Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-04-2017  

Fledderus laat zich opsluiten voor ‘Free a Girl´


Op het door alle spelers van Heracles Almelo gesigneerde shirt is de bieding open.
 

ALMELO – Heracles-voetballer Mark-Jan Fledderus laat zich op zaterdag 20 mei 12 uur vrijwillig opsluiten in een hokje van 2 bij 2 meter om aandacht te vragen voor de seksuele uitbuiting van meisjes in Indiä. De opsluiting in een klein hokje is een associatie met de ‘werkplek’ van Indiase meisjes in de prostitutie. De actie kent internationaal deelnemers die zich laten opsluiten en wordt ‘Free a Girl’ genoemd.
"Wat is nou 12 uur in zo’n hokje ten opzichte van wat die meisjes daar moeten ondergaan?”, laat Fledderus weten over zijn deelname. "Doelstelling voor iedere deelnemer is het ophalen van minimaal € 2500,- hier ga ik dan ook ook vol voor”, zegt de voetballer die onlangs zijn rentree maakte als voetballer na een zware knieblessure.

Aan de opsluiting van Fledderus is een ‘Crowd Funding’ verbonden via de website ‘Lock me up’. Donaties om Mark-Jan Fledderus te steunen ten bate van ‘Free a Girl’ zijn welkom door HIER te doneren.

Ook is het mogelijk om te bieden op verschillende fraaie veilingitems, het gros natuurlijk voetbal gerelateerd. “Daar zitten echt gave dingen bij. Onder andere VIP kaarten voor Heracles Almelo, een gesigneerd thuisshirt of een clinic aan een voetbalteam die ik zelf ga geven”, aldus Fledderus.

Archief
Terug naar vorige pagina