Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-07-2013  

Cogas rolt glasvezel gratis uit in heel Almelo

 

ALMELO – Aannemer Siers Telecom B.V. uit Oldenzaal begint na de zomervakantie met het uitrollen van glasvezel in heel Almelo. Daarvoor werd vandaag en contract ondertekent tussen Siers en opdrachtgever Cogas Kabel Infra B.V. uit Almelo. Cogas Infra wil elk pand zonder kosten aansluiten, ook indien u nog geen besluit neemt op een abonnement. Wilt u desondanks geen aansluiting in uw huis, kan dat later alsnog maar dan brengt dat wel kosten met zich mee. Cogas Kabel Infra ziet Almelo als haar ‘homeland’ omdat het er ook gevestigd is. Almelo is bovendien de grootste plaats in haar vestigingsgebied en dat laat men zich bij Cogas zomaar niet afsnoepen.

Piet Grootenboer, Directeur Cogas Kabel Infra B.V. licht toe: “Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee, maar we willen onze klanten ook op de lange termijn van dienst zijn. Met het supersnelle glasvezelnetwerk kunnen zij maximaal gebruik maken van het snel stijgende aanbod van digitale producten en diensten. Daarom gaan wij nu ook verder met de aanleg in Almelo. Een glasvezelaansluiting kost de inwoners van Almelo niets en zij verplichten zich nergens toe.”

Aannemer Piet Siers is een blij man: . “Wij leggen op dit moment glasvezel aan in Oldenzaal. Dit gaat heel voortvarend. Mooi om te zien dat Cogas tevreden is over onze werkwijze en dat wij de aanbesteding hebben binnengehaald. Dit is een grote klus in Twente en daar zijn wij bijzonder blij mee.”

Over Cogas
Cogas (www.cogas.nl) is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 135.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van Cogas Kabel, waarmee 80.000 consumenten en bedrijven worden voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, onder andere door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

 

Archief
Terug naar vorige pagina