Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2010  

Zwembad het Sportpark met spoed ontruimd

 

ALMELO - Zwembad het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde is vanmiddag op last van de gemeente gesloten. Reden is de hoge grondwaterstand, die druk uitoefent op de machinekamer/filterkelder. Daardoor zijn scheuren in het beton ontstaan. Een deel van de constructie van het binnenzwembad steunt op deze kelder.
Na de overvloedige regenval van afgelopen donderdag werd maandag scheurvorming geconstateerd in de kelder. Daarop is bronbemaling toegepast. Dit leidde niet tot een daling van de grondwaterstand. Omdat de scheurvorming toenam is vanmiddag geconstateerd dat de veiligheid niet meer gewaarborgd is, waarna het zwembad is gesloten.
Op dit moment wordt met een tweede bronbemaling getracht het grondwaterpeil omlaag te brengen. Daarna kunnen de gevolgen van de scheuren in kaart worden gebracht. Het is nog niet duidelijk wanneer het zwembad weer voor publiek kan worden geopend.

In 2008 ging de gemeente ook al over tot onmiddellijke sluiting wegens instortingsgevaar van het zwembassin. Lees het bericht van toen in het Almelo’s Weekblad.

Archief
Terug naar vorige pagina