Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-09-2010  

Aanleg Waterlopen in Markgraven (upd)

 

ALMELO – In opdracht van het waterschap Regge en Dinkel wordt momenteel hard gewerkt aan de oppervlaktewaterhuishouding in de nieuwe woonwijk Markgraven. Doel van de werkzaamheden is het water meanderend door de wijk te laten lopen met hier en daar een waterpartij. Dit alles passend binnen de doelstellingen en beleidsopgaven van het Waterbeheer in de 21e eeuw en de Europese Kaderrichtlijn Water. Een mondvol, maar fotograaf Jan Bril ging ter plaatse bij de Robbenhaarsweg om dat te visualiseren.
De ‘papieren’ behorende bij de plannen vindt u hier.

Naschrift redactie:
Voor de oudere Almeloërs behoort de Robbenhaarsweg tot het gebied de Markgraven, maar daar denkt men in het stadhuis anders over. Daar spreekt men over het zuidelijk deel van Almelo NoordOost.
De bijgaande foto’s van Jan Bril hebben volgens de afdeling voorlichting van het gemeentehuis niets met het plan van waterschap Regge & Dinkel te maken om de beek Markgraven meer meanderend aan te leggen. Wel alles met de gemeentelijke aanleg van de groenstructuur in de Markgraven, pardon zuidelijk deel Almelo NoordOost.
In die groenstructuur worden diverse waterpartijen aangelegd, die weer in verbinding komen te staan met uiteindelijk de beek Markgraven.
Om een en ander nog duidelijker te maken, voegen we alsnog het gemeentelijk persbericht over de aanleg van de groenstructuur in het zuidelijk deel van Almelo NoordOost toe.


Persbericht: Start aanleg groenstructuur

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina