Actueel uit Stad & Ambt


Meer dames dan heren krijgen Koninklijk Lintje














Mevrouw Sandy Christiani werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor 25 jaar vrijwillige inzet voor asielzoekers in het AZC en het onderhouden van contacten met buitenlanders binnen de Pinkstergemeente van de kerk De Banier.


Mevrouw Hillie Eekhoorn werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet als ouderling en coördinator voor de Bleekkerk. Verder waszij jaren actief als vrijwilliger bij Huize Friso waar zij ook lid was van de raad van toezicht. Mevrouw Eekhoorn was en is verder nog actief voor Villa de la Porte, voor dementerende ouderen.


Mevrouw Mary Schumer-Hankel, in het dagelijkse leven Mary Fidder genoemd, is de jarenlange vrijwillige schakel tussen Carint Reggeland en de wijk Beeklust/Ossenkoppelerhoek en de Titus Brandsmahof. Al sinds 1969 zet zij zich in voor de wijk en het wijkcentrum. Geen ‘vergadertijger´ maar wel zorgend dat alles op rolletjes loopt. Zij werd gedecoreerd met het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nnassau.


Mevrouw Siny Gerritsjans-Morsink werd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd voor haar jarenlange inzet voor de wijk Sluitersveld. Zij was als lid van de wijkcommissie de verbindende persoon tussen de wijkbewoners, wijkcentrum De Trefhoek en woningstichting St. Joseph. Zodanig droeg zij ook bij aan het wijkontwikkelingsplan.


De Aadorpse Dinie Hemmink-Veneklaas zet zich al sinds 1950 in voor Volksdansgroep De Korenaer. Op haar wordt nooit vergeefs een beroep gedaan. Liefst 40 jaar was zij secretaris. Geroemd als mede-organisator van dansfestivals en de jaarlijkse Knieperkestocht en toch nog tijd om ook bejaarde alleenstaanden te bezoeken of op te halen voor een dagtripje en zich ook nog in te zetten voor zorgboerderij ´t Klein Wierke. Meer dan voldoende reden voor de Koning om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Henny Kuiphuis is al sinds 1975 maatschappelijk actief in Bornerbroek. Sinds 2008 is hij voorzitter van de stichting Dorpsbelangen Bornerbroek en als zodanig betrokken bij het overleg over het XL Businesspark, het project De Doorbraak van het Waterschap, Landschap Overijssel en de gemeente die allemaal plannen hebben die ‘Bornerbrookers´ raken. Kuipers stond aan de wieg van de Dorsvisie, vocht voor de sporthal en ´t Brookshoes en was maar liefst 37 jaar acteur (Sinterklaas) in het ‘Brookse´. Verder actief als tekstschrijver, toont inzet voor ´t Krikkenhaar en actief zanger bij koor Ad Fundum. Reden genoeg voor de Koning om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Nettie van der Laan werd Lid van de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet de wijkkrant Sluitersveld samen te stellen en voort te laten bestaan (sinds 2008). Zij is bestuurslid van de wijkcommissie, lid van de VAC (Voorlichting en Adviescommissie voor de Woningbouw), lid van de commissie Open Tuinen van de vereniging Groei & Bloei en maakte een interessante nieuwe Bomenroute om te fietsen. Met de uitgave van het boekje kreeg zij zelfs een taalkundige prijs.


Ina Nijland begon 60 jaar geleden aan een carrière in de Zorg. Zij was actief in de kraam, was wijkzuster maar vooral vele jaren nachtzuster. Gedurende 18 jaar was zij per week ook 2 nachten vrijwillig actief voor de stichting Leendert Vriel, het vroegere Terminale Thuiszorg Almelo e.o. om stervenden en hun familie bij te staan. Alsof de dagen niet te vullen waren, zette zij zich ook 13 jaar in voor het Rode Kruis, voer als ‘bootsman´ op de Henri Dunant of stond paraat in vakantiehuis IJsselvliedt om ernstig zieken een fijne vakantie te bieden. Ina Nijland kende geen grenzen en ging zelfs vijf weken vrijwillig aan het werk in Engeland om de nieuwste ontwikkelingen in de palliatieve zorg tot zich te nemen. Dat zij zelf al de zestig gepasseerd was was geen reden gas terug te nemen. De vergaarde kennis was nuttig om door te geven en deed ze noch jaren.
Ook Ina Nijland heeft volgens de Koning het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau dik verdiend.


Oud raadslid Jan Veenstra (CU) luistert aandachtig toe.


Jan Veenstra was 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie. Hij maakte er een dagtaak van en bezat een
prima dossierkennis dat respect afdwong bij raadscollega´s en college van B&W (Hij becijferde dat minstens 16 miljoen euro aan debacles was ‘weggepoetst´ in de bouw van het nieuwe stadhuis –red.). Daarnaast verrichtte Veenstra veel werk om de lokale ChristenUnie meer body te geven en zette hij zich maatschappelijk in bij het COA, bij Soweco, stichting de Luisterpost en de stichting Present Almelo. Ook als vrijwilliger in diverse functies bij de Gereformeerde Kerk wordt Veenstra gewaardeerd. Kortom, de Koning benoemde Veenstra tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.



...


Egbert Willems werd door de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Als notaris was hij lid van de Kamer van Toezicht van het Broederschap. Op lokaal niveau zette Willems zich veelvuldig in. Te noemen vallen de stichting Profronde (10 jaar voorzitter), het Historisch Festival (vz), bestuurder stichting rijksmonument Monumentale Tribune 1924 (Avc Heracles), her-oprichter van de promotionele stichting stAP, zijn Governace-betrokkenheid bij de Rabobank Noord West Twente en bestuursfuncties bij het Roggekamp-Peitschfonds, de Rotary en de plaatselijke afdeling van de VVD.


De Almeloër Jan Wind is sinds het ontstaan betrokken bij het Meubelproject voor mensen met een ‘smalle beurs’. Daarvoor zet hij zich met ziel en zaligheid in. Als gepensioneerd onderwijzer gaf hij taalles aan asielzoekers bij het AZC maar bedacht ook een leuke manier om hen wat Nederlandse cultuur-historische kennis bij te brengen. Daarnaast zet hij zich al sinds 2008 in in het kerkelijk werk, als ouderling en coördinator van de Bleekkerk en voor het kerkelijk jongerenwerk. De Koning heeft Jan Wind benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina