Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-07-2008  

Horecatycoon Kooistra actief in Almelo

bron: quote
 

Sjoerd Kooistra heeft twee kroegbazen in Enschede miljonair gemaakt. Gisteren werden de handtekeningen gezet onder het overnamecontract van twee cafés in de binnenstad van Enschede. Daarnaast gaat hij ook nog van start in Almelo.

Horecatycoon Kooistra (met een vermogen van €120 miljoen op nummer 208 in de Quote 500) had begin dit jaar al twee cafés gekocht in Enschede, die worden op dit moment verbouwd tot een Drie Gezusters. Onder een nieuw te bouwen bioscoop in Almelo gaat Kooistra ook een nieuwe Drie Gezusters realiseren, zo heeft hij afgesproken met brouwer Grolsch.

In Enschede heeft Kooistra nu ook de kroegen De Kater en Gran Café (sic) in handen gekregen. Peter Ruseler (57) en zijn compagnon Fred Brinkhorst (65) kwamen afgelopen donderdag tot overeenstemming met Kooistra, en gisteren ging ook de eigenaar van de cafépanden, brouwer Grolsch, akkoord.

Het gaat om behoorlijk grote kroegen, in totaal staan bij De Kater en Gran Café ruim 100 medewerkers op de loonlijst. Dat personeel kreeg gisteren champagne om de overname te vieren; Kooistra zelf een bal met mayo.

Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar de heren laten doorschemeren dat ze er goed van kunnen gaan rentenieren. Ruseler is van plan zich bezig te gaan houden met golfen en reizen. Kunstliefhebber Brinkhorst verkast naar Zuid-Spanje, waar hij een atelier opent.

 

Archief
Terug naar vorige pagina