Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-07-2013  

Almelo en investeerders binnenstad praten weer


Impressie gevel Waagplein van voormalige V&D-pand>
Op de bovenverdieping komen appartementen van Beter Wonen ter vervanging van de nog deels te slopen Kloosterhofflat.
  ALMELO – Het overleg van wethouder van stadsvernieuwing Gerrit van Woudenbergh en investeerders Urban interest en woningstichting Beter Wonen is sinds zaterdag weer op gang. De ontstane conflictsituatie is zaterdag jl. besproken en bijgelegd waardoor nu samen de schouders onder de revitalisering van de binnenstad wordt gezet.
De aansluiting voor een gezamenlijke aanpak is gezocht bij de door de provincie Overijssel gestelde voorwaarden omtrent de aanleg van de Waterboulevard. Partijen zien kansen om te komen tot een fasegewijze ontwikkeling van het centrum en zijn bereid tot een bundeling van krachten en mogelijkheden om met de diverse functies zoals wonen, winkelen, zorg/welzijn, parkeren en infrastructuur te komen tot een volwaardige fasegewijze invulling van het Binnenstadplan.
Lees verder...

 
02-07-2013  

Dienstencentrum De Riet moet openblijven


De vlag is uit bij Dienstencentrum De Riet. De gemeenteraad wil dat de activiteiten voor ouderen gewoon in het dienstencentrum blijven. Nu moet het college van B&W de aangenomen motie het nog uitvoeren !
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Een meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2013 met 19 tegen 16 in met een motie om de ouderenactiviteiten te handhaven in Dienstencentrum De Riet. Wethouder Mieke Kuik-Verweg moet nu op zoek naar 20.000 euro structureel om het financiële gat in de huur te dichten. Eeerder al deed woningstichting Beter Wonen als verhuurder flink water bij de wijn. De motie die werd ingediend door PvdA, PVA, SP, ALA, LA, CH, GroenLinks en de raadsleden Çete en Hammink, betekent feitelijk dat Scoop Welzijn ook nog water bij de wijn moet doen om de beheerder beschikbaar te houden, tenzij de Apeldoornse gemeentelijke organisatie Accress ook het Dienstencentrum gaat beheren. Scoop Welzijn wilde de ouderenactiviteiten spreiden over de wijkcentra omdat men met de wethouder had afgesproken dat men daar gratis terecht kon. De gemeentelijke wijkcentra zijn verpacht aan een Accres uit Apeldoorn. Bij ’t Veurbrook leverde dat een fikse juridische strijd op met het stichtingsbestuur dat ’t Veurbrook al zo’n 40 jaar beheerde met behulp van vrijwilligers. De Apeldoornse gemeentelijke instelling doet dat met mensen uit de ‘kaartenbak’ zodat die succesvol meetellen in de arbeidsbemiddeling van de gemeentelijke sociale dienst.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (12 foto's)...

 
03-07-2013  

Vanavond informatieavond over Acaciaplein

 

ALMELO – De Stichting Almelo Parkstad organiseert vandaag woensdag 3 juli tussen 17.00 uur en 19.00 uur een informatie-inloop in de voormalige Acaciaschool over plannen die men heeft met het verfraaien van het Acaciaplein. Door wandelpaden aan te leggen en zitbanken toe te voegen wil Almelo Parkstad meer balans aanbrengen in de ruimtelijke afbakening van het Acaciaplein. Het plan moet tevens extra impulsen geven voor een nieuwe invulling van het gebruik van de voormalige Acaciaschool dat eigendom is van woningstichting Beter Wonen.
De stichting Almelo Parkstad, onder voorzitterschap van Egbert ten Cate, heeft nog meer plannen in voorbereiding om de stad te verfraaien. Een eerste aanzet werd eerder al gegeven met het Beeklustpark.

 
03-07-2013  

Promotievaart voor Zomp in Almelo


Gerrit Harbers en Gerrit Kraa (r) in de winterstalling van de Enterse Zomp.
 

ALMELO – De stichting Enterse Zomp houdt maandag een promotievaart in de Almelose haven om een Almelose Zomp en bijbehorend botenhuis te realiseren. Bornerbroeker Gerrit Kraa is een der bestuursleden van de stichting Enterse Zomp die zich beijvert om in meer Twentse steden de historische Zomp te laten terugkeren. Kraa deed met medebestuurslid Gerrit Harbers in februari jl. al een oproep in het Almelo’s Weekblad voor vrijwilligers die zich willen beijveren om dat in Almelo te realiseren en dat schijnt nu in beweging te komen.
Maandagmorgen a.s. vaart de Enterse Zomp door Almelose wateren met aan boord o.a. wethouder Gerrit van Woudenbergh (stadsvernieuwing), vertegenwoordigers van het Almelose beursgenoteerde Royal TenCate, de stichting Stadsherstel, het Stadsmuseum en de Historische Vereniging Almelo.
Een Zomp is een beurtschip uit vroegere tijden om vracht te vervoeren over Twentse wateren. Veel van deze eikenhouten schepen werden gebouwd in Enter. Een Almelose Zomp past ook prima om de doortrekking van het kanaal tot bij Café Nielz aan het Almelose marktplein een extra dimensie te geven. Voor de ontwikkeling van de Kanaalzone stelde de provincie Overijssel de gemeente Almelo bijna 9 miljoen euro in het vooruitzicht.

Kijk
hier naar meer Zomp-foto's en hier naar de foto's van de 81-jarige Almelose blogger Gerard, die na een 'sabbatical year' het bloggen weer heeft opgepakt.

 
03-07-2013  

Kindermiddag bij het Theaterhotel

 

ALMELO – In de zomermaanden is er bij het Theaterhotel ruimte voor een gezellige kindermiddag. Zo ook woensdagmiddag. AlmeloNieuws-fotograaf Coen Mulder nam er een kijkje.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
04-07-2013  

Officiële opening fietstunnel Aalderinkshoek

 

ALMELO – De fietstunnel Aalderinkssingel werd vandaag officieel in gebruik genomen door wethouder van verkeerszaken Anja Timmer en ProRail Oost directeur Jan Mulder. De tunnel was een plan van toenmalig wethouder Anthon Sjoers die een eind wilde maken aan de talrijke ongevallen die er zich voordeden. Ook werd de overgang bij station De Riet verbeterd en kwam er na veel geharrewar met ProRail, het ministerie van verkeer en waterstaat o.l.v. toenmalig minister Karla Peijs en de Tweede Kamer een verdiept spoor. Peijs verkondigde al eens in Almelo tegen Sjoers: “Kunt u in de volgende bestuursperiode geen wethouder van Cultuur worden of zo? Dan ben ik een tijdje van u verlost!”
Ook gingen de overgangen Bavenkelsweg, Steffensweg en Deldensestraat dicht omdat de Nijreessingel werd aangelegd. Deze stond al op papier in 1948 en heeft tientallen jaren in de lade gelegen voordat het in oktober 2006 met veel bombarie en duizenden gasten kon worden geopend.
Nu dan de openingshandeling van de fietstunnel Aalderinkssingel die al mee dan een jaar in gebruik is. Wethouder Timmer bewonderde het al kort na haar aantreden maar kennelijk was het ‘geldpotje’ nog niet leeg.
Wat bij het eerste fietstochtje van Timmer nog wel 'ambtelijk' werd verteld, was dat de tunnel nog verder zou worden verfraaid met foto's zoals het eerder was op die locatie. Kennelijk is dat idee intussen in de lade beland.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
05-07-2013  

Cogas rolt glasvezel gratis uit in heel Almelo

 

ALMELO – Aannemer Siers Telecom B.V. uit Oldenzaal begint na de zomervakantie met het uitrollen van glasvezel in heel Almelo. Daarvoor werd vandaag en contract ondertekent tussen Siers en opdrachtgever Cogas Kabel Infra B.V. uit Almelo. Cogas Infra wil elk pand zonder kosten aansluiten, ook indien u nog geen besluit neemt op een abonnement. Wilt u desondanks geen aansluiting in uw huis, kan dat later alsnog maar dan brengt dat wel kosten met zich mee. Cogas Kabel Infra ziet Almelo als haar ‘homeland’ omdat het er ook gevestigd is. Almelo is bovendien de grootste plaats in haar vestigingsgebied en dat laat men zich bij Cogas zomaar niet afsnoepen.

Piet Grootenboer, Directeur Cogas Kabel Infra B.V. licht toe: “Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee, maar we willen onze klanten ook op de lange termijn van dienst zijn. Met het supersnelle glasvezelnetwerk kunnen zij maximaal gebruik maken van het snel stijgende aanbod van digitale producten en diensten. Daarom gaan wij nu ook verder met de aanleg in Almelo. Een glasvezelaansluiting kost de inwoners van Almelo niets en zij verplichten zich nergens toe.”

Aannemer Piet Siers is een blij man: . “Wij leggen op dit moment glasvezel aan in Oldenzaal. Dit gaat heel voortvarend. Mooi om te zien dat Cogas tevreden is over onze werkwijze en dat wij de aanbesteding hebben binnengehaald. Dit is een grote klus in Twente en daar zijn wij bijzonder blij mee.”

Over Cogas
Cogas (www.cogas.nl) is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 135.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van Cogas Kabel, waarmee 80.000 consumenten en bedrijven worden voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, onder andere door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

 

 
08-07-2013  

Zomerwijk 2013 Schelfhorst gestart

 

 

ALMELO – Tijdens de zomervakantie worden in diverse wijken de Zomerwijkweken georganiseerd. Vandaag was de start van de eerste activiteit in De Schelfhorst. Bij het winkelcentrum werd de parkeerkuil ingericht als speelveld vol met allerhande luchtkussens en glijbanen, tobbedansen, buikglijden, airbrushtattoo, een zeephelling en er was een gratis ijsje toe.
Het mooiste project is echter Huttenland van 29 juli t/m 14 augustus. Dan kan er weer volop gezaagd en getimmerd worden om de mooiste bouwprojecten te realiseren. Op de slotavond gaat het uiteindelijk in de hens, maar ook dat is een prachtig spektakel.
Voor alle informatie over de activiteiten in elke wijk kunt u terecht op de site van de Zomerwijkweken.


Fotoreportage (33 foto's)...

 
08-07-2013  

Kent u deze fiets?

 

ALMELO – De politie heeft de hiernaast afgebeelde damesfiets van het merk Gazelle aangetroffen bij een fietsendief. Er stond geen P-code in gegraveerd, zodat de politie nu op zoek is naar de rechtmatige eigenaresse, zo wordt door de politie gemeld via Twitter. U kunt zich melden via 0900-8844
 

 
09-07-2013  

Wethouder Andela boort eerste paal stadhuis


v.l.n.r.: Hoofduitvoerder Ben Alberink, wethouder Johan Andela, bouwvak-leerling Rick Reuvekamp en architect Vincent van der Meulen voerden gezamenlijk de officiële starthandeling uit.
 

ALMELO – Wethouder Johan Andela heeft vanmiddag met het boren van de ‘ officieel eerste’ paal het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw stadhuis op de hoek Egbert Gorterstraat / Haven ZZ. Hij werd daarbij geassisteerd door architect Vincent van der Meulen, hoofduitvoerder Ben Alberink en bouwvak-leerling Rick Reuvekamp. Het ontwerp van Van der Meulen heeft een oppervlakte van 17.000 m2, bevat 555 flexibele werkplekken en wordt 50 meter hoog. De totale bouwsom, inclusief het miljoenenechec van de eerder beoogde ‘Fortezza Tower’, bedraagt 58.765.578,00 euro. De bouw ondervond veel weerstand in de gemeenteraad en onder de bevolking. Desondanks stemde de coalitie VVD/PvdA/CDA en de raadsleden Ugur Çete en Bert Hümmels in met de bouw. Het ex- VVD-raadslid Israa Abdullatif (nu lijst Abdullatif) begreep destijds 'de wereld en haar fractie' niet meer en stemde tegen. Zij was evenals vele Almeloërs voor renovatie van het huidige stadhuis. De bouwcombinatie Koopmans - J.P. van Eesteren (TBI-Holding) moet het gebouw eind 2014 opleveren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (54 foto's)...

 
10-07-2013  

Huidige stadhuis rijp voor de sloop

 

ALMELO – Het sprookje van een woon-zorgcentrum is als een ballon in elkaar geklapt. Raadslid Israa Abdullatif (ex- VVD) krijgt daarmee sneller antwoord dan zij op haar vragen aan het college van B&W kon bevroeden.
Wethouder Andela (VVD) verkondigde voor de finale besluitvorming dat de kansen reëel zijn dat Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) in het stadhuis een woon-zorgvorm kon ontwikkelen met appartementen, maar een dag nadat de officiële eerste paal voor het nieuwe stadhuis door Andela is geboord, komt de gemeente met een persbericht dat TMZ afziet van een woon-zorgcentrum in het oude stadhuis.

Volgens TMZ is uit onderzoek gebleken dat een duurzaam gebruik als woon-zorgcomplex niet mogelijk is. TMZ ziet zelfs geen heil in diverse onderzochte varianten en wil op zich best met de gemeente onderhandelen over sloop van het laatste project van de beroemde architect J.J.P. Oud omdat de locatie TMZ wel aanstaat voor nieuwbouw.

Daarmee krijgt oud- wethouder Anthon Sjoers gelijk. Hij beweerde al in 2002 dat de betonskeletbouw van het stadhuis niet geschikt was om er appartementen van te maken. Het ontbreken van dilatatievoegen en het inbouwen van zogenaamde natte cellen en keukens zou enorm kostbaar zijn. Ook toen al was duidelijk dat alleen renovatie en hergebruik als kantoorruimte haalbaar was. In 2010 werd dat nog eens min of meer duidelijk toen medio juni het college van B&W bevestigde dat renovatie 17 miljoen euro goedkoper zou zijn dan nieuwbouw.

 
11-07-2013  

Mosseltocht brengt 10.000 euro op voor ZGT

 

ALMELO – Het was veel zwaarder dan verwacht de mosseltocht per skelter van Yerseke naar het Theaterhotel in Almelo t.b.v. de kinderafdeling van het ZGT in Almelo. Chef-kok René Bosch, Esther en Jan-Jaap Hammink, Jan Willem Holtmaat, Dee Zeeuw van der Laan en Stephan Regeling van het Theaterhotel en enkele vrienden fietsten vooraf aan de jaarlijkse mosselparty vanuit Yierseke de 247,5 km om de verse mosselen over te brengen en worden daarbij gesponsord door tal van bedrijven, personen en vrienden. Liefst € 10.503,25 werd daarbij ingezameld voor de aankleding van de nieuwe kinderafdeling en de babyroom van ZGT Almelo, die onlangs ook al werd verblijd met een gift aan speelgoed met een waarde van 80.000 euro door de stichting ‘Leven met Kanker’.

Esther Hammink: “Vooral de brug bij Nijmegen was knap zwaar te nemen. Soms ging het heuvelafwaarts met een gangetje van 15 km per uur maar heuvelop liepen wandelaars ons soms voorbij. Pa Hammink was echter best trots op dochter Esther en zoon Jan-Jaap die tegenwoordig de directie voeren van het Theaterhotel. Dat gold evenzeer de medewerkers en chef-kok Rene Bosch die de sponsortocht had bedacht om de Zeeuwse mosselparty voor het voetlicht te brengen. Het leverde hem net zoals vorig jaar opnieuw de Bos Seafood Award op.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
11-07-2013  

Nieuwe dierenambulance dankzij anoniem fonds

 

ALMELO - 'De dierenambulance is mogelijk gemaakt door een gift van een anoniem in Almelo gevestigd, maar regionaal werkend fonds, waarvoor wij zeer dankbaar zijn. Deze nieuwe auto maakt het mogelijk de kosten voor het onderhoud en verbruik aanzienlijk te verminderen. Daarmee hopen wij de dierennoodhulp in Almelo e.o. voor de komende jaren zeker te stellen.
Lees verder...

 
14-07-2013  

Geslaagde Imkerdagen bij Stadsboerderij Beeklust

 

ALMELO – Dat de bijenhoudersvereniging ’t Iemenschoer na 100 jaar nog springlevend is, werd dit weekend getoond tijdens de Open Imkerdagen bij de Kinderboerderij in het Beeklustpark. Elk jaar melden zich nieuwe leden, is de vereniging van de partij bij diverse evenementen, bv de jaarlijkse oogstdag, de fiets 4-daagse e.d. De bijenvereniging ‘t Iemenschoer is één van de oprichters van de stichting Natuurhus. Doel van deze stichting is het bouwen van een Natuurhus in het Hagenpark. De vereniging ‘t Iemenschoer ziet in participatie in het Natuurhus de mogelijkheid om het bijenhouden beter onder de aandacht te brengen in het centrum van de stad aan het grote publiek. ‘t Iemenschoer ziet met het Natuurhus ook meer mogelijkheden om het bijenhouden te kunnen presenteren aan de scholen.

Op 5 september zal de jaarlijkse plaatselijke honingkeuring worden georganiseerd in Cafe Restaurant Liedenbaum. Hierbij zijn ook niet leden uitgenodigd, zodat iedereen kan zien waarop bij een honingkeuring gelet wordt, hoe een honingkeuring plaatsvindt.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
16-07-2013  

Roosdom Tijhuis sluit vestiging Almelo

 

RIJSSEN/ALMELO – Ook bouwgroep Roosdom Tijhuis uit Rijssen ontkomt niet aan de bouwmalaise en schrapt dit jaar nog 50 van de 200 banen. De Almelose vestiging gaat dicht na vele tientallen jaren in Almelo gevestigd te zijn geweest. Eerst aan de Biezenstraat en al weer dik 15 jaar aan de Bornsestraat 321. Het concern bouwde in Almelo o.a. een deel van de nieuwbouw in de vinexwijk 't Nijrees en was in opdracht van woningstichting Beter Wonen o.a. ook actief bij de renovatie van Het Nieuwland I en II en de Kerkelanden.
Ook de vestiging in Capelle aan de IJssel ontkomt niet aan een forse inkrimping en wordt hooguit een vooruitgeschoven post richting de Randstad. De ontslagen vallen zowel op kantoor als op de werkvloer. De tot het concern behorende vestiging Imabo Nobel BMH in Haaksbergen lijkt de dans te ontspringen.
De vastgoedpoot van Roosdom Tijhuis behoorde tot de groteren in Nederland als het gaat om grondposities voor stadsuitbreidingen. Net voor de bouwcrisis werd deze al opgesplitst en ging en deel naar Megahome.

 
16-07-2013  

Komt beste werkgever 2013 uit Overijssel?

 

AMSTERDAM – Vijftig bedrijven zijn genomineerd voor de titel ‘Beste werkgever van Nederland 2013. Onder hen Urenco Nederland en Buurtzorg Nederland uit Almelo, Apollo/Vredestein en woningstichting Domijn uit Enschede, verslavingszorg Tactus – Deventer, woningstichting Welbions – Hengelo, Carinova – Raalte en stichting Parabool – Schalkhaar. Met 9 genomineerden neemt Overijssel een belangrijke plaats in voor de verkiezing die op 9 oktober a.s. haar beslag krijgt te Amsterdam. Er zijn twee titels te vergeven. Een voor werkgevers met meer dan 1.000 werknemers en een met minder dan 1.000 werknemers. Het zijn de twaalfde verkiezingen op rij.
Buurtzorg uit Almelo behaalde de titel boven 1.000 werknemers al eerder in 2011 en 2012. Het thuiszorgbedrijf opende onlangs haar eerste vestiging in de USA.

 
17-07-2013  

Almelose Havendagen zonnig van start

 

ALMELO - Even werd Almelo de afgelopen dagen opgeschrikt over de voortgang van de Almelose Havendagen. De organiserende stichting ontvangt de subsidie niet meer rechtstreeks van de gemeente maar van de stichting Almelo Promotie. De gemeente kondigde aan om de kosten van het bedienen van de bruggen in rekening te brengen bij de organiserende stichting van de Almelose Havendagen. Deze had daar geen rekening mee gehouden omdat de gemeente dit in de afgelopen jaren nimmer in rekening had gebracht. Woordvoerder Jaap Besteman dreigde zelfs even de stekker uit het evenement te trekken, maar een dag later kon men mededelen dat de Almelose Havendagen 2013 alsnog doorgang zouden vinden. Dat kon feitelijk niet anders omdat de deelnemers met hun schuitjes al lang op weg waren naar Almelo om daar voor de tiende keer op rij gefeteerd te worden met maaltijden en gratis ligplaats.
Kortom de duizenden bezoekers kunnen weer genieten van 'oude schuiten' en luxe jachten met het nodige vertier rondom en dat t/m zondag a.s. Klik hier voor het programma. 

Fotoreportage: Jan Bril
Nog meer
foto's van bootjes in de Almelose Haven op TubbigNieuws.nl

Fotoreportage (75 foto's)...

 
19-07-2013  

Beginnend brandje aan Aadijk geblust

 

ALMELO – De brandweer rukte uit voor een brandje in een schuur bij een woning aan de Aadijk. De beginnende brand was snel onder controle en geblust.

Foto’s: Emiel Geerding klik
hier.
 

 
20-07-2013  

Almelo investeert miljoenen in bruggen

 

ALMELO – De gemeente Almelo moet in de komende jaren miljoenen euro’s uittrekken om bruggen en viaducten te vervangen. Van een vijftal is de kwaliteit dermate slecht dat geen uitstel meer kan worden geduld. Het gaat over de bruggen over de Almelose Aa naar het Schokland/Grotestraat Zuid en die in de Nachtegaalstraat (foto: nog dit jaar), de Groeneveldsweg over de Weezebeek en de autoviaducten in de Parallelweg en de Burgemeester Raveslootsingel over de Wierdensestraat. Het tussenliggende spoorviaduct hoeft niet vervangen te worden. De vervanging vergt een investering van meer dan 16 miljoen euro waarvan alleen al voor de twee autoviaducten over de Wierdensestraat een bedrag van 13,5 miljoen euro wordt ingeschat.
Daarmee is Almelo er nog niet, want ook de bruggen over het Twentekanaal in de Leemslagenweg en de Hoeselderdijk zijn door Rijkswaterstaat afgekeurd voor zwaar transport. Ook hier zal op termijn flink moeten worden geïnvesteerd. Het gaat in totaal over 15 bruggen over het Twentekanaal die aan vervanging toe zijn waarvan twee binnen de gemeente Almelo.

 
22-07-2013  

Brand appartementencomplex Sesastraat

 

ALMELO - In de nacht van zondag op maandag brak er rond 02.00 uur brand uit op de bovenste verdieping van het appartementencomplex Overbeke aan de Sesastraat in Almelo. Mede door de informatie die bij de meldkamer binnenkwam, is er voordat de brandweer ter plaatse was, opgeschaald naar middelbrand. Een bewoner van de woning had rook ingeademd en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Fotoreportage: Patrick Weegink

 
23-07-2013  

Gratis shoppen dankzij 15 jaar ´t Wetshuys

 

ALMELO – Al weer 15 jaar drijft Xandrine van Woudenbergh haar Taveerne ’t Wetshuys en dat moest gevierd. Niet zomaar, maar ook kon een der ‘vaste klanten’ een heuse shopronde binnen bepaalde tijd winnen bij het C1000 filiaal in winkelcentrum De Schelf.
De familie Kuipers was de gelukkige zodat Xandrine samen met zoon Tom, bedrijfsleider Robert en kelner Rene naar C1000 Sanders in de Schelfhorst toog, waar bedrijfsleider Ronald Verwoerd het gezelschap opwachtte.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (13 foto's)...

 
26-07-2013  

Stoepkrijten in de Kop van Zuid.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (39 foto's)...

 
27-07-2013  

Schoenmaker Flink beste ter wereld

 

SAN DIEGO / ALMELO - Johan Remmerts van Schoenmakerij Flink in Almelo heeft in San Diego (USA) de “Robert DiRinaldo Grand Silver Cup” voor beste schoenmaker ter wereld gewonnen tijdens de tweejaarlijkse vak-wedstrijden van de SSIA (Shoe Service Institute of America). Remmelts nam de prijs persoonlijk in ontvangst.
De afgelopen dagen heeft hij daar diverse bedrijven en natuurlijk de SSIA Convention zelf bezocht. Inmiddels is Johan Remmerts wel gewend om prijzen te behalen. Zo behaalde hij bij de Nederlandse vakwedstrijd diverse malen goud en werd hij zelfs in 2010 verkozen tot “Beste Schoenmakerij van Nederland.
Vanaf augustus zal hij zijn vakkennis gaan overbrengen als docent aan de schoenherstellersopleiding bij de Dutch HealthTec Academy in Utrecht. Met het behalen van de finale van de Silver Cup Contest is zijn droom in vervulling gegaan; beste van de wereld worden.

De andere Nederlandse deelnemers die prijzen pakten zijn:
Eddie Welkamp uit Aalten - Schoenmakerij de Kaplaars / Aalten, Tweede - Goud
Ricardo van Dalen uit Elim - Schoenreparatie Regeling / Dedemsvaart - Cambreur Speciaalschoenmakerij / Elim, Vijfde – Zilver
Kumar Autar uit Den Haag - Daléro uw schoenmaker / Den Haag, Negende – Brons

<< Johan Remmerts, eigenaar van Schoenmakerij Flink in Almelo met de door hem gewonnen Silver Cup van de SSIA.


Wethouder Hidde Visser van de gemeente Twenterand - woonplaats van Remmerts - en wethouder Mieke Kuik-Verweg tracteerden de beste schoenmaker ter wereld op taart en bloemen. (Foto: Coen Mulder)

 
29-07-2013  

Start Huttenland 2013

 

ALMELO – T/m 14 augustus a.s. wordt er door jongeren volop gezaagd en getimmerd tijdens de jaarlijkse bouw van Huttenland aan de Veenelandenweg in de wijk Schelfhorst. De dagelijkse vakantieactiviteit (maandag t/m vrijdag 12.00 uur tot 17.00 uur) blijft populair onder de Almelose Kids zo zag ook AlmeloNieuws-fotograaf Jan Bril.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
29-07-2013  

Green Flag Award voor Dorpspark Bornerbroek

  ALMELO - Het Dorpspark in Bornerbroek is voor het eerst onderscheiden met de Green Flag Award. De Britse organisatie kende de Green Flag in het thuisland toe aan 1.400 parken en aan 17 parken op het vaste land van Europa waarvan vier binnen de gemeente Almelo. Het
Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark zijn voor de zesde maal op rij onderscheiden. Het Beeklustpark ontvangt het kwaliteitslabel voor parken voor de tweede achtereenvolgende keer en het Dorpspark Bornerbroek sluit voor het eerst aan in de rij.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina