Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2012  

Belastingservice Particulieren is verhuisd

 

ALMELO – Sinds vijf jaar bestaat de stichting Belastingservice Particulieren. Het begon allemaal in De Kolk, verhuisde naar de Ambtstraat waar het uit haar jasje groeide en zit sinds kort in de Valeriusstraat op huisnummer 155A op de Aalderinkshoek.
Vandaag de heropening mede dankzij woningstichting Beter Wonen, die het nieuwe onderdak mede mogelijk maakte.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
01-06-2012  

Kinderen Maken Muziek voor prinselijk paar

  ALMELO - Leerlingen van De Muziekschool Twente uit Almelo treden 6 juni a.s. op voor Prins Willem Alexander en Prinses Maxima in de Heineken Music Hall te Amsterdam. De Koninklijke Hoogheden wonen dan het eindconcert bij van het nationale programma Kinderen Maken Muziek waar Prinses Maxima mede de initiatiefneemster van is.
Lees verder...

 
03-06-2012  

Rembrandt Fiësta: diversiteit in culturen

 

ALMELO - Tijdens Rembrandt Fiësta vormt het poseren van de schilderwerken van de 'Rembrandt schildertjes' altijd een van de belangrijkste onderdelen, maar ook de diversiteit van alle culturen uit de Almelose samenleving kwamen ruimschoots aan bod terwijl diverse organisatiesdemonstraties hielden en particulieren hun zolderwaar te koop aanboden.

Fotoreportage: Dick
Dooren

Fotoreportage (53 foto's)...

 
03-06-2012  

Oud- Almelose Marlies Elfrink gepromoveerd

 

ALMELO – Oud- Almelose Marlies Elfrink is vrijdag 1 juni gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam tot doctor in de kindertandheelkunde. Ze promoveerde met haar proefschrift ‘Deciduous Molar Hypominerralisation, its nature and nurture
Marlies Elfrink werd in 1981 in Almelo geboren. Nadat ze het gymnasium op CSG Het Noordik in 1999 afrondde, begon ze met haar studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar raakte ze geïnteresseerd in pediatrische tandheelkunde en wetenschappelijk onderzoek.
Ter ere van de promotie werd er zaterdagavond een klein feestje gehouden in restaurant Kreta, waar Noordik-docente Sandra Hoedeman haar oud- leerlinge met enige trots kwam feliciteren.

 
04-06-2012  

Kunst Educatie Platform lanceert website

 

ALMELO – Het Kunst Educatie Platform Almelo (KEPA) lanceerde maandag in Hof 88 de nieuwe website over haar activiteiten. Via de website van KEPA kunnen basisscholen zich aanmelden voor educatieve activiteiten die onder de paraplu van KEPA worden georganiseerd. KEPA doet dat in opdracht van de gemeente Almelo. Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh assisteerde KEPA-voorzitter Ellen Lamberts bij de ingebruikneming.
Tijdens de officiële ingebruikneming waren er tevens optredens van Jeugdtheaterschool De Theaterfabriek en theatermaakster Ruth Bakker.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
05-06-2012  

Zakelijk Almelo over theater en vliegtuigen

  ALMELO – In het Theaterhotel werd de laatste aflevering van Zakelijk Almelo voor de vakantie gehouden. Dit keer werden schouwburgdirecteur Esther Hammink en Aeronamic-directeur Dick Alta ondervraagd door presentator Martin Steenbeeke. De column werd deze keer uitgesproken door Benno Schildkamp, directeur van Food Connect Maaltijdservice en Hennie Ganseman mocht vanaf de zeepkist de activiteiten van De Slingerbeurs op 15 juni a.s. in het atrium van het ROC voor het voetlicht brengen.
Lees verder...

Fotoreportage (13 foto's)...

 
06-06-2012  

Jeugdfonds steunde ruim 450 kinderen in 2011

  ALMELO - Dankzij het Jeugdfonds Almelo hebben in 2011 426 kinderen hun favoriete sport kunnen beoefenen en hebben 33 kinderen deel kunnen nemen aan hun favoriete kunstuitoefening.
De favoriete sporten waren zwemmen en voetbal en voor cultuur was dit pianoles en gitaarles.
Het Jeugdfonds Almelo hoopt in 2012 nog meer kinderen te kunnen laten deelnemen aan sport en cultuur.
Lees verder...


Presentatie Jaarverslag 2011 (Powerpoint)

 
06-06-2012  

Optreden voor Maxima was spannend

 

AMSTERDAM – Vandaag was het een spannende dag voor de kinderen van het project ‘Spelen in de Wijk’ van De Muziekschool Twente, locatie Almelo. Honderd Almelose kinderen mochten in de Heineken Music Hall optreden voor prinses Maxima tijdens het Eindconcert van het programma ‘Kinderen Maken Muziek’. Het was een prachtige belevenis. In totaal vormden 3400 kinderen uit heel Nederland een groot orkest.
Speciaal voor dit eindconcert componeerde Dirk Kokx een muzikaal sprookje over de zoektocht van prinses Eva naar een bijzonder geluid. De zoektocht brengt haar langs allerlei spannende kans-evenementen, maar uiteindelijk vindt ze heel dicht bij huis de mooiste muziek. Het verhaal bij de muziek werd vertelt door Sara Kroos en het programma werd gepresenteerd door Pepijn Gunneweg (bekend van o.a. de BZT Show).
In haar slotwoord vertelde prinses Maxima dat de subsidie voor het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ met nog eens drie jaar verlengd wordt dankzij de bijdragen door het Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds en Skanfonds. De financiering voor de instrumenten voor de Almelose kinderen is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noord Twente.

Tekst en foto: Ellen van Heek, Muziekschool Twente

 
06-06-2012  

Rabo-gift voor 20 Almelose organisaties

 

ALMELO - Op dinsdag 5 juni ontvingen twintig verenigingen en stichtingen uit Almelo een cheque uit het Rabobank Projectenfonds van Rabobank Noord Twente, voor een totaalbedrag van € 37.330,-. Het Rabobank Projectenfonds keert twee keer per jaar bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Dit jaar wordt er in totaal een bedrag van € 150.000 uitgekeerd aan uiteenlopende doelen in het werkgebied van Rabobank Noord Twente. De selectiecommissie, bestaande uit zes leden uit de ledenraad van de bank, hebben de aanvragen over de eerste helft van 2012 verdeeld over 44 projecten. Zij moesten een keuze maken uit 61 aanvragen.

In Almelo werden de volgende organisaties met een cheque verblijd:
Jan Jans Stichting, Dr. Herderschêeschool, Stichting Het Wevershuisje, Stichting Almeloopers, Dagbehandeling jongeren De Dolfijn, Stichting Voedselbank Almelo, St. Openbare Bibliotheek Almelo, Almelose Watersport Vereniging, Stichting Museum voor Heemkunde, Stichting Kamermuziek Almelo, De Zonnebloem afdeling Almelo, Zwingkoor Almelo, Stichting LifeCenter, IVN afdeling Almelo, Basketballvereniging Uitsmijters Almelo, Wijkcommissie Schelfhorst, Bewonersvereniging De Hofkamp, Stichting Gemeenschapscentrum Aadorp, Harmonicavereniging "De Vrolijke Noot”, ‘t Iemenschoer Imkersvereniging voor Almelo en omgeving.


< De cheques werden dinsdagavond uitgereikt in dorpshuis Erve Kampboer in Geesteren door Erik Jutstra, directievoorzitter van Rabobank Noord Twente.

 
07-06-2012  

Chaos in Rumoer over Scoop-bezuiniging

 

ALMELO – De taakstelling die vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling werd opgelegd om het budget van welzijnsorganisatie Scoop te beperken, leidde tot chaos in het discussieprogramma Rumoer.
D66 zag vorig jaar dat de reserves van Scoop wel erg hoog waren en diende met het CDA een amendement in om jaarlijks 3 euroton te korten op het budget van Scoop. Dit jaar werd dat ingeteerd op het vermogen maar Scoop schreeuwt moord en brand dat het geen verdere efficiëntieslag in de komende jaren kan maken om dat bedrag te bezuinigen. Dat werd min of meer onderkend door het college van B&W die de gemeenteraad een drietal voorstellen heeft gedaan om taken te schrappen. Vooral het jeugd- en ouderenwerk wordt daarvan de dupe.
Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg (PvdA) gaf eerder al te kennen liever niet op het welzijnswerk te bezuinigen, maar zat vast aan de opdracht van het raadsamendement. Gek genoeg wil PvdA-fractieleider Luc Schuur niet zomaar de keuzevoorstellen van tafel. De anderen VVD, D66 en ALA/AOV vinden dat het college moet kiezen op welke taken moet worden bezuinigd en niet de raad. Kortom veel Rumoer maar nog geen oplossing!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (26 foto's)...

 
07-06-2012  

Opening uitbreiding Urenco trekt demonstranten

 

ALMELO - Kroonprins Willem-Alexander opende donderdagmiddag de nieuwe productiehal van uraniumverrijker Urenco in Almelo. Actiegroep Vedan greep de opening aan om te protesteren tegen kernenergie.
Urenco ligt onder vuur van de anti-kernenergiebeweging. Een groep van ongeveer veertig protestvoerders uit Nederland en Duitsland maakte vanmiddag bij de hekken van Urenco duidelijk dat ze de komst van de prins naar Almelo afkeurden. In een brief verwezen de actievoerders naar het pleidooi dat de prins kort na de kernramp in Fukushima hield over de noodzaak van duurzame energieproductie.

Reportage: Alwin Winkel

 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
07-06-2012  

Prins Willem-Alexander opent uitbreiding Urenco

 

ALMELO – Kroonprins Willem-Alexander kwam vandaag naar Almelo om de nieuwe hal 7 van uraniumverrijker Urenco officieel in gebruik te nemen. Hij deed dit door een cilinder met licht verrijkt uranium op een transportlorry te plaatsen. “In Hal 7 hal zullen jarenlang duizenden ultracentrifuges verrijkt uranium produceren voor kerncentrales in de hele wereld,” aldus Huub Rakhorst, algemeen directeur van Urenco
Nederland
Bij de opening waren ook de Overijsselse Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld en de Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Jan van Marle aanwezig, alsmede andere genodigden.
Bij bezoeken van een lid van het Koninklijk Huis is ook altijd de kamerheer van de koningin voor de provincie Overijssel aanwezig in de persoon van de heer Egbert ten Cate uit Almelo.
Na de openingshandeling kreeg de Prins van Oranje een rondleiding door de verrijkingsfabriek. Hij bezocht ondermeer de centrifugehal, de massaspectrometer ruimte en de regelzaal. Daar stonden operators hem te woord en gaven uitleg over de systemen.
Vervolgens ging het gezelschap per bus naar de afdeling Stabiele Isotopen (SI). Hier produceert Urenco isotopen voor medische en industriële toepassingen. De Prins van Oranje kreeg uitleg van Arjan Bos, manager SI, over de verrijking van isotopen die in de Hoge Flux Reactor in Petten worden bestraald voor de behandeling van ondermeer prostaat en borstkanker.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (24 foto's)...

 
07-06-2012  

Haringparty levert 12.330 euro op

 

ALMELO – De jaarlijkse Almelose haringparty bij restaurant Kreta leverde vanavond 12.230 euro op. Het eerste vaatje Hollandse nieuwe ging in de veilingramsj voor 10.000 euro en de veiling van een kunstwerk maakte het bedrag compleet zodat Stadsboerderij Beeklust en De Boodschappenmand de opbrengst konden delen.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Kijk hier naar alle 77 foto's)

Fotoreportage (33 foto's)...

 
09-06-2012  

Oranjekoorts

 

ALMELO – In diverse huisgezinnen en op straatfeesten sloeg gisteren de Oranjekoorts toe, met de wedstrijd van onze nationale helden tegen Denemarken. Voor de wedstrijd zat de stemming er goed in, maar de stemming sloeg toch om na de vele gemiste kansen en de onverwachte nederlaag. Onze fotografen Jan Bril en Coen Mulder beleefden die deceptie echter al lang weer thuis na een snel bezoekje rond het Amaliaplein en de kade van de Almelose Aa.

Klik hier voor alle foto's van Jan en hier voor alle foto’s van Coen
 

Fotoreportage (42 foto's)...

 
09-06-2012  

Sportwereld presenteerde zich in het centrum

 

ALMELO – Liefst 19 sportclubs presenteerden zich zaterdag aan het publiek op de Koornmarkt in het centrum van Almelo. Van schaken tot judo, van tennis tot wielrennen en zwemmen en van duiken tot rugby liet men zien wat er zoal in het Almelose wordt gesport.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
11-06-2012  

Haringparty ´t Hookhoes - € 15.000 voor KiKa


Ruim 15.000 euro voor KiKa heeft Peter Egbers weer bij elkaar!
 

ALMELO – Hij gaat het dit jaar weer doen, Peter Egbers - bedrijfsleider van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes neemt opnieuw deel aan de New York ING City Marathon op 4 november a.s. Evenals vorig jaar zamelt Peter Egbers geld in voor KiKa Kankerbestrijding en sinds de haringparty en veiling van vanavond bij ’t Hookhoes weet Egbers dat hij ruim 15.000 euro kan overmaken. Vorig jaar was het slechts ietsje minder dus Peter Egbers is blij dat in ieder geval het geldbedrag eveneens weer vijf cijfers voor de komma heeft. Zijn doel tot november is hard trainen om mogelijk een nieuw persoonlijk record te kunnen laten aantekenen.
Alle aanwezigen tijdens de haringparty telden minimaal 50 euro neer en de veiling van het tonnetje haring en beschikbaar gestelde voorwerpen deed de rest. 'New York here I come again', kon Peter Egbers op het eind van de avond zeggen.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 90 foto's)

Fotoreportage (19 foto's)...

 
12-06-2012  

Campagne graafschade Cogas begonnen

 

ALMELO - De bewustwordingscampagne ‘License to dig’ van netwerkbeheerder Cogas is vandaag begonnen met een roadshow op de Koornmarkt in Almelo om grondroerders meer bewust te maken van het belang van zorgvuldig graven. Bij machinaal graafwerk is het wettelijk verplicht om gebruik te maken van kaarten waarop de ondergrondse infrastructuur staat (de zogenoemde KLIC meldingen). Maar nog te vaak worden deze kaarten voorafgaand aan de graafwerkzaamheden niet opgevraagd of worden de beschikbare kaarten niet goed gebruikt. Ook worden niet altijd proefsleuven gegraven, terwijl dit wel noodzakelijk is.
Woensdag 13 juni a.s. hebben grondroerders nog de gelegenheid om de American Truck te bezoeken in Oldenzaal en Goor. In de truck is een audiovisuele presentatie te zien over de risico’s en de gevolgen van graafschade en de mogelijkheden om graafschade te voorkomen. Na de presentatie gaat iedereen weg als beëdigd grondroerder en ontvangen de grondroerders als herinnering een ‘license to dig’.

Foto: Coen Mulder

Lees ook: ‘Cogas wil samen graafschade voorkomen

Fotoreportage (4 foto's)...

 
13-06-2012  

Bittere pil feestvierders Amaliaplein bij NL- D

 

ALMELO – Opnieuw een bittere pil voor de ‘feestvierders’ op het Amaliaplein. Het Nederlands elftal verloor van Duitsland met 2-1. Daar kon zelfs de inzet van de ‘Hunter’ in de tweede helft geen verandering inbrengen. Verdedigend speelde Oranje onthutsend zwak en Schweinsteger kon in alle vrijheid twee steekpasjes afgeven die Gomez koel benutte.
De stemming vooraf was hoopvol, maar dat bleek onterecht. Rest Oranje nog een laatste kans door Portugal minimaal met 2-0 te verslaan. Dan staan ze weliswaar gelijk in punten met de Portugezen, maar telt het onderlinge resultaat. Tenminste als onze oosterburen Denemarken verslaan. Naar horen zeggen heeft Robben daarvoor zijn teamgenoten bij Bayern al een avondje 'Schweinebraten, Bratwurst und Bier' aangeboden.

AlmeloNieuws-fotografen Jan Bril en Coen Mulder maakten de reportage.
(Klik hier voor alle foto’s van Jan en hier voor alle foto’s van Coen)

Fotoreportage (52 foto's)...

 
14-06-2012  

Bolk heeft uniek bandenspanningssysteem

 

ALMELO – Bolk Transport in Almelo heeft een uniek bandenspanningsmeetsysteem van VenTech USA in gebruik genomen. De chauffeur rijdt daarbij over twee meetplaten waardoor binnen een minuut de spanning van elke vrachtwagenband afzonderlijk wordt weergegeven op een monitor, ongeacht het aantal banden van het voertuig. Daardoor kan de chauffeur bij controle op bandenspanning veel tijd besparen door meteen de band met onderspanning op peil te brengen. Bolk Transport is het derde transportbedrijf dat dit systeem in gebruik neemt. Het revolutionaire bandenspanningsmeetsysteem zorgt er tevens voor dat de veiligheid wordt verbeterd door altijd met de juiste bandenspanning de weg op te gaan.
Het Bandenspanningsmeetsysteem wordt vrijdag a.s. ook getoond aan minister-president Mark Rutte en 500 andere genodigden tijdens het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport.
Overigens komt het vierde bandenspanningsmeetsysteem ook te liggen bij de Container Terminal Twente in Hengelo waarin Bolk Transport en Nijhof & Wassink uit Rijssen in participeren.

‘Paparazzo’ Freek nam een kijkje en had de eigen bandenspanning in orde zodat hij morgen met de 'scoot' veilig kan gaan haringhappen.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
14-06-2012  

Anja Timmer wordt wethouder in Almelo

 

ALMELO – De Hengelose Anja Timmer wordt de opvolger van de als burgemeester naar Oldenzaal vertrekkende wethouder Theo Schouten. Zij was in het verleden raadslid voor de PvdA in Hengelo en werd in 2010 af-geserveerd als Tweede Kamerlid, iets waarover zij toen woedend reageerde.
Toch heeft zij haar aanstaande benoeming in Almelo te danken aan haar partij, die haar op de hoogte bracht van de vacant komende functie in Almelo. Zij nam daarop zelf het initiatief en de speciale kandidatencommissie van de PvdA droeg gisteravond twee kandidaten voor aan de fractie, die uiteindelijk koos voor Anja Timmer. Na Theo Schouten dus opnieuw een wethouder voor de PvdA van buiten de gemeente.

Anja Timmer neemt de portefeuille van Theo Schouten één op één over bij diens vertrek eind deze maand. Volgens Timmer ligt het niet in haar aard om moeilijke besluiten uit de weg te gaan en zij realiseert zich de moeilijke positie waarin Almelo zich bevindt. In 2009 riep zij als kamerlid nog, dat deeltijd WW’ers als vrijwilligers aan de slag moeten. Iets dat zij sinds haar vertrek medio juni 2010 uit de Tweede Kamer zelf deed in vele geledingen van de PvdA. Ook begon zij een nog niet afgeronde studie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar een betaalde baan had zij tot dusverre niet gevonden. Haar beëdiging zal in de raadsvergadering van juli plaatsvinden.

< Anja Timmer net voordat de persconferentie begint in de Almelose raadszaal.

 
15-06-2012  

Kiwanis Almelo schenkt vijf iPads


Foto: Studio Smit
 

ALMELO - Kiwanisclub Almelo heeft op 13 juni 2012 vijf iPads beschikbaar gesteld aan de Dr. Herderschêeschool in Almelo. Deze school voor zeer moeilijk lerende kinderen krijgt met de iPads de kans om haar kinderen te leren omgaan met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van computers. De school maakt daardoor een grote stap voorwaarts in het computeronderwijs.
De iPads worden door de Kiwanisclub betaald uit de opbrengst van het Walking Dinner dat elk jaar op de tweede woensdag van september in Almelo plaatsvindt. De horeca en horecaleveranciers die aan dit Walking Dinner deelnemen maken het mede mogelijk dat uit de opbrengst zoveel mogelijk projecten voor Almelose kinderen worden ondersteund. Naast de iPads voor de Dr. Herderschêeschool wordt ook een bijdrage geleverd aan het project voor Jonge Moeders.
Op de foto ziet u niet alleen leden van de Kiwanisclub Almelo, maar ook vertegenwoordigers van de Almelose restaurants Dock 19, Kreta, Op de Proef, Shamrock en Zuid. Van de horecaleveranciers waren Bolscher Vlees, Bos Seafood en Kaashandel Hondebrink aanwezig.

Het volgende Walking Dinner wordt georganiseerd op woensdag 12 september 2012. Het evenement kent ieder jaar grote belangstelling. Kaarten voor een vijf-gangendiner inclusief wijn kosten € 75,-- en zijn binnenkort bij de leden van Kiwanis te verkrijgen. Er zijn er maar 250, dus zorg dat u er snel bij bent.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-06-2012  

1000 ondernemers op Twents motivatiecongres


Foto: Coen Mulder
  ALMELO – Het Theaterhotel zat gisteren bomvol met ondernemers die deelnamen aan een Twents motivatiecongres voor ondernemers. Onder de sprekers ex- topsporters als Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden, beiden Olympisch goud winnaars, hockeycoach Marc Lammers en ondernemer-goeroes als Karl Raats, Koen Gonnissen en Jan van Setten. Ook uitgeefster Annemarie van Gaal was er. Zij verdiende een fortuin in Rusland met het opzetten van een mediabedrijf. Internet cowboy Ronnie Overgoor werd miljonair, verloor haast alles maar is inmiddels weer boven Jan. Hoe hij dat klaarspeelde wist hij goed te vertellen en presentator Umberto Tan praatte de diverse onderdelen aan elkaar. Een dagje ‘peptalk´ dus voor de Twentse ondernemers met kreten als ambitie en optimisme. Ze hadden het kennelijk nodig want iedereen bleef tot het eind. We kunnen dus de mening van vele ondernemers dat elke werknemer op de bagagedrager zit weer even in de kast laten. De ondernemers hebben er na gisteren weer zin in!
Lees verder...

Fotoreportage (36 foto's)...

 
15-06-2012  

Graduation Party voor VWO en HAVO

 

ALMELO – Voor de geslaagden in het VWO en HAVO is de afsluitende Graduation Party bij het Theaterhotel al enige jaren een hoogtepunt. De Graduation Party is in het leven geroepen door eendrachtige samenwerking tussen VNO/NCW en MKB enerzijds en de schooldirecties anderzijds om het belang van studeren nog eens te onderstrepen. De ondernemersorganisaties kijken naar de toekomst en hebben steeds meer hoger opgeleiden nodig. Dat wordt met de uitreiking van de Stadsbul Almelo nog eens onderstreept en via de Graduation Party wordt een eerste contact gelegd met het bedrijfsleven om hoger opgeleiden voor de regio te behouden.
De burgemeesters van Wierden en Almelo gaven daarbij acte de présence, evenals Annick van der Lof – de Groen namens het VNO/NCW en Mr. W.P. van der Elst namens het NKB.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (10 foto's)...

 
15-06-2012  

Tweede Slingerbeurs is € 203.230,00 waard

  ALMELO - De tweede Slingerbeurs, die vandaag werd gehouden in het ROC van Twente in Almelo, heeft in totaal 150 matches opgeleverd met een gezamenlijke waarde van € 203.230,00
55 maatschappelijke instellingen (vragers) en 48 bedrijven (aanbieders) kwamen bijeen om met gesloten beurs te onderhandelen over vraag en aanbod. In totaal gaat het bedrijfsleven nu 5255,5 uur aan de Almelose samenleving besteden in de vorm van maatschappelijke betrokkenheid.
De graaf van Almelo Dhr. A.F.L. Graaf van Rechteren Limpurg opende de tweede editie van De Slingerbeurs met een slag op de gong en noemde het een goed initiatief voor de saamhorigheid in Almelo. Ook het belang om iets niet alleen maar voor geld te doen benadrukte hij.
Zo´n 250 mensen waren aanwezig. Alle aanbieders gingen met een certificaat voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen naar huis.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-06-2012  

Haagse politiek hapt haring bij Bolk Transport


O.a. Minister Ivo Opstelten, CdK Ank Bijleveld en Kamerlid Han ten Broeke, openden de haringparty. Minister-president Mark Rutte kwam wat later door Haagse verplichtingen.

Anita Meyer, Lee Towers, het trio Henk Bernhard en Johnny Bolk zorgden voor het muzikale entertainment.
 

ALMELO – Het was al weer de 18e haringparty bij het Almelose transportbedrijf Bolk en zo’n beetje iedereen die in Den Haag iets te vertellen heeft kwam naar Almelo om haring te happen.
“Het is de op één na beroemdste haringparty van Nederland”, hield minister-president Mark Rutte de 400 gasten voor tijdens een korte politieke ‘campagnetalk’ in de aanloop naar de verkiezingen van 12 september a.s.
“Ik kom graag naar Twente. In de eerste plaats omdat Henk (Bolk – red.) mijn vriend is, hij ons de oren van het hoofd zeurt om wat voor Twente te doen en dat doen wij dan ook met de verbetering van het ‘karrespoor’ tussen Almelo en Zwolle, de verbreding van de A1 en de verbreding van de N18 tussen Enschede en de Achterhoek. Twente is een innovatieve regio en verdient die aandacht. Bovendien heeft Almelo de beste burgemeester van Overijssel (VVD’er Jon Hermans-Vloedbeld – red.) dus u weet wat u 12 september moet doen. Natuurlijk zijn er ook andere nette partijen – Ik zie een paar CDA’ers – en die gun ik ook wel enkele stemmen, want wij moeten ons werk afmaken om Nederland weer gezond te maken. En als ik nog even mag, voor Henk hebben wij in het Haagse veel waardering, want hij laat nooit los om de belangen van de transportwereld te benadrukken en dat doet hij ook voor collega’s in de branche die problemen hebben. Samen met het ministerie en anderen hebben wij ook het probleem van de sluisdeur bij Eefde snel kunnen aanpakken en wordt de vaarcapaciteit nog vergroot. Dat is mede aan Henk te danken”, sloot Rutte zijn korte campagnepraatje af.
De minister-president werd weinig rust gegund, want iedereen wilde wel met hem op de foto en zo werden ook andere politici als minister Ivo Opstelten, minister Henk Kamp, de Kamerleden Han ten Broeke, Charly Aptroot, Pieter Omtzigt en euro- parlementariër Hans van Baalen – die een verhaal van AlmeloNieuws.nl op zijn website zette – veel aangesproken.
Naast vele Haagse politici en ex- politici was ook de commissaris der koningin Ank Bijleveld aanwezig evenals de burgemeesters van Almelo, Hengelo en Enschede en meerdere Twentse wethouders. De ondernemers in de transportwereld, zakenrelaties van Bolk Transport en CTT Twente te Hengelo, evenals tal van andere genodigden konden dus hun ei kwijt bij tal van bestuurlijke prominenten en daar is het bij het haringhappen bij Bolk Transport ook om te doen.

Fotoreportage: Coen Mulder, ‘Paparazzo’ Freek en zwager

Personeelsfeest 16-06-2012

Een dag nadat de relaties van Bolk Transport en CTT Twente de spraakmakende Haringparty achter de rug hebben, is er natuurlijk ook feest voor de medewerkers met hun eega's en kroost.
Johnny Bolk pakte weer de microfoon en zong zijn hele reportaire, terwijl de kinderen zich vermaakten op de speeltoestellen en de ouderen gretig hapten in de haring en de broodjes warm vlees. Ook Rene Bosch zortgde voor het nodige entertainment.
De fotoreportage van 'Trucker' Coen is er bijgeplaatst vanaf fotopagina 5.

Fotoreportage (170 foto's)...

 
16-06-2012  

Reünie ZPA in clubgebouw De Veene

 

ALMELO – Voor de oud- leden van de vroegere Zwem- en Poloclub ZPA vond vrijdag een reünie plaats in het clubgebouw van de fusieclub De Veene.
De reünie vond niet zomaar plaats, maar om reden van nostalgie. Zonder fusie zou ZPA namelijk in juni 75 jaar bestaan hebben. Reden dus om nog wat herinneringen en gevoelens van toen te delen.
Kijk ook eens naar de 'ZPA-helden van toen'.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
17-06-2012  

Koortsachtig werken aan spoor en Eilandbrug

 

ALMELO – Medio maart begon het werk aan de spoorovergang Aalderinkssingel. Hoofddoel het veiliger maken van de overgang. Daarvoor werd al vorig jaar begonnen met de aanleg van een fietstunnel die via een gescheiden fietspad verder moet over de Eilandbrug richting Kolthofsingel. Van het een komt het ander, dus ook de Eilandbrug moet worden verbreed en tegelijkertijd werd ook de riolering in een deel van de Aalderingssingel aangepakt omdat de vrije doorgang voor het verkeer toch al is afgesloten. Het verkeer via de Treubstraat en de Cesar Franckstraat moet per 27 juli weer op gang komen, maar voor de Eilandbrug duurt dat nog ietsje langer, namelijk 3 augustus. Of dat gehaald wordt? In ieder geval wordt er koortsachtig gewerkt, ook op zaterdag zag fotograaf Coen Mulder.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
19-06-2012  

Andela te loslippig over verkoop Cogas Kabel

 

ALMELO – De uitlating over de mogelijke opbrengst van de verkoop van Cogas Kabel door wethouder Johan Andela (VVD) zal hem zeker een berisping kosten. Vooral de uitlating tijdens een partijbijeenkomst in Wijn- en Bierlokaal ’t Hookhoes, dat een verkoop van de aandelen mogelijk 10 miljoen euro zal bedragen, wordt hem door de oppositiepartijen kwalijk genomen. Hen werd de mond gesnoerd middels een getekende verklaring en de wethouder maakt goede sier in een openbaar toegankelijke promotiebijeenkomst van zijn partij en dat steekt.

Bestuursrechtelijk gezien is iedereen die bij de besloten raadsvergadering aanwezig was gehouden aan de opgelegde zwijgplicht, totdat de gemeenteraad zelf het besluit neemt tot opheffing. Bij juridische vervolging kan zelfs een straf van 10.000 euro worden opgelegd.
Het college van B&W kwam zelf met die zwijgplicht omdat de gemeenteraad geheime informatie kreeg, die bij openbaarheid schadelijk kan/kon zijn voor Cogas. Een mogelijke opbrengst uit verkoop behoorde daar eveneens toe.

Vanavond tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota zal de electorale openbaring door wethouder Andela bij het begin van de raadsvergadering zeker aan de orde gesteld worden.

< 'Cogaslek' Johan Andela in 't Hookhoes - Foto: CoenMulder

Lees ook: ‘VVD wil deels aandelen Cogas verpatsen

 
19-06-2012  

Nieuwste ‘Grass´ in het Polmanstadion

 

ALMELO – Al enige weken was men in het Polmanstadion in de weer met de voorbereiding voor het leggen van een nieuwe kunstgrasmat om Heracles Almelo nog verder vooruit te brengen in de Vaderlandse eredivisie.
De nieuwste weeftechniek is toegepast om de kunstvezel van TenCate rechtop in de mat te krijgen. De stiftjes van Overtoom, Duarte en de andere helden worden daardoor nog fraaier omdat men beter onder de bal kan komen. Die lui van TenCate zeggen dat zelf en dan is het waar, of niet? In ieder geval is het de vierde mat in het te kleine Polmanstadion in 12 jaar. Dat wordt dus de Champions Laegue na de volgende competitie. Tenminste als Jan Smit geen uitverkoop houdt onder de spelers en mogelijk toch nog wat spelers op de kop kan tikken.

Dat TenCate kunstgras zie je in het Almelose overigens niet alleen in het Polmanstadion liggen maar ook in andere varianten bij diverse amateurclubs en zelfs bij de Almelose Ruiterdagen lopen de gasten tot zondag a.s. over dit kunsttapijt dat wordt gelegd door Edelgrass. ’T Is maar dat u het weet!

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
20-06-2012  

Kees Smit Tuinmeubelen nummer 1 van Nederland

 

HOUTEN – Tijdens de derde editie van de B3 Tuinmeubelbeurs in Houten is Kees Smit Tuinmeubelen uit Almelo uitgeroepen tot beste tuinmeubelwinkel van Nederland. De jury bestaande uit specialisten op het gebied van retail, management en financiën, typeren Kees Smit Tuinmeubelen als een “trendsetter in de branche waar velen naar kijken.”
Oprichter Kees Smit specialiseerde zich begin jaren tachtig van de vorige eeuw als één der eerste retailers in tuinmeubelen en heeft nu in Almelo een moderne showroom van 5000m2 en een logistiek centrum van waaruit klanten uit geheel Nederland worden beleverd.
Kees Smit Tuinmeubelen wordt ook gezien als een steeds vernieuwend bedrijf dat vooruit kijkt en in Amersfoort pal aan de A1 een nieuwe showroom van 4 verdiepingen neerzet met een totale oppervlakte van maar liefst 8000m2.
De jury erkende dan ook dat Kees Smit Tuinmeubelen niet stil staat en haar visie en investeringen eenduidig en consequent baseert op de toekomst. Ook erkent de jury dat vader en zoon Smit als enthousiaste en gedreven ondernemers, met gevoel voor de juiste trends en ontwikkelingen, gericht dicht op de huid van de consument blijven zitten.

Lees ook: ‘Kees Smit slaat vleugels uit naar Amersfoort

 
22-06-2012  

Grote brand aan de Bornsestraat

 

ALMELO – Aan de Bornsestraat 275, tussen Christoffelstraat en Weggelerstraat,  is een grote brand uitgebroken bij Simcon International BV (Simons Confectie), een bedrijf in textiele producties. Voordien was in het zelfde pand decennia lang Borstelindustrie Slettenhaar gevestigd.
De brandweer van Almelo heeft Grip 1 uitgeroepen en krijgt assistentie van omliggende korpsen. Ook is omwonenden geadviseerd  uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden.
Eerste foto's laten zien dat de opslaghal grotendeels verloren is gegaan. Door de ligging en smalle gangen tussen de aanpalende woonhuizen, moesten extra brandslangen worden uitgelegd. Naastgelegen panden worden uit voorzorg nat gehouden.
Er werd 's morgens in het atelier gewerkt maar alle aanwezigen konden na het alarm slaan van de eigenaar op tijd het pand verlaten.

Update: Pand en woning kunnen als totaal verloren worden beschouwd.


Persb.: brandweer Twente - brand Bornsestraat Almelo

Fotoreportage (13 foto's)...

 
22-06-2012  

Timberland op XL Businesspark officieel geopend

 

ALMELO – Het is een imponerend gezicht langs de A35 het nieuwe Europese distributiecentrum van Timberland. Vrijdagmiddag werd het 40.000 m2 grote magazijn officieel geopend in het bijzijn van honderden gasten. Liefst 40 trucks gelijktijdig kunnen aanleggen om te worden gelost of geladen. Van hieruit gaan de producten van Timberland geheel Europa door maar het distributiecentrum is tevens een belangrijke schakel met Azië, Afrika en het Midden-Oosten.
Timberland, dat uit haar jasje was gegroeid in Enschede, kan op het XL Businesspark doorgroeien en is een belangrijke opdrachtgever voor de transportwereld in Overijssel. Veel goederen komen per container over water van Rotterdam naar de Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo, om vandaar uit over de weg naar het distributiecentrum te worden vervoerd. Tijdens de beroemde haringparty van Bolk Transport vorige week, vertelde directeur André Pluimers nog dat CTT klaar is voor groei om wel 4 Timberland’s te kunnen bedienen en die kans is niet ondenkbeeldig, want Timberland-directeur Van Onna vertelde in de openingsspeech dat ook andere grote distributiebedrijven inmiddels navraag doen over de vestigingsmogelijkheden op het XL Businesspark. Het distributiecentrum Europa van Timberland vergde een investering van 50 miljoen euro.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 80 foto’s)
Timberland Stores Europe

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-06-2012  

Stichting Parkstad gaat groenimpulsen geven

 

ALMELO – De Stichting Almelo Parkstad, beheerder van o.a. het Beeklustpark, gaat de stad meer groenimpulsen geven. Wethouder Theo Schouten ondertekende vrijdagmiddag daarvoor een overeenkomst met stichtingsvoorzitter Egbert ten Cate.
Middels de overeenkomst krijgt de stichting een adviserende rol bij ingrijpende maatregelen in de Almelose groenstructuur en tevens de mogelijkheid om zelf projecten te initiëren. Daarvoor moet een budget beschikbaar komen van 100.000 euro waarvan de gemeente de helft bijdraagt. In de samenwerkingsovereenkomst staat omschreven welke groenstructuren vallen onder de reikwijdte van de Stichting Almelo Parkstad.

Foto: Coen Mulder
 

 
25-06-2012  

Stichting Present i.o. zet vrijwilligers in

 

ALMELO - Vrijwilligers die zelf bepalen wat ze doen en wanneer. Dat lijkt de omgekeerde wereld, maar in een maatschappij waarin vrijwilligerswerk steeds meer onder druk komt te staan is het het ‘Ei van Columbus’. Ruth Dam en Leonie Verloop zijn bezig met het oprichten van Stichting Present in Almelo, die achter deze aanpak zit.

Afgelopen vrijdag 22 juni is een groep van vijf Almelose vrijwilligers (jongerengroep) aan de slag geweest voor een stadsgenoot. Hiermee is het eerste vrijwilligersproject via Stichting Present Almelo een feit! Wegens gezondheidsproblemen kan deze stadsgenoot de tuin van haar huurwoning van de woningstichting St. Joseph niet goed onderhouden. De groep vrijwilligers gaat op deze dag aan de slag om de tuin binnen één dag weer onkruidvrij te maken. Dit project is een typisch voorbeeld van het vrijwilligerswerk dat je via Stichting Present kunt gaan doen. Het project is een pilotproject, want de definitieve vestiging via de notaris van Present Almelo moet nog plaatsvinden. Wel blijkt hieruit dat de vraag naar een vrijwilligersorganisatie zoals Present groot is.

Stichting Present Almelo maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk Stichting Present Nederland. Stichting Present is in reeds 54 plaatsen actief, maar nog niet in Almelo. Het doel van Stichting Present is om een brug te slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Stichting Present werkt uitsluitend met groepen vrijwilligers. Deze groepen zijn tevens het uitgangspunt. Zij bepalen dus zelf wat voor vrijwilligerswerk ze willen doen, wanneer en binnen welk tijdsbestek. Via maatschappelijke organisaties zoekt Stichting Present passende hulpvragen bij het aanbod van de groep. Zo komt de geboden tijd en het aanbod van deze groepen altijd goed terecht, namelijk bij de mensen aan de rand van samenleving, zoals hulpbehoevende ouderen, daklozen, zieken, armen, of mensen met psychische problemen.

In januari 2012 zijn Ruth Dam en Leonie Verloop gestart met het onderzoeken of er draagvlak is voor een Stichting Present in Almelo. Er is gesproken met belangrijke partners binnen Almelo, zoals woningcorporaties, diverse maatschappelijke organisaties, kerken en andere vrijwilligersorganisaties. Gebleken is dat groepen bereidt zijn om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast is gebleken dat deze hulp in Almelo hard nodig is.

Het aanbodgericht werken en de nadruk leggen op groepen is nieuw in Almelo en wordt gezien als een 'gat in de markt'. De projecten zijn altijd binnen een dag afgerond en éénmalig. Zo is de stap minder groot om je aan te melden als vrijwilliger. Er staan al diverse groepen vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan via Stichting Present Almelo. De groepen zijn afkomstig uit kerken, maar ook van bedrijven. Iedereen die op welke manier dan ook een groep vormt, kan zich aanmelden bij Stichting Present. Ruth Dam en Leonie Verloop zijn er van overtuigd dat Stichting Present Almelo bijdraagt aan een betere samenleving en een belangrijke aanvulling kan zijn op de reeds bestaande initiatieven in Almelo!

Stichting Present Almelo verwacht zich in september/oktober te vestigen. Er komt binnenkort een website online. Ze zijn al wel te volgen via Twitter (@presentalmelo) en Facebook (www.facebook.com/stichtingpresentalmelo)
 

 
25-06-2012  

Defensie ‘confisqueert´ Bolk Transport

 

ALMELO – De Landmacht nam maandagmiddag het transportcomplex van Bolk Transport aan de Plesmanweg in bezit. Het betrof een oefening van de 110e Transportcompagnie van Defensie die normaliter gelegerd is in de Generaal Majoor Koot kazerne bij Garderen.
Een peloton verkenners arriveerde als eerste om kwartier te maken oftewel het terrein te zekeren en om het kampement voor het hele bataljon op te zetten. Onder hen sergeant-majoor Jan Brugman, geboren en getogen in Almelo en zo dus bekend met de omgeving.
Dat geldt eveneens voor de later arriverende commandant kapitein van Gilst die in zijn jeugd in Almelo heeft gewoond. Hij zette het doel van de oefening uiteen.
‘Normaal gesproken oefenen wij dit op de kazerne in Garderen, maar twee keer per jaar willen wij dat ook op vreemd terrein oefenen. Je moet dan de locatie veilig stellen zodat een kampement kan worden opgezet, waarbij middelen als brandstof, munitie en uiteraard voedsel ook tot de verplaatsingsactiviteit behoord. Op locatie oefenen wordt dan een aanvullend iets om de realiteit het dichtst te benaderen. We zijn dan al gauw op bedrijfsterreinen aangewezen en we zijn blij dat Bolk Transport daaraan zijn medewerking wil verlenen’, aldus van Gilst
Het ‘kampement Bolk’ is dus voor onbepaalde tijd het meest beveiligde bedrijfsterrein van Almelo. En de manschappen hebben allemaal de ervaring van uitzending naar oorlogsgebieden in het buitenland. Almeloër Mulder diende bijvoorbeeld al twee keer in Joegoslavië en eveneens was hij al eens uitgezonden naar Afghanistan.
‘Dit soort oefeningen zijn uiterst nuttig en dat wordt zeer serieus benaderd. De voertuigen worden ingepakt om aan vijandig zicht te onttrekken, de verlichting is omgezet in nachtlicht voor het geval dat en de bewapening is volop in orde en ja, daar hoort wachtlopen ook bij’, vult kapitein Alex de Winter aan. Dinsdag horen de mannen en vrouwen van het 110 uit Garderen waar het dan naar toegaat of dat men een aantal dagen blijft, want de commando-opdrachten komen pas op het laatste moment.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (17 foto's)...

 
26-06-2012  

Almelo Doet mee start Wandel mee

 

ALMELO – Almelo Doet startte vandaag de campagne voor Almelo Wandel mee. Elke dinsdag- en donderdagmorgen wordt er gestart tussen 09.30 uur en 10.30 uur bij het kantoor van Almelo Doet aan de Rietstraat 143, waar tevens een kopje thee of koffie genuttigd kan worden. De deelnamekosten zijn beperkt namelijk 1 euro. Het doel van Almelo Doet is in deze bewegen omdat bewegen gezond is en wandelen met anderen door de omgeving van Almelo een prettige Doe-activiteit is. Meldt u dus aan en Wandel mee.

Kijk voor meer info op: www.almelodoetmee.nl of bel 0546-835680

< Campagnestart 'Almelo Wandelt mee' - Foto: Coen Mulder

 
26-06-2012  

Aeronamic verdubbelt capaciteit in Roemenië

 

ALMELO/SIBIU – Producent voor vliegtuigonderdelen Aeronamic Almelo heeft de capaciteit van het dochterbedrijf in het Roemeense Sibiu uitgebreid naar een vloeroppervlakte van 3000 m2. Daarmee kan de Roemeense productiesatelliet blijven voldoen aan de stijgende vraag naar hoogwaardig verspaande precisie-onderdelen.
CEO Dick Alta: ’ De toename in productiecapaciteit is een belangrijke stap om de doorvoer van recentelijke verworven orders te garanderen waarbij we streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit in combinatie met de kortst mogelijke doorlooptijden. Het uitbreiden van het machinepark en het toevoegen van Fluid Penetrant Inspection en anodisering aan de productielijn in Sibiu zorgt ervoor dat we deze service naar onze klanten kunnen leveren.’
Aeronamic beschikt over geavanceerde CAD/CAM/CAE/CFD-systemen en robotica-machines waardoor het, het vermogen bezit om innoverende, nieuwe technologieën te ontwikkelen voor alternatieve materialen. Aeronamic kan daarmee haar positie als een vooraanstaande speler in de luchtvaartindustrie handhaven.
Het Almelose Aeronamic is van 9 t/m 13 juli wederom aanwezig tijdens de tweejaaarlijkse Farnborough International Airshow in Hal 3 – Stand C9, het gezamenlijke paviljoen van de Netherlands Aerospace Group eveneens uit Almelo.

Lees ook:
'Dikke order oor Aeronamic' en
'AS9100C-certificaat voor Aeronamic'

 
26-06-2012  

VVBA restaureert antieke volière voor Stadsherstel

 

ALMELO - Opleidingsbedrijf VVBA e.o., de Netwerkschool Twente en het ROC van Twente helpen samen de stichting Stadsherstel Almelo met haar allernieuwste project: het herstel van een antieke, zeker 100 jaar oude Jugendstil volière. Het prachtige bouwwerk is ernstig aangetast en in stukken overgebracht naar de grote instructiehal van de VVBA aan de Veldkampsweg.
Het vogelhuis was ooit een pronkstuk in de tuin van een 17e eeuwse stadsboerderij aan de Grotestraat Zuid, die later werd omgebouwd tot apotheek (Lamberts). Inmiddels is het pand in gebruik door lederwarenzaak Kamp. De heer Kamp schonk het bijzondere bouwwerk aan de stichting Stadsherstel Almelo. Die heeft de perfecte nieuwe plek voor de volière gevonden: op het terrein van de Stadsboerderij Beeklust die er oude duivenrassen in wil onderbrengen.
De volière verkeert echter in deplorabele staat. Daarom riep Stadsherstel de hulp in van de Netwerkschool Twente, een bouwopleiding nieuwe stijl van het ROC van Twente, die nauw samenwerkt met onder meer HBO-JobScore/Bouwtalent. Studenten doen er ook ervaring op met bijzondere opdrachten en het runnen van een studentenonderneming. Herstel van het antieke duivenhok is echter zo’n veelomvattende klus dat de Netwerkschool de hulp in riep van de VVBA (opleidingsbedrijf voor timmerlieden en metselaars) voor het uitvoerende werk.
Drie studenten van de Netwerkschool, Mark Kreijkes, Jasper Brunninkhuis en Rudi ten Bolscher hebben zich in de afgelopen maanden gestort op de werkvoorbereidingen en het maken van tekeningen. Ze zijn nu bezig met het opstellen van de begroting. De drie willen voor de zomervakantie hun werk afronden en overdragen aan de VVBA, zodat timmerlieden in opleiding met hun instructeurs de prachtige volière na de zomervakantie in ere kunnen herstellen.
Opzet was altijd om zoveel mogelijk van de oude volière te gebruiken, maar veel zal dat volgens instructeurs Frank Hulskotte en Gerjo Smelt niet zijn. Het hout is ernstig aangetast door vocht, houtworm en schimmels en is door en door rot. Daarom zal de volière nagenoeg geheel gekopieerd worden, tot in de allerkleinste details. Enige zichtbare verschil is straks de omvang van de ‘nieuwe’ duiventil. Die wordt een stuk dieper dan het originele exemplaar.
De timmerlieden in opleiding van de VVBA kunnen na de bouwvakantie met het herstel beginnen. Als de VVBA haar aandeel heeft geleverd aan de ‘restauratie’ van de Jugendstil duiventil, worden studenten van het ROC van Twente, afdeling Bouw en Beschermings- en Afwerkingstechnieken íngevlogen’ voor de finishing touch. Zij gaan het bouwwerk schilderen in de originele kleuren. Daarna wordt het bouwwerk geplaatst bij de Stadsboerderij Beeklust.

 
27-06-2012  

Zwemvierdaagse in het Sportpark

 

ALMELO – De historie van de Nationale Zwem4Daagse gaat al terug naar 1969. Doel van de KNSB was en is om iedereen met zwemmen kennis te laten maken. In Almelo wordt de Zwem4Daagse georganiseerd door Z & PC De Veene die gedurende vijf dagen iedereen in de gelegenheid stelt om de 4-daagse zwemprestatie af te ronden. Dat betekent dat men vier keer 250 meter of 500 meter per dag moet hebben gezwommen om voor een medaille in aanmerking te komen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (14 foto's)...

 
27-06-2012  

Ontbijt voor 400 jaar jumelage Turkije

 

ALMELO – Het Etnisch ondernemerscollectief Votiad, ROC en de gemeente Almelo organiseerden vanmorgen gezamenlijk een ontbijt in de Burgerzaal van het Stadhuis ter gelegenheid van 400-jaar betrekkingen met Turkije.
Bij deze ontbijtbijeenkomst (kahvaltı) waren o.a. aanwezig genodigden uit het bedrijfsleven en onderwijs, evenals burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Johan Andela en afgevaardigden uit de Turkse stad Izmir. Tijdens het ontbijt werd gesproken over de versterking van de positie van allochtonen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Fotoreportage: Coen Mulder


Platform 400 jaar Nederland-Turkije (pdf)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-06-2012  

GGD verhuist naar Twenthe Centrum

 

ALMELO - Met ingang van 2 juli 2012 verhuist de Almelose vestiging van GGD Twente naar ruimten op de eerste verdieping van het Twenthe Centrum. Het Twenthe Centrum ligt tegenover het centraal station van Almelo. Voorheen konden bezoekers in Almelo terecht aan het pand aan de Haven Noordzijde.
Bij de nieuwe spreekuurlocatie van GGD Twente in Almelo kunnen bezoekers terecht voor de spreekuren van het team Reizigersadvisering en Tuberculosebestrijding. Voor de eerste 100 bezoekers van de nieuwe spreekuurlocatie van Reizigersadvisering ligt er een leuke attentie klaar.

Het nieuwe bezoekadres is:

GGD Twente
Twentheplein 9 A-2
7607 GZ Almelo

Overige gegevens, zoals telefoonnummers, blijven ongewijzigd.

• Reizigersadvisering: 0900 4 893 893 (ma- vrij van 8.30 – 12.30 uur)
• Tuberculosebestrijding: 053 487 69 80 (ma- vrij van 8.30 – 17.00 uur)

GGD Twente heeft ook spreekuurlocaties in Enschede en Hengelo. Voor meer informatie over Reizigersadvisering en Tuberculosebestrijding of een routebeschrijving naar een van de locaties van GGD Twente, kan men terecht op www.ggdtwente.nl

Ook Het Scheepvaarthuis naast het GGD-gebouw komt leeg. De huisartsenpraktijk en apotheek e.d. verhuizen eveneens naar het Twenthe Centrum. De exacte data van de verhuizing zijn nog niet bekend. De gemeente Almelo heeft als eigenaar de leegkomende ruimtes weer in de verhuur gezet. De panden werden ooit aangekocht voor nieuwbouw van Dimence, maar dat wordt nu iets verderop gebouwd op de hoek Haven NZ / De Grenzen.

 
27-06-2012  

Jumbo toch naar Almelo

 

ALMELO – Jumbo verkocht de overgenomen C1000 supermarkten in Almelo aan AH en COOP en leek daarmee Almelo te mijden. Niets is echter minder waar. De jongste signalen zijn dat Jumbo zich gaat vestigen aan de Burgemeester Raveslootsingel in het pand van ’t Jan Scholten Team dat inmiddels haar nieuwe locatie op Twentepoort West heeft betrokken. Eerder al werd bekend dat ook AH belangstelling toonde, en ook Plus leek een der kandidaten. Jumbo heeft de knoop doorgehakt en wil al begin volgend jaar open.
Met de komst van Jumbo ontstaat een clustering met de al naastgelegen vestiging van Aldi. Tussen beide supermarktorganisaties is druk overleg gaande om de bereikbaarheid van de beschikbare parkeerruimte te optimaliseren.

 
28-06-2012  

St. Joseph start herbouw St. Josephbuurt

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans en directeur Jan Kamst van woningbouwcorporatie St. Joseph hebben woensdagmiddag gezamenlijk de eerste handeling verricht voor de bouw van De Barchaan op de hoek Ootmarsumsestraat/St. Josephstraat. De Barchaan wordt een gebouw met winkelruimtes op de begane grond en 14 woonappartementen die worden verhuurd aan de J.P van den Bentstichting. Als hoofdaannemer fungeert Nijhuis Bouw uit Rijssen, die later dit jaar ook begint aan de bouw van 10 huurwoningen aan de Ootmarsumsestraat, waardoor de lintbebouwing tot Bloemsierkunst Tibbe weer gereed is.
Een volgend traject is de bouw van 46 koopwoningen als onderdeel van 82 Tuindorpwoningen. De verkoop van deze 2-kappers is inmiddels gestart via Makelaardij Kamphuis en De Schakel Makelaars. De winkelruimtes zijn te huur via Makelaardij Ten Hag.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
29-06-2012  

Splitsing Hölscher, ter Braak, Willems Notarissen

 

ALMELO - De notarissen verbonden aan het notariskantoor Hölscher Ter Braak Willems ( De Twentse Notarissen), met het hoofdkantoor in Almelo en kantoren te Rijssen en Nijverdal gaan in goed overleg uit elkaar. Notaris Egbert Willems zal samen met zijn collega Dinand ter Braak de notariële praktijk uitoefenen vanuit de kantoren in Almelo aan de Adastraat 1 en Nijverdal aan de Maximastraat 4.
De notarissen Hölscher en Davids gaan samen verder vanuit de vestiging in Rijssen aan de Grotestraat 7 en een nieuwe vestiging te Almelo. Notaris Davids zal totdat de nieuwe vestiging in Almelo gereed is, voorlopig blijven werken vanuit het bestaande kantoor aan de Adastraat 1 te Almelo.

 
30-06-2012  

Bomvol Pleinconcert met Cor Bakker en Ali B


Zit er een optreden met het Almelo's Mannenkoor aan te komen?
 

ALMELO – Cor Bakker reisde maandag jl. al naar Almelo om te oefenen met de kinderen van het Speelorkest Sluitersveld en zaterdag was dus de grote dag om tijdens het jaarlijkse Pleinconcert de resultaten te laten horen en zien. Het Pleinconcert zorgde bij tijd en wijle voor een bomvolle Koornmarkt waar soms amper nog een vrij plekje te vinden was. Deze keer geen hekken zoals bij de Nacht van Almelo om de toestroom te reguleren tot een maximum aantal bezoekers op een plein maar gewoon vrij toegankelijk zoals het op openbaar gemeenteterrein betaamt.
De Big Basement Band gooide onmiddellijk de ‘swing’ over het veelkoppige publiek en ook Cor Bakker oogstte met het Kinderspeelorkest Sluitersveld veel applaus. Verder traden op het kinderkoor en dansgroep van Kunst in de Wijk (Ossenkoppelerhoek) en het topsymfonie Jeugdorkest Nederland.
Ali B was echter de publiekslieveling voor de jongeren en zij namen het lange wachten op de koop toe. Ali B rapt en deed dat deze keer met oude hit-successen zoals o.a. de Troubadour (Lenny Kuhr) en Rosamunde (Danny Christian). De basis van zijn nieuwe rapoptredens legde Ali B met zijn TV-programma waarin deze sterren uit de oude doos weer voor het voetlicht werden gebracht om samen met rappers van nu aan de slag te gaan. Kortom deze keer een Pleinconcert voor iedereen en wat minder ‘happy view’.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 148 foto’s van Coen)

Fotoreportage (99 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina