Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2017  

Veel kijkers appartementen Het Riethuys

 

ALMELO – Woningstichting Beter Wonen had zaterdag niet te klagen over belangstellende huurders voor de in verbouw zijnde voormalige Rietmavo. In Het Riethuys, zoals het gebouw aan de Violierstraat gaat heten, realiseert Beter Wonen huurappartementen vanaf 640 euro per maand exclusief servicekosten van circa 45 euro. Kortom net onder de huursubsidiegrens, maar toch met een inkomensrichtlijn die niet bereikbaar is voor de laagste inkomensgroep.
Meer info vindt u op: www.woonburoalmelo.nl

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
01-04-2017  

Bamboos Saté, Indonesian take away foodshop

 

ALMELO – Ruim 20 jaar was Randy de Groot kok bij horecabedrijven als Droste`s – Tubbergen, De Herikerberg – Markelo, T-Bone – Enter, Koetshuis de Noordergraaf – Harbrinkhoek. Ooit begonnen als leerling-kok maar via sous-chef eindigend als de verantwoordelijke man voor de keuken van 35 bezoekers en personeelsrestaurants in ziekenhuizen door heel Nederland . Door reorganisatie en verschil van inzichten  met deze landelijke cateraar kwam daar een einde aan en begon Randy als cateraar met zijn food-truck op evenementen door het gehele land met de verkoop van Indische hapjes zoals saté. Bamboo’s Saté was geboren en niet zonder succes. Naast de jarenlange kokservaring is Randy namelijk ook goed thuis in de Indische keuken. Dat kreeg hij van huis uit mee. ‘Dat zijn recepten die oma al gebruikte en mijn moeder ook. Maar als ervaren kok voeg ik daar natuurlijk wel mijn professionele kennis aan toe’, zegt Randy, daarmee aangevend dat de techniek in de keuken en de smaak van de mens zich blijft ontwikkelen.
Randy gebruikt verse voornamelijk  biologische groenten en vlees. De kip heeft eveneens zijn eigen diervriendelijke keurmerk. Zijn eigengemaakte meerdere soorten Atjar noemt Randy superfood gemaakt van rauwe groente gefermenteerd met melkzuur en specerijen om de smaak divers te laten zijn in smaak en kleur.
Sambal maakt Randy in de soorten Sweet shrimp, Hot madam & Hot madam 2.0 en Ginger cinnamon. Uiteraard allemaal biologisch en zonder E-nummers.

Bamboo`s Indische take-away menu`s
Met zijn Bamboo’s saté maakte Randy het afgelopen jaar al naam op tal van Life-Cooking Evenementen door het land. Het leidde tot vraag door bedrijven en particulieren en zo werd al menig jubileum- of verjaardagsfeest verzorgd met complete Indische maaltijden en of koude of warme Indische hapjes zoals loempia, pangsit, lemper-rolletjes, Indische pastei of heerlijke risolles (gevulde flensjes).
Die vraag was voor Randy de Groot reden voor een volgende stap in de ontwikkeling van Bamboo’s Saté en wel de levering van Bamboo`s Indische take-away menu`s vanuit de nieuwe vestiging aan de Grotestraat Zuid 96 (Naast Van Olffen IJs). Kortom alles vers uit de Indonesische keuken van menu tot sambal, sauzen en spekkoek.
www.bamboos.nl

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
02-04-2017  

Geslaagde reünie 6-1978 Aalderinkshoeksschool

 

ALMELO – Zaterdagavond hield klas 6 jaargang 1978 van OBS de Aalderinkshoekschool een geslaagde reünie. Eef Barendrecht nam in oktober 2016 het initiatief via facebook. Een fotomap met schoolpasfoto’s van 39 jaar geleden was daarbij een flinke hulp en al snel waren veel klasgenoten gevonden die samen communiceerden via een besloten groep op facebook en samenwerkten aan de reünie.
Bij Eninver werd zaterdag afgetrapt met een kop soep en een broodje. Een wandeling van 1,5 uur door de wijk bracht velen terug in de tijd bij hun voordeur. De school was helaas inmiddels afgebroken, het mocht de pret der herinneringen niet drukken. Nadat docent Wim Stemerding en Ferry du Chatinier leuke anekdotes hadden verteld, werd de dag afgesloten in Eet- en Drinklokaal 't Hookhoes met een buffet en een borrel. Het was nog lang onrustig in Almelo…

Fotoreportage (4 foto's)...

 
04-04-2017  

Toegangsverbod voetbalfans in het centrum


screenshot rellende Sc Heerenveen-fans.

Commentaar:
Al jaren poogt Heracles Almelo en het stadsbestuur bezoekende fans van tegenstanders vriendelijk te ontvangen in Almelo. In het stadion krijgen de fans zelfs belegde broodjes en ook in de binnenstad was er de laatste jaren nauwelijks ophef te bespeuren.
Zo af en toe steken ongeregeldheden weer de kop op en moeten de touwtjes weer worden aangetrokken. De vraag is of berichten op sociale media de aanleiding zijn van recente confrontaties zoals de thuiswedstrijden tegen Fc Utrecht en Sc Heerenveen.
Op het Amaliaplein ging het volgens een ooggetuige o.a. mis door verbaal uitdagend gedrag van vermeende Heraclessupporters voordat terrasmeubilair en fietsen door de lucht vlogen. Bij BCA ´t Hoekje – dat toch afzijdig ligt van het centrum – is dat nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat de 'onwelkome gasten' uit Heerenveen geen kaartje voor de wedstrijd hadden en door de politie weer op de trein werden gezet.
Wat ook duidelijk moet worden, is dat het bestuur van Heracles Almelo ook betrokken ‘eigen fans´ moet uitsluiten van voetbalbezoek bij thuis- en uitwedstrijden!
 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen wil de Almelose binnenstad sluiten voor bezoekende fans van tegenstanders van Heracles Almelo. Reden de ruzies en vernielingen rond horecabedrijven in aanloop naar de thuiswedstrijden in de afgelopen weken tegen Fc Utrecht en Sc Heerenveen. Supporters van beide clubs raakten slaags met uitgaand publiek.

Omwisseltijden entreekaarten
Door de omwisseltijden van gereserveerde toegangsbewijzen op een later tijdstip te plannen, zou er onvoldoende tijd resten om ook nog een bezoek te brengen aan de Almelose binnenstad. Die nieuwe werkwijze wordt woensdag al werkelijkheid als Heracles Almelo het Arnhemse Vitesse ontvangt.

Treurnis
Burgemeester Gerritsen betreurt het dat Almelo haar gastvrije imago niet meer kan tonen. Hij acht de recente incidenten en vernielingen van dien aard, dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. Afhankelijk van risicoanalyses kan de burgemeester ook nog teruggrijpen op verplichte combi-kaarten wat aan-reizen en toegang tot het stadion betreft. Burgemeester Gerritsen acht het onaanvaardbaar dat binnenstadondernemers en winkelend publiek te maken krijgen met zich misdragende voetbalsupporters.

Een dergelijk verbod tot toegang in de binnenstad werd in vroegere tijden ook al eens ingesteld door toenmalig burgemeester Menno Knip. Destijds werden zich vreedzaam gedragende PSV-supporters en een UEFA-official van een terras geplukt en afgevoerd naar het politiebureau. De opgepakte supporters kregen later een schadevergoeding van 65 euro.

 
04-04-2017  

Aanrijding met gewonden Thorbeckelaan

 

ALMELO – In een wegversmalling op de Thorbeckelaan botsten vanmiddag rond het middaguur twee auto’s frontaal met elkaar. Één inzittende vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis, een andere inzittende vrouw werd ter plekke gecontroleerd op nekklachten. Een inzittend kind bleef volgens de eerste berichten ongedeerd.
Aanleiding tot de botsing was het niet verlenen van voorrang in de wegversmalling. 

Foto: Alwin Winkel fotografie

Fotoreportage (4 foto's)...

 
08-04-2017  

Coureur op de vlucht na omverrijden lantaarnpaal

 

ALMELO – Een ‘scheurende’ automobilist heeft vanavond in de Nieuwstraat voor brokken gezorgd. Bij de oekaze werden een lantaarnpaal en en richtingbord in de middengeleider omver gereden. Volgens omstanders reed de coureur daarna  met zijn flink beschadigde auto achteruit om via de Rohofstraat van het plaats delict te verdwijnen. De politie zoekt getuigen. Tips zijn welkom via 0900-8844.

Update:
Almelo – Zaterdag 8 april omstreeks 21.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Nieuwstraat in Almelo. Een nog onbekende automobilist schampte daar een fietsster, begon te slingeren, en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De automobilist reed echter direct door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De fietsster raakte gelukkig niet gewond.
Volgens een getuige ging het om een zwarte auto, mogelijk Mercedes in een Sedan uitvoering. In de auto zaten een man en een vrouw. De man zou de bestuurder van de auto geweest zijn. Er is een summier signalement beschikbaar.
– Circa 30 jaar oud
– Stevig postuur
– Opvallend brede kaak/hoofdlijn
– Kort donker kapsel
De politie verzoek getuigen om zich te melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. Ook als u ergens een soortgelijke auto ziet staan met veel schade wordt u verzocht om contact met de politie op te nemen. De auto is weggereden in de richting van de Rohofstraat.


Foto: Alwin Winkel Fotografie

 
09-04-2017  

Palmpasentocht door binnenstad

 

ALMELO – De Historische Kring Almelo organiseerde voor de 85e keer de Palmpasenoptocht. Dit keer niet het vertrek en aankomst bij het stadhuis, maar bij het Theaterhotel in de binnenstad waar burgemeester Arjen Gerritsen het startsein gaf en na terugkomst van de deelnemertjes de prijzen uitreikte. De tocht door het centrum werd voor de laatste keer begeleid door de Koninklijke Almelose Harmonie en vanwege die gelegenheid aangevuld met leden van andere muziekkorpsen.

Fotoreportage: Jan Bril

PRIJSWINNAARS
Categorie gagel:
1e prijs:   Justin Sonnenberg
Categorie buxus:
1e prijs:   Timo en Emee Bolscher
2e prijs:   Senne en Michelle Rotman
3e prijs:   Sem en Zoe Lohr
4e prijs:   Evie en Isa Hagen
5e prijs:   Elian en Sofia van der Lip
Categorie vrije impressie:
1e prijs:    grote groep met bolderkar - veel werk aan gedaan
2e prijs:    Anna Egberink (2 jr)
3e prijs:    Felia Swart  (1jr)
4e prijs:    Stijn van Brink met zusje in bolderkar
5e prijs:    Maurits en Reinier Hanekamp - gehaakte paasnetjes

Fotoreportage (79 foto's)...

 
11-04-2017  

Zelfdoding in Almelose gevangenis

 

ALMELO – In de penitentiaire inrichting De Karelskamp te Almelo is vanmiddag het levenloze lichaam gevonden van een gedetineerde. Volgens de woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen gaat het om een geval van zelfdoding. Nadere omstandigheden worden nog onderzocht. De Dienst maakt verder bekend dat penitentiaire inrichtingen zijn ingericht om mogelijke zelfdoding (of dat gedetineerden elkaar wat kunnen aandoen) voorkomen kan worden. Toch lukt da niet altijd. Jaarlijks komt het aantal zelfdodingen op tien.

 
11-04-2017  

Renovatie waterzuivering Vissedijk op til

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen uit Almelo gaat in 2018 de waterzuivering ‘Vissedijk’ renoveren. De waterzuivering aan de Plesmanweg is de oudste in Almelo waar het rioolwater van een deel van de stad wordt gereinigd om te kunnen lozen op oppervlaktewater.

Bij de renovatie worden de oude bestaande voorbezinktanks en een deel van de opstallen gesloopt. De renovatie moet de installatie Vissedijk klaar maken voor een nieuwe periode van 15 jaar. De installatie is straks onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar en kostenefficiënt en hiermee klaar voor de toekomst. De investering bedraagt zo’n 400.000 euro.

Waterschap Vechtstromen heeft begin dit jaar ook de laatste zeven gemeentelijke gemalen in Almelo overgenomen. De Waterschappen zijn sinds een wetswijziging in 2009 al verantwoordelijk voor het totale oppervlaktewaterbeheer. Met de overdracht is nu het totale gebied Almelo onder beheer van Vechtstromen.

Het bestuur van Vechtstromen heeft onlangs ook besloten het kantoorgebouw in Coevorden van het vroegere Waterschap Velt & Vecht te verkopen. Velt & Vecht en Regge & Dinkel fuseerden per 1 januari 2014 tot Waterschap Vechtstromen. 
Vechtstromen beheert het water in een groot deel van Overijssel, een deel van Drenthe en een klein stukje Gelderland.

< Rioolwaterzuivering 'Vissedijk' voor (boven) en na de renovatie.
Afbeelding Vechtstromen

 
12-04-2017  

Ruben Poncia 3D Paint op Almelose Koornmarkt

 

ALMELO – Nederland kent een aantal wereldberoemde ‘Streetpainters’ zoals Leon Keer, Ruben Poncia en Remko van Schaik. Zij worden wereldwijd uitgenodigd om deel te nemen aan Streetpaint Festivals, zoals in februari jongsleden in Dubai. Daar was zelfs een prijzenpot van 600.000 dollar te verdelen. Maar ook bedrijven als Disney, Universal Cinema, Luxottica, Amazon, Coca-Cola, Tesla, Samsung en Unilever doen vaak een beroep op hen om 3D tekeningen te maken voor reclamedoeleinden.

Aan dat illustere rijtje bedrijven kan nu ook Cogas in Almelo worden toegevoegd. De geboortige Portugees en in Utrecht wonende Ruben Poncia moest voor netwerkbeheerder Cogas een 3D schilderij maken van leidingnetwerken voor water, gas, elektra, kabel TV en warmtenetwerken die zich in de bodem van onze steden bevinden. De ‘streetpaint’ van Poncia is bedoeld als ‘public-reminder’ voor het plaatsen van ‘slimme’ meters die netwerkbeheerders verenigd in www.onsenergie.net als Cogas, Liander, Stedin, Enduris, Rendo, Westland Energy Solutions en Eneco Netbeheer landsbreed plaatsen bij consumenten en bedrijven.
Slimme meters die zoals uit onafhankelijk onderzoek van de Universiteit Twente vooral vaak eenzijdig ‘slim’ zijn met als resultaat hogere nota’s. Draadloze netwerken voor telefonie en TV, maar ook moderne LED-verlichting, kunnen namelijk met hun straling negatief van invloed zijn waardoor een hoger verbruik wordt aangegeven. Kortom geen LED-verlichting en draadloze aansluitingen voor telefonie en TV gebruiken maar gewone zuinige lampen en aansluitkabels als u niet onaangenaam verrast wilt worden. U kunt natuurlijk ook de monteur van ‘slimme’ meters buiten de deur houden tot deze meters wel absoluut betrouwbaar zijn. De keuze is aan u maar gaat u wel even het kunstwerk van Poncia op de Koornmarkt bekijken. Over ruim een week, wordt het namelijk met de hoge drukspuit weer verwijderd.

Meer 3D StreetArt klik voor de slideshow en voor netwerk-info op
Cogas.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-04-2017  

Stadhuis van Oud nog voor de zomer verkocht

 

ALMELO – Als het aan wethouder Irene ten Seldam (CDA) ligt, wordt het leegstaande oude stadhuis nog voor de zomer verkocht. Het laatste ontwerp van architect J.J.P. Oud wordt verbouwd tot huurappartementen in het duurdere segmenten en koopappartementen tussen 175.000 en 299.000 euro, naar idee van de stichting Hergebruik Gebouwen die daarbij ook ruimte heeft geschapen voor culturele activiteiten (bidbook). Wethouder ten Seldam bevestigd e.e.a. naar aanleiding van een vragenbrief van de VVD-fractie. Ook geeft zij aan dat de koopsom voor het ‘Stadhuis van Oud’ de somma van 125.000 euro bedraagt. Alle andere kosten zoals planontwikkeling, bestemmingsplan, notariskosten en de saneringskosten asbest komen voor rekening van de investeerders BPD en Levering & Assen Groep.

 
14-04-2017  

Geluidsisolatie woningen Nachtegaalstraat

 

ALMELO – De gemeente Almelo trekt 178.500 euro uit voor de geluidsisolatie van 27 woninggevels aan de Nachtegaalstraat. De woningen worden in verhouding zwaar belast door het voorbijrazende verkeer. Sinds 2015, toen het Rijk een voorbereidingssubsidie verstrekte, heeft de gemeente 113 woningen onderzocht op geluidsisolatie.   Totaal 82 woningen voldoen aan de geluidsisolatienorm. Van de bewoners van 31 huizen wordt geen medewerking verkregen. Voor de resterend te isoleren woningen heeft het Rijk inmiddels groen licht verleend. De gemeente verwacht dat de rijksbijdrage nagenoeg één op één loopt met het nu gereserveerde bedrag. Nog dit kwartaal worden de werkzaamheden aanbesteed die voor januari 2018 moeten zijn gerealiseerd.

 
16-04-2017  

Drukke Almelose Ruiterdagen zoekt hulpkrachten

 

ALMELO – De inschrijving voor deelnemers aan de Almelose Ruiterdagen is nog maar enkele weken geopend, maar nu al heeft de organisatie besloten om tijdens de ponydagen in het eerste weekend, zo’n 100 extra stallen bij te plaatsen.
Dit na overleg met de gemeente Almelo, de brandweer en met dank aan Almelose ondernemers die belangeloos een nabij gelegen bedrijfshal beschikbaar hebben gesteld. Op het complex van het Twents Hippisch Centrum (THC) aan de Bosrand, waar de Almelose Ruiterdagen plaatsvinden, was namelijk geen ruimte meer beschikbaar om staltenten bij te bouwen. De hal ligt op 250 meter van het THC maar dat schijnt voor de deelnemers aan het ponyweekend geen belemmering te vormen, gelet op de stroom van inschrijvingen voor het hippische evenement dat haar 51e editie tegemoet gaat.

Extra  hulpkrachten gevraagd

Het noopt de organisatie ook tot oproep van extra vrijwilligers die ingezet kunnen worden als verkeersregelaar en staltoezicht. Daarnaast kan de organisatie nog veel meer helpers gebruiken zoals mensen met verstand van elektrotechniek, tijdwaarneming en geluid, organisatietalent op het gebied van sponsoring, parkeer- en campingbeleid, stallen- en terreinbeheer en ringmeesteren bij de dressuur en/of kunnen bijspringen in de horeca of assisteren als secretaris van de juryleden.
Klik hier voor meer informatie en meldt u aan.

Grootste van Europa

De Almelose Ruiterdagen is in der loop der jaren uitgegroeid tot het grootste hippische evenement van Europa met meer dan 2300 deelnemers in de dressuur en het springen. Al met al heeft de organisatie in 10 dagen tijd meer dan 10.000 starts te verwerken. De deelnemers komen van Groningen tot Maastricht en van Den Helder tot Losser maar ook talrijke buitenlandse amazones en ruiters met een gastlicentie van de Koninklijke Hippische Sport Bond staan jaarlijks op de startlijsten. De 51e Almelose Ruiterdagen vinden plaats op het Twents Hippisch Centrum dat beschikt over ‘All Weather’ bodems van maar liefst 2.500 m2. De data zijn 16 t/m 25 juni a.s. Het eerste weekend is voor de pony’s, waarna het de beurt is aan de paarden.

 
19-04-2017  

CTT opent vierde containerterminal


In het midden burgemeester Arjen Gerritsen met links van hem Wim Heylen en rechts CTT-directeur Gerco Linthorst.
 

ALMELO – Het Twentse overslagbedrijf Container Terminal Twente (CTT) heeft officieel haar vierde vestiging in gebruik genomen. Na de vestiging in de Hengelose haven, de railterminal in het Duitse Bentheim en de vorig jaar door minister Henk Kamp geopende gecombineerde water- weg- en rail terminal in de Rotterdamse haven, vierde het Twentse bedrijf vandaag haar officiële opening van de nieuwe vestiging op het XL Businesspark aan het Twentekanaal en de A35 in Almelo. Daarmee is CTT weer terug in de gemeente waar het ooit begon op initiatief van Bolk Transport op het stationsemplacement aan de binnenstedelijke haven.
Inmiddels is CTT een internationale speler die vanuit de vestiging Rotterdam dagelijks treinen met containers laat rijden naar Bentheim (D) met een hub naar Coevorden, Kutno in Polen en Scandinavië maar ook containerschepen laat varen tussen Rotterdam en Hengelo en Rotterdam en Almelo. In Almelo heeft CTT de beschikking over een laad- 7 loskade van 350 meter met een overslagterrein van 3,2 ha. De kraancapaciteit bedraagt 45 ton.

Ook Heylen vestigt zich

Ook vanuit de Antwerpse haven komt nu het transport van zeecontainers opgang naar Twente en het Europese achterland. Dit dankzij de Belgische investeerder en ontwikkelaar Groep Heylen die al zo’n 396.000 m2 aan ‘warehousing’ realiseerde voor internationaal opererende bedrijven op locaties in o.a. Antwerpen en Venlo. Groep Heylen tekende een dag voor de opening van CTT Almelo het contract om op het Twentse XL Businesspark een ‘warehouse’ van 180.000 m2 te realiseren in verhuurbare units van 10.000 tot 18.000 m2. Die ondertekening vond dinsdag plaats in het stadhuis van Almelo.
Reden voor CTT om de officiële opening van de terminal in Almelo te laten verrichten door burgemeester Arjen Gerritsen en investeerder Wim Heylen. De Heylen-vestiging op het XL Businesspark moet de poort worden naar Duitsland, Scandinavië en Oost Europa en krijgt de naam T-Port Campus. Naar verwachting leidt de ontwikkeling tot zo’n 1.000 banen.

Eurol start met bouw
De Nijverdalse producent van smeermiddelen, technische vloeistoffen, reinigings- en onderhoudsproducten Eurol begint binnenkort met het bouwrijp maken van haar nieuwe locatie op het XL Businesspark. De totale bouw van kantoor en procesfabriek zal zo’n twee jaar in beslag nemen. Alleen al is voor de procestechniek een slordige 10 km aan leidingwerk noodzakelijk. De gehele bouw wordt door Eurol zelf begeleid. Eurol verplaatst het bedrijf van Nijverdal naar Almelo vanwege de ligging van het XL Businesspark aan het Twentekanaal en de A35/A1. Eurol verwacht dat zo’n 50 procent van de totale in- en uitgaande goederenstroom via het Twentekanaal zal gaan. Belangrijke partner daarin is CTT.

Andere belangrijke spelers op het XL Businesspark
Een andere belangijke speler op het XL Businesspark bij Almelo is
Timberland. De Amerikaanse producent van schoenen en kleding heeft er haar Europees distributiecentrum. 
Buiting Staalbouw was een der eerste bedrijven die zich op het XL Businesspark
vestigde. Buiting Staalbouw is specialist in het bouwen van grote overspanningen. Buiting verwacht binnen enkele maanden voor het eerst gebruik te maken van het transport over water van dit soort gigantische overspanningen. Over de weg kan dat alleen met speciale begeleiding en ook nog eens vaak s'nachts.
Bolk Transport heeft een speciale afdeling bijzondere transporten. Het bedrijf
vervoert al jaren enorme lagertanks van producent Holvrieka in Emmen naar bijvoorbeeld de Guinnes Brewery in het Ierse Dublin. Ook is Bolk Transport Europees-breed specialist in het transport van windmolens.
Madison is een grote producent van tuinkussens e.d. en is eveneens op het XL Businesspark gevestigd. Het bedrijf dreigde naar Polen te vertrekken maar vond toch een geschikte stek in het Almelose.
Verder zijn al Takel- en Transportbedrijf Looms en het chemiecaliën-depot voor de Benelux van Vivochem gevestigd op het XL Businesspark. Het bedrijventerrein beschikt tevens over een speciale opslag van bluswater.

Fotoreportage (49 foto's)...

 
21-04-2017  

Lions gift: 1090 pakken koffie aan Voedselbank

 

ALMELO – Al een aantal jaren houdt serviceclub Lions Almelo een aktie om waardepunten van koffiebrander Douwe Egberts in te zamelen voor de Voedselbank in Almelo. Dit keer leverde dat 1090 pakken koffie op. De pallet met koffie werd vrijdagmiddag afgeleverd bij de Voedselbank in de Egbertuskerk. Secretaris Menno von Brucken Fock en voormalig president Frans Schoondermark van de Lions Almelo namen de honneurs waar om de pakken koffie te overhandigen.
Bestuurslid Johan van Loon van de Voedselbank was zeer verheugd met de gift die vijf weken lang de 200 cliënten van de Voedselbank Almelo een pak koffie oplevert in het wekelijkse pakket levensmiddelen. Van Loon benadrukte wederom zeer blij te zijn met dit onverwacht goede resultaat. Hij wees er tegelijkertijd op dat niet alleen al deze pakken koffie erg welkom zijn, maar dat iedereen die deugdelijke voedingsproducten over heeft of iets extra’s wil doen voor stadgenoten die het minder breed hebben, op woensdagen en vrijdagen tussen 10 en 17 uur deze producten kan inleveren bij de Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat 162.
 
De inzameling van DE-waardepunten wordt door Lions Nederland gecoördineerd en levert dankzij koffiebrander Douwe Egberts een extra bonus op van 15 procent aan koffie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-04-2017  

Dertig mille kassa bij verkeerscontrole

 

ALMELO – Een gezamenlijke verkeerscontrole van de politie en de belastingdienst donderdag jl. op de H.R. Holstlaan in Almelo, leidde tot beslag op 41 voertuigen. Dertien voertuigen werden meteen afgevoerd. De belastingdienst inde 28.218 euro aan openstaande vorderingen en de politie kreeg 206 euro aan boetes en nog openstaande verkeersboetes in de knip. Passerende automobilisten werden van de H.R. Holstlaan gehaald en naar de parkeerplaats bij de Woonboulevard geleid waar de controle plaatsvond.

 
24-04-2017  

Herdenking Armeense genocide en nieuw bewijs

 

ALMELO – Bij het herdenkingsmonument bij de Armeens Apostolische kerk in Almelo werden maandag alle slachtoffers van de Armeense genocide in de periode 1914-1918 herdacht. Onder de belangstellenden o.a. de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen en collegeleden, het Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) en talloze afgevaardigden van Armeense verenigingen in Nederland en Europa.
De Tweede Kamer onderschreef jaren geleden dat er sprake was van genocide. Dit tot woede van de Turkse regering. Nu schijnen onderzoekers sluitend bewijs gevonden te hebben dat de Turkse regering destijds wel sturend betrokken was. Elsevier publiceerde gisteren hierover een artikel.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (100 foto's)...

 
24-04-2017  

Fledderus laat zich opsluiten voor ‘Free a Girl´


Op het door alle spelers van Heracles Almelo gesigneerde shirt is de bieding open.
 

ALMELO – Heracles-voetballer Mark-Jan Fledderus laat zich op zaterdag 20 mei 12 uur vrijwillig opsluiten in een hokje van 2 bij 2 meter om aandacht te vragen voor de seksuele uitbuiting van meisjes in Indiä. De opsluiting in een klein hokje is een associatie met de ‘werkplek’ van Indiase meisjes in de prostitutie. De actie kent internationaal deelnemers die zich laten opsluiten en wordt ‘Free a Girl’ genoemd.
"Wat is nou 12 uur in zo’n hokje ten opzichte van wat die meisjes daar moeten ondergaan?”, laat Fledderus weten over zijn deelname. "Doelstelling voor iedere deelnemer is het ophalen van minimaal € 2500,- hier ga ik dan ook ook vol voor”, zegt de voetballer die onlangs zijn rentree maakte als voetballer na een zware knieblessure.

Aan de opsluiting van Fledderus is een ‘Crowd Funding’ verbonden via de website ‘Lock me up’. Donaties om Mark-Jan Fledderus te steunen ten bate van ‘Free a Girl’ zijn welkom door HIER te doneren.

Ook is het mogelijk om te bieden op verschillende fraaie veilingitems, het gros natuurlijk voetbal gerelateerd. “Daar zitten echt gave dingen bij. Onder andere VIP kaarten voor Heracles Almelo, een gesigneerd thuisshirt of een clinic aan een voetbalteam die ik zelf ga geven”, aldus Fledderus.

 
25-04-2017  

Politieman zonder hoogtevrees in kraan CTT


Geen hoogtevrees met deze foto vanaf 30 meter hoog als bewijs.
Op de achtergrond vier politieauto's voor het dichte toegangshek.
(foto: Facebook Politie Almelo)
 

ALMELO – Een Almelose politieman zonder hoogtevrees is maandagavond in de 30 meter hoge kraan geklommen op de laad- en loskade van CTT. Een oplettende hardloper had namelijk gemeld dat zich op het terrein van CTT op het XL Businesspark twee verdachte figuren ophielden. De politie doorzocht het ruim 3 hectare grote terrein met honden en nam ook een kijkje van bovenaf om te bezien of er zich verdachten tussen de containers hadden verborgen. Er werd echter niemand meer aangetroffen. Wel doet de politie een oproep naar mogelijke andere getuigen van deze poging tot diefstal. Dit kan via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)  

De vierde containerterminal van CTT werd vorige week officieel geopend.

 
26-04-2017  

Meer dames dan heren krijgen Koninklijk Lintje

 

ALMELO – Het heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander behaagt 13 Almeloërs te onderscheiden.
Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd mevrouw C. Noordhoff-van de Pol en de heer Mr. E.R. Willems.
Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Mw. S.E. Christiani-Flynn, Mw. H. Eenkhoorn-Koning, Mw. M.L. Schumer-Hankel (beter bekend als Mary Fidder), Mw. G.M.L. Gerritsjans-Morsink,  Mw. G.M. Hemmink-Veneklaas,  Dhr. H.J.G.M. Kuiphuis, Mw. J.N. Van der Laan, Mw. K. Nijland-Welbergen, Dhr. L.P. Schüling, Dhr. J. Veenstra en Dhr. J. Wind.
Burgemeester Arjen Gerritsen overhandigde, in het bijzijn van familie en vrienden van de gedecoreerden, de bijbehorende versierselen in de Raadszaal van het gemeentehuis. Mw. C. Noordhoff-van de Pol en Dhr. L.P. Schüling werden door burgemeester Gerritsen telefonisch geïnformeerd. Zij ontvangen hun onderscheiding op een latere datum.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
26-04-2017  

Almelo vinkt ontwikkeling Almelo Nouveau af

 

ALMELO – De gemeente Almelo ziet geen heil meer in de ontwikkeling van Almelo Nouveau in het Weggelergebied. Al eind 2014 werd projectontwikkelaar Prosyn I BV schriftelijk gesommeerd om binnen een jaar met het project van start te gaan, maar er gebeurt niets. Reden om nu definitief een streep te trekken in de beoogde ontwikkeling van het winkelcentrum Almelo Nouveau in het Weggelergebied.

Dat dit eerst nu gebeurd, is vanwege de juridische juistheid die de gemeente en haar stadsadvocaat hebben getoetst. Een eerdere ontbinding werd bemoeilijkt door het faillissement van Prosyn Holding, de moedermaatschappij van Prosyn I BV. De vraag daarin was dat men niet kan inschatten hoe de curator in het faillissement  zich opstelt.  
‘Het ontbinden van de overeenkomst is ons inziens redelijk en zakelijk’ zegt wethouder Alex Langius. ‘Prosyn I heeft ruimschoots de tijd gehad om een ontwikkeling op deze plek mogelijk te maken. Dat is niet gelukt, daarom willen we nu duidelijkheid scheppen en de mogelijkheid creëren tot een nieuwe invulling van het gebied over te gaan.’

Van de gehele ontwikkeling langs de Nijreessingel is alleen zorgcentrum Het Weggeler gerealiseerd. De gemeente Almelo wil na de ontbinding met Prosyn I BV het gebied zelf weer in de markt zetten.
Nu de gemeente een streep zet door het plan Almelo Nouveau kan het lijstje plannen van voormalig wethouder stadsontwikkeling Anthon Sjoers afgevinkt worden met Waterrijk, Fortezza, Leemslagen, Monorail en Almelo Nouveau.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-04-2017  

Almeloër vermist, politie doet dringende oproep

 

ALMELO – Sinds maandagavond 24 april is de 51-jarige Almeloër Raymond Eijke vermist. Zowel familie als de politie maken zich ernstig zorgen over de boomlange Almeloër (2 meter) die 120 kg weegt en een dikkere buik heeft. Reijke is verder te herkennen aan aan zijn rossige haar met grijze accenten, groene ogen en opvallend grote oren.

Raymond Eijke vertrok maandagavond met een zwarte VW Golf met het kenteken 91-ZN-LF. Hij droeg waarschijnlijk een zwart ski-jack en zwarte trainingsbroek met daarop als opdruk de letters ‘RAY’.

Mensen die Eijke en of zijn auto hebben gezien, of weten waar de Almeloër zich bevindt, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000.

< Raymond Eijcke vermist!
- (foto: Politie Almelo)

UPDATE 27-04-2017
Politie Twente meldt dat de vermiste Almeloër Raymond Eijke weer tercht is. Voor alle tips dank!.

 
27-04-2017  

Koningsdag 2017 in Almelo

 

ALMELO – Muziek volop, eetkraampjes te over, likkend aan een ijsje, plenty boeken in de Bleekkerk, gezellig consumeren op een terras, sport- en dansdemonstraties en een Vrijmarkt versnippert door het stadshart want zolders en kasten moesten leeg en ook de verzameling fototoestellen ging in de 'ramsj'.  Dat waren de ingrediënten van Koningsdag in Almelo, net zoals in veel andere steden. Duizenden bezoekers hebben zich dus vermaakt in het Almelose centrum. Al was het ondanks de zon wel wat fris en hielden we het niet helemaal droog.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (89 foto's)...

 
28-04-2017  

Obifit Outdoor Sport maakt feest van opening

 

ALMELO – Het is het bekendste fitnesscentrum in de regio Almelo, Obifit langs de voet van de A35 op het bedrijvenpark Twentepoort West. Tien jaar bestaat Obifit en al 10 jaar timmert het aan de weg met vernieuwingen. ‘De jongste vernieuwing is Outdoor Sport’, vertelt eigenaar Michel Verweg.
‘We hebben flink geanalyseerd of Obifit nog beter aan de verwachtingen van de consument kan voldoen en kwamen tot de conclusie dat Outdoor Fitness daar een toevoeging aan kan zijn.  Thijs Blikman is de trainer van onze nieuwe accommodatie voor Obifit Outdoor Sport, een unieke accommodatie die je in Almelo en omgeving nergens vindt en dat met een ervaren trainer voor individuele begeleiding en groepsbegeleiding en ook een flinke Bootcamp niet uit de weg gaat’, aldus Michel Verweg.

De Outdoor Sport accommodatie van Obifit werd zaterdag onder goede belangstelling officieel geopend met diverse informatie-stands, een kabelbaan en een 12 meter hoge klimwand waarop alle belangstellenden zich konden uitleven, de verloting van 3 mountainbikes van het topmerk Sensa en als hoogtepunt een rondvlucht met een helicopter waarbij de autorit vice versa naar de start en landigsplek in een geruisloze elektrische Tesla natuurlijk ook al heel bijzonder was.
Algemeen manager bij Obifit  In- en Outdoor is Mike Kerr. Mirel Bosma geeft vanaf leiding aan de groepslessen en persoonlijke training bij Obifit Indoor. Ilse Roelofzen geeft leiding aan het cardio-gym.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (85 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina