Actueel uit Stad & Ambt


Mosseltocht brengt 10.000 euro op voor ZGT


Chef-kok Rene Bosch ging zelf te water om uit het 'Gat van Yerseke' de dikste mosselen van de bovenlaag van het mosselbed te schrapen.
Foto: Coen Mulder


Het eerste pannetje is vol.
Foto: Coen Mulder


Even poseren in de haven van Yerseke.
Foto: Coen Mulder


De 'bulk' kwam echter van mosselkwekerij 'De Roem van Yerseke,' onder aan de Varkensdijk, die de mosselen verkoopt onder de naam Zeelands Roem.


Bij de Molenbelterweg in Holten was ook een licht klimmetje te nemen.
Foto: Coen Mulder


In afwachting van de aankomst.


Rond 18.15 uur dan de intocht op het terras voor de 'Oude Sociëteit'


Dweilorkest “Boet ´n Aodem” zorgde voor een vrolijke noot bij de tocht door het ‘Hart van Zuid´ en ‘Jazz ma non troppo´ tijdens de mosselparty.


Chef-kok Rene Bosch overhandigt het eerste pakketje mosselen aan Theaterhotel 'pensionado' Han Hammink, die...


...op zijn beurt alle dapperen voorstelde aan de gasten.


Extra trots was hij natuurlijk op zijn dochter Esther, die als enige vrouw ook in etappes de zware skelter van Yerseke naar Almelo fietste.








Het moment van spanning...




Ja, het kan bijna...


... De heer Bos van Bos Seafood, vaste leverancier van het Theaterhotel, moet eerst nog de Mossel Award 2013 uitreiken aan...


...chef-kok Rene Bosch voor zijn inzet de Zeeuwse mossel onder de aandacht van de consument te brengen.
Zijn keukenbrigade had inmiddels de Zeeuwse mosselen al op de 'kachel' staan.










De wijnen die werden geschonken, waren van Wijnkoperij Westerhuis aan de Begoniastraat.

Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina