestuur om de club op te heffen beter te kunnen doorgronden. Initiatiefnemer Bert Hümmels noemde desondanks DVO’71 welkom om haar thuiswedstrijden op De Riet te komen spelen. Hümmels en zijn mede-initiatiefnemers willen de leden van SV Rietvogels op 20 september inzicht geven hoe de club er werkelijk voor staat.
Sportwethouder van Marle betreurt het dat de samenwerking niet met het begin van dit seizoen inging, maar respecteert het besluit van de ledenvergadering van SV Rietvogels. Ook acht van Marle een grootscheepse renovatie van ’t Maatveld financieel onmogelijk. Verder betreurt van Marle het dat DVO’71 niet het initiatief heeft genomen richting KNVB om te bewerkstellingen de thuiswedstrijden voorlopig om te draaien om tijdwinst te bewerkstelligen.
Sportwethouder van Marle koerst nog steeds op een samenwerking of fusie tussen beide clubs en is volgens eigen zeggen niet van plan om een noodaccommodatie voor DVO’71 op het sportcomplex De Riet neer te zetten. Wel is nog steeds het raadsbesluit uit 2005, 't Maatveld sluiten als bezuinigingstaak, het uitgangspunt.
SV Rietvogels wijst een fusie niet af maar dat is voor DVO’71 een brug te ver. SV Rietvogels heeft volgens de nieuwe website 4 senioren en 7 jeugdteams. DVO’71 heeft volgens haar website 4 senioren- en 2 jeugdteams. Voor Rietvogels is de accommodatie op De Riet eigenlijk te groot en te kostbaar. Bovendien heeft het een clubgebouw, 6 kleedkamers en een tribune in eigendom en onderhoud.

 
02-09-2010  

Brandweer oefent bij stuw Aadijk

 

ALMELO – Gisteren oefende het duikersteam van de brandweer uit Almelo het redden van een drenkeling bij sterk stromend water. De hoge waterstand in het lateraal kanaal zorgde er voor dat bij de stuw aan de Aadijk een fikse stroming stond zodat de moeilijkheidsgraad behoorlijk was te noemen en de realiteit dicht kon worden benaderd.

< Fotograaf Jan Bril was er bij en mocht ook nog even mee in het bootje.

Zaterdag 4 september houdt de brandweer een Open Dag voor mensen met een verstandelijke handicap in de brandweerkazerne aan de Brugstraat. O.a. zijn 50 bewoners en cliënten van Zorgcentra in Almelo uitgenodigd om te ervaren wat het betekent om brandweerman of brandweervrouw te zijn.
Zelf meedoen is het credo en aan het eind van de dag wacht een ‘certificaat’ Hulpbrandwacht uit handen van wethouder Gerrit van Woudenbergh.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-09-2010  

St. Joseph start najaar bouw De Brander

 

ALMELO – Bouwbedrijf Nijhuis Bouw uit Rijssen begint in opdracht van woningstichting St. Joseph nog dit najaar met de bouw van het appartementencomplex De Brander op de hoek Ootmarsumsestraat/Brandersweg. In het complex is 600 m2 winkelvloer opgenomen en de meeste woonappartementen worden gehuurd door de J.P. van den Bent Stichting uit Deventer die mensen met een verstandelijke handicap begeleidt. Het complex kan mede worden gerealiseerd door de rijks- en provinciale stimuleringssubsidies voor de bouw.
Nijhuis Bouw begint samen met Hegeman Bouwontwikkeling Almelo BV ook aan de realisatie van 8 herenhuizen aan de Sluiskade ZZ.

 
02-09-2010  

Bankrekening bejaarde geplunderd

 

ALMELO – Naar eerst nu bekend is geworden , is een hoogbejaarde vrouw (89) uit Almelo van al haar centjes op de bank beroofd. De hoogbejaarde raakte op 16 juli in een Almelose supermarkt haar bankpasje kwijt en vergat haar rekening te laten blokkeren. Waarschijnlijk heeft de dader die haar pinpas ontvreemde ook haar pincode kunnen zien, want in totaal werd in de periode daarna voor een bedrag tussen de 35.000 en 40.000 euro van haar rekening gehaald. Van die transacties heeft de politie meerdere camerabeelden maar wil verder nog niet teveel kwijt vanwege de daderkennis.

 
03-09-2010  

Gemeente en rechter wijzen eis Middelkamp af


AlmeloNieuws.nl maakte deze foto enkele maanden geleden op het Indiëterrein
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft het verzoek van milieuadviseur Middelkamp tot handhaving tegen de puinbreker activiteiten op het Indiëterrein afgewezen. Eerder deze week diende de zaak al voor de voorzieningenrechter om de werkzaamheden te stoppen, maar toen trok Middelkamp de zaak in omdat de gemeente beloofde donderdag te besluiten op het verzoek tot handhaving.
De gemeente noemde tijdens de zitting Middelkamp niet als belanghebbende ondanks dat hij één dag voor het ingediende handhavingsverzoek nog gauw een garagebox op 160 meter afstand huurde. De gemeente had ook geen overtredingen op het 25 ha grote terrein geconstateerd. Middelkamp betoogde dat er niet werd gesproeid zoals wettelijk is voorgeschreven waardoor bouw- en fijnstof in de omgeving zou worden verspreidt.
Of Middelkamp vandaag opnieuw naar de voorzieningenrechter stapt is nog onbekend. Bouwbedrijf Ter Steege ziet in ieder geval af om morgen tijdens de Open Dag de puinbreker in werking te hebben.

Update:
Milieuadviseur Middelkamp heeft vrijdagmiddag alsnog bij de bestuursrechter om een voorlopige voorziening gevraagd. De rechter wees dat echter op alle fronten af. Ter Steege Vastgoed BV en sloopbedrijf RSG – beide uit Rijssen - kunnen voorlopig voort met de werkzaamheden op het Indiëterrein.
Voor Middelkamp rest nu eerst de gang naar de gemeentelijke commissie van Onderzoek & Advies en mogelijk daarna een bodemprocedure bij de Raad van State.
Ter Steege Vastgoed BV wil begin 2011  met de bouw van woningen in de eesrte 2 fases van start gaan.

 
03-09-2010  

Zwem & PC ‘De Veene´ weer financieel gezond

 

ALMELO – De fusiezwemvereniging ‘De Veene’ heeft haar financiën weer op de rit. De club werd gevormd in 2003 uit de Almelose zwemclub ZPA en het Wierdense De Aa. Er volgden een aantal moeilijke financiële jaren en ook de sluiting van het binnenbad in Almelo door betonrot zorgde voor extra financiële lasten omdat men voor trainingen en wedstrijden moest uitwijken. Via gerichte sponsoracties kreeg men de financiën weer op orde zodat plannen gemaakt konden worden.
Om door te groeien komt de club met een vijfjarenplan om het ledenaantal van 500 naar 750 te verhogen. Daarvoor worden campagnes opgezet op scholen in Almelo en Wierden en tijdens de zwemvierdaagse en mogen potentiële leden vier keer gratis meetrainen.
Saillant is. dat de gemeente deze week wederom het indoorbad moest sluiten. Nu was de oorzaak de hoge grondwaterstand die scheuren in de keldervloer veroorzaakten. De fundering van het kleine binnenbad rust voor een belangrijk deel op die vloer.

 
03-09-2010  

Pyromaan terug van vakantie


Bij autobedrijf Geuzendam gingen 6 auto's in vlammen op.
 

ALMELO – Twee weken was er rust op het Almelose pyromanenfront. Maar in de nacht van donderdag op vrijdag gingen weer een aantal auto’s in de hens. Kort achter elkaar waren er autobranden bij autobedrijf Geuzendam aan de Van der Hoopweg en aan de Schoolstraat waar twee geparkeerde auto’s in vlammen op gingen. Een der eigenaren deed nog wel verwoede pogingen om het vuur te blussen, maar slaagde daar niet in. Na het uitbreken van deze brand hebben getuigen twee mannen weg zien rennen. Beide mannen waren gekleed in een lichte broek met daarboven een donkere jas.
Getuigen van een van deze branden worden verzocht zich te melden bij de politie op 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000

< Kijk naar de foto’s van Patrick Weegink en lees het verhaal van Alwin Offereins in het Almelo’s Weekblad.

 
03-09-2010  

Vrijwilligers Wevershuisje op bezoek in Iserlohn

 

ISERLOHN (D) – De vrijwilligers van het Wevershuisje waren te gast in partnerstad Iserlohn op uitnodiging van het Iserlohn-comité. Er werd een bezoek gebracht aan het museumdorp Barendorf waar o.a. het naaldenmuseum werd bekeken en aan het postmuseum.
De contacten tussen Iserlohn en Almelo dateren sinds 1954 en is een der oudste grensoverschrijdende contacten tussen Nederlandse en Duitse steden. Waarschijnlijk zelfs het eerste Nederlands-Duitse partnerschap na de 2e wereldoorlog.
Meer over Barendorf

 
04-09-2010  

Concert op de Koornmarkt

 

ALMELO - Zaterdag ontving de c.o.v. Wilhelmina uit Almelo het Schülerblasorchester van het Gymnasium Arnoldinum uit Burgsteinfurt (D). Er is al jaren een uitwisseling tussen beide orkesten. Het Schülerblasorchester bestaat uit studenten van het gymnasium die gedurende hun hele studietijd een muziekopleiding krijgen.
De gasten werden ontvangen in de Schouw en beide orkesten gaven s'middags gezamenlijk een concert op de Koornmarkt, waarna s'avonds nog een concert volgde in Sibculo bij de plaatselijke vereniging Concordia.

< De fotoreportage is van Coen Mulder en Jan Bril

Fotoreportage (31 foto's)...

 
04-09-2010  

Al Gore op symposium in Iserlohn

 

ISERLOHN (D) – Al Gore, de ex- vicepresident van Amerika, Nobelprijswinnaar voor de vrede en werelds meest prominente voorvechter voor het milieu, was vrijdagavond de hoofdspreker op het symposium van de Hogeschool Campus BiTS in de Almelose partnerstad Iserlohn.
Gore hield een voordracht van een uur over de impact van de klimaatverandering, de groei van de wereldbevolking, de wetenschappelijke ontwikkeling en de groei van de industrie en welke koers de wereld moet gaan volgen om het groeiende klimaatprobleem te lijf te gaan.
Campus BiTS is een internationale hogeschool voor ondernemersopleidingen en werd gesticht door de Iserlohner zakenman Dietrich Walther.
In 2006 was ex- president Bill Clinton een der sprekers op het BiTS symposium.

Lees hier het hele verslag.

 
05-09-2010  

Dag van het platteland

 

ALMELO – Zaterdag stond in het teken van het platteland. Reden voor de Boerenbond en de Welkoop om boeren, burgers en buitenlui samen te brengen met demonstraties van wat het platteland zoal te bieden heeft.
Bij de Welkoop aan de jachthaven stonden diverse kraampjes met producten en speelde het Almelo’s Stedelijk Orkest muzikale deuntjes ter opluistering.
Onder invloed van de huidige dirigent Lute Hoekstra is het orkest het afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen. Zijn professionaliteit en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat er een duidelijke “drive” kwam bij de leden.

< Jan Bril en Coen Mulder namen een kijkje.


Info over het AlmelOOs Stedelijk Orkest
Info: dirigent Lute Hoekstra

Fotoreportage (37 foto's)...

 
05-09-2010  

Open dag brandweer voor gehandicapten

 

ALMELO - Zaterdag hield de brandweer een Open Dag voor mensen met een verstandelijke handicap in de brandweerkazerne aan de Brugstraat. Zo’n 50 bewoners en cliënten van Zorgcentra in Almelo werden uitgenodigd om te ervaren wat het betekent om brandweerman of brandweervrouw te zijn.
Zelf meedoen was het credo en aan het eind van de dag wachtte een ‘certificaat’ Hulpbrandwacht uit handen van wethouder Gerrit van Woudenbergh.

< Coen Mulder nam kort een kijkje. Kijk hier naar de foto's van Patrick Weegink.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
05-09-2010  

Gewond na gasexplosie

 

ALMELO - Zaterdagavond rond 22.30 raakte een bewoner van de Vellekatelaan gewond na een explosie in zijn schuur. Hij was op een feestje even verderop bij buren. Niet veel later hoort de hele buurt een harde knal en zien ze erg veel vuur bij hun buurman achter de woning. Al snel is duidelijk dat er een explosie in de schuur is geweest. Bij aankomst van de brandweer bleek de schuur al niet meer te redden. De bewoner is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Update:
Omdat men het koud had tijdens het feestje, ging de bewoner een gasheater halen en hij wilde deze vooraf nog even controlere. Bij het aansteken kwam een steekvlam vrij die de man verwondde aan zijn hand. Zijn schuur en die van de buren raakten in brand en kunnen worden afgeschreven.

< Kijk hier naar de foto’s van Patrick Weegink

 
06-09-2010  

Zomer Gospel Gala in Beeklustpark

 

ALMELO - Zondagmiddag werd in het Beeklustpark het Zomer Gospel Gala gehouden. Het talrijke publiek genoot onder de stralende zon van heerlijke, swingende gospels en herkenbare praise muziek.
Het Zomer Gospel Gala werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd, maar voor de 1e keer tijdens het zondagmiddagprogramma van het Beeklustpark.
Promises uit Rijssen, Vision uit Vriezenveen, Power en Reach Out (foto) uit Wierden en Onderweg uit Almelo zorgen voor kippenvel en een geweldige middag.

< Jan Bril maakte de fotoreportage.

Fotoreportage (34 foto's)...

 
06-09-2010  

Zeer drukke Open Dag Indië-complex

 

ALMELO – Vele honderden bezoekers trok de Open Dag op het Indie-complex. Het voormalige textielcomplex van Royal ten Cate (23 ha.) ondergaat in de komende jaren een ware metamorfose tot woongebied. Gelegen tussen het groene Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand en de jachthaven in de binnenstad worden op het immense terrein honderden woningen gerealiseerd in nieuwbouw maar ook in delen van de fabriekshallen die als cultureel erfgoed blijven staan. Gezinswoningen in moderne architectuur en individuele huisvesting voor senioren dicht bij het station en tegen het centrum aan met culturele invullingen en een kinderdagverblijf en school voor basisonderwijs. Verder een restauratieve voorziening in de oude watertoren met aansluitend een stadsstrand en nieuwe havenkommen met drijvende woningen. LEVS-architecten te Amsterdam is eerder dit jaar begonnen met het uitwerken van ontwerpen aan de hand van de bedenkers van het plan, Urhahn Urban Design. Gelet op de grote belangstelling, kan de metamorfose van het Indië-complex wel eens eerder een succes worden dan het gemeentelijke plan voor Waterrijk.
Woordvoerder Tijhof van Ter Steege Vastgoed BV uit Rijssen was in ieder geval blij verrast met de hoge opkomst. Ook makelaar Thijs ter Haar van Kamphuis Makelaars had die hoge opkomst niet verwacht en was met meerdere mensen in de weer om alle belangstellenden de plannen uit te leggen.
De hypotheekadviseurs van de Rabobank Noord Twente en de King Arthur Groep voor inspirerend wonen voor senioren zijn de andere partners van Ter Steege Vastgoed BV in de ontwikkeling van het Indië-complex.

Kijk naar de fotoreportage van o.a. Jan Bril en Freek Buitenweg.


Informatiedag King Arthur Groep 9 oktober a.s.

Fotoreportage (77 foto's)...

 
07-09-2010  

Armeense kunstenaar schildert portretten

 

ALMELO – De Armeense kunstschilder Movses Poghosyan is de gehele maand september te gast in het atelier in de Havenpassage van zijn kunstbroeder Petros Margosyan waar hij portretten in opdracht schildert.
Ook zijn de gehele maand september kunstwerken van zijn hand te bewonderen in Trivium Meulenbeld aan de Vriezenveensestraat waar hij gezamenlijk exposeert met Annemarie van Uden die haar glaskunst ten toon stelt.

Jan Bril nam een kijkje in de Havenpassage.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
07-09-2010  

Marathon Raps24KiKa brengt 41.800 op voor KiKa

  BIDINGHUIZEN – De skate en skeelermarathon georganiseerd door de Almelose schaats- en skeelerproducent Raps op vrijdag 3 en zaterdag 4 september in Biddinghuizen heeft maar liefs € 41.800,- opgebracht.
Naast Nederlandse deelnemers was er een team uit London (UK) en een team uit Tsjechië. De opbrengst van deze zevende editie van de Raps24KiKa was wederom een record (in 2009 was de opbrengst € 25.255,-).
Vanaf het startschot vrijdag om 15:00 uur – dat werd gelost door marathonschaatser Jan Maarten Heideman - verreden de deelnemers gedurende 24 uur hun rondjes. Vele profsporters waaronder Jan Maarten Heideman zelf, Annemarie Boer, Roy Boeve, Jan van Loon e.a. reden uit sportiviteit een aantal rondes mee met de deelnemers. Een bijzondere verschijning op de baan dit jaar was de aanwezigheid van de anonieme skater The Inline Stig. Deelnemende teams konden - tegen betaling - van zijn diensten gebruik maken en zo rappe rondjes voor hun team inkopen. De anonieme sporter is tijdens de veiling, waar zijn speciale speedpak werd geveild, onthuld. De rol van Inline Stig werd vervuld door schaatser en skeelerspecialist Martijn Kromkamp.
Lees verder...

Fotoreportage (5 foto's)...

 
07-09-2010  

Middelkamp opnieuw naar rechter inzake Indië


De vernevelaar spuit volop tijdens de Open Dag.
In juni jl. publiceerde AlmeloNieuws.nl ook al foto's met de vernevelaar.
 

ALMELO – Milieuadviseur Marcel Middelkamp stapt opnieuw naar de bestuursrechter inzake de sloop van het Indië-complex. Vorige week vrijdag nam voorzieningenrechter Mr. Elferink een negatief besluit op het handhavingverzoek van Middelkamp de sloop- en puinbreker werkzaamheden te stoppen. RGS Rijssen sloopt in opdracht van Ter Steege Vastgoed die het complex wil revitaliseren tot woongebied.

Middelkamp richt zich vooral op de mobiele puinbreker op het 23 ha grote terrein waarmee de gesloopte muren worden gebroken tot klein grut dat vervolgens als fundering onder de aan te leggen wegen op het complex wordt gebruikt. Middelkamp heeft het over het verspreiden van bouwstof dat tot gezondheidsschade voor omwonenden kan leiden. Vooral het ontbreken van een wettelijk voorgeschreven sproei-installatie zou daar debet aan zijn.

Middelkamp handelt niet in opdracht van omwonenden, maar spande de procedure zelf aan. Om als belanghebbende te kunnen worden aangemerkt, huurde hij op 21 augustus jl op 160 meter afstand een garagebox om een dag later een eis tot handhaving in te dienen bij de gemeente Almelo. Omdat een onmiddellijk antwoord op zich liet wachten, stapte hij op 1 september naar de bestuursrechter. De zaak werd aangehouden omdat de gemeente een dag later een besluit zou nemen. De gemeente besliste echter negatief waarna de bestuursrechter eveneens een voorlopige voorziening afwees.
Op vrijdag 7 september dient deze ‘vendetta’ opnieuw bij de voorzieningenrechter van de Almelose rechtbank. 

 
07-09-2010  

Kermis van start met druilerig weertje

 

ALMELO - Volgens traditie vindt de Almelose Kermis ook dit jaar weer in de eerste volle week van september plaats. Van dinsdag 7 tot en met zondag 12 september kan men er terecht voor de diverse attracties, het pondje paling, de zuurstok en de oliebol. De Almelose Kermis kenmerkt zich door de maximalisering van de prijzen voor een ritje in de attracties. Verder is het één van de vriendelijkste kermissen in Nederland en is er veel aandacht voor bezoekers van alle leeftijden en voor bezoekers met beperkingen.

< Jan Bril nam een kijkje

Fotoreportage (19 foto's)...

 
08-09-2010  

Start verkoop vouchers Theaterroute


Arthur Umbgrove in Theaterroute - foto: Brenda van Leeuwen
 

ALMELO - Cabaret tussen de schuifdeuren? Of een leuke toneelvoorstelling in een kerk of atelier? Bij de theaterroute kan dat.
Ook dit jaar, op zaterdagavond 25 september, tijdens de Atelierroute Almelo, kunt u ’s avonds genieten van kleine bijzondere theatervoorstellingen op onverwachte locaties.
Het bijzondere van de theaterroute is natuurlijk ook dat u voorstellingen ziet op bijzondere locaties, zoals in sfeervolle huiskamers. In totaal ziet u vier voorstellingen en tussen door wordt er in diverse restaurantjes een “kunsthap” geserveerd.
De eerste voorstelling begint om 17.00 uur en de laatste om 21.30 uur. Na de laatste voorstelling wordt iedereen verwacht in de bibliotheek voor het Kunstbal.
Op zaterdag 25 september tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u de vouchers inwisselen voor de verrassingspakketten.

Vouchers voor de Theaterroute zijn vanaf heden te koop aan de receptie van de centrale bibliotheek. Wees er snel bij want op = op! Kosten: € 35,00 per vouchers.
 

 
10-09-2010  

Zwembad het Sportpark nog enige tijd gesloten


Archieffoto: Techneuten zoeken naar een oplossing bij de eerdere sluiting
 

ALMELO - Zwembad het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde blijft nog enige tijd gesloten. In de machinekamer/filterkelder moet een staalconstructie worden aangebracht die deze versterkt. Met het ontwerpen van de constructie is vandaag begonnen. De werkzaamheden die nodig zijn om het zwembad zo snel mogelijk te openen, nemen naar verwachting zo’n drie weken in beslag.
Vorige week werd het zwembad gesloten nadat scheuren ontstonden in de betonnen muren van de filterkelder. Dit werd veroorzaakt door de extreem hoge grondwaterstand. Een deel van constructie van de zwembadhal steunt op deze kelder. De nu voorgestelde versterking door middel van stalen balken wordt zodanig geïnstalleerd dat de situatie zo snel mogelijk veilig is. Direct daarna kan het zwembad de poorten weer openen. Vervolgens worden nog enkele uitbreidingen aangebracht.
De sluiting is een drama voor zwem & polovereniging De Veene. Voor de tweede keer in anderhalf jaar moet de vereniging betreffende haar trainingen en wedstrijden uitwijken naar zwembaden elders in Twente. 

 
10-09-2010  

De Heemde deed mee aan leesrecord !

 

ALMELO – Basisschool De Heemde aan de Hanzelaan heeft donderdag meegedaan aan de nationale recordpoging simultaan voorlezen. De leerlingen van groep 7 lazen om klokslag 15.00 uur gezamenlijk hardop voor uit het boek ‘Geel gras’ van auteur Simon van der Geest.
In geheel Nederland lazen 30.000 kinderen gelijktijdig voor en zij werden daarbij gevolgd door H.K.M. Prinses Laurentien en demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt die vanuit het Luxor Theater in Rotterdam de recordpoging stimuleerden. Elke dag lezen is volgens de stichting waar prinses Laurentien bestuursvoorzitter van is, van groot belang voor de algemene ontwikkeling.
Ook De Heemde heeft lezen hoog in het vaandel staan en deze geslaagde recordpoging sloot goed aan bij het leesbeleid LIST (Lezen is Top) van basisschool De Heemde.

< Foto's: De Heemde

Fotoreportage (8 foto's)...

 
10-09-2010  

Vermist Almelo´s meisje teruggevonden

 

ALMELO – De sinds 6 april vermistte 17-jarige Aylin Felicia Nurgel is teruggevonden. Het meisje kwam die dag van school niet thuis en werd sindsdien gezocht. Ze was al eens eerder van huis weggelopen en werd toen in de randstad teruggevonden. 

 
10-09-2010  

Bijzondere kermisattractie

 

ALMELO – Op de satirische website AlmeloAnders.nl vinden we een foto met een bijzondere kermisattractie. De foto kennen wel al anders op deze website maar AlmeloAnders.nl heeft er toch wel iets grappigs mee gedaan. Lees hier eveneens de begeleidende tekst.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-09-2010  

Bezwaren tegen commercie nieuw stadion


Ontwerp: Archtectenbureaus Widdershoven - Kerkrade en PR8 - Almelo
 

ALMELO – Vol trots werd vorige week dinsdag het ontwerp van het nieuwe stadion voor Heracles Almelo gepresenteerd. Voorzitter Jan Smit sprak zelfs uit dat er een siddering door de zaal ging toen het ontwerp van de architectenbureaux Widdershoven uit Kerkrade en PR8 uit Almelo aan de businessleden werd getoond. Nu echter gaat er een siddering door de lijven van de plannenmakers van Heracles Almelo. Tegen het plan zijn diverse bezwaren geuit waarbij vooral de commerciële ruimtes kritiek ontvangen. Lees verder

 
11-09-2010  

Afscheid van een suppoostenleven

 

ALMELO – Na acht jaar te hebben gefungeerd als suppoost bij het Stadsmuseum Almelo, nam Gezienus Boer (60) met toch wel enige weemoed afscheid van zijn suppoostenbestaan. Bezuiniging is de oorzaak en dat maakt het afscheid minder, maar Boer heeft een nieuwe uitdaging gevonden als werknemer bij de Pelmolen in Rijssen. Ook wil hij graag iets gaan betekenen als stadsgids in Almelo om gezelschappen rond te leiden. Ongetwijfeld zullen dan ook weer zijn voetstappen over de drempel van het Stadsmuseum gaan.
Conservator Riek Strijker noemde Gezienus Boer een prima en veelzijdig medewerker met bijzondere talenten en nam met pijn in het hart dan ook afscheid tijdens de receptie die Boer werd aangeboden. Velen maakten gebruik om van Boer afscheid te nemen en hadden de nodige presentjes meegebracht om hun waardering te laten blijken en ook Graaf van Rechteren Limburg was met zijn echtgenote aanwezig, zij het dat de graaf als beschermheer van het Stadsmuseum een cadeau van Gezienus Boer kreeg in de vorm van een door hem geschilderd portret van de graaf. Schilderen is dus ook een passie van de vertrekkende suppoost Boer.

< Jan Bril maakte de fotoreportage

Fotoreportage (24 foto's)...

 
11-09-2010  

Fietsendief op zoek naar mooie karretjes

 

ALMELO - In vier dagen tijd werden verspreid over de stad elf fietsen gestolen. Althans, elf eigenaren deden aangifte van diefstal. De dief gaat daarbij ook nog eens brutaal te werk door fietsen te stelen onder de ogen van de eigenaren. Een vrouw raakte haar fiets kwijt toen zij met haar kinderen in de speeltuin aan de Steffensweg was. De dief pakte haar fiets onder haar ogen weg terwijl de vrouw tevergeefs schreeuwend achter hem aanrende.
Ook werd een fiets gestolen uit het kantoorgebouw van het Almelo’s Weekblad aan de Schipbeekstraat terwijl zijn actie met beveiligingscamera’s werd opgenomen. De man was sneller met de fiets buiten dan de eigenaar van de fiets vanachter zijn bureau kon komen om de diefstal te verhinderen.
Zet dus uw fiets ook op slot als hij binnen geparkeerd staat is de moraal van deze laatste diefstal.

 
11-09-2010  

Ramp in tunnelbak Almelo Verdiept getest


Rook stijgt op uit de tunnelbak waarin een trein met 250 passagiers in brand is geraakt en tot stilstand is gekomen.
 

ALMELO – Wanneer in de tunnelbak van Almelo Verdiept een trein in brand staat, kunnen passagiers snel een veilige uitweg vinden. Dat bleek zaterdag tijdens een grote calamiteitenoefening van brandweer, ambulancediensten, politie en spoorwegnetbeheerder Prorail.
Omdat er zaterdag toch al aan het spoor gewerkt werd bij station De Riet, lag het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo stil en zo kon de dag ook nuttig besteed worden voor deze calamiteitenoefening waarbij gesimuleerd werd dat een brandende trein met 250 passagiers in de tunnelbak tot stilstand was gekomen.
De passagiers konden merendeels te voet langs het tracé naar de uitgang van de tunnelbak komen en de hulpdiensten konden via de speciale toegangspoorten de gewonden goed bereiken en afvoeren naar een speciaal opgezette medische hulppost.
Ook de aanvoer van bluswater via de speciale leiding fungeerde uitstekend. Wel is het volgens de brandweer noodzakelijk dat met regelmaat geoefende wordt in deze nieuwe verdiepte spoorbak waarbij vooral aandacht nodig is bij calamiteieten met geoderentreinen die gevaarlijke stoffen vervoeren.

< Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-09-2010  

Monumentendag en boekenmarkt

 

ALMELO – Zaterdag was het monumentendag, maar het mooie weer en een rampenoefening in de tunnelbak van het Verdiept Spoor had kennelijk meer aantrekkingskracht. In ieder geval was het niet druk toen fotograaf Jan Bril een kijkje nam in de Grotestraat bij de boekenmarkt die werd georganiseerd door het Wevershuisje. Ook de Doopsgezinde kerk aan de Grotestraat en de Grote kerk het Kerkplein hadden het op dat moment rustig.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
12-09-2010  

K.O.´s in Bornerbroek voor Bokdam en Pigge

  BORNERBROEK – Hare Majesteit de Koningin heeft de dames E.H.G. Bokdam-Lammertink en A.S.M. Pigge-Olde Hensken uit Bornerbroek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun grote verdiensten voor de afdeling Bornerbroek van De Zonnebloem. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld spelde de onderscheidingen namens de koningin op tijdens de 60-jarige jubileumreceptie van de afdeling in Het Café aan de Entersestraat.
Lees verder...

 
12-09-2010  

Automobilist ramt tegen reclamezuil

 

ALMELO - Zondag aan het eind van de ochtend raakte een 32-jarige automobilist uit Almelo gewond bij een kop-staart aanrijding op de kruising Stins/van Rechteren Limpurgsingel/Bleskolksingel. Een achter hem rijdende 31-jarige automobilist uit Westerhaar/Vriezenveensewijk beperkte te laat dat de automobilist voor hem remde voor een oranje stoplicht. De afremmende auto werd daardoor van achteren gekatapulteerd over de kruising heen en kwam tot een onlangs vlak naast de weg geplaatste reclamezuil (zie archiefbericht 25/5) tot stilstand. De 32-jarige automobilist klaagde na de botsing over pijn in de nek waarna de brandweer assistentie moest verlenen om hem uit zijn auto te zagen. Per ambulance werd hij vervolgens naar het ZGT (Twenteborg) in Almelo vervoerd. De auto is total loss.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
13-09-2010  

Verdachten autobranden op YouTube


Autobranden Schoolstraat - foto: weegink.nl
 

ALMELO - Van de mogelijke dader(s) van een autobrand op vrijdag 3 september rond 2.00 uur aan de Nieuwstraat- Schoolstraat in Almelo heeft de politie beelden. Deze beelden staan op YouTube. Politie verzoekt getuigen die de personen op de beelden (her)kennen zich te melden via 0800-8844 of via Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.
Vanmiddag, maandag 13 september 2010, omstreeks 15.00 uur starten een aantal politiemedewerkers van het rechercheteam dat de branden onderzoekt in Almelo met flyeren in de omgeving van de Schoolstraat-Nieuwstraat. In deze flyer wordt extra aandacht gevraagd voor het filmpje op intranet. Tevens staat op de flyer een aantal contactpunten, waaronder een e-mailadres van het rechercheteam met de naam Tamala.

Vanaf maart 2010 wordt Almelo geteisterd door branden. De politie onderzoekt 38 branden van auto’s, schuttingen, coniferen en afvalbakken. Van de laatste autobrand op 3 september 2010 heeft de politie beelden. Op de beelden zijn twee personen te zien die weglopen nadat een auto in de brand is gestoken. De politie hoopt dat er getuigen zijn die deze personen (her)kennen aan de wijze van weglopen of hun houding.

< Kijk hier naar de foto's uit die nacht van Patrick Weegink.

 
13-09-2010  

RvS voorkomt sluiting Nijhoff Grind in Almelo

 

DEN HAAG/ALMELO - De Raad van State vindt sluiting van Grindbedrijf Nijhoff in Almelo een te zware maatregel. Eerder besloot de provincie Overijssel alle milieuvergunningen van het bedrijf in te trekken nadat de provincie geen verbeteringen zag in een lange reeks overtredingen van milieuregels. De dochter van de oude eigenaar wil nu een doorstart maken en zegt dat ze in overleg met de provincie aan alle overtredingen een einde heeft gemaakt.
Nijhoff Grindmaatschappij reinigt in opdracht van Prorail vele tonnen grind die daarna opnieuw als grindmassa op spoorwegen wordt hergebruikt. De overtredingen zouden liggen in het mengen van de afvalstoffen met schone grond tot onder de wettelijke normen.
Lees ook: ProfNews

 
15-09-2010  

Gekrakeel over zitbankjes Grotestraat Zuid

 

ALMELO – Zijn ze nu wel mooi en nuttig of leidt het tot extra overlast, de nieuwe zitbankjes in de Grotestraat Zuid? Voorzitter Marit Markerink van de bewonersvereniging Manchester zegt in TC Tubantia in ieder geval dat er op z’n minst overleg had kunnen plaatsvinden en vindt de bankjes te kolossaal en niet passend in het straatbeeld. Middenstander Stokvis noemt het ontwerp dieptreurig en maakt een vergelijking met vangrails. Tegenstanders vrezen dat de bankjes vooral in de nachtelijke uren tot extra overlast leiden door uitgaanspubliek. Directe buren vinden de bankjes wel mooi en zetten een vraagteken bij de opmerking van klagers dat het een hangplek zou worden.
Wel nemen de klachten over het uitgaanspubliek in de Zuidelijke binnenstad toe en worden er flinke vraagtekens gezet bij de proef om taxistandplaatsen voor 30 taxi’s rondom het Amaliaplein te situeren. De taxi's rijden bovendien te hard en maken het nodige lawaai. Het autovrije deel tussen Bavinkstraat en Hofkampstraat zou zelfs een taxiracebaan zijn geworden. Bovendien heeft één vrije rijder zelfs een hele feestwinkel aan geluid en licht in zijn taxi die bij het openen van het portier afgaat. Wijkbewoners klagen eveneens over toenemende lawaaioverlast van horecabedrijven door te harde muziek, drinken op straat, plassen in portieken en geschreeuw en vechtpartijen tot vroeg in de ochtend door het uitgaanspubliek. Ook de toename van het aantal evenementen op het Amaliaplein is de criticasters een doorn in het oog. De politie zou eveneens te weinig optreden tegen de overlast en zelfs verwijzen naar het gebrek aan handhaving t.a.v. de openingstijden door de gemeente, zo stelt een buurtbewoner. Gesprekken met de ambtenaar Zuidelijke binnenstad van de gemeente hebben tot nu toe niet geleid tot maatregelen ondanks het aanleveren van een waslijst van overtredingen t.a.v. de sluitingstijden.

< Jan Bril nam een kijkje bij de nieuwe bankjes

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-09-2010  

Heel Almelo wordt trouwlocatie

 

ALMELO – Binnenkort wordt heel Almelo als trouwlocatie aangeduid. Een trouwpartij of feest ter gelegenheid van een partnerschapregistratie in bijvoorbeeld eigen tuin wordt dan mogelijk en de tuin is dan tijdelijk ‘huis der gemeente’.
Een aanvraag kan digitaal worden ingediend en is de locatie geen horecabedrijf, volgt eerst een inspectie van een gemeentelijk ambtenaar of de locatie wel geschikt is voor het aantal gasten dat u verwacht. Het Theaterhotel en ’t Wetshuys verliezen door deze wijziging hun exclusieve rechten.
Tja, nu maar afwachten of clubgebouwen en lege fabriekshallen een paracommercieel karakter krijgen waarbij de inrichtingseisen t.a.v. veiligheid en gesteld in de zware horecawetgeving niet meer aan de orde zijn.

 
16-09-2010  

Schoolvoetbaltoernooi bij ON en PH

 

ALMELO - Aan de eerste wedstrijdmiddag van het schoolvoetbaltoernooi namen in totaal 81 teams deel met naar schatting 800 leerlingen die ongeveer 175 wedstrijden speelden. De organisatie lag in handen van de beide voetbalverenigingen en de afdeling Samenleving sectie Sport van de gemeente Almelo.
De finales worden gehouden op 29 september a.s.

< Coen Mulder nm een kijkje op de velden van ON

Voor de finales hebben zich uit Almelo Noord geplaatst:
Jongens afdelingA - De Weier
Jongens afdeling B - De Rank/De Kei 1 en De Weier 2
Jongens afdeling C - De Noorderborch 1
Meisjes afdeling A - De Telgenborch
Meisjes afdeling B - St. Radboud
Meisjes afdeling C - De Rank/ De Kei

Voor de finales hebben zich uit Almelo Zuid geplaatst:
Jongens afdeling A - De Bonkelaar (loc. Rots)
Jongens afdeling B - De Bonkelaar (loc. Rots) 1
Jongens afdeling C - De Mare 1, De Mare 2, De Mare 3
Meisjes afdeling A - De Bonkelaar (loc. Rots), De Compaan (loc. Oss)
Meisjes afdeling B - De Mare 2
Meisjes afdeling C - De Compaan (loc. Oss) 1

De finales vinden plaats op woensdagmiddag 29 september bij PH op sportcomplex De Schelfhorst.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
16-09-2010  

Dagbest. Heracles - kinderen met een beperking

 

ALMELO – De stichting ‘Heracles scoort voor Iedereen’ heeft met De Heidehoeve Zorg op Maat uit Hardenberg een overeenkomst getekend voor het beheren van een dagbesteding op de woensdagmiddagen, zaterdagen en in de vakanties voor kinderen met een beperking in het Polmanstadion. De dagbesteding van de Heidehoeve is de derde activiteit naast de dagopvang op camping De Oldemeyer en de aansturing van vijftien gastgezinnen.
Henny van der Heide namens De Heidehoeve: “Het is erg leuk de dagbesteding in het stadion te vestigen, omdat de kinderen hier veel kunnen sporten en bewegen. We mogen gebruik maken van de faciliteiten die het stadion biedt, zoals de tribune en het veld. Daarbij is het leuk dat de kinderen in contact kunnen komen met de voetballers. We werken bewust met kleinschalige groepen. De kinderen met een beperking zijn prikkelgevoelig en daarbij krijgen ze verhoudingsgewijs meer aandacht. Ouders laten hun kinderen bij ons met een gerust gevoel achter, waardoor zij zelf ook een dag rust hebben. Het is een mooie kans om ons werkgebied in de regio Almelo uit te breiden. Deze mogelijkheid pakken wij dus ook met beide handen aan!”

 
16-09-2010  

De Peuterdelle bestaat 40 jaar

 

ALMELO - De Peuterdelle is de oudste peuterspeelzaal in Almelo en heeft in de loop der jaren aan een paar duizend peuters onderdak geboden.
De aantrekkelijkheid van de Peuterdelle ligt vooral in de ligging. Midden in de bosrijke rustige omgeving van het Rosarium, de directe nabijheid van het Twents Hippisch Centrum en in de fraaie eeuwenoude boerderij Erve Noordik, waarvan een deel van het interieur in de oude staat is gebleven en nu grotendeels als wijkcentrum in gebruik is.
Inmiddels komen er al kinderen van ouders die ooit zelf op de Peuterdelle hun eerste levensjaren hebben doorgebracht.
De Peuterdelle kent momenteel vier vaste groepen en vier vaste leidsters. In elke groep zitten maximaal veertien kinderen, een relatief gering aantal, waardoor de kinderen in die zo belangrijke eerste levensfase alle aandacht krijgen.
Vandaag werd dat gevierd samen met de kinderen, de ouders en de buren die als aandenken een appelboom schonken en die gezamenlijk werd geplant.

< Fotograaf Jan Bril nam een kijkje en werd getrakteerd op gebak

Fotoreportage (21 foto's)...

 
16-09-2010  

Winnaars kleurwedstrijd Profronde bekend

  ALMELO - Robin, Justin, Sanne en Quincy hadden allemaal ontzettend goed hun best gedaan. Al die moeite loonde, want woensdag 15 september kregen ze een mooie prijs van Top 1 Toys voor de fraaiste kleurplaten over de Profronde Almelo.
Striptekenaar Theo Bennes had voor de Profronde 2010 weer een pracht van een kleurplaat gemaakt met daarop de grote reclamekaravaan die aan het wielerspektakel vooraf gaat. Heel veel kinderen pakten hun kleurpotloden, stiften, wasco, krijtjes, gel- en glitterpennen om er een bonte stoet van te maken. De jury moest bijna honderd werkstukken beoordelen die werden ingeleverd bij de twee speelgoedwinkels van Top 1 Toys.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-09-2010  

Evenementensubsidie per 2012 gekort

 

ALMELO - Het evenementenbudget van de gemeente blijft in 2011 op hetzelfde niveau als dit jaar. Cultuurwethouder Gerrit van Woudenberg zei gisteravond in het discussieprogramma Rumoer dat hij zich daar sterk voor wil maken. Rumoer is het wekelijkse discussieprogramma van De Twentsche Courant Tubantia en de bibliotheek, gisteravond voor het eerst in leescafé De Meridiaan.
"Het gaat om veel lagere bedragen dan in 2008 en 2009, dat wel. Maar toen zijn we natuurlijk verwend", aldus Van Woudenbergh. Vooral vorig jaar kon het niet op, want toen was er liefst twee ton meer beschikbaar voor de evenementen.
Lees verder in TC Tubantia.

< Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (14 foto's)...

 
17-09-2010  

DVO´71 – Vroomshoopse Boys op De Riet (upd)

 

ALMELO – DVO’71 speelt zaterdag 18 september haar thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys op sportcomplex De Riet. De club moet uitwijken omdat het eigen speelveld op ’t Maatveld door de KNVB is afgekeurd wegens achterstallig onderhoud. De voetbalwedstrijd begint om 14.30 uur.

Maandagavond 20 september komen de leden van SV Rietvogels weer in vergadering bij elkaar om de toekomst van de club te bespreken. De actiegroep die tijdens de laatste bijzondere ledenvergadering opstond om meer inzicht te krijgen in de bestuurlijke en financiële perikelen van de bijna 83-jarige roemrijke club, doet dan verslag van haar bevindingen. De actiegroep o.l.v. raadslid Bert Hümmels heeft van meet af aan de deur naar een fusie met DVO'71 opengehouden. Ook probeert men via het organiseren van een muziekavond in het clubhuis op zaterdag 18 september wat extra inkomsten te genereren en dat is al meer dan het demissionaire bestuur de afgelopen 8 maanden heeft gedaan.
Lees ook de website van DVO'71 over de 'vastgelopen' onderhandelingen.

Update:
<< Een soortgelijke foto staat op de website van TC Tubantia onder het motto ‘Wat is dat nou?’ Men doelt op de fout in de spelling DVO74 (moet zijn DVO’71) en daardoor reageren toch een aantal lezers. Opmerkelijk is echter de reactie van DVO’71 bestuurslid Peter van Meerten. Hij onthult dat gisteren (donderdag) enkele mensen van het ROC van Twente op Het Maatveld aan het meten waren en desgevraagd mededeelden dat Het Maatveld het nieuwe sportcomplex voor het ROC zou worden. Nu moet DVO’71 van de gemeente verkassen wegens bezuinigingsreden en verhuizen naar De Riet, maar Van Meerten zegt in zijn reactie dat na al die jaren van overleg met de gemeente zijn klomp inmiddels voor de 57e keer gebroken is.
Redactie AlmeloNieuws.nl: Zou Van Meerten bedoelen dat DVO’71 al die jaren door de gemeente is bedot?
Klik hier voor het bericht op TC Tubantia.

 
19-09-2010  

Straattheater trekt veel bekijks

 

ALMELO – Het Straattheaterfestival ‘Kunst op Straat’ in de binnenstad van Almelo werd zaterdag door duizenden bezoekers beschouwd. Van Amaliaplein tot Kerkplein werden door meerdere groepen diverse acts opgevoerd, die het talrijke publiek in extase brachten. Soms werd zelf het gedrag van het publiek een onbewuste ‘act’.

< Coen Mulder en Jan Bril maakten de bijgaande fotoreportage.

 

Fotoreportage (97 foto's)...

 
20-09-2010  

Drukke UitMarkt in centrum van Almelo (upd)

 

ALMELO – Zondag werd de jaarlijkse UitMarkt gehouden in het centrum van Almelo. Tijdens de Uitmarkt wordt het culturele leven van Almelo gepresenteerd voor het komende seizoen. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld verrichtte de opening en zij merkte o.a. op; 'Alsof er niets te doen is in Almelo. Vorige week was hier de kermis, gisteren het Straattheaterfestival en vandaag dit Uit in Almelo. En volgende week de Theaterroute. Ik snap niets van die opmerkingen dat er in Almelo niets te doen is. Dat verhaal van dat ellendige stoplicht ook', verwijzend naar conferancier Herman Finkers. Ze kan zich troosten, op de originele plaatopname van Finkers gaat het toch echt over het stoplicht in Emmen. Na de openingeswoorden beet de slagwerkgroep van de Muziekschool Twente het spits af. Nadien presenteerde zich o.a. de Almelose operettevereniging Servus en waren er optredens op diverse podia.

< Jan Bril en Coen Mulder namen een kijkje.


Persbericht gemeente: Aanleg groenstructuur

Fotoreportage (75 foto's)...

 
20-09-2010  

Twintigste autobrand in Almelo

 

ALMELO – Vannacht om 02.13 uur kreeg de brandweer melding van een autobrand aan de Schoolstraat. Het bleek uiteindelijk te gaan om de Olmstraat. Daar stond een geparkeerde auto in de brand. De brand ontstond aan de voorzijde van een geparkeerde bedrijfsauto die achter een camper stond. De 26-jarige eigenaar van die camper probeerde de auto nog te blussen, maar slaagde hier n drie pogingen niet in.
Lees verder in het Almelo’s Weekblad en kijk naar de foto's. 

 
21-09-2010  

Rietvogels door met interim-bestuur en Denktank


Ex-voorzitter Kikkert en lid van de door het demissionaire bestuur aan de kant gezette vertrouwenscommissie, kon vanavond toch verslag uitbrengen aan de leden. De vorige ledenvergadering waren zij niet welkom, maar de KNVB gaf aan dat de vertrouwenscommissie door de leden was benoemd en het recht had om ook verslag aan de leden uit te brengen. Het demissionaire bestuur gaf daarna het verzet op en trad maandagavond na de benoeming van een interim-bestuur af.
 

ALMELO – Bert Hümmels wordt interim-voorzitter van SV Rietvogels en weet zich gesteund door een ‘Denktank’ bestaande uit oud-bestuurders en leden waaronder de leden van de door ex-voorzitter Konter aan de kant gezette vertrouwenscommissie. Met één tegenstem was dat maandagavond de uitkomst van de 3e bijzondere ledenvergadering in clubgebouw ‘De Kauwe’ aan de Rietstraat.
Hümmels maakte de leden duidelijk dat er zijns inziens wel degelijk een toekomst is voor Rietvogels ondanks de penibele situatie waarin de club verkeert. Volgens Hümmels zijn er administratief teveel zaken blijven liggen omdat het nu vertrokken bestuur zich teveel focuste op de samenwerking met DVO’71.
Hümmels wijst een samenwerking met mogelijk een fusie met DVO’71 tot gevolg niet af, want zijn belangrijkste drijfveer is dat er op De Riet gevoetbald wordt. Hij geeft zichzelf tot 1 januari 2011 de tijd om de club samen met de 'Denktank' weer op de rit te krijgen. Hij wel eveneens samen met de gemeente en DVO-bestuur aan tafel om de toekomst op De Riet te bespreken.

 
21-09-2010  

Aanleg Waterlopen in Markgraven (upd)

 

ALMELO – In opdracht van het waterschap Regge en Dinkel wordt momenteel hard gewerkt aan de oppervlaktewaterhuishouding in de nieuwe woonwijk Markgraven. Doel van de werkzaamheden is het water meanderend door de wijk te laten lopen met hier en daar een waterpartij. Dit alles passend binnen de doelstellingen en beleidsopgaven van het Waterbeheer in de 21e eeuw en de Europese Kaderrichtlijn Water. Een mondvol, maar fotograaf Jan Bril ging ter plaatse bij de Robbenhaarsweg om dat te visualiseren.
De ‘papieren’ behorende bij de plannen vindt u hier.

Naschrift redactie:
Voor de oudere Almeloërs behoort de Robbenhaarsweg tot het gebied de Markgraven, maar daar denkt men in het stadhuis anders over. Daar spreekt men over het zuidelijk deel van Almelo NoordOost.
De bijgaande foto’s van Jan Bril hebben volgens de afdeling voorlichting van het gemeentehuis niets met het plan van waterschap Regge & Dinkel te maken om de beek Markgraven meer meanderend aan te leggen. Wel alles met de gemeentelijke aanleg van de groenstructuur in de Markgraven, pardon zuidelijk deel Almelo NoordOost.
In die groenstructuur worden diverse waterpartijen aangelegd, die weer in verbinding komen te staan met uiteindelijk de beek Markgraven.
Om een en ander nog duidelijker te maken, voegen we alsnog het gemeentelijk persbericht over de aanleg van de groenstructuur in het zuidelijk deel van Almelo NoordOost toe.


Persbericht: Start aanleg groenstructuur

Fotoreportage (6 foto's)...

 
22-09-2010  

Containerbrand Goossenmaat, getuigen gezocht

 

ALMELO - Woensdagmorgen 22 september omstreeks 08.00 uur kreeg de politie melding dat op de Wondedwarsstraat in Almelo een vuilcontainer in brand stond. Ook was een brandkraan-aanwijsplaatje in brand gestoken. Een getuige meldde dat zij even voor 08.00 uur een persoon zag weglopen over de Wondedwarsstraat, voorbij het Wondedwarscomplex, in de richting van de Peppelstraat. De getuige gaf het volgende signalement op van deze persoon:

• De persoon droeg een halflange of een ¾ -kwart jas, kleur lichtgroen (legergroen) en droeg op zijn/haar hoofd een capuchon in dezelfde kleur als de jas.
• Lichtkleurige broek
Enige tijd later bleek dat ook op verschillende plekken in de Prinsenkampsweg en de Goossenmaatsweg kleine brandjes hadden plaatsgevonden. Gezien het tijdstip is het goed mogelijk dat meerdere mensen deze persoon hebben gezien, of die tussen 07.00 en 09.15 uur iets ongewoons of opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook deze branden mee in het lopende onderzoek.

 
22-09-2010  

Rabobank steunt 17 Almelose projecten

  ALMELO - Woensdagavond ontvingen 17 Almelose organisaties een cheque uit het Rabobank Coöperatiefonds van Rabobank Noord Twente. Het fonds keerde een totaalbedrag van 47.000,00 uit.
Sinds 1997 keert het Rabobank Coöperatiefonds jaarlijks bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. In 2010 wordt er in totaal een bedrag van 150.000 uitgekeerd aan uiteenlopende doelen in het werkgebied van de bank. De selectiecommissie, bestaande uit zes leden uit de ledenraad van de bank, hebben het totale bedrag verdeeld over 65 projecten. Zij moesten een keuze maken uit exact 100 aanvragen.
Lees verder...

 
22-09-2010  

Van Marle opent speeltuin Evertsenstraat

 

ALMELO – Wijkwethouder Jan van Marle opende woensdag de gerenoveerde speeltuin aan de Evertsenstraat. De renovatie kwam tot stand via een project van de Almelose wijkaanpak waarbij bewoners aangaven het speeltuintje aan te willen passen naar een modernere speelplaats, waar meer kinderen kunnen spelen.
In samenwerking met bewoners, Scoop welzijn, Gemeente Almelo en woningstichting St. Joseph werd ervoor gezorgd dat de speeltuin volledig is gerenoveerd en verschillende nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst. Ook het groen rondom de speeltuin heeft een flinke beurt gehad.
Een honderdtal kinderen konden zich laten schminken, er was een ballonnenartiest en iedereen kon smikkelen van suikerspinnen.
 

 
23-09-2010  

Interactieve 360° bolfototour terrein Indië

 

ALMELO - Op het voormalige Ten Cate terrein aan de Sluiskade, op een steenworp afstand van het centrum van Almelo ontstaat een nieuw stuk binnenstad. Ontwikkelaar Ter Steege Vastgoed Rijssen ontwikkelt een levendig en eigentijds woon/werk- en leefgebied.
Voor velen is het Indië terrein een onbekend deel van Almelo. Zelfs voor de plaatselijke inwoners, want het terrein was niet vrij toegankelijk. Daarnaast hebben veel mensen moeite om een voorstelling te maken hoe een oud fabrieksterrein wordt herontwikkeld tot een prachtig stadsdeel. Om dat op te lossen heeft Ter Steege Vastgoed geïnvesteerd in een innovatief digitaal middel. Hiervoor
werkt zij nauw samen met bureau VIA Drupsteen uit Sneek.

Middels een 360° bolfototour is de huidige situatie volledig in beeld gebracht. Met één muisklik transformeren de afbeeldingen naar de toekomstige situatie van het Indië terrein. Via de projectwebsite www.indie.nl is het interactieve 3D beeld op het gemak te bekijken. Er kan vanaf tien verschillende locaties over het 23 hectare grote terrein worden gekeken. Een deel van de nieuwe gebouwen is nu al te zien, de rest van de ontwikkeling volgt met periodieke up-dates.

Ter Steege Vastgoed is zeer enthousiast over deze methode en wil in de toekomst haar andere toekomstige projecten ook op deze wijze gaan visualiseren. “Wij zijn overtuigd dat deze manier van visualiseren enorm aanspreekt en kunnen op deze manier heel goed onze plannen met een groot gebied laten zien”, aldus senior vastgoedontwikkelaar Erwin Tijhof.

Het toekomstige terrein zal bestaan uit 600 woningen, zowel huur als koop en nog eens 20 bijzondere waterwoningen. Verder is er ruimte voor culturele instellingen, kinderdagverblijf, onderwijsvoorzieningen en daghoreca. Deze methode past volgens Ter Steege helemaal bij de huidige marktbenadering. Het laten beleven van de woonomgeving kan op deze manier nu al worden geproefd.

Het behoud van de historische gebouwen is een belangrijk uitgangspunt voor Indië, evenals het behoud van bestaand groen en het historisch wegenpatroon.
Er blijven vier karakteristieke gebouwen staan. Dat zijn de Watertoren, de Weverij, Spoelerij en de Sterkerij. In deze gebouwen komen achtereenvolgens horeca, de Kunsthal+, zorgwoningen en een kinderdagverblijf. Verder blijven de gevels aan de zogenaamde Kalverstraat in takt. In de bolfoto tour zijn deze gebouwen nu al zichtbaar.
Overtuig u zelf op www.indie.nl  

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-09-2010  

Keuken Carint volgend jaar dicht

 

ALMELO - Bij de keuken werken 65 mensen, die maaltijden bereiden voor mensen in verzorgingstehuizen van Carint. Voor 't grootste deel van de werknemers wordt collectief ontslag aangevraagd. De directie vindt de sluiting nodig omdat de keuken verlies lijdt, een grote opdrachtgever volgend jaar afhaakt en omdat er steeds vaker op locatie gekookt wordt. Carint Reggeland gaat proberen voor de werknemers nieuwe banen te zoeken binnen de organisatie, maar kan een nieuwe baan niet garanderen.

 
23-09-2010  

Controle elektrische fietsen na haarscheurtjes

 

ALMELO - De gemeente Almelo gaat elektrische fietsen controleren die door de gemeente in 2008 in het kader van de wet Wmo zijn uitgegeven. De fietsen hebben in sommige gevallen haarscheurtjes in het aluminium frame, waardoor bij intensief gebruik het frame kan doorbreken. Bij vier fietsen in Almelo is dat inmiddels al gebeurd, niemand raakte daarbij gewond. Een monteur van Eco Cruiser, het merk van de fiets, gaat alle 42 fietsen in Almelo thuis controleren. Als een fiets scheurtjes heeft, krijgt de eigenaar een nieuwe, fietsen zonder scheurtjes krijgen voor de zekerheid een nieuw frame aangemeten.

 
23-09-2010  

Theaterroute opent vrijdagavond met bigband

  ALMELO - De Almelose Atelier- en Theaterroute wordt dit jaar geopend door de Big Basement Band. Met een optreden op het vlonder van restuarant Kreta, geven zij de Atelier-en Theaterroute extra allure. Het optreden van de Big Basement Band staat garant voor melodieuze muziek, waarbij de liefhebbers hun vingers zullen aflikken. “Het optreden dat Opera- en Operettevereniging Servus vorig jaar voor het eerst verzorgde was zo grandioos, dat we het initiatief van een muzikale opening absoluut een vervolg wilden geven”, aldus voorzitter Joep Vrielink van de stichting Atelier- en Theaterroute Almelo. “Met de Big Basement Band denken we dat dat zeker zal lukken. Hun spel verdient een groot publiek.” Het programma van de Atelier- en Theaterroute is dit jaar voller dan ooit. Hoewel het publiek natuurlijk nog altijd een kijkje kan nemen in de opengestelde ateliers van kunstenaars, wordt ook het randprogramma steeds belangrijker. Daarbij valt te denken aan de Theaterroute, waarbij de ateliers en bijzondere locaties dienen als decor en het publiek van voorstelling naar voorstelling gaat. Maar ook het Kinderatuljee is elk jaar opnieuw een erg leuke plek om te zijn. Vaak zitten er verrassende dingen tussen de werken die door de kinderen vaak met het grootste plezier worden gemaakt.
Lees verder...

 
23-09-2010  

Drie personen aangehouden voor mishandeling

 

ALMELO - Een 52-jarige man en zijn 22-, en 26-jarige zoons werden woensdag 22 september aangehouden, omdat zij de inboedel van een winkel hadden vernield en de eigenaar hadden mishandeld. De vader kreeg onenigheid over retour brengen van een deel van de gekochte goederen en maakte aanstalten om de 56-jarige eigenaar van de winkel te slaan. Korte tijd later komen vier mannen de winkel binnen om verhaal te komen halen en vernielen de inboedel en mishandelden de eigenaar. De gewonde eigenaar schakelde de politie in. Na onderzoek kon de politie een 52-jarige man en zijn 22-, en 26-jarige zoons uit Almelo, aanhouden. De drie mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

< foto: Bert Kuiper.nl

 
24-09-2010  

DVO´71 tijdelijk naar De Riet

 

ALMELO – Tot het eind van dit jaar speelt DVO’71 op de terreinen van SV Rietvogels aan de Rietstraat. Voor de trainingen blijft de club vooralsnog op sportcomplex Het Maatveld, meldt TC Tubantia. DVO’71 wordt voor deze regeling financieel gecompenseerd door de gemeente omdat de gemeente had nagelaten het speelveld van DVO’71 te onderhouden in afwachting van de samenwerking tussen de beide clubs waarin SV Rietvogels op zou gaan in DVO’71.
De leden van de ‘vogels’ staken daar echter alsnog een stokje voor omdat zij onvoldoende door het inmiddels vertrokken bestuur waren geïnformeerd en de besluitvorming tot opheffing niet reglementair was verlopen. Rietvogels gaat nu alsnog door en laat de jeugdafdeling haar thuiswedstrijden op zaterdagmorgen afwerken terwijl de senioren op zondag spelen. DVO’71 speelt haar thuiswedstrijden op zaterdagmiddag op De Riet.
 

 
25-09-2010  

Jarabee opent nieuwbouw De Rietpluim Almelo

  ALMELO - Vrijdag opende Jarabee het nieuwe gebouw van De Rietpluim in Almelo tijdens een feestelijke bijeenkomst met kinderen, ouders en genodigden.
In het Louise Haeftenplantsoen werd in de voormalige Reigershöfte/Jan Ligthartschool een vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor het Jarabee en SSTS, de Stichting voor Scholengroep Twente Speciaal . Dit expertisecentrum voor het jonge kind is er voor dagbehandeling en onderwijs voor de leeftijd van 0 tot 7 jaar met een ontwikkelings- en/of gedragsprobleem. Het doel is om de ontwikkeling te stimuleren en vaardigheden te vergroten in een overzichtelijke, veilige en ontspannen omgeving. Sinds drie jaar verzorgt SO Het Mozaïek in hetzelfde pand het onderwijs aan de kinderen van De Rietpluim en aan de onderbouw van hun cluster 4 school.
Lees verder...

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-09-2010  

Atelierroute nog t/m zondag

  ALMELO – Vrijdag begon de Atelierroute met o.a. de opening van de expositie om de Herman Krikhaar Prijs in het gemeentehuis, een theaterroute langs diverse speellocaties, en de Filmroute waarbij beelden op gevels werden geprojecteerd.
Na de zaterdag zijn zondag de ateliers ook geopend, vindt Carboot Art plaats op de Koornmarkt en is het de laatste mogelijkheid om de kunstwerken in de Burgerzaal te bezichtigen voordat de prijsuitreiking om de Herman Krikhaar Prijs plaatsvindt om 17.30 uur in de bibliotheek gevolgd door een quiz met kunstwerken als te winnen prijzen tot slot.
Lees verder...

Fotoreportage (51 foto's)...

 
25-09-2010  

Wethouder Andela onthult mozaïekbank

 

ALMELO - Wethouder Johan Andela onthulde zaterdag de eerste social sofa in Overijssel bij de opnieuw ingerichte speelplaats aan de Vijverhof in Almelo. Omwonenden zijn zelf maandenlang actief geweest om de bank met mozaïeksteentjes te beleggen.
De bank is voortgekomen uit de Almelose Wijkaanpak. Uit buurtgesprekken kwam naar voren dat er in de wijk behoefte ontstond aan een sociale ontmoetingsplek. Op deze manier kwam de social sofa in beeld, een betonnen vierpersoons bank die in zijn geheel met mozaïeksteentjes kan worden versierd. Voor het mozaïekontwerp is een wedstrijd uitgeschreven, die gewonnen werd door buurtbewoonster Wendy Karlsson. Daarnaast zijn accenten aangebracht, bedacht door kinderen uit de buurt.

De aanpassing aan de speelplaats en de aanschaf van de Social Sofa is gefinancierd vanuit het stadsdeelbudget AWA, een wijkwaardebon en subsidies van het Oranjefonds, het Roggekamp/Peitsch fonds en Woningstichting Beter Wonen.

< Fotoreportage: Jan Bril. (Klik hier voor nog meer foto's) 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-09-2010  

Middelkamp verliest weer geding sloop Indië

 

ALMELO – Milieuadviseur Middelkamp heeft vrijdagmorgen het persoonlijke geding bij de voorzieningenrechter om het stopzetten van de sloopwerkzaamheden bij het Indiëterrein verloren. Het was de derde poging van Middelkamp om de sloop- en puinbreekwerkzaamheden op het 23 ha. grote terrein stop te zetten.
Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

 
26-09-2010  

Burgemeester opent wijkfeest Windmolenbroek

 

ALMELO - Het wijkfeest in de Windmolenbroek werd zaterdag om 12:30 uur door burgermeester Jon Hermans-Vloedbeld geopend met een toespraak over de wijk. Daarna werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd. De winnaar(es) is geworden Astrid Goudswaard met een foto van haar konijn. De andere prijswinnaars zijn Donovan van Mil, Lars Brink en Kaan Arslan.
Verder waren er demonstraties van o.a. de brandweer, politie en tal van organisaties hadden hun kramen opgesteld.

< Burgemeester Jon Hermans met de prijswinnaars en aan de linkerkant haar nichtje

fotoreportage: Nick Zweers en Jan Bril
(Klik op de Links voor meer foto's)

Fotoreportage (49 foto's)...

 
26-09-2010  

Theo Gottenbos wint Herman Krikhaarprijs 2010


SARA-voorzitter Joep Vrielink overhandigde de Herman Krikhaar Prijs 2010 en de Publieksprijs 2010
 

ALMELO - Theo Gottenbos is winnaar geworden van de Herman Krikhaarprijs 2010. De jury vond zijn werk een onverwacht element in de tentoonstelling, was getroffen door de totale nutteloosheid van de mini-installatie, maar noemde dat meteen ook de kracht van het werk. Dit jaar koos ook het publiek weer een winnaar. Dat werd Frieda Waanders. Zij kreeg de meeste stemmen van alle deelnemers. Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Joep Vrielink van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.
De vakjury van de Herman Krikhaarprijs koos Theo Gottenbos tot winnaar omdat zijn werk iets hulpeloos, maar meteen ook humoristisch uitstraalde. “ Het zet iets in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. We zijn getroffen door de totale nutteloosheid van dit werk, al zit daarin ook de kracht. Gottenboos heeft een mini-installatie gemaakt die prima in Almelo zou passen.”

De Atelierroute Almelo werd – mede dankzij de aftrap die de Big Basement Band vrijdagavond gaf - een groot succes. Gelukkig was het weer bijzonder goed en bleef de regen weg. Dat was met name voor de dit jaar voor het eerst gehouden Filmroute erg prettig. Die nieuwe Filmroute was trouwens zelf ook een groot succes, omdat de organisatoren er uitstekend in waren geslaagd de juiste gevels te vinden voor de projectie van hun korte films. De Atelierroute kende zowel zaterdag als zondag een flinke toeloop van bezoekers, waarbij vooral ook het rondreizende gezelschap van Carboot-art veel aandacht trok.

Gelukkig
Ook de jaarlijkse Theaterroute, die deel uitmaakt van de Atelierroute, was bijna traditioneel uitverkocht en mede dankzij de bijzondere locaties een groot succes. “We zaten in een paar bijzonder fraaie architectonisch huizen en ook Molen de Hoop was een bijzonder sfeervol toneel. Ik ben dan ook een bijzonder gelukkig man,” aldus voorzitter Joep Vrielink. De Atelierroute Almelo wordt volgend jaar opnieuw gehouden in het laatste weekend van september.

< Fotograaf Freek Buitenweg toog naar de prijsuitreiking maar bezocht voordien ook Galerie Tusveld en de Beeldentuin 't Nijrees

Fotoreportage (40 foto's)...

 
28-09-2010  

Raad: Horeca op bedrijventerreinen legaliseren!


Ter Avest (midden) met juridisch adviseur J. Eshuis (r) in oktober 2008 tijdens een zitting van de commissie Onderzoek & Advies.
  ALMELO – Voor onderneemster ter Avest van kinderspeelparadijs en partycentrum Dolle Pret/Aylin gloort licht aan de horizon in haar jarenlange vergunningenstrijd met het Almelose college van B&W.
Ter Avest en dansschoolhouder Frans Elkerbout maakten dinsdagavond gebruik van het inspreekrecht tijdens de informatieve raadsvergadering en betoogden beide nog eens dat het één minuut voor twaalf was ten aanzien van hun bedrijvigheid. Voor ter Avest loopt volgend jaar het huurcontract af en ze durft dat op basis van het huidige beleid niet te verlengen. Dansschoolhouder Frans Elkerbout gaf te kennen dat het water hem aan de lippen stond en hij af wil van de opgelegde exploitatiebeperkingen.
Lees verder...

 
29-09-2010  

Leus start met bouw Carwash De Velden

  ALMELO – Op het door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein De Velden langs de Kolthofsingel is Bouw & Betonbedrijf Löwik gestart met de bouw van een autowasstraat in opdracht van ondernemer R. Leus.
Leus exploiteert ook al een autowasstraat en Shell tankstation aan de H.R. Holstlaan en een tankstation aan de Baniersweg.
Löwik Bouw is nagenoeg klaar met de sporthal IISPA en is nu begonnen aan de realisatie van de 4000 m2 grote wasstraat. Het bouwbedrijf heeft ervaring in het bouwen van tankstations en autowasstraten in België en Nederland en kreeg de opdracht via een aanbesteding.

In het gebouw komt een volautomatische wasstraat van 60 meter lang, 6 ‘doe het zelf´ wasboxen en een stofzuigerplein met 25 plekken. Een der wasboxen wordt speciaal ingericht voor campers, caravans en kleine vrachtwagens. In het voorjaar van 2011 moet het complex worden opgeleverd.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-09-2010  

Bloembakken Hanzelaan ontnemen zicht

  ALMELO - Voor de verkeerscommissie woonwijk De Hofkamp is de maat vol. Er moet wat gedaan worden aan de verkeersonveilige bloembakken in de Hanzelaan. De bakken zijn zo hoog dat deze het zicht belemmeren, hetgeen inmiddels tot diverse onveilige situaties heeft geleid. Dat er nog geen ongeluk is gebeurd, is een wonder, aldus de verkeerscommissie. Zij heeft de gemeente al herhaaldelijk gewezen op deze onveilige situatie. De afdeling Verkeer van de gemeente geeft de commissie gelijk. Maar intussen wordt er niets gedaan. Het lijkt wel alsof er eerst een ongeluk moet gebeuren.
Verder dringt de verkeerscommissie al geruime tijd aan op de beloofde evaluatie van de Hanzelaan. Maar ook hier onderneemt de gemeente geen actie.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-09-2010  

CSG Noordik en ArtEZ gaan samenwerken

 

ALMELO – De Christelijke Scholen Gemeenschap Het Noordik en het conservatorium ArtEZ gaan samenwerken om leerlingen voor te bereiden op een vervolgstudie aan het conservatorium. Daarvoor ondertekenden directeur Wim Drenth (Noordik) en directeur Wim Fiselier (ArtEZ) donderdag een samenwerkingscontract.
Muzikaal getalenteerde leerlingen uit 5 HAVO en 6 VWO kunnen zich op Het Noordik voorbereiden op een muziekstudie bij ArtEZ door het behalen van een certificaat. Het certificaat geeft hen toegang tot de studie op de locaties Enschede, Zwolle of Arnhem van ArtEZ. Voor bijzonder talentvolle jongere leerlingen uit lagere jaargangen bestaat eveneens de mogelijkheid om voor de opleiding tot het behalen van het certificaat in aanmerking te komen.
De feestelijke ondertekening van de overeenkomst in de aula van Het Noordik werd muziekaal opgeluisterd met een optreden van de winnaar van het Nederlands Korenfestival 2010 de vocalgroep HiFive.

< Jan Bril legde het ondertekenen van de overeenkomst fotografisch vast

Fotoreportage (21 foto's)...

 
30-09-2010  

Opnieuw een wijkkrant in de Schelfhorst

 

ALMELO – Enige jaren lag de uitgave van een wijkkrant stil in de Almelose woonwijk De Schelfhorst. Sinds donderdag is er echter een herstart om de communicatie en informatie onder de bewoners van de wijk te verbeteren. Zo willen de initiatiefnemers belangrijke wijkontwikkelingen publiceren en krijgen ook verenigingen ruimte om hun vereniging onder de aandacht te brengen.
De gemeente Almelo maakte e.e.a. financieel mogelijk zodat wijkwethouder Jan van Marle het eerste exemplaar van de wijkkrant kreeg overhandigd door wijkcommissievoorzitter Ron Kleeman.

< Jan Bril maakte de fotoreportage.

 

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina