Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-09-2010  

DVO´71 wijkt uit naar PH en Bornerbroek

 

ALMELO – DVO’71 gaat voorlopig haar thuiswedstrijden spelen op andere sportcomplexen. Zo speelt het eerste team zaterdag 4 september haar thuiswedstrijd tegen AZSV op het sportcomplex van RKSV Bornerbroek. Het eerste A-team speelt dezelfde dag haar thuiswedstrijd op het veld van de tegenstander tegen PH A2.
Oorzaak is het niet onderhouden van de velden op ’t Maatveld waardoor deze door de KNVB zijn afgekeurd. Dat werd achterwege gelaten i.v.m. de op stapel staande samenwerking met SV Rietvogels. De leden van Rietvogels besloten echter een pauze in te lassen om de beweegredenen van het demissionaire bestuur om de club op te heffen beter te kunnen doorgronden. Initiatiefnemer Bert Hümmels noemde desondanks DVO’71 welkom om haar thuiswedstrijden op De Riet te komen spelen. Hümmels en zijn mede-initiatiefnemers willen de leden van SV Rietvogels op 20 september inzicht geven hoe de club er werkelijk voor staat.
Sportwethouder van Marle betreurt het dat de samenwerking niet met het begin van dit seizoen inging, maar respecteert het besluit van de ledenvergadering van SV Rietvogels. Ook acht van Marle een grootscheepse renovatie van ’t Maatveld financieel onmogelijk. Verder betreurt van Marle het dat DVO’71 niet het initiatief heeft genomen richting KNVB om te bewerkstellingen de thuiswedstrijden voorlopig om te draaien om tijdwinst te bewerkstelligen.
Sportwethouder van Marle koerst nog steeds op een samenwerking of fusie tussen beide clubs en is volgens eigen zeggen niet van plan om een noodaccommodatie voor DVO’71 op het sportcomplex De Riet neer te zetten. Wel is nog steeds het raadsbesluit uit 2005, 't Maatveld sluiten als bezuinigingstaak, het uitgangspunt.
SV Rietvogels wijst een fusie niet af maar dat is voor DVO’71 een brug te ver. SV Rietvogels heeft volgens de nieuwe website 4 senioren en 7 jeugdteams. DVO’71 heeft volgens haar website 4 senioren- en 2 jeugdteams. Voor Rietvogels is de accommodatie op De Riet eigenlijk te groot en te kostbaar. Bovendien heeft het een clubgebouw, 6 kleedkamers en een tribune in eigendom en onderhoud.

Archief
Terug naar vorige pagina