Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2017  

Almelo vinkt ontwikkeling Almelo Nouveau af

 

ALMELO – De gemeente Almelo ziet geen heil meer in de ontwikkeling van Almelo Nouveau in het Weggelergebied. Al eind 2014 werd projectontwikkelaar Prosyn I BV schriftelijk gesommeerd om binnen een jaar met het project van start te gaan, maar er gebeurt niets. Reden om nu definitief een streep te trekken in de beoogde ontwikkeling van het winkelcentrum Almelo Nouveau in het Weggelergebied.

Dat dit eerst nu gebeurd, is vanwege de juridische juistheid die de gemeente en haar stadsadvocaat hebben getoetst. Een eerdere ontbinding werd bemoeilijkt door het faillissement van Prosyn Holding, de moedermaatschappij van Prosyn I BV. De vraag daarin was dat men niet kan inschatten hoe de curator in het faillissement  zich opstelt.  
‘Het ontbinden van de overeenkomst is ons inziens redelijk en zakelijk’ zegt wethouder Alex Langius. ‘Prosyn I heeft ruimschoots de tijd gehad om een ontwikkeling op deze plek mogelijk te maken. Dat is niet gelukt, daarom willen we nu duidelijkheid scheppen en de mogelijkheid creëren tot een nieuwe invulling van het gebied over te gaan.’

Van de gehele ontwikkeling langs de Nijreessingel is alleen zorgcentrum Het Weggeler gerealiseerd. De gemeente Almelo wil na de ontbinding met Prosyn I BV het gebied zelf weer in de markt zetten.
Nu de gemeente een streep zet door het plan Almelo Nouveau kan het lijstje plannen van voormalig wethouder stadsontwikkeling Anthon Sjoers afgevinkt worden met Waterrijk, Fortezza, Leemslagen, Monorail en Almelo Nouveau.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina