Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-06-2012  

Andela te loslippig over verkoop Cogas Kabel

 

ALMELO – De uitlating over de mogelijke opbrengst van de verkoop van Cogas Kabel door wethouder Johan Andela (VVD) zal hem zeker een berisping kosten. Vooral de uitlating tijdens een partijbijeenkomst in Wijn- en Bierlokaal ’t Hookhoes, dat een verkoop van de aandelen mogelijk 10 miljoen euro zal bedragen, wordt hem door de oppositiepartijen kwalijk genomen. Hen werd de mond gesnoerd middels een getekende verklaring en de wethouder maakt goede sier in een openbaar toegankelijke promotiebijeenkomst van zijn partij en dat steekt.

Bestuursrechtelijk gezien is iedereen die bij de besloten raadsvergadering aanwezig was gehouden aan de opgelegde zwijgplicht, totdat de gemeenteraad zelf het besluit neemt tot opheffing. Bij juridische vervolging kan zelfs een straf van 10.000 euro worden opgelegd.
Het college van B&W kwam zelf met die zwijgplicht omdat de gemeenteraad geheime informatie kreeg, die bij openbaarheid schadelijk kan/kon zijn voor Cogas. Een mogelijke opbrengst uit verkoop behoorde daar eveneens toe.

Vanavond tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota zal de electorale openbaring door wethouder Andela bij het begin van de raadsvergadering zeker aan de orde gesteld worden.

< 'Cogaslek' Johan Andela in 't Hookhoes - Foto: CoenMulder

Lees ook: ‘VVD wil deels aandelen Cogas verpatsen

Archief
Terug naar vorige pagina