Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-07-2013  

Officiƫle opening fietstunnel Aalderinkshoek

 

ALMELO – De fietstunnel Aalderinkssingel werd vandaag officieel in gebruik genomen door wethouder van verkeerszaken Anja Timmer en ProRail Oost directeur Jan Mulder. De tunnel was een plan van toenmalig wethouder Anthon Sjoers die een eind wilde maken aan de talrijke ongevallen die er zich voordeden. Ook werd de overgang bij station De Riet verbeterd en kwam er na veel geharrewar met ProRail, het ministerie van verkeer en waterstaat o.l.v. toenmalig minister Karla Peijs en de Tweede Kamer een verdiept spoor. Peijs verkondigde al eens in Almelo tegen Sjoers: “Kunt u in de volgende bestuursperiode geen wethouder van Cultuur worden of zo? Dan ben ik een tijdje van u verlost!”
Ook gingen de overgangen Bavenkelsweg, Steffensweg en Deldensestraat dicht omdat de Nijreessingel werd aangelegd. Deze stond al op papier in 1948 en heeft tientallen jaren in de lade gelegen voordat het in oktober 2006 met veel bombarie en duizenden gasten kon worden geopend.
Nu dan de openingshandeling van de fietstunnel Aalderinkssingel die al mee dan een jaar in gebruik is. Wethouder Timmer bewonderde het al kort na haar aantreden maar kennelijk was het ‘geldpotje’ nog niet leeg.
Wat bij het eerste fietstochtje van Timmer nog wel 'ambtelijk' werd verteld, was dat de tunnel nog verder zou worden verfraaid met foto's zoals het eerder was op die locatie. Kennelijk is dat idee intussen in de lade beland.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina