Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-07-2008  

Witzand bouwt moderne nieuwe vestiging op bedrijventerrein Aadijk Noord


De ondertekening van de overeenkomst door wethouder van Broekhoven en Dhr. Witzand
  Witzand Hout uit Almelo en het zusterbedrijf BouwCenter Van den Bosch, leverancier van bouwmaterialen uit Vriezenveen, hebben gemeenschappelijke een nieuwe vestiging op het toekomstige bedrijventerrein Aadijk Noord ontwikkeld. Witzand en het college van burgemeester en wethouders van Almelo hebben dinsdag de contracten getekend. De planning is volgend jaar te bouwen en in 2010 te verhuizen naar de nieuwe locatie. Witzand Hout was al vanaf 1930 gevestigd op de huidige locatie. Voor het nieuwe bedrijf is een ontwerp gemaakt door de architect Zeilmaker van het Almelose architectenbureau Phi. Het is het eerste bedrijf dat zich vestigt op Aadijk Noord. De plannen bij Witzand Hout voor een nieuwe vestiging ontstonden in 1999 toen in Almelo de eerste ideeën voor een nieuwe noordelijke invalsweg op tafel kwamen over het terrein van het bedrijf. Naast de hout- en bouwmaterialenhandel komt op de Aadijk Noord een bouwmarkt van ca. 4000m2 gericht op de particuliere klant.

Lees verder...


Audio: De uitleg van Dhr. Jan Hein Witzand

Fotoreportage (7 foto's)...

 
01-07-2008  

Gijzelnemer Almelo had kogels uit wapen gehaald

Bron:nu.nl
  Ahmet O., de man die op 16 juni onder anderen een wethouder van de gemeente Almelo in het stadhuis wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren in gijzeling zou hebben gehouden, heeft tijdens die actie de kogels uit zijn vuurwapen verwijderd. Dat schrijft O.'s advocaat Jan-Hein Kuijpers in een brief aan de officier van justitie in Almelo. In de brief protesteert Kuijpers fel tegen het feit dat het openbaar Ministerie in Almelo in een persbericht heeft uitgebracht, waarin het melding maakt van een uitbreiding van de verdenking tegen de 41-jarige O.

Hij wordt nu niet alleen verdacht van gijzeling, brandstichting en wapenbezit, maar ook van poging tot moord dan wel doodslag op de wethouders Bert Kuiper en Anton Sjoers. Tenslotte ging hij, aldus de verdenkingen, het stadhuis binnen om daar wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren vijf uur lang in gijzeling te houden. O. gaf zich uiteindelijk over. Na zijn arrestatie legde justitie O. in het belang van het onderzoek zogeheten beperkingen op.

Lees verder...

 
01-07-2008  

Oproep: wees zuinig met water

 

De waterstanden in de beken in het beheergebied van Regge en Dinkel dalen als gevolg van de aanhoudende droogte zeer snel. Op sommige plekken is het momenteel kritisch. Het waterschap roept iedereen daarom op zuinig om te gaan met water.De verschillende hoeveelheden neerslag in het gebied zorgen ervoor dat er ook grote verschillen zijn ontstaan in de afvoeren en waterstanden in beken en rivieren. Deze week wordt er regen verwacht, waardoor de situatie wellicht minder kritiek wordt. Wanneer echter de regen uitblijft, bestaat de kans dat er binnenkort al wateronttrekkingsverboden moeten worden ingesteld. Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten en treft daar waar het kan passende maatregelen.

 
01-07-2008  

Klanten geven Sociale Zaken in 2007 een zeven

 

Klanten waardeerden de dienstverlening van Sociale Zaken van de gemeente Almelo in 2007 met gemiddeld een 7. Op vrijwel alle aspecten is de klanttevredenheid in Almelo in dat jaar toegenomen: in 2006 kwam Almelo uit op gemiddeld een 6,7. De groeiende klantwaardering sluit aan op de doelstellingen in het collegeprogramma van burgemeester en wethouders. Als ambitieuze stad wil Almelo ook te boek staan met een goede dienstverlening op alle fronten en met een zorgvuldige, persoonlijke en servicegerichte stijl. Het onderzoek naar de klanttevredenheid vindt jaarlijks plaats bij meerdere gemeenten. Het wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau SGBO. Met gemiddeld een zeven in 2007 haalt Almelo een vergelijkbare waardering als andere sociale diensten in het land die meedoen met het onderzoek. Het in 2006 gestarte verbetertraject werpt zichtbaar zijn vruchten af. De hoogste klant-waardering in 2007 bestaat er voor de ‘stiptheid in uitbetaling’ met een 8,1. Waardering is verder voor de openingstijden (7,2) en voor bejegening door het personeel (7,6). Gemiddeld scoort Almelo op die punten iets hoger dan landelijk. Vergeleken met 2006 is de waardering het sterkst gegroeid voor de informatievoorzienig door Sociale Zaken: van een 6,1 in 2006 naar een 6,7 in 2007.

 
02-07-2008  

Werkzaamheden aan spoortunnel in Nijreessingel

 

Minder last van regenwater bij hevige regenbuien in spoortunnel. In opdracht van de Gemeente Almelo gaat aannemersbedrijf TBI de roosters aanpassen voor de afvoer van het regenwater in de spoortunnel van de Nijreessingel. Het werk start maandag 7 juli en wordt uitgevoerd tussen de ochtend- en de avondspits waarbij één rijstrook wordt afgesloten. In totaal duurt het vier à vijf dagen.  

Na de oplevering van de spoortunnel in de Nijreessingel is gebleken dat de roosters in de spoortunnel bij hevige regenbuien het water niet snel genoeg kunnen afvoeren naar de waterkelders doordat zich te snel vuil ophoopt op de roosters. Dit heeft al enkele keren geleid tot gevaarlijke situaties doordat er veel water op de rijstroken stond. Daarom worden grovere roosters aangebracht en worden de toegangen naar de roosters vergroot. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk één rijstrook af te sluiten. Middels verkeerslichtinstallaties wordt het verkeer uit beide richtingen om en om over de naastliggende rijstrook geleid. De werkzaamheden veroorzaken voor het verkeer enige vertraging op de Nijreessingel.

 
02-07-2008  

Informatieavond winkelcentrum Windmolenbroek

 

Dinsdag 8 juli houdt de Gemeente Almelo in wijkcentrum Mölln’wiek een informatiebijeenkomst over een nieuw te bouwen winkelcentrum in het Windmolenbroek. Stadsdeelwethouder Theo Schouten en wethouder Anthon Sjoers van stadsontwikkeling geven uitleg over de plannen en beantwoorden vragen. De informatiebijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Wijkcentrum Mölln’wiek is gevestigd aan de Leemhorst 9 in Almelo.

 
02-07-2008  

Aanpak voetbalvandalen versterkt

 

Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil geweld van voetbalvandalen effectiever kunnen aanpakken. Tijdige opsporing kan volgens hem voorkomen dat groepen elkaar gewelddadig treffen. Minister Hirsch Ballin wil hiervoor de wet veranderen. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. De politie beschikt in bepaalde gevallen wel over informatie dat groepen supporters elkaar willen treffen, maar niet over de geplande tijd en plaats. Het daadwerkelijke geweld wordt vaak kort van tevoren afgesproken, bijvoorbeeld via sms-berichten. Hierbij worden groepen aangezet tot het plegen van misdrijven. Opsporingsbevoegdheden in een eerder stadium bieden dan mogelijkheden het geweld te voorkomen. Nu kunnen bij de aanpak van voetbalvandalisme bijvoorbeeld niet altijd telefoontaps worden gebruikt. Hirsch Ballin overlegt met het Openbaar Ministerie over strafbaarstelling van het opzettelijk bevorderen van geweld tegen personen of goederen.

 
02-07-2008  

Openlucht Concert Orkest van het Oosten op de Koornmarkt

 

Het Orkest van het Oosten geeft vrijdag 11 juli een openlucht concert in Almelo. Het idee voor het concert zaterdag ontstaan na afloop van het Pleinconcert. De tournee van het Orkest van het Oosten door Zuid Afrika was uitgesteld, waardoor er ruimte is in de agenda van het orkest was. Het symfonieorkest speelt 11 juli onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend. Het Orkest van het Oosten geeft jaarlijks ongeveer drie tot vier openlucht concert per jaar; het is voor het eerst dat het orkest een optreden geeft in Almelo. Er worden ongeveer duizend mensen verwacht op de Koornmarkt in Almelo.

 

Programma

Het programma van het Orkest van het Oosten onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend

is als volgt (volgorde van programma kan wijzigen):

 

Mendelssohn                Ouverture Midsummer Nights Dream

Beethoven                    Delen uit Symfonie nr. 6

Rossini                         Ouverture Wilhelm Tell

Händel                          The Royal Fireworks music

 
02-07-2008  

Aankondiging jeugdactiviteiten zomerwijkweken Almelo

 

Het programma van de zomerwijkweken  biedt in de week van 7 juli tot 11 juli spannende en leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Op het Huttenland kan flink aan de hutten worden gebouwd. Daarnaast zijn er dagelijks activiteiten. Op maandag 7 juli wordt Ren-Je-Rot gespeeld. Dinsdag en donderdag wordt de middeleeuwse poort geschilderd. Op woensdag worden hotdogs geroosterd boven een kampvuur. En op vrijdag is er boogschieten. Dagelijks is Huttenland open van 12 tot 17 uur.

Tijdens de Action Night op donderdagavond 10 juli worden verschillende ballgames gespeeld. Op de Koornmarkt staat vanaf 19 uur onder andere een megatafelvoetbal, de Speedmaster en een Pannakooi.  De Almelo On Tour bus zorgt voor vervoer van en naar Huttenland. De opstappunten en tijden staan op de website www.zomerwijkweken.nl.

 
02-07-2008  

Eerste lustrum Almelose havendagen

 

vijf dagen vol muziek, boten, water èn vooral gezelligheid. Van dinsdag 29 juli tot en met zaterdag 2 augustus is de Almelose centrumhaven weer het decor voor bijna een week bijzondere boten, livemuziek, demonstraties en shantykoren. Het evenement voor het hele gezin begint vanaf 18:00 op dinsdag 29 juli, rond 22:15 zal deze avond een spectaculaire opening zijn met vuur, drums en dans verzorgd door Glory-Fire & WADOKYO. Dit zal plaatsvinden op een podium dat op het water komt te liggen in de Almelose Centrumhaven.

Dagelijks zijn de boten die in de haven liggen te bekijken en kunt u een praatje maken met de schippers. Naast de oude sleepboten zullen er dit jaar voor het eerst ook pleziervaartuigen deelnemen aan het evenement. Boten en schepen te kust en te keur! Voor de kinderen  worden er dagelijks vele activiteiten georganiseerd. Zij kunnen hun ogen uitkijken tijdens de gehouden demonstraties of zelfs meedoen! Zaterdagmorgen wordt het evenement afgesloten met een heuse vlootschouw. Alle schepen die deelname hadden aan het evenement zullen dan uitvaren. Een spektakel op zich! Dagelijks is er vanaf 18:00 livemuziek en het horecapaviljoen is iedere dag vanaf 10:00 geopend. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website www.almelosehavendagen.nl

 
03-07-2008  

Poging tot brandstichting Zeven Bosjes


 

In de wijk Windmolenbroek in Almelo is vanmiddag een man doorgedraaid. Een 19-jarige Almeloër had gedreigd zijn woning aan de Zeven Bosjes in brand te steken. Hij dreigde dit te doen door de gaskraan open te draaien en er vuur bij te houden. Politie en brandweer die met spoed ter plekke kwamen konden dat voorkomen. Hierna heeft de politie, met assistentie van twee brandweermannen, de Almeloër in de woning overmeesterd. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De brandweer heeft metingen uitgevoerd hierbij werd vastgesteld, dat er geen gas vrij was gekomen. Gasleverancier Cogas heeft vervolgens de gastoevoer afgesloten.

 
03-07-2008  

Wegens geluidsoverlast voortijdig einde opening Zomerwijkweken.

  Alle openingshandelingen waren gelukkig uitgevoerd, maar schijnbaar kwamen er veel klachten binnen bij de politie. Gelukkig was de hoofdact klaar met zijn optreden. Even daarvoor had wethouder Schouten een net vol ballonnen losgelaten wat de opening betekende van de Zomerwijkweken. Brainpower was natuurlijk voor het jeugdige publiek het hoogtepunt. Brainpower is geboren in Antwerpen als zoon van een dominee. Hij groeide op in Alphen aan den Rijn, waar hij kennis maakte met de hiphop en rap. In 1994 begon Brainpower aan een studie Communicatiewetenschappen in Amsterdam.
Lees verder...


Audio:Brainpower
Audio: Next Iten

Fotoreportage (22 foto's)...

 
03-07-2008  

Autobrand Nieuwstraat


foto Patrick Weegink
 

Vrijdagavond kreeg de brandweer een melding van een autobrand in de Nieuwstraat. De brandweer die snel ter plaatse was had de de autobrand snel onder controle. De auto kan als verloren worden beschouwd. Kijk naar de reportge op www.weegink.nl/

 
03-07-2008  

Prachtig optreden band Planter´s Punch in Waagplein 1.

 

Donderdagavond was er door Roelie van Lingen een optreden georganiseerd die de band Planter's Punch voor een optreden naar de Waag lokte. De filmploeg van RTL5 zocht de zangeres op van de groep Miriam von Eigen aangezien zij een talentvolle zangeres is. Er werd ook een interview afgenomen na afloop door RTL5, uitzending ongeveer in september in Rock Nations. Ook van de partij waren Edwin Jansen (jury Idols en A.P. Productions) en Dennis Weening van het programma Wie is de Mol, hij is ook actief bij MTV. Het optreden in de Waag zorgde weer voor een volle bak.

 

Friedrich war wieder dabei, wie Immer

Fotoreportage (9 foto's)...

 
04-07-2008  

Steekpartij in de J.B.van Lochemstraat


foto's: Michael Bulder www.bulderfotografie.tk

 

Vrijdagavond 4 juli rond 21.30 uur is een 34-jarige vrouw in haar woning aan de Van Loghemstraat in Almelo neergestoken. Het slachtoffer is ernstig verwond overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Zij verkeert in kritieke toestand. De verdachte, een 39-jarige man uit Almelo en ex-partner van het slachtoffer, wist de woning weer te verlaten. Later vannacht rond 03.45 uur is de man aangehouden en in verzekering gesteld. De man had zichzelf telefonisch bij de politie gemeld, en verbleef op de galerij van een flat aan de Mozartstraat. Door op de man in te praten kon een arrestatieteam de verdachte aanhouden. De politie onderzoekt de toedracht van het incident, die in de relationele sfeer ligt.

 
04-07-2008  

Tweede seksclub met 27 kamers in Almelo

bron:Tubantia
 

 

Zodra alle vergunningen  rond zijn, begint de verbouwing van het voormalige bordeel Club Mistique. Er is bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de inrichting van 27 kamers. De openingstijden zouden dagelijks tussen 8.00 en 02.00 uur worden. De seksinrichting zal één van de grootste clubs in heel Twente worden. De vergunningaanvraag voor het prostitutiebedrijf is ingediend door Dumes Vastgoed BV, dat kantoor houdt in Arnhem. Achter de BV gaat één persoon schuil, de 38-jarige Richard Andrew Harteveld uit Wageningen. Harteveld was de afgelopen week onbereikbaar om zijn plannen met het pand nader toe te lichten. Belanghebbenden kunnen tot maandag 28 juli bij de afdeling Bijzondere Wetten een zienswijze indienen tegen de vergunningaanvraag. Voor een vergunning aan Harteveld wordt verstrekt, wacht hem nog een antecedentenonderzoek. De exploitatie kan in principe alleen worden toegewezen aan een persoon van onbesproken gedrag.

 
04-07-2008  

Duurste (Kunst)grasmat ligt in Polmanstadion.

 

De Koninklijke Nijverdal Ten Cate ligt aardig op schema met de uitrol van de nieuwe kunstgrasmat in het Polmanstadion van Heracles Almelo. Het is de nieuwste en duurste grasmat die door Koninklijke Nijverdal Ten Cate is gemaakt Bij Ten Cate spreekt men van een grassysteem van in totaal zeven componenten dat circa 50 centimeter de grond in gaat. Het zijn net rollen vloerbedekkingen die uitgerold en verlijmd worden. Zelfs Moeder natuur heeft het nakijken wat de kwalitiet van deze grasmat betreft. Deze maand, 15 juli, moet de klus zijn geklaard. Behalve Ten Cate zijn ook de bedrijven Oranjewoud, Edelgrass en Alveo bij het research- en aanlegproces betrokken.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
05-07-2008  

Bomen mogen blijven staan


KERKE EN BIJGEBOUWEN STAAN ALWEER EEN TIJDJE LEEG
 

In een brief, verzonden 4 juli 2008, onderwerp “zienswijze op aanvraag kapvergunning” laat het college van B & W Almelo aan NAT weten de kapvergunning voor 58 bomen op het terrein van de Christoffelkerk aan de Christoffelstraat te weigeren. Motivering “De kapvergunning is aangevraagd omdat de grond gesaneerd moet worden. Over deze sanering bestaat onvoldoende duidelijkheid om een afweging te kunnen maken tussen het belang dat met het behoud van de bomen is gediend en het belang dat met het kappen van de bomen is gediend. Omdat op dit moment nog niet bekend is wanneer die duidelijkheid er wel is, is besloten de kapvergunning te weigeren .Gezien de weigering ontvangt u verder geen inhoudelijke reactie op uw zienswijze. Door de onduidelijkheid is een reactie geven ook niet goed mogelijk. . De Stichting Natuurlijk Twente maakte met succes bezwaar tegen de aanvraag van een kapvergunning door woningcorporatie St Joseph. De woningcorporatie wilde de bomen weg hebben om zo de bodem te kunnen saneren. De gemeente besloot de kapvergunning te weigeren omdat het belang van sanering niet opweegt tegen het behoud van de bomen.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
06-07-2008  

Hob Nob festival succesvol


Teun Toon August.
 

Een paar optredens meer te weten van Tommycats: een band die vorige maand nog optrad in De Stam. Fatal Conspiracy: De band heeft weer twee nieuwe nummers af. Breaking up een lekker beuk nummer afgewisseld met spraakzang. En Ode to you de ballad waar de band zo lang naar op zoek was. Chiraw is een Nederlandse metalcoreband uit Almelo. In 2006 wonnen ze de Metal Bash.Chiraw werd in januari 2006 opgericht. De band speelt naar eigen zeggen brutal metal, wat als een mix van metalcore, nu metal, emo en Fear Factory kan worden gezien. De band heeft in 2006 al hun eerste EP uitgebracht, getiteld Resurrection. Later dat jaar deden ze mee aan de Metal Bash, waar ze uiteindelijk de winnaars van werden. Ook hebben ze meegedaan aan de Metal Battle. In 2007 brachten ze hun debuutalbum Dark Frequencies uit. Toetsenist Gijs Grootelaar zal in 2008 de band verlaten. Meer informatie bij de foto's


Audio: muziek van de Tommycats
Audio: Fatal Conspiracy
Audio: Dj Maxime in de Zoo
Audio: muziek van Chiraw
Audio: muziek van Ric Kaez Inc
Audio: muziek van Teun Toon en August
Audio: interview met Andries de Groot en Jan Hondebrink, organisatie Hob Nob

Fotoreportage (84 foto's)...

 
06-07-2008  

Autobrand in de binnenstad


Foto Patrick Weegink fotografie
 

In de nacht van zaterdag op zondag er een auto in de brand, rond 01.30 uur , De auto stond geparkeerd aan Het Kolkje, in de binnenstad van Almelo. De auto was geparkeerd vlak naast een boekwinkel en de mogelijkheid was aanwezig dat de autobrand over zou slaan. Maar door het snelle optreden van de hulpdiensten is dat voorkomen worden. De auto is volledig uitgebrand. Kijk naar de reportage van Patrick op de bekende site van hem http://www.weegink.nl/

 
07-07-2008  

College en meerderheid raad ziende blind en horende doof.


Een brief met inhoud gericht aan het college
  Aan College van Burgemeester en Wethouders Almelo en gemeenteraad Almelo,
Postbus 5100,
7600 GC Almelo.

Geachte dames en heren,

De gijzeling in Almelo, ruim twee weken geleden, leidt in onze stad tot flinke discussies. Uitmondend vorige week in een open brief van burgemeester Knip waarin hij een journalist de kast uitkeert en zijn ambtenaren in bescherming neemt. Een echte burgervader, die met hart en ziel op komt voor zijn werknemers. En die samen met het college en een meerderheid van de raad voor 60 miljoen een stadhuis bouwt ten gunste van diezelfde werknemers. Maar wat is de positie van de burgers in onze stad?
Want dat is ons inziens telkens de kern van de discussies.
De burger die overging tot een gijzeling had het niet gemunt op de ambtenaren, maar bovenal op het college en in het verlengde daarvan de raad. En dat is iets wat een burgervader zich toch op z´n minst ook aan mag trekken.
Wij denken en ondervinden dat dat ook het echte probleem is waar het in Almelo om gaat. Een college en raad die in eerste instantie niet kiezen voor de inwoners van de stad, maar voor haar werknemers en eigen eer en glorie. Een college en raad die volstrekt hun eigen gang gaan. Die volop ‘hoor´ toe passen, maar niet ‘luisteren´. Waardoor veel Almelose burgers zich uiteindelijk heel vaak niet gehoord voelen.

Lees verder...

 
07-07-2008  

Schelfhorst korte tijd zonder stroom

 

Om haf zeven uur viel in een groot deel van de Schelfhorst de stroom uit. De storing is vermoedelijk ontstaan door een beschadigde kabel. Energiemaatschappij Cogas had het probleem in anderhalf uur verholpen. Rond acht uur 's avonds hadden de ongeveer 1000 huishoudens weer elektriciteit.

 
08-07-2008  

Marcel Middelkamp doet aangifte tegen aannemersbedrijf.

 

Stratenmakers die bezig waren met het slijpen en zagen in de Kolthofsingel van betontegels zijn door Dhr. Middelkamp aangeklaagd. Het slijpen en zagen veroorzaakt stofwolken ook wel kwartsstof genaamd. Kwartsstof zou net zo giftig zijn als astbest. Normaal zou tijdens het slijpen en zagen gesproeid moeten worden met water. Hij voelt zich slachtoffer van de ingeademde stof .Hij stelt het aannemersbedrijf Van Heteren hiervoor verantwoordelijk. Dhr. Middelkamp heeft contact gehad met de opzichter van de gemeente, Dhr.Van Bentheim, die ter plaatse is geweest. Dhr. Middelkamp heeft op het politiebureau aangifte gedaan. Hij heeft het voorval gefilmd en de opnames bij de aangifte gevoegd. Hij is van mening dat hij en verschillende voorbijgangers die de giftige lucht hebben moeten inademen in gevaar zijn gebracht. In Utrecht kreeg een bedrijf €12.000.- boete omdat zij de veiligheidsvoorschriften niet in acht namen. Het bedrijf werd veroordeeld op basis van artikel 173 b, het in de lucht brengen van gevaarlijke stoffen voor de gezondheid. Kwartsstof zou net als astbest kanker kunnen veroorzaken.

 
08-07-2008  

Treinvertraging tussen Hengelo en Almelo

bron:rtv-oost
 

Tussen Almelo en Hengelo hebben reizigers dinsdagavond last gehad van vertragingen. Bij de spoorwegovergang in de buurt van de Violierstraat in Almelo is een persoon voor de trein gesprongen. Daardoor konden er tussen Almelo en Hengelo geen treinen rijden. Om 23.15 werd het spoor weer vrijgegeven.

 
08-07-2008  

Klooster heeft Jezusbeeld terug

 

De zusters van het klooster dat gevestigd is aan de Carmelitessenweg in Zenderen hebben dinsdagmiddag 8 juli het beeld van Jezus dat zondag jl. gestolen is terug gekregen. Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur belde een zuster naar het politiebureau met de blijde boodschap dat dezelfde middag omstreeks 15.00 uur een 52-jarige oudijzerhandelaar uit Almelo het Jezusbeeld terugbezorgd heeft bij het klooster. De 52-jarige vertelde dat hij gebeld was door een vrouw die de verstopplaats van het gestolen beeld meldde met het verzoek om dit terug te bezorgen bij de zusters.Tevens vertelt zij dat haar zoon dit samen met nog een jongen gestolen heeft. Omdat de politie Twente, ondanks de goede afloop, toch wil weten wie de diefstal gepleegd heeft zal het onderzoek hierna worden voortgezet.

 
09-07-2008  

Windmolenbroek in verwachting van mooi winkelcentrum

 

In een volle zaal van wijkcentrum de Mölnwiek gaf gemeente en Multi uitleg over de plannen van het nieuw te bouwen winkelcentrum. Het oude winkelcentrum aan de Gors voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien zijn er bijna geen uitbreidingsmogelijkheden. Er waren veel vragen en veel mensen maken zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid in de wijk. De wethouders Sjoers en Schouten probeerden samen met Dhr.Minks van Multi, investeringmaatschappij, zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Luister naar de audiofragmenten om een compleet beeld te krijgen van de uitbreidingsplannen.


Audio:Martin in gesprek met de heren Willem Meuleman en Frits van de Meer
Audio:De uitleg van wethouder Sjoers

Fotoreportage (13 foto's)...

 
09-07-2008  

Drukke kinderrommelmarkt.

 

Vorig jaar leek de kinderrommelmarkt ten dode opgeschreven nadat STAP de stekker er uit trok. Maar Jaap Besteman nam de organisatie op zich en met veel succes. De kinderrommelmarkt is zo langzamerhand niet meer weg te denken uit het Almelose vakantiebeeld. Veel kinderen pakken een extra zakcentje door hun overtollige spullen aan de man(kind) te brengen. Joost van Baars fotografie was er namens Almelo Nieuws bij om de volgende plaatjes te schieten.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
09-07-2008  

Herstel van Motvlindertuig

 

Het kunstwerk "Motvlindertuig" aan de Aletta Jacobsstraat in Almelo zal deze week worden weggehaald om opgeknapt te worden. Het kunstwerk is beschadigd en omwonenden hebben aangegeven dat het onprettig is om hierop uit te kijken. Kunstenaar van Melis gaat bekijken of het kunstwerk kan worden gerestaureerd. Het 'Motvlindertuig' werd in 1998 door Woningstichting St. Joseph aan de Gemeente Almelo cadeau gedaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de woningstichting. Mogelijk komt het kunstwerk na de restauratie ergens anders te staan. Dat hangjongeren hier schuld aan zouden zijn is grote onzin. Kinderen die bij opa en oma op bezoek zijn zien het als speelgoed, met dit resultaat. Hangjongeren is een te gemakkelijk woord tegenwoordig.

 
09-07-2008  

Huttenland, het succesnummer van de Zomerwijkweken


Jeroen en Martijn
 

Tientallen jongens en meisjes zijn bezig een hutje te bouwen tijdens de Zomerwijkweken. Dat deze later in brand worden gestoken, het zij zo. Mensen van Scoop Welzijn zorgen er voor dat de veiligheid gewaarborgd is. Maar ja, met een hamer op je vinger slaan kunnen ze niet voorkomen. Maar er is altijd iemand van de EHBO aanwezig Er is ranja, als de jongelui dorst hebben worden de kinderen uitgenodigd een glaasje te komen drinken. 's Middags is er een gezonde appel voor de stoere werklui. Dat de meiden in de minderheid zijn hebben ze geen problemen mee. De samenwerking tussen de kinderen verloopt goed, maar er is dan ook voldoende toezicht om dit zo te houden. Huttenland is al jaren het succesnummer van de Zomerwijkweken. Maar toch vinden de kinderen het wel jammer dat een shovel alles weer opruimt, maar voor die tijd is het toch wel leuk alles in de brand te steken. De Zomerwijkweken die natuurlijk veel meer organiseert zijn in het leven geroepen voor kinderen die niet met vakantie gaan. www.zomerwijkweken.nl, Het zijn op dit moment niet de mooiste weeromstandigheden maar echte "bouwvakkers"laten er zich niet door afschrikken. Er zijn iedere dag ongeveer 130 kinderen aanwezig. Martin deed behalve de foto's ook nog enkele interviews.


Audio:interview met Jacco Vinke
Audio:interview Jeroen en Martijn

Fotoreportage (23 foto's)...

 
09-07-2008  

Koperen kunstwerk Cascade gestolen en vernield


foto: gemeente Almelo
  De Gemeente Almelo heeft aangifte gedaan van diefstal en vernieling van een beeldhouwwerk van de kunstenaar Jan van Eijl dat bekend staat als Cascade. Het koperen kunstwerk stond opgeslagen op een afgesloten gemeentelijk terrein waarvandaan onbekenden het onlangs hebben weggenomen. De politie heeft het kunstwerk elders in de stad teruggevonden. Een deel ervan is verdwenen, op de rest zijn zaagsporen en deuken te zien. De Gemeente Almelo laat onderzoeken of de sculptuur kan worden hersteld.

Lees verder...

 
10-07-2008  

Uitgebreide controle Vriezebrug.


foto's:Manfred

 

De Vriezebrug krijgt een nieuw brugdek. Het plan om de brug te vervangen door een duiker is daarmee van de baan De voorbereidingen zijn begonnen met een grondige inspectie van de brug. Er is een ponton in geplaatst om de dragende delen van de brug te controleren. Het nieuwe brugdek moet het eerste kwartaal van 2009 klaar. De Vriezebrug is een brug met een verleden en blijft gelukkig bespaart van de slopershamer.

 
10-07-2008  

Toelichting op brief aan college en raad van Almelo d.d. 5 juli 2008.


De heren van N.A.T die al diverse kwesties in onze stad bespreekbaar maakten
  Geachte leden van het college en de gemeenteraad,
Uit enkele reacties die wij ontvingen naar aanleiding van de aan u gerichte brief d.d. 5 juli j.l. blijkt dat er mogelijke misverstanden zijn ontstaan over de intentie en aanleiding van deze brief. Uit de toelichting hierna moge blijken wat de werkelijke aanleiding was. Wij hechten eraan onze werkelijke intenties over het voetlicht te krijgen en daarmee een zuivere discussie te bewerkstelligen.

Lees verder...

 
10-07-2008  

"Motvlindertuig" overleden in de Aletta Jacobsstraat


De overleden mot in de takels


de laatste stuiptrekkingen
 
Wat overblijft zijn de herinneringen foto's"Manfred

Het kunstwerk "Motvlindertuig" aan de Aletta Jacobsstraat in Almelo is onder grote belangstelling, achter de ramen, weggehaald om opgeknapt te worden. Het kunstwerk is beschadigd en omwonenden”?” hebben aangegeven dat het onprettig is om hierop uit te kijken. Kunstenaar van Melis gaat bekijken of het kunstwerk kan worden gerestaureerd. Het 'Motvlindertuig' werd in 1998 door Woningstichting St. Joseph aan de Gemeente Almelo cadeau gedaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de woningstichting. Of de gemeente of St. Joseph de restauratiekosten gaan betalen is nog niet duidelijk. Niet bekend is waar het kunstwerk nu komt te staan. Tijdens het weghalen verdween er tal van vogelnestjes en ook nog een konijnenhol. Of er een ander kunstwerk wordt geplaatst op de lege plek wilde St. Joseph geen antwoord op geven. Wat overblijft is een fundering die op instorten staat, bewoners klagen nu dat kinderen zich hier aan kunnen bezeren.

 
10-07-2008  

Verregende Action Night op de Koornmarkt.

 

ALMELO - De Action Night moest zorgen voor bruisend vermaak met aansprekende en uitdagende activiteiten op de Koornmarkt. Maar helaas leek het Hollandse weer onberekenbaar. De regen zorgde voor een mislukte avond en als organisatie kun je dat alleen maar accepteren hoe spijtig ook. Gladiator Spel, Surf Simulator, Limbo Dansen en Supersize Schaken waren de spelletjes die voor deze donderdagavond op de agenda stonden. De meeste kinderen hadden zich echter de gang naar de Koornmarkt bespaard gezien de hoeveelheid regen die uit de hemel viel. Muziek wilden de weinige aanwezige jongeren ook graag maken maar door de angst voor onrust en overlast werd de volumeknop behoorlijk ver geknepen. Jammer voor de jeugd maar volgende week donderdag nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
11-07-2008  

Bijna frontale botsing op het hulpspoor.

 

Er zou vanmiddag tussen station de Riet en station centraal zich bijna een botsing hebben voorgedaan tussen twee treinen. Door een wisselstoring zouden beide treinen op hetzelfde spoor terecht zijn gekomen. Treinpassagiers vertelden dit aan de Almelo Nieuws verslaggever ter plaatse. De andere trein was een goederentrein. De passagiers van de intercity zijn intussen met bussen verder vervoerd. De NS wilde dit nog niet bevestigen. De politie is bezig met een onderzoek. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat

Fotoreportage (7 foto's)...

 
11-07-2008  

Monique Smit op bezoek bij Musicstore

 

Monique Smit is bekend geworden door het televisieprogramma Gewoon Jan Smit, een reallifesoap van haar broer Jan Smit. Vanmiddag promootte ze haar nieuwe cd bij Musicstore in Almelo. Natuurlijk kwamen hier vele fans op af. Een optreden zat er echter niet in. Er stond eind 2007 een album gepland, maar dit werd uitgesteld net als haar tweede single vanwege stemproblemen. Ze is intussen operatief van haar stemprobleem verlost zodat ze nu eindelijk haar nieuwe cd kon presenteren. In het najaar van 2008 zal zij mee toeren in de "Jan Smit komt naar je toe"-tour. Onze paparazzi Freek was natuurlijk van de partij om haar op de gevoelige plaat vast te legen. Almelo heeft maar één echte paparazzi, Freek, en daar is iedereen het wel over eens.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
11-07-2008  

Goed bezocht Zomeravondconcert van het Orkest van het Oosten

 

Het Zomeravondconcert is vrijdag op de Koornmarkt in Almelo goed bezocht. Het Orkest van het Oosten onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend speelde een gevarieerd programma. Een gratis concert voor jong en oud. Het Zomeravondconcert was georganiseerd door de gemeente Almelo en was onder meer mogelijk door hoofdsponsor Urenco en een bijdrage van Stadsfonds Almelo. Wethouder Reinier van Broekhoven: “Wij zijn blij dat wij de inwoners van Almelo en omstreken een mooi concert kunnen aanbieden. Door onverwachte ruimte in de agenda van het Orkest van het Oosten deed deze mogelijkheid zich voor. In een zeer korte periode hebben wij, met inzet van velen, één en ander kunnen regelen zodat deze vrijdag een prachtig, gratis toegankelijk, concert wordt gehouden in het hart van Almelo”. De organisatie is tevreden en zegt dat ruim 1300 mensen op het concert zijn afgekomen.


Audio:Orkest van het Oosten deel 1
Audio:Orkest van het Oosten deel 2

Fotoreportage (20 foto's)...

 
13-07-2008  

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Bas Dost.

 

De 19-jarige aanvaller komt van FC Emmen. Hij tekent voor drie jaar in Almelo, met een optie op nog een jaar. De Almelose club betaalt de transfer uit het pas opgerichte Spelersfonds. Dost speelde het afgelopen seizoen 23 wedstrijden en kwam daarin zes keer tot scoren. Dost begon bij de jeugd van Germanicus. Hij blonk hier uit en de aanvaller werd gescout door FC Emmen. Hij werd overgenomen,en hij doorliep een deel van de jeugdopleiding van FC Emmen. Voorafgaand aan het seizoen 2007/08 kreeg Dost een contract aangeboden. Sindsdien zit hij bij de 1ste selectie van FC Emmen. Op vrijdag 8 februari maakt hij zijn eerste goal in het betaalde voetbal tegen Fortuna Sittard. Zijn hoogtepunt van het seizoen waren de drie goals die Dost maakte in de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal BV Veendam

 
13-07-2008  

NS geeft bijna botsing toe


Op de achtergrond ziet u de tweede trein
 

Zoals Almelo Nieuws vrijdag direct al melde zal de spoorwegpolitie een uitgebreid onderzoek doen naar de bijna botsing van twee treinen. Almelo Nieuws werd door de Ns keurig op de hoogte gebracht n.a.v vragen afgelopen vrijdag. Een intercity van NS en een rangeerlocomotief van goederenvervoerder Ralion kwamen elkaar tussen station De Riet en Almelo Centraal tegemoet op de tijdelijke hulpspoor. Beide machinisten hadden in de gaten dat hun treinen op hetzelfde spoor reden en konden tijdig remmen. Volgens een woordvoerder van NS is de machinist van een werktrein door een rood sein gereden. Die conclusie wordt niet onderschreven door de spoorwegpolitie. de treinen reden ternauwernood veertig kilometer per uur. Door het incident trad er ook een storing aan een wissel op. Het zal een aantal weken duren voordat het onderzoek voltooid is.

 
14-07-2008  

Renovatie riool Zwanebloemstraat dmv de Insituform kous-methode.

 
Bij deze werkzaamheden wordt gewerkt met de zogenaamde "Insituform kous-methode" Deze methode is gekozen om de overlast in de straat tot een minimum te beprerken. Binnen enkele dagen is de riolering gerepareerd, daarna kan deze weer als vanouds worden gebruikt. Voor de renovatie wordt het riool gereinigd en geinspecteerd, daarna wordt deze voorzien van een naalsvilten kous die zo dik is dat het riool weer op de oude sterkte wordt teruggebracht. De kous wordt is het bedrijf in Zoetemeer op maat gemaakt voor dit riool. Deze wordt geinpregneerd met een kunsthars die bestand is tegen alle omstandigheden die in een riool kunnen heersen. Na het impregneren wordt de kous in een container naar de werkplaats gebracht. De kous wordt met behulp van waterdruk in het riool gebracht. Als de kous over de volle lengte is ingebracht {230 meter} wordt het water rondgepomt en verwarmd tot 80 graden. Bij deze temperatuur hardt de kunsthars uit tot een harde en bestendige binnenlaag. Na enkele uren wordt het water uit het riool gepompt en worden de huisaansluitingen weer geopend.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
15-07-2008  

Aan het verdiept spoor wordt gewoon doorgewerkt


De bouwvakkers zijn druk bezig met de afwerking van de tunnelbakken

 

Bouwvak of geen bouwvakvakantie er wordt gewoon doorgewerkt aan de aanleg van het verdiepte spoor. Volgend jaar met Pinksteren moeten de treinen er gebruik van kunnen maken. Tijdens de bouwvak wordt vooral gewerkt in de zes meter diepe tunnelbakken die steeds meer zichtbaar worden. Blankenvoort en Prorail hebben dus geen bouwvakvakantie. Er zijn hoge hekken om de tunnelbakken geplaatst om nieuwsgierige toeschouwers op veilige afstand te houden. Vorige week hebben buren in de tunnelbakken mogen lopen om te zien wat er allemaal gebeurd.

 
15-07-2008  

Moet er in Almelo een wethouder van cultuur komen?

 

Vorige week overleed het "Motvlindertuig" aan de Aletta Jacobsstraat. Het kunstwerk was beschadigd en is weggehaald. Kunstenaar van Melis gaat bekijken of het kunstwerk kan worden gerestaureerd. Het 'Motvlindertuig' werd in 1998 door Woningstichting St. Joseph aan de Gemeente Almelo cadeau gedaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de woningstichting. Niet bekend is waar het kunstwerk na restauratie komt te staan. Wat overbleef was de fundering die dinsdagmorgen is gesloopt. De fraaie authentieke tegeltjes die de fundering kleur gaf zijn gewoon tot puin vermalen. Zo doen we dat toch in Almelo? Toch bij de volgende raadsverkiezingen maar een wethouder van cultuur aanstellen? Vooral één die oog heeft voor wat bewaard moet blijven?

 
15-07-2008  

Gemeente legt conservatoir beslag op inventaris De Schelf

 

Op de website van juridisch adviseur J. Eshuis (jeejar.nl) staat de melding dat de gemeente Almelo conservatoir beslag heeft laten leggen op de inventaris van Wijkcentrum De Schelf. De inventaris is eigendom van de Stichting Samenlevingsopbouw Schelfhorst (SSS), waarvan Eshuis voorzitter is. Het bestuur van de stichting SSS en het college van B&W van de gemeente Almelo leven al geruime tijd in onmin, omdat de gemeente Almelo het beheer van het wijkcentrum wil overnemen en het bestuur van de SSS daar een andere visie over heeft.
Al vorig jaar legde de gemeente bij het bestuur van de SSS een claim op tafel van ruim een ton, zijnde onbetaalde energienota's die door de gemeente waren betaald. Deze claim wordt door het bestuur betwist omdat de gemeente - ook na aandringen - geen gespecificeerde nota toonde waarin bijvoorbeeld het energiegebruik van medegebruikers als bibliotheek, kerkzaal en de stichting Scoop zichtbaar was.
Per 1 augustus a.s. zegde de gemeente ook al eenzijdig de gebruikersovereenkomst van het gebouw op aan de stichting SSS en ook dit werd door het bestuur betwist. Een ingediend bezwaar tegen het collegebesluit de subsidie per 1 januari jl. te stoppen, werd door de Commissie van Onderzoek & Advies enige dagen geleden niet ontvankelijk verklaard, omdat het bezwaar na 1 februari 2008 bij de gemeente was ingediend. Naar aanleiding van dat advies meldde Eshuis dat het bestuur van de SSS nu 'gedwongen' was om de inventaris in de verkoop te doen en dat belangstellenden zich schriftelijk konden melden. Die aankondiging heeft kennelijk het college van B&W doen bewegen het conservatoire beslag te laten uitvaardigen. Met het conservatoire beslag komt de strijd daardoor in nieuw vaarwater zoals voorzitter Eshuis op zijn site meldt. Volgens de publicatie van Eshuis, is de gemeente nu gedwongen om de vordering bij de rechter hard te maken middels objectieve cijfers. Als bijkomstigheid meldt Eshuis tevens dat door de actie van het college van B&W er in het wijkcentrum ook geen alcoholhoudende dranken meer geschonken kunnen worden, omdat het bestuur als 'ondernemer' in de zin van de Drank & Horecawet nu buitenspel staat.

 
15-07-2008  

Botulisme in vijver Windmolenbroek

 

 In een vijver in de Almelose wijk Windmolenbroek is na het aantreffen van een aantal dode eenden, botulisme vastgesteld. De dode eenden werden vorige week door het Waterschap Dinkel & Regge uit de vijver verwijderd en in het laboratorium op botulisme onderzocht. Volgens het onderzoek gaat het om het type C dat niet schadelijk is voor mensen. Desondanks wordt zwemmen en vissen in de vijver sterk afgeraden.

 
15-07-2008  

Elisa-kerk en appartementencomplex klaar voor aflevering


 

De Ossenkoppelerhoek is een prachtig gebouw rijker. We mogen de Elisakerk en de gerenoveerde appartementen in de Rembrandtlaan toch wel een grote verbetering noemen voor deze wijk. In de Jan Vermeerstraat worden de portiekflats ook ingrijpend gerenoveerd tot moderne appartementen van deze tijd. Later zullen in de Jan Steenstraat de portiekflats worden afgebroken om plaats te maken voor vermoedelijk eengezinswoningen. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de groenvoorziening en bestrating

 

 
15-07-2008  

De pontons liggen klaar voor de havendagen.

 

De havendagen komen er aan en de artiesten kunnen we bewonderen vanaf pontons die midden in het water zullen komen te liggen. Het shantykoor de Oostvaarders gaan eerst naar Iserlohn en de Hammerdagen voordat hun steven richting Almelo gaat. De havendagen beginnen 29 juli en er zullen meer antieke schepen zijn als andere jaren. Nu maar een beroep doen op de weergoden.

 
16-07-2008  

Malderhof gereed voor bewoning.

 

Op de hoek Sluiskade-Brugstraat is een appartementen-complex verrezen wat beschouwd kan worden als de eerste vernieuwing in dit gedeelte van onze stad. Zoals bekend zal op het Indië complex aan de overkant van het complex een volledige nieuwe wijk verrijzen. De verhuur van de Malderhof die in eerste instantie goed verliep heeft stagnatie ondervonden. Er staan nog 14 appartementen te huur in de prijsklassen van €580 tot ruim €1200. Informatie verkrijgbaar via Makelaardij De Schakel.

 
16-07-2008  

Vrachtwagen vergist zich in doorrijhoogte viaduct


Het trekt altijd bekijks, ook foto Manfred was ter plaatse. Hij stond ook in de beginnende file


Op eigenkracht lukt het niet meer.
 
Werk aan de winkel voor de carrosseriebouwer.

Een vrachtwagen kwam er vanmiddag achter dat zijn vrachtwagen plotseling stil stond. De chauffeur vergiste zich in de doorrijhoogte van het viaduct, gevolg was dat het verkeer in de Ootmarsumsestraat er behoorlijk hinder van ondervond. De Wierdense berger Wolves kon de vrachtwagen, inmiddels met de lucht uit de banden, onder het viaduct wegtrekken.De vrachtwagen, geladen met vlees en voorzien met een koelinstallatie, liep behoorlijke schade op

 
17-07-2008  

Droog weer voor de Action Night avond

 

Penalty Shot, Bier Pul Schuiven, Bier Fiets, Supersize Schaken waren de ingrediënten van deze Action Night avond. Het weer werkte in tegenstelling van vorige week nu wel mee. Een zorg voor de organisatie van de Zomerwijkweken is toch wel de geringe belangstelling van de kinderen. Ook nu was de belangstelling ver onder de maat. Misschien moeten de spelletjes wel moderner worden en is de markt een betere plek dan de benauwde Koornmarkt.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
17-07-2008  

EK Stadsomroepen Zegt het voort….

  We zijn net bekomen van het Europees Kampioenschap Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland en daar dient zich een volgend Europees Kampioenschap aan. Nu in onze eigen omgeving en evenals in het voornoemde EK Voetbal is ook hier sprake van een samenwerking tussen twee partners, t.w. de steden Almelo en Nijverdal. Een Europees Kampioenschap in deze regio is geen alledaags gebeuren.

Lees verder...

 
18-07-2008  

Heracles neemt nieuw kunstgrassysteem in gebruik


Het plaatsen van de middenstip door Jan Smit en CEO Ir. L. de Vries van Royal ten Cate. Kosten van de grasmat ruim € 600.000,00 Heracles blijft volgens Ir. L. de Vries de showroom van Ten Cate. Bekend is ook geworden dat het niet mogelijk is het speelveld een kwartslag te draaien
 

‘Kilometerteller’ meet speeluren, veldbelasting en staat van veldonderhoud. Het nieuwe kunstgrassysteem van Heracles Almelo in het Polman Stadion is de jongste (r)evolutie in kunstgrassystemen voor voetbal. Fabrikant Ten Cate heeft een systeem ontwikkeld waarbij met behulp van speciale sensoren de conditie van de grasmat continu wordt gemeten. Volgens Ten Cate is het nieuwe kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Heracles Almelo beschikt nu over het eerste ‘slimme kunstgrassysteem’ ter wereld. Het veld voldoet aan de hoogste normen van de FIFA en UEFA, wat noodzakelijk is voor voetbal op topniveau. Dankzij de systeemaanpak van hoofdsponsor TenCate en haar designpartners Edel Grass, Sekisui Alveo en Oranjewoud, is een uitgebalanceerd systeem van componenten bereikt. De opbouw van het systeem en de onderlinge verwevenheid van de componenten bepalen de unieke speeleigenschappen van het kunstgrasveld. Dat geeft de spelers en technische staf van Heracles Almelo – én haar tegenstanders – de zekerheid die zij zoeken om het voetbalspel op topniveau te kunnen uitoefenen. De speeleigenschappen van het veld zijn in nauwe samenwerking met de technische staf en spelers van Heracles Almelo tot stand gekomen.  videoreportage volgt.


Audio:Uitleg van de heren Smit en de Vries
Audio:Technisch uitleg door Ten Cate deel 1
Audio: deel twee
Audio: Aantal persvragen

Fotoreportage (24 foto's)...

 
18-07-2008  

Aangifte tegen Almelo's reisbureau

 

Tegen reisbureau Mediteran hebben zeven gedupeerden aangifte gedaan van oplichting.De klanten zijn van mening dat de eigenaar het geld - dat ze hebben betaald voor een vakantiereis - in eigen zak heeft gestoken en niet de bestelde vliegtickets heeft betaald. Een aantal Turkse gezinnen zullen hun vakantie naar Turkije moeten missen als hun vermoedens juist blijken te zijn. Het reisbureau van Mediteran aan de Wierdensestraat in Almelo is gesloten. Enkele ramen zijn dicht getimmerd omdat de ruiten zijn ingegooid. Volgens gedupeerden zou het reisbureau failliet zijn. Volgens de eigenaar zou er niets aan de hand zijn. Het reisbureau is niet aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dat zou betekenen dat gedupeerden hun geld ook niet terug zullen krijgen.

 
18-07-2008  

Eerste Tiener Playa op Almelo Beach

 

De Tiener Playa avond begon met een Salsa workshop door Rico Latino. Het weer werkte weer niet mee, de zomerwijkweken hebben te kampen met veel regen. Door de vele regen kwamen er maar weinig tieners naar de overigens goed opgezette avond. Toch was er genoeg te doen. Zoals een optreden van De Reggeaband Rootscreation uit Enschede. Er was een bar met alcoholvrije mixjes en gezellige zitjes ingericht, hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Tijdens de komende Almelose Vlootdagen is Tiener Playa actief op dezelfde locatie.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
19-07-2008  

Geen nieuw stadion Heracles

bron:rtv-oost
 

Heracles Almelo krijgt geen nieuw stadion. Dat zei voorzitter Jan Smit van de Almelose profclub zaterdag in het Radio Oost-programma Ochtendhumeur. Wel wordt het huidige Polman-stadion vrijwel zeker uitgebreid 13.000 toeschouwers. In het huidige stadion kunnen zo'n 9.000 mensen. Volgens Smit kost de uitbreiding de gemeente geen cent. Almelo zou alleen garant moeten staan voor 10 miljoen euro. Eind augustus is er beslissende overleg tussen Heracles Almelo, de architect, aannemers en de gemeente Almelo.

 
20-07-2008  

Faillissement aangevraagd SSS (De Schelf)

 

De problemen tussen de gemeente en het bestuur van de Stichting Samenlevingsopbouw Schelfhorst zijn niet onopgemerkt gebleven bij leveranciers van de stichting. Nashuatec - de verhuurder van kopiëermachines - uit Den Bosch heeft het faillissement van de stichting aangevraagd zo meldt voorzitter J.Eshuis op zijn website jeejar.nl  Ook op de website van het Almelo's Weekblad een artikel over de geschillen tussen gemeentebestuur en het stichtingsbestuur.

 
20-07-2008  

Uitgever Typische Uitgaven in de problemen

 

ALMELO - Volgens een artikel op de website van het Almelo's Weekblad verkeert de uitgever van de Typische bladen als Typisch Almelo, Typisch Hengelo enz. ernstig in financiële problemen. Het Almelo's Weekblad heeft schijnbaar de hand weten te leggen op een brief die de verspreider aan zijn personeel heeft gestuurd, waarin wordt geschreven dat door achterstallige betalingen van de uitgever van de Typische bladen het loon van de bezorgers eerst in augustus kan worden uitbetaald mits de achterstallige rekeningen dan zijn voldaan. Ook heeft het Almelo's Weekblad kennelijk de hand weten te leggen op een email aan de redacteuren, die de directie van Typisch namens de aandeelhouders heeft gestuurd, met een boodschap van dezelfde strekking. Lees verder in het Almelo's Weekblad.  

 
21-07-2008  

Dinsdag start 59e Twentse Fiets4daagse

U kunt zich nog opgeven
 

ALMELO - Morgen gaat de 59e Twentse Fietsvierdaagse Almelo van start. Ook de weesrvoorspellingen voor deze week zijn gunstig. Geniet u graag van de natuur? Houdt u van fietsen? Fiets dan 4 dagen mee met de 59e Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo, die dit jaar van 22 juli t/m 25 juli wordt gehouden. Op maandag 21 juli vanaf 19.00 uur kunnen in het Theaterhotel, het dagelijkse vertrekpunt, de inschrijvingen worden afgehaald. Ook is het mogelijk dan nog in te schrijven tot 21.00 uur. Ook op dinsdagmorgen is er nog gelegenheid om in te schrijven en tijdens de fietsvierdaagse kan dagelijks nog worden ingeschreven om een dag mee te fietsen. Dit kan dan bij de organisatie in het Theaterhotel. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de VVV Almelo, tel. 0546-823012 of via www.vvvalmelo.nl, e-mail: vvvalmelo@home.nl Dinsdag voert de route richting Deldenerbroek, Enter Ypelo. Woensdag richting Saasveld, Weerselo, Rossem Volthe. Donderdag richting Wierden, Wierdenerveld, Hoge Hexel en de slotdag op vrijdag naar Geesteren, Ootmarsum, Tubbergen, Fleringen, Albergen. 

Maakt u digitale foto's onderweg, stuur dan uw mooiste foto naar: almelonieuws@home.nl en misschien wordt uw foto wel geselecteerd om op de website te worden geplaatst.

 
22-07-2008  

Zeilles in Almelose Jachthaven

 

Tijdens de Almelose Havendagen van 29 juli t/m 2 augustus zal er op woensdag 30 juli, donderdag 31 juli en vrijdag 1 augustus in de centrum jachthaven van Almelo een “zeilclinic” gegeven worden voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. Deze clinic wordt u aangeboden door de ABNAMRO Optimisten club Nederland. Dagelijks om 15.00 uur en om 19.00 uur wordt er een zeil clinic gegeven door ervaren en gekwalificeerde instructeurs van de ABNAMRO Optimisten club Nederland. De zeilclinic is gratis en je kunt je aanmelden aan de bar op het Grolsch Paviljoen tegenover de rechtbank vanaf 29 juli of tot en met 29 juli via het e-mail adres info@almelosehavendagen.nl. De clinic duurt ca 1,5 uur en het startpunt is op de kade, rechts naast de Welkoop. Dus wil je gebruik maken van deze unieke kans om gratis te kunnen proeven wat zeilen nou eigenlijk is, meld je dan aan via de mail of kom vanaf dinsdag naar het Grolsch Paviljoen tegenover de rechtbank.

 
23-07-2008  

St. Samenlevingsopbouw Schelfhorst failliet

 

De rechtbank in Almelo heeft vandaag het faillissement uitgesproken van de Stichting Samenlevingsopbouw Schelfhorst (SSS). Het faillissement was aangevraagd door Nashuatec, een kopieerfirma die met het voorgaande bestuur van de stichting een langdurig contract had gesloten voor de huur van een kopieerapparaat. De faillissementsaanvraag was mede ondersteunt door vorderingen van de gemeente Almelo en Asito. Eerder al had de gemeente Almelo conservatoir beslag laten leggen op de inboedel. Ten grondslag aan het faillissement ligt een vordering van de gemeente inzake de energienota van het wijkgebouw De Schelf. Die nota werd door het huidige bestuur onder voorzitterschap van de heer J. Eshuis betwist, omdat in het gebouw meerdere huurders zitten en de gemeente niet kon of wilde aangeven hoe de rekening gespecificeerd kon worden naar het gebruik. Voorzitter Eshuis noemt de 'zaak'  extra pikant, omdat ook gemeentelijke instellingen van het gebouw gebruik maken. Vrij recente inboedeltaxaties laten volgens Eshuis echter zien dat de bezittingen groter zijn dan de schuld, maar de 'cashflow' droogde op door het stopzetten van de gemeentelijke subsidie. De gemeente wilde al geruime tijd de zeggenschap over het gebouw terug van het stichtingsbestuur en bood wel aan de energienota 'weg te poetsen' in ruil voor de zeggenschap over het beheer van het gebouw. Het huidige bestuur weigerde dat, met het faillissement tot gevolg. Door de rechtbank is Mr. R. Pril, van advocatenkantoor Daniëls & Huisman, aangesteld tot curator.

 
24-07-2008  

Explosie bij ETC-Urenco


Veel is er niet te zien. De explosie heeft zich binnen de poorten afgespeeld

 

ALMELO - De brandweer in Almelo is gisteravond groot uitgerukt na een explosie bij ETC in Almelo. ETC is een machinefabriek en produceert ultra-centrifuges voor de verrijking van verarmd uranium. ETC is de oude centrifugefabriek van Urenco en sinds 2006 een joint venture van Urenco en het Franse Areva dat wereldwijd 65.000 werknemers telt.

Bij de explosie zijn 5 mensen licht gewond geraakt, waaronder 2 brandweerlieden. Een chemische reactie in een vat met 220 liter hars leidde tot de ontploffing. Aan de hars is een stof toegevoegd waardoor een reactie ontstond, de brandweer weet nog niet om welke stof het gaat. De vijfentwintig mensen die in 't pand aanwezig waren zijn geëvacueerd. Bij Urenco, dat vlak naast ETC zit, wordt uranium verrijkt tot brandstof voor kerncentrales. Bij ETC wordt niet gewerkt met radioactief materiaal.

(meer foto's op: Patrick J.C. Weegink)

 
24-07-2008  

Gewapende overval

 

Even na sluitingstijd, dinsdag 21 juli 2008 omstreeks 23.25 uur, drongen drie onbekende mannen in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Almelo binnen. De 45-jarige eigenaar was op dat moment alleen aanwezig. Hij werd bedreigd met een wapen en mishandeld. De eigenaar is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Wat de overvallers buit hebben gemaakt is nog onduidelijk. De technische recherche heeft ter plaatse en onderzoek ingesteld. Tevens heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Indien er personen zijn die bijzonderheden hebben waargenomen voor of na de overval kunnen zij zich melden aan het plaatselijke politiebureau of bellen met 0900-8844 of anoniem bellen met Bel M. 0800-7000.

 
24-07-2008  

Toch vuurwerkopslag in de Rietstraat.


 

Vuurwerkknaller BV uit Geesteren mag het pand aan de Rietstraat 290 toch gaan verbouwen tot een locatie om consumentenvuurwerk op te slaan. Tegen het afgeven van de bouwvergunning was bezwaar gemaakt door twee partijen, waar onder de Stichting Ruimtelijke Ordening en Milieu van Middelkamp. De SP en Middelkamp strijden al lange tijd tegen de voorgenomen opslag maar naar het zich laat aanzien, zonder succes. De bestuursrechter heeft de bezwaren nu ongegrond verklaard. Er is de mogelijkheid tegen deze beslissing in hoger beroep te gaan. De verwachting is dat dit wel zal gaan gebeuren. De gemeente had de vergunning in 2007 toegekend aan Vuurwerkknaller, maar volgens Middelkamp is het bouwplan in strijd zijn met het bestemmingsplan.

 
25-07-2008  

Twentse Fiets4daagse zit er weer op.


Hier doe je het voor vind Patrick Stroobach. Hij maakte ook de foto


Foto Manfred: Opstappen en afstappen bij het Theaterhotel
 
Ons mooie Twentse landschap

ALMELO - Genietend van de rust en ruimte in Twente was het deze week weer 4 dagen fietsen, een tuin bezichtigen, een museum of molen bezoeken en gezellige mensen ontmoeten. Dat zijn de ingrediënten van Twentse Fiets4daagse. Elke dag een ander deel van Twente ontdekken is dan ook de insteek van de vierdaagse. Fietsen zonder files en uitlaatgassen waar je gezond kunt bewegen. Er waren diverse afstanden om te fietsen, de ± 30-, 45, en 65 kilometer. En iedere dag kan opnieuw een keuze worden gemaakt welke afstand gefietst ging worden. Ook was er de mogelijkheid per dag deel te nemen. Onderweg presenteerden zich verschillende organisaties, de Imkervereniging en Unicef. Er was een gezellig randprogramma voor de kinderen, de ene dag onderweg de andere dag bij terugkomst in het Theaterhotel. Dagelijks konden de fietsers ergens in de route de 'Ik wil Bolletje' beschuitpost bezoeken waar iedereen kon smullen van een beschuit met muisjes. Kortom, het was weer een heerlijke week vakantie op de fiets. Voor velen vanuit hun eigen huis maar ook voor velen, die vanuit heel Nederland van het mooie Twentse Landschap kwamen genieten.

 
25-07-2008  

Havendagen bijna van start

 

De eerste boten zijn in de Almelose haven gearriveerd. De Almelose havendagen, die van dinsdag 29 juli t/m zaterdag 2 augustus in de Almelose centrumhaven worden gehouden, staan voor vier dagen watervertier, een gevarieerd gezelschap aan boten en vooral veel gezelligheid. Er is een grote verscheidenheid aan boten De bezoekers van de havendagen krijgen de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan boten te bezichtigen, waaronder de Barkas, de Bruijs,de Brandsma,de Doerak, de Smelne, de Oostvaarder, de Kuster, kotters en tjalken en vele meer. Daarbij kunnen zij een praatje maken met de schippers van de boten. Op zaterdag 2 augustus zal door middel van een grote vlootschouw afscheid genomen worden van deze schippers. Alle schepen die deelnamen aan het evenement zullen dan uitvaren. Martin nam alvast een kijkje
Kijk voor meer informatie op www.almelosehavendagen.nl

Fotoreportage (20 foto's)...

 
26-07-2008  

Britse 'Greenflag' voor parken Almelo


foto: gemeente Almelo
 

LIVERPOOL - Wethouder Theo Schouten nam donderdagochtend 24 juli in Liverpool de Green Flag Awards in ontvangst voor het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark. De Green Flag Award is een kwaliteitsstandaard voor parken in Groot-Brittannië. Almelo is daarmee de eerste gemeente buiten de Britse eilanden die een Green Flag Award wint. Wethouder Schouten prees nadrukkelijk de inzet van de Almelose partnerstad Preston. “De collega’s uit Preston hebben ons vanaf 2002 enorm geholpen bij de vernieuwing van het Goossenmaatspark, dat veel overeenkomsten vertoont met het Grangepark in Preston. Één van de doelstellingen van een stedenband is elkaar helpen en ervaringen uit wisselen. Preston attendeerde ons op het bestaan van de Green Flag Award en heeft ons voorgedragen bij de organisatie.” De wethouder is trots dat Almelo de eerste gemeente op het Europese vasteland is die een Greenflag krijgt. “Nu is het zaak om deze lijn voort te zetten, want ieder jaar worden we weer beoordeeld. Ik hoop de juryleden nog vele jaren te mogen begroeten in Almelo!” Stadsdeelbeheerder Harry Schrotenboer is door de Green Flag organisatie gevraagd als jurylid voor het beoordelen van deelnemers aan de Green Flag Award.

 
26-07-2008  

Beiaardier Tiffany Ng in de St.Georgiuskerk


Door de hoge temperatuur was er niet veel publieke belangstelling


Stadsbeiaardier Frans Haagen speelt altijd op donderdagochtend
 
De Amerikaanse beiaardier Tiffany Ng

Vanmiddag gaf Tiffany Ng een concert in de St.Georgiuskerk. Tiffany Ng is met haar beiaardstudie begonnen aan de Universiteit van Yale. Onlangs verwierf Tiffany een meestergraad in orgel aan de Eastman School of Music (New York) onder begeleiding van Dr. William Porter. Momenteel begint zij een doctorsgraad in musicologie aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Tiffany Ng speelt eigentijdse muziek en begint haar programma met minimalistische klanken van Peter Vermeersch, Oscar van Hemel en Emilien Allard. Stichting Stadscarillon Almelo had ervoor gezorgd dat er voor geïnteresseerde luisteraars een luisterplek in de tuin van de pastorie was naast de St. Georgiuskerk. Na een selectie uit Tiffany Sketches, met onder ander Experimentele Karakterstudies van Daniel Matej, speelt Ng van Geert D’Hollander Moedig Nieuwe Verklaringen. Het concert werd vervolgens afgesloten met Stilte en beweging van Andrew S. Allen.Momenteel is Tiffany Ng beiaardier van de Universiteit van Rochester, New York, VS.


Audio: beiaardier Tiffany Ng

 
28-07-2008  

Portiekbrand Hofkampflat, bewoners in hotel


Foto Patrick Weegink
 

ALMELO - Bij een brand in een portiek van een flat aan de Hofkampstraat in Almelo zijn vannacht vijf mensen geëvacueerd. Een motor die in de portiek stond had vlam gevat. Daarbij kwam zoveel rook vrij dat de bewoners uit drie aangrenzende woningen geëvacueerd moesten worden. Ze zijn met een hoogwerker uit hun huis gehaald en hebben de nacht doorgebracht in het Theaterhotel. Vanmorgen zijn ze weer teruggekeerd naar hun woning. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Kijk verder bij www.weegink.nl

 
28-07-2008  

Newland Countrydancers levert 2 kampioenen.


Foto: Newland Countrydancers
 

ALMELO - De Newland Countrydancers van Speeltuin het Nieuwland uit Almelo zijn weer in de prijzen gevallen. Tijdens de Open Duitse Kampioenschappen in Kalkar Duitsland werden Berlinda Brandes, Alicia Lamers en Kimberley Wiegman 1e in hun categorie. Naast deze 'Duitse' Kampioenen werd nog veel meer ere metaal behaald:

Claudia Reichart: 2e Teen Renegade, 2e Teen Advanced, 2e Teen Showcase
Kelly Kalkhaar: 2e Youth Newcomer
Alicia Lamers: 2e Youth Renegade
Alex Plas: 2e Teen Newcomer
Samantha Kiffen: 3e Teen Newcomer
Rowena Zoomer: 4e Teen Newcomer
Alica Lamers: 4e Youth Renegade
Daarnaast haalde Meriam Kalkhaar ook nog medailles op individuele dansen. Voor meer informatie over de verrichtingen van deze dansvereniging kunt u ook kijken op www.newlandcountry.nl .

 
28-07-2008  

TienerPlaya bij de Java torenmooie actie
 
kratjes stapelen

TienerPlaya staat in het teken van strand en wateractiviteiten. Op een echt strand aan de kade bij de Javatoren en de gesloten Pannenkoekenboot is het vakantiegevoel volop aanwezig. De jeugd waant zich op de Caribische stranden. Geen wonder met deze trpopische temperaturen. Elke middag tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen de kinderen hier terecht. TienerPlaya is er nog tot woensdag 8 augustus 2008.

 
29-07-2008  

Aanhouding in gijzelingszaak gemeentehuis

 

ALMELO - Door de Politie Twente is op dinsdagmiddag 29 juli 2008 een 18-jarige man uit Almelo aangehouden in zijn woning. De man is aangehouden, omdat hij een rol zou hebben gespeeld in de aanloop naar de gebeurtenissen in het stadhuis op 16 juni 2008. Op maandag 16 juni 2008 vond in het gemeentehuis in Almelo een gijzeling plaats waarbij een 41-jarige man vijf personen gijzelde. De 18-jarige aangehouden man is een zoon van deze gijzelnemer

 
29-07-2008  

Almelose havendagen van start

 

De boten zijn allemaal in de Almelose haven gearriveerd. De Almelose havendagen, die van dinsdag 29 juli t/m zaterdag 2 augustus duren, staan voor vier dagen watervertier, een gevarieerd gezelschap aan boten en vooral veel gezelligheid. Er is een grote verscheidenheid aan boten De bezoekers van de havendagen krijgen de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan boten te bezichtigen, waaronder de Barkas, de Bruijs,de Brandsma,de Doerak, de Smelne, de Oostvaarder, de Kuster, kotters en tjalken en vele meer. Daarbij kunnen zij een praatje maken met de schippers van de boten. Op zaterdag 2 augustus zal door middel van een grote vlootschouw afscheid genomen worden van deze schippers. Alle schepen die deelnamen aan het evenement zullen dan uitvaren. Kijk voor meer informatie op www.almelosehavendagen.nl

Fotoreportage (24 foto's)...

 
29-07-2008  

Horecatycoon Kooistra actief in Almelo

bron: quote
 

Sjoerd Kooistra heeft twee kroegbazen in Enschede miljonair gemaakt. Gisteren werden de handtekeningen gezet onder het overnamecontract van twee cafés in de binnenstad van Enschede. Daarnaast gaat hij ook nog van start in Almelo.

Horecatycoon Kooistra (met een vermogen van €120 miljoen op nummer 208 in de Quote 500) had begin dit jaar al twee cafés gekocht in Enschede, die worden op dit moment verbouwd tot een Drie Gezusters. Onder een nieuw te bouwen bioscoop in Almelo gaat Kooistra ook een nieuwe Drie Gezusters realiseren, zo heeft hij afgesproken met brouwer Grolsch.

In Enschede heeft Kooistra nu ook de kroegen De Kater en Gran Café (sic) in handen gekregen. Peter Ruseler (57) en zijn compagnon Fred Brinkhorst (65) kwamen afgelopen donderdag tot overeenstemming met Kooistra, en gisteren ging ook de eigenaar van de cafépanden, brouwer Grolsch, akkoord.

Het gaat om behoorlijk grote kroegen, in totaal staan bij De Kater en Gran Café ruim 100 medewerkers op de loonlijst. Dat personeel kreeg gisteren champagne om de overname te vieren; Kooistra zelf een bal met mayo.

Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar de heren laten doorschemeren dat ze er goed van kunnen gaan rentenieren. Ruseler is van plan zich bezig te gaan houden met golfen en reizen. Kunstliefhebber Brinkhorst verkast naar Zuid-Spanje, waar hij een atelier opent.

 

 
30-07-2008  

Gewoon Chris blijft gewoon Chris.

 

Zijn vakantie zit er weer op en Chris de Vries stort zich weer vol overgave op het politieke Almelo. Chris is al sinds de oprichting van Almelo Nieuws politieke columnist en doet dit geheel op eigen wijze, gelukkig maar. De komende maanden heeft hij onderwerpen genoeg met de raadsverkiezingen in aantocht, jan.2010. Chris is gewoon, gewoon Chris dus.

 
30-07-2008  

Wethouder Sjoers opent Havendagen 2008.

 

We hadden allemaal verwacht dat wethouder Sjoers door een baantje te zwemmen de Havendagen zou openen. Maar de wethouder die zijn verantwoordelijkheid kent wilde de bezoekers dit toch niet aandoen. Op zijn eigen cabareske manier deed hij de opening. Dat is hem wel toevertrouwd. Rene Coupe vroeg aandacht voor de Europese kampioenschappen stadsomroepen die 1 en 2 augustus in Almelo en Hellendoorn plaatsvinden. Er was een daverende vuurwerkshow aangekondigd die de opening luister bij zou zetten, met veel trommels. Aan het weer zal het dit jaar zeker niet liggen. We hebben deze week een aantal warme dagen voor de boeg zodat het succes van de Havendagen 2008 niets in de weg staat. Kijk naar een reportage en indruk van deze eerste Havendag. Programma:www.almelosehavendagen.nl/


Audio:Opening door wethouder Sjoers, Willy Bijen en Rene Coupe.
Audio:Glory Fire uit Duitsland met live-begeleiding van Wadokyo.

Fotoreportage (45 foto's)...

 
31-07-2008  

Curator aan zet in affaire De Schelf

 

ALMELO - Volgens curator R. Pril van de failliete Stichting Samenlevingsopbouw Schelfhorst (SSS) heeft de gemeente gevraagd enige voortvarendheid te betrachten bij de afwikkeling van het faillissement, zo meldt TC Tubantia. De curator heeft inmiddels gesprekken gevoerd met het stichtingsbestuur, een der beheerders en de gemeente Almelo. TC Tubantia meldt verder dat volgens de curator er geen moeilijke juridische constructie is, maar dat daarmee niet gezegd is dat het faillissement vlotjes kan worden afgewikkeld. Vooral in de vordering van de gemeente en de tegenvorderingen van de stichting schijnt klaarheid gebracht te moeten worden en de curator wil niet te snel zaken regelen die onomkeerbaar zijn. Ook voorzitter Eshuis (SSS) benoemt op zijn website jeejar.nl het onderhoud met de curator als positief. Eshuis meldt verder dat de bezittingen van de stichting groter zijn dan de vordering van de gemeente en deze vordering door het bestuur betwist wordt, mede gelet op het gebruik van het gebouw door andere instellingen die in opdracht van de gemeente diensten verlenen en nog nooit huisvestingskosten hebben afgedragen. Eshuis meldde al eens eerder dat de gemeente niet kan verwachten dat dit alleen uit de baromzet betaald kan worden. Het stopzetten van de subsidie door de gemeente zorgde voor een versneld gebrek aan liquide middelen waardoor het faillissement werd aangevraagd door kopieerder Nashuatec.

 
31-07-2008  

Drukke tweede havendag


Ria moest alleen met de kano naar huis.
 

Onder bijna tropisch temperaturen beleefde de Havendagen woensdag zijn tweede dag. Veel volksvermaak, flanerende mensen langs de terrasjes. Al met al vooral in de avonduren een romantisch geheel. Vooral de neergaande zon met de schepen op de achtergrond zorgt voor een prachtig geheel. Voor de afsluiting en de muzikale noot zorgde, Mandy, Patrick en Stewy. Weer een geslaagde avond en vanavond is er weer een gezellige band. Kijk naar de indrukken en fraaie plaatjes.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
31-07-2008  

Persdag Heracles Almelo

 

Vandaag was de tradionele persdag van Heracles Almelo. Veel bekenden en veel mensen uit de sportwereld waren vanmiddag aanwezig in het Polmanstadion. Almelo Nieuws was natuurlijk ook van de partij. Heracles Almelo wil doorgroein naar een stabiele middenmoter. Daarvoor zal de begroting naar omhoog moeten en is uitbreiding van het Polmanstadion noodzakelijk. Dit seizoen wordt er gewerkt met een begroting van bijna € 9 miljoen. Nico Jan Hoogma begon met de volgende woorden: Heracles Almelo werkt er hard aan de komende jaren een stabiele middenmoter in de Eredivisie te worden. We zijn er trots op dat we voor het vierde seizoen op rij present zijn op het hoogste niveau. We handhaafden ons afgelopen seizoen zonder het spelen van Nacompetitie waarmee de doelstelling gehaald werd. Daarnaast bereikten we de halve finale van de KNVB beker, waarin we schlemielig onderuit gingen na strafschoppen.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina