Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2009  

Laatste asfaltlaag Meulenbeldlaan aangewalst

 

ALMELO - Vanmiddag is het laatste stukje asfaltlaag op de Meulenbeldlaan gelegd en aangewalst. Hierdoor komt er een eind aan een lange tijd rijden op oneffen asfalt en centimeters uitstekende rioleringdeksels op de Meulenbeldlaan. Door vorst was het leggen van de toplaag niet mogelijk omdat deze anders te snel kapot zou gaan. Nu de vorstperiode was afgelopen - en het weer ook mee zat - konden de asfalteermachines zijn werk doen.

Gisteren werd al begonnen aan de voorbereidingen. Toen werden ook al de lantaarnpalen vervangen door nieuwe exemplaren. Vanmiddag even na 17:30 uur werd het laatste stukje asfalt aangewalst door de trilwalsen van Reef. 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
01-04-2009  

Klanten geven Sociale Zaken in 2008 een zeven

  ALMELO - Klanten waardeerden de dienstverlening van Sociale Zaken van de Gemeente Almelo in 2008 met gemiddeld een zeven. Op vrijwel de meeste aspecten is de klanttevredenheid in Almelo licht toegenomen. In 2007 kwam Almelo ook uit op een zeven.Het onderzoek naar de klanttevredenheid vindt jaarlijks plaats bij meerdere gemeenten. Het wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau SGBO.
Lees verder...

 
01-04-2009  

Stand van zaken winkelcentrum Windmolenbroek

 

ALMELO - Op maandag 6 april aanstaande organiseert de gemeente Almelo in het wijkcentrum Möll’nwiek in de Windmolenbroek vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst over de eventuele verplaatsing van het winkelcentrum Windmolenbroek. U bent van harte welkom. Tijdens de wijkbijeenkomst wordt u bijgepraat over de stand van zaken van de plannen voor een mogelijk nieuw winkelcentrum en de herinvulling van het bestaande winkelcentrum. Vanzelfsprekend is er de gelegenheid om vragen te stellen. Deelnemers aan de eerste informatiebijeenkomst op 8 juli vorig jaar over dit onderwerp zijn persoonlijk per brief uitgenodigd, maar als u ook belangstelling heeft bent u natuurlijk van harte welkom.
 

 
01-04-2009  

De stoomtrein die maar niet kwam

 

ALMELO - Het werd groots aangekondigd op de voorpagina van het Almelo's Weekblad, de proefrit van ProRail over het verdiepte spoor met een oude stoomtrein van het type TKp 23 bouwjaar 1957 uit Polen. De eerste rit door de 'tunnelbak' kon nog niet elektrisch, omdat de bovenleiding nog ontbrak. ProRail, de beheerder van de spoorwegen in Nederland, zou echter een beroep hebben gedaan op de Poolse spoorwegen om de proefrit met de stoomlocomotief uit te voeren om diverse metingen te verrichten op het nieuw aangelegde spoor dat medio dit jaar in gebruik moet worden genomen. Belangstellenden konden als passagier het ritje van Almelo De Riet - Almelo Centraal meemaken.

Lees verder in het Almelo's Weekblad. (foto's met dank aan het AW)

Fotoreportage (26 foto's)...

 
02-04-2009  

Opening van Bowls Club Almelo

 

ALMELO - Het is 8 jaar geleden dat de Gemeente Almelo is gestart met het project 55 + meer bewegen, meer sporten. Vanaf die tijd is er iets moois gebeurd. Een groepje mensen is gestart om in clubverband Bowls te beoefenen.Door ondersteuning van diezelfde gemeente is het mogelijk geworden om senioren, ongeacht hun afkomst of handicap hieraan te laten deel nemen. Nu is het acht jaar later en inmiddels is het zover dat hieruit de Bowls Club Almelo is ontstaan. Dankzij de ondersteuning en de subsidie van de Almelose Sportraad en met de medewerking van het Sportpark. Nog niet zo lang geleden mocht de vereniging in oprichting de B.C.A, van de Almelose Sportraad nieuw materiaal ontvangen voor het beoefenen van de Bowlssport. Voor de officiële openingshandeling was wethouder R. van Broekhoven gevraagd die te verrichten. Informatie over de vereniging. kunt u vinden op onze website: www.bowlsalmelo.tk

Fotoreportage (24 foto's)...

 
03-04-2009  

Bijzondere proefvaart Almelo-Coevorden

  ALMELO - Vrijdag vond de eerste van een drietal bijzondere proefvaarten plaats op de vaarweg Almelo-Coevorden. Een zogenoemd koppelverband (twee aan elkaar gekoppelde schepen) van 100 meter lengte en 6,6 meter breedte en voorzien van twee lagen containers maakten een proefvaart. De vaartocht van Almelo naar Coevorden is 33 kilometer lang.De inspectie scheepvaart van de provincie Overijssel begeleidt de proefvaarten.
Lees verder...

Fotoreportage (35 foto's)...

 
04-04-2009  

Informatieavond winkelcentrum Windmolenbroek

 

ALMELO - De gemeente Almelo organiseert maandagavond 6 april om 19.15 uur een informatieavond in wijkcentrum 't Möln'wiek over de plannen voor een nieuw winkelcentrum in de wijk Windmolenbroek. Ook komen alternatieven voor het oude winkelcentrum aan de orde.

 
04-04-2009  

Matthäus Passion in Sint Georgiuskerk

 

ALMELO - De Matthäus Passion is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus.

Met deze uitvoering werd door Toonkunst Almelo een jarenlange traditie hersteld. De reeks werd onderbroken door het wegvallen van de Willibrordkerk als meest perfecte locatie. En zie, na acht jaar heeft Toonkunst Almelo dit unieke oratorium weer op het programma weten te zetten in de karakteristieke Sint Georgiuskerk aan de Boddenstraat.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
05-04-2009  

Palmpaas-optocht in Almelo

 

ALMELO - Zoals vanouds organiseerde de Historische Kring Stad en Ambt Almelo ook dit jaar weer de traditionele palmpaasoptocht. Vanmiddag om 12:00 uur stonden enkele honderden kinderen te wachten tot de jaarlijkse palmpaasoptocht in het centrum van Almelo van start ging. Onder leiding van het orkest en de drumband van de Koninklijke Almelose Harmonie trokken velen door de stad. Ook werd er bij terugkomst bij het stadhuis door een vakkundige jury de palmpasen beoordeeld, en kregen de kinderen met de mooiste exemplaren per categorie een prijsje mee naar huis.

Uitslag mooiste palmpasen:

Categorie gagel:
1. Milan Oude Wesselink
2. Damon Kamphuis
3. Peray Kroo

Categorie buxus:
1. Maarten Hulsbergen
2. Maud Veldkamp
3. Julia van Hemert

Categorie vrije impressie:
1. Sanne Oude Nije Weme (9 jaar)
2. Djameija Burger (3 jaar)
3. Chaytaly (3 mnd) met een minipalmpasen
 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
05-04-2009  

Drie gewonden bij aanrijding Stins Schelfhorst

Bron: Politiebericht
 

ALMELO - Zondagmiddag 5 april omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Stins / Binnenhof / Nijenrode in Almelo. Bleek dat een automobilist uit Tolbert over de Stins reed. Ter hoogte van de kruising verleende de Tolbertse automobilist geen voorrang aan een 51-jarige automobilist uit Almelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 54-jarige vrouw van de 51-jarige raakte tijdens de aanrijding als passagier gewond. Ook de automobilist uit Tolbert en zijn 44-jarige vrouw raakten tijdens de aanrijding gewond. Allen werden met ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Tegen de automobilist uit Tolbert zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Kijk voor meer foto's op Weegink.nl

 
06-04-2009  

Zakelijk Almelo met drie directeuren

  ALMELO - De bijeenkomst van Zakelijk Almelo in het Theaterhotel ging maandag over de bouw, banken en mobiliteit. Voor het onderwerp bouw waren de heren Jan Schuldink en René Hofsté uitgenodigd van de bouwcombinatie Gebr. Löwik Bouw en Betonbedrijf en Hegeman Bouw beide uit Almelo.
Lees verder...

Fotoreportage (20 foto's)...

 
06-04-2009  

Start bouw geluidsschermen “De Kogel”

 

ALMELO - Zaterdagmiddag 4 april gaf wethouder Bert Kuiper van Milieu het startschot voor de aanleg van de geluidschermen langs de Van Rechteren Limpurgsingel (De Kogel) in Almelo. Na een toespraak van de wethouder maakten de genodigden een korte wandeling langs het traject waar de geluidsschermen komen. Voormalig raadslid Gina Rozema kreeg van de buurtbewoners een bloemetje vanwege haar jarenlange politieke inzet voor maatregelen tegen verkeerslawaai. Op de hoek van de Sluitersveldsingel en Van Rechteren Limpurgsingel sloeg wethouder Kuiper samen met hulp van de aanwezigen de symbolische eerste paal voor de geluidsschermen. De schermen moeten voor de bouwvakantie gereed zijn
 

 
07-04-2009  

Legoteam WierdeWorldWise naar Kopenhagen

  ALMELO - Het legoteam van basisschool De Wierde onder de nieuwe naam WierdeWorldWise gaat naar de Europese finale van de First Lego League in Kopenhagen (Denemarken). De groep heeft hiervoor een uitnodiging gekregen van de organisatie van de First Lego League. De Europese finale is 1, 2 en 3 mei. Ter voorbereiding op deze reis zijn de leerlingen druk bezig het benodigde geld te verwerven. De eerste gelden zijn inmiddels toegezegd. Woensdag 22 april wordt een sponsorloop gehouden.
Ook is de schooldirectie nog op zoek naar sponsoren om de hoge kosten van deelname in Kopenhagen te bestrijden.
Lees verder...

 
08-04-2009  

Buitenbad Het Sportpark deze maand open

 

ALMELO - Het buitenbad van Het Sportpark wordt dit jaar voor het eerst geopend op 27 april omdat de schoolvakanties al vroeg beginnen. Op Koninginnedag wordt het bad voor één dag gesloten omdat er dan geen grote bezoekersaantallen verwacht worden door de vele activiteiten in de stad. Schilders zijn druk doende om de buitenbaden de tweejaarlijkse schilderbeurt te laten ondergaan.

 
08-04-2009  

Huidige De Gors wordt zorgcentrum

 

ALMELO - Het huidige winkelcentrum Windmolenbroek aan De Gors wordt toch een woonzorgcomplex. Projectontwikkelaar Multivastgoed gaat de plannen verder ontwikkelen met Trivium Meulenbelt ontwikkelen. Lees verder in TC Tubantia. 

 
08-04-2009  

Ronde Tafel organiseerde kinderfestival

 

ALMELO - Serviceclub 'Ronde Tafel' organiseerde in dansschool Elkerbout een drietal kinderfestivals waarbij de baten op een later tijdstip door de serviceclub bekent worden gemaakt. Dat mocht de pret voor de kinderen niet drukken en ook de aanwezige ouders gingen uit hun dak bij het optreden van VOF De Kunst, waarbij vooral het lied Suzanne luidkeels werd meegezongen. Voor de kinderen waren er diverse attracties zoals clowns, snoep, popcorn, spelletjes en een hele tas vol cadeautjes. 'Een totale verwennerij' zoals medeorganisator Jaap Besteman het noemde. 

< De foto's zijn van Smit Fotostudio
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
08-04-2009  

Presentatie Nacht Van Almelo

 

ALMELO - De Nacht van Almelo wordt, samen met een aantal horecagelegenheden en de Gemeente Almelo georganiseerd door verschillende serviceclubs uit Almelo. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Almelo's Kinderfonds. Dit fonds steunt lokale initiatieven die bedoeld zijn voor minderbedeelde kinderen uit Almelo. De Nacht van Almelo wordt ook gesteund door het Almelose bedrijfsleven. Vandaag was de presentatie en wethouder van Broekhoven was de eerste die een polsbandje kocht. Alii B, The Trammps en Xander de Buisonjé zijn enkele van de topartiesten die zullen optreden. Kijk ook onder agenda.

< Wethouder van Broekhoven wordt wel 20 euro lichter

 
08-04-2009  

Eerste wijkwaardebon voor Martha Hilbrink 

ALMEMELO - Wethouder Theo Schouten overhandigde woensdag in het Wijk Service Punt (WSP) De Riet de eerste wijkwaardebon aan Martha Hilbrink. Zij had deze wijkwaardebon met een waarde van 3000 euro aangevraagd om een paasbrunch te organiseren in wijkcentrum De Schöppe op tweede paasdag. De brunch is vooral bedoeld voor mensen die de tweede paasdag niet alleen willen doorbrengen, maar ook gezinnen met kinderen zijn van harte welkom. Er hebben zich al 60 mensen aangemeld voor de paasbrunch. Het initiatief voor de paasbrunch sluit naadloos aan op de doelstellingen van het project wijkwaardebonnen. Eén van de spelregels luidt dat ideeën moeten bijdragen aan het prettig samenleven van mensen. .

< Martha Hilbrink ontvangt van wethouder Schouten de wijkwaardebon. (foto's Ben Koning)

Fotoreportage (6 foto's)...

 
08-04-2009  

Almelo wil Gouden Piramide voor verdiept spoor.

 

ALMELO - In een brief van 19 januari 2009 deed het Almelose CDA een verzoek aan het college zich aan te melden voor de de Gouden Piramide 2009.
Het CDA verzoek heeft bij het Almelose college het bewustzijn weer eens versterkt over het belang van het project en de bijdrage die samen met Prorail wordt geleverd aan de verbeterde veiligheid en bereikbaarheid van Almelo.

Ook Prorail is zeer positief over deelname aan de prijsvraag en ziet het resultaat van deze gezamenlijke aanmelding vol vertrouwen tegemoet. De organisatie van de Gouden Piramide heeft inmiddels het inschrijfformulier van de gemeente Almelo ontvangen.

< Het wordt wel een tunnelbak met hoog hekwek en geluidsscherm
 

 
09-04-2009  

Win een Time Out…

 

ALMELO - Korte tijd geleden konden alle vaste klanten van Time Out Sport deel nemen aan de actie ‘Win een Time Out…’ Middels een mailing mochten de vaste klanten op een speciale website hun gegevens achter laten om hiermee kans te maken op een vakantie voor 5 personen in een luxe stacaravan of bungalowtent of een reischeque t.w.v. €250. Beschikbaar gesteld door Twinlife en VacanSoleil.

De familie Overmaat liet samen met ruim 2.000 andere vaste klanten hun gegevens achter op deze website en won! Woensdag 9 april namen zij in de vestiging aan de Grotestraat in Almelo de prijs in ontvangst. Een vakantie voor 5 personen in een luxe stacaravan of bungalowtent. 
 

< V.L.N.R. Marsha Kremer, Patrick Overmaat, Yvonne Overmaat, Vincent Overmaat, Frans Overmaat en Maarten Plevier

 
09-04-2009  

Boomfeestdag is hard werken voor scholieren

 

ALMELO - De uitgestelde Almelose Boomfeestdag was voor ruim 170 leerlingen uit groep 8 van de basisscholen De Telgenborgh, De Tandem, De Noorderborgh en St. Alphonsus (Mariaparochie) een dag van hard werken. Tweeduizend heesters en vijfendertig bomen had de gemeente klaar staan in het in aanleg zijnde Beekpark in Almelo NoordOost. Het Beekpark vormt het groene hart van de nieuwe wijk NoordOost en biedt ruimte voor natuur, ontspanning, educatie en recreatief medegebruik. In het parkgebied van ongeveer vijf hectare wordt een natuurlijk beekdalpark aangelegd met een meanderende beek, bomen, grote groepen bosplantsoen, ijsvogelwanden, wadi’s en een netwerk van wandelpaden. Voor de scholieren was het eens een andere dag dan met de neus in de boeken en de schop werd dan ook danig gehanteerd. De gemeentelijke plantsoenendienst zorgde voor de nodige assist en de Lions Club Almelo zorgde voor de versnaperingen in de pauzes.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
10-04-2009  

Gijzelnemer beperkt in zijn vrijheden

bron: RTV Oost
 

ALMELO -De gijzelnemer van de Almelose wethouder Kuiper en vier ambtenaren is sinds kort beperkt in zijn vrijheden in de gevangenis. Dat zegt advocate Goris. Sinds de zoon (19) van de verdachte onlangs is opgepakt als medeverdachte voor een schietpartij bij een horecagelegenheid in Hengelo, zit de vader dag in dag uit in de cel. Daarvoor werkte hij als schoonmaker in de gevangenis. Volgens de advocate is de medische toestand van de restaurantkok slecht. De man die in de zaak van zijn vrouw werkte was doorgedraaid omdat de vergunningverlening door de gemeente maar niet af kwam. De Provinciale Ombudsman tikte de gemeente nadien gevoelig over de vingers betreffende de terrasontruimingen door de dienst Markt & Haven. De rechtbank heeft in juni twee dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. De onlangs opgepakte zoon wordt er tevens van verdacht zijn vader van een wapen te hebben voorzien in de Almelose gijzelingszaak.

 
11-04-2009  

Almelose verkoopt kant en klare vakantietrips

 

ALMELO - AlmeloNieuws.nl ontdekte dat de Almelose Tina Somberg-Buiks aan de weg timmert met het aanbieden van kant en klare reizen. Ze haalde er zelfs al de Lancashire Evening Post mee, het dagblad dat verschijnt in de regio Preston de partnerstad van Almelo in Groot Brittannië.

Ze verkoopt deze vakantiereizen via haar website Travelling Well aan belangstellenden die niet de tijd of moed hebben om vooraf een dagtrip of vakantiereis uit te stippelen. Tina Somberg-Buiks heeft tijdens al haar reizen zoveel informatie verzameld dat zij deze gegevens telkens actualiseert en in een reisplan heeft vastgelegd. Reizen naar Engeland, Schotland, Ierland, Canada, maar ook City-reizen naar Parijs, Rome, Barcelona, Berlijn enz. Ook stelt ze reizen op verzoek samen. Kortom als u plannen heeft! 

 
11-04-2009  

Nog steeds klachten over gemeenteadvertentie


Niet alleen de bezorging van Ruiten Drie is slecht, ook de foto bij het artikel op de website over de Boomfeestdag klopt niet. Wethouder Schouten plant de eerste boom, maar weth. Kuiper wordt met een archieffoto afgebeeld.
 

ALMELO - Sinds 1 februari staat de gemeenteadvertentie in het weekblad Twenth Ruiten Drie. Over de bezorging er van wordt veel geklaagd. Veel burgers kunnen daardoor geen kennis nemen van de besluiten die worden genomen door de gemeenteraad of door het college van B&W. De informatievoorziening aan de burgers is een wettelijke taak van de gemeente en die staat door de slechte bezorging zwaar onder druk. Juridisch adviesbureau JeeJar.nl inventariseert deze klachten, omdat - door de slechte bezorging - de gemeente niet aan haar wettelijke taak voldoet. In juridische procedures tussen burgers en de gemeente kan die slechte informatievoorziening tot grote gevolgen leiden, doordat men niet is geïnformeerd over de gemeentelijke voornemens. Uw klacht over de slechte bezorging kunt u mailen aan info@jeejaar.nl  

 
11-04-2009  

Meer controle op uitlaten van honden

 

ALMELO - De gemeente Almelo gaat scherper toezien op het uitlaten van honden. De uitwerpselen op grasvelden, stoepen en straten is volgens veel burgers ergernis nummer 1. De gemeente gaat daarom de stadswachten met boa-bevoegdheid inschakelen om bekeuringen uit te delen. Hondenbezitters moeten vanaf het in werking treden van de nieuwe regels een plastic zakje bij zich hebben om de 'troep' op te ruimen. Op 31 maart jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met de kadernota Schone Stad. Het verscherpte toezicht is daarvan een eerste gevolg. Aan de uitwerpselen van andere huisdieren zoals katten doet de gemeente niets, die mogen wat het stadsbestuur betreft overal blijven 'schijten' en 'pissen'. De start van het verscherpte toezicht wordt gemeld in de gemeenteadvertentie, maar het is maar de vraag of u die ontvangt zolang de bezorging van Twenth Ruiten Drie niet goed is geregeld. 

< Met al die boa's in de buurt durf ik niet meer naar buiten

 
11-04-2009  

Bloemenlint aan de Sluitersveldsingel

 

ALMELO - Dat de lente ook Twente is binnengedrongen is goed zichtbaar aan de ontluikende bloemen en bomen. Menig automobilist zal zich hebben verkeken aan het lint van narcissen langs de Sluitersveldsingel. AlmeloNieuws.nl maakte een paar foto's van deze mooie entree van de stad.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
11-04-2009  

Hennepkwekerij opgerold in Duindoornstraat

 

ALMELO - De politie Twente heeft op donderdag 9 april vier personen aangehouden aan de Duindoornstraat in Almelo. Het gaat om een 37-jarige man uit Overdinkel, een 23-jarige man uit Oldenzaal, en een 20-jarige man en 28-jarige vrouw uit Almelo. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Agenten van de politie Twente zagen rond 10.30 uur dat er goederen vanuit een woning naar een busje werden gebracht. Dit gebeurde aan de Duindoornstraat in Almelo. Het bleek om goederen te gaan die ondermeer gebruikt worden voor het opzetten van een hennepkwekerij. De vier aanwezige personen, drie mannen en een vrouw, zijn hierop aangehouden. In de woning was geen kwekerij meer aanwezig. Wel heeft de politie er resten aangetroffen. De bus, een aanhangwagen en de inrichting van de hennepkwekerij zijn in beslaggenomen. De vier zijn voor nader onderzoek opgesloten.

 
12-04-2009  

Recessie in beeld

 

ALMELO - Dat de economie in een recessie verkeert is zo langzamerhand wel duidelijk. Het aantal werkzoekenden neemt toe net zoals de arbeidskortingsregelingen om betere tijden af te wachten. Vooral in de bouw gaat het een stuk minder. Bijvoorbeeld in de gemeente Borne staan ruim 250 woningen te koop omdat niemand het risico wil lopen op dubbele huisvestingskosten. Mede daardoor stokt de nieuwbouw en dat wordt treffend in beeld gebracht door naaststaande foto.  

 
13-04-2009  

Paasvuren in Almelo en omgeving

 

ALMELO - Gisteravond waren talloze paasvuren te aanschouwen. De grotere paasvuren in de omgeving (o.a. Bornerbroek en Harbrinkhoek) trokken vele bezoekers, waar het prima vertoeven was door de aangename temperatuur en het goede weer. Foto's van Bornerbroek en Harbrinkhoek

Fotoreportage (27 foto's)...

 
14-04-2009  

Paasbrunch De Riet geweldig succes

 

ALMELO - De Paasbrunch in De Riet was een geweldig succes door de grote opkomst, de medewerking van vele vrijwilligers, de wijkcheque uit de Vogelaargelden en de support van ondernemers in de wijk. De deelnemers aan de Paasbrunch werden om 11.00 uur verwelkomt met een drankje waarna men kon aanvallen op de brunch. Rond het middagsuur gingen de kinderen samen met de paashaas naar de speeltuin om de verstopte eieren te zoeken, waarna bij het wijkcentrum nog gespeeld kon worden op het springkussen. Ondertussen genoten de ouderen nog van een kopje koffie en het taartbuffet. Al met al regende het verzoeken om de Paasbrunch volgend jaar te herhalen.

Deelnemers kunnen op het Wijk Service Punt op dindag- en woensdagochtend tot 11.30 uur nog een CD met foto's aanvragen. De foto's zijn gemaakt door Ben Koning.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
15-04-2009  

TBC-onderzoek deelnemers Fusion soc. dienst

 

ALMELO - Onder de deelnemers van het reïntegratiebureau Fusion van de gemeentelijke Almelose Sociale Dienst wordt door de GGD Regio Twente een onderzoek gestart naar TBC-besmetting. Bij een der deelnemers is onlangs 'open' longtuberculose (TBC) vastgesteld. Door het gemeentelijke bureau Fusion wordt ook een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Via twee huid- en longtesten wordt gekeken of er besmettingen hebben plaatsgevonden. Het aantal te testen personen wordt geschat tussen de vijftien en twintig personen die via Fusion mogelijk contact met de patiënt hebben gehad. Ook worden mensen uit de privéomgeving van de patiënt onderzocht. De GGD Regio Twente heeft samen met de leiding van Fusion een plan van aanpak opgesteld. De betrokkenen worden één of twee keer onderzocht met een tussentijd van twee tot drie maanden. Dat gebeurt door een huidtest en/of longfoto. Dit wordt gedaan om mogelijke besmettingen met meer zekerheid uit te sluiten. 

Meer info via website gemeente Almelo en de website regio Twente GGD.

 
15-04-2009  

Musical Newsies CSG 't Noordik groot succes

 

ALMELO - Na een voorbereiding van anderhalf jaar ging woensdagavond de musical 'Newsies' van de scholengemeenschap Het Noordik in première. Vijf avonden achtereen staan de leerlingen van het Noordik in het Theaterhotel Almelo op het podium. 'Newsies' is een musical die gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal uit 1989. De inwoners van New York kochten, nu 20 jaar geleden, de krant van een groep weeskinderen. De jongelui waren verplicht de kranten van de uitgevers kopen, voordat ze de deze mochten verkopen. De krantenbezorgers werden boos toen de uitgevers de prijs van de kranten gingen verhogen. CSG De Noordik heeft een primeur omdat de musical nog niet eerder op de planken werd vertoond. Newsies is al met al met al een vrolijk verhaal met aanstekelijke muziek en het bezoeken meer dan waard. De dansen zijn goed opgezet en zin afwisselend.. Het verhaal werd in 1992 verfilmd. De “sterren” kunnen terug kijken op een geslaagde première.

 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
17-04-2009  

Ronald Giphart presenteerde nieuwste boek


Bibliotheekdirecteur Jan Krol (midden) en Reiny Hoekstra (r)ontvangen het boek uit handen van de schrijver

 

ALMELO - Schrijver Ronald Giphart presenteerde donderdagavond zijn nieuwste boek ´Mijn vrouw en andere stukken´ bij Boekhandel Almelo aan de Grotestraat 20 te Almelo, waarbij hij tevens zijn boeken signeerde.
De avond werd muzikaal omlijst door singer/songwriter Karin Giphart, inderdaad de zus van…. Het werd dus ook een echt Giphart feestje. Tijdens zijn werk als nachtportier begon Ronald Giphart te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met; 'Ik ook van jou'. Hij schreef daarna nog diverse romans, en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.
Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder het NS tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur was. Hij schrijft ook onder het pseudoniem Arnold Hitgrap (anagram). In 1998 maakte hij samen met Joost Zwagerman de literaire theatershow Hamerliefde, die in 2000 wegens succes werd geprolongeerd.
 

Doe ook mee met de Giphart prijsvraag!
Deze kunt u afhalen in de winkel of downloaden via de website
www.boekhandelalmelo.nl  U maakt kans op een gratis gesigneerd boek.  

Fotoreportage (23 foto's)...

 
17-04-2009  

Burgemeestercampagne kost € 50.000!

 

ALMELO - Het kost een paar cent, maar dan heb je ook wat. Tenminste dat hoopt de Almelose politiek. Ze hebben daarbij uw hulp nodig. Maandag 20 april start de campagne ‘Zo’n burgemeester wil Almelo’ met de lancering van de website. Willen we ’n echte aanpakker of een bruggenbouwer? Of een burgemeester die het vergunningsstelsel kent. En wat weegt zwaarder: bestuurlijke ervaring of affiniteit met Almelo? Allemaal vragen waar de gemeenteraad graag de mening van de Almeloërs over hoort. De verkiezingen komen er aan dus ook de politiek denkt met deze €50.000 kostende actie een wit voetje bij u te halen. Voor al deze activiteiten moest men helaas een extern communicatiebureau inhuren, kosten € 50.000. Schijnbaar was de gemeenteraad niet bij machte een goede profielschets te presenteren. U kunt uw stem laten gelden door het invullen van een enquêteformulier. Vanmiddag werd het plan gelanceerd in de raadszaal van het stadhuis.

< Weinig tot geen belangstelling van raadsleden voor de lancering van de campagne.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
17-04-2009  

Herman Hagens krijgt Mans Kapbergcultuurprijs

 

ALMELO - Liefst 15 jaar besteedde oud-conservator van de Oudheidkamer Twente, Herman Hagens aan het op orde brengen van de tekeningencollectie van de Almelose architect en regionalist Jan Jans (1853-1963). De collectie is in bezit van de Jan Jansstichting. Voor deze klus kreeg Hagens door burgemeester Menno Knip de Mans Kapbergcultuurprijs uitgereikt, een initiatief van de 60-jarige Historische Kring Stad & Ambt Almelo. Met het op orde brengen van de collectie, het schoonmaken en restaureren en het overbrengen op zuurvrij karton is de klus van Hagens nagenoeg geklaard zodat de gehele collectie ook gedigitaliseerd kan worden.
 

 
17-04-2009  

Dansende klompen tijdens folkloredansfestival

 

ALMELO - De Grunninger Daansers en 't Aol Volk uit Emmen gaven zaterdag demonstraties bij het Wevershuisje tijdens de tiende editie van het folkloredansfestival in de binnenstad van Almelo. Ook de Hengeler Spöllers, de Sallandse Folkloregroep uit Raalte en de plaatselijk bekende dansgroepen Korenaer en Brookmaten maakten hun opwachting in het centrum in dit tiende folkloredansfestival.
 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
18-04-2009  

Open huis Turkse moskee Unus Emre

 

ALMELO - De Turkse moskee Unus Emre aan de Bellavistastraat houdt dit weekend open huis. Belangstellenden kunnen er twee dagen tussen 10.00 uur en 19.00 uur terecht. Zij kunnen dan onder meer zien hoe het interieur van de moskee er uit ziet. Ook is er een tentoonstelling over het ontstaan van de Turkse gemeenschap in Almelo te zien.

'Kermes' worden deze open dagen voor het publiek genoemd. De organisatie hoopt op veel bezoekers. Er wordt o.a. een Hollandse braderie gehouden om een bijdrage te leveren voor het onderhoud van de Moskee.  Traditiegetrouw worden er Turkse hapjes en dranken aangeboden. Er zijn kraampjes ingericht waar etenswaren worden verkocht. Te koop is onder meer Kebap/shoarma, Turkse tortelini, baklava en gebakken gozleme. Verder is er hand- en borduurwerk te koop.
De 'Kermes' is inmiddels een traditie bij moskee Unus Emre aan de Bellavistastraat. De organisatie hoopt dat er meer Almeloërs komen die nog nooit in de moskee zijn geweest.  

Fotoreportage (12 foto's)...

 
19-04-2009  

Trapveldje Johanna van Burenlaan heropend

 

ALMELO - Zaterdagmiddag werd het trapveldje aan de Johanna van Burenlaan feestelijk heropend na het plaatsen van een hekwerk. Deze zal moeten voorkomen dat spelende jeugd last blijft houden van hondenpoep, waardoor hen het voetballen wordt ontmoedigd.

Onder het genot van een hapje en een drankje waren door de projectgroep Spelen Haghoek (ondersteund door Scoop Welzijn en de gemeente Almelo) diverse activiteiten georganiseerd. Diverse in de buurt wonende voetbaltalenten hebben eens vroeger op dit trapveldje gevoetbald, maar dat ook Heracles Almelo ooit op dit 'veld' zou stappen had men niet durven dromen. Jeugdspelers Serdar Gökkaya, Denis Mangafic en doelman Maikel Kampjes waren namens Heracles Almelo aanwezig. Na een penalty van Wethouder Kuiper mochten ook anderen hun geluk beproeven tegenover doelman Kampjes. Hondenliefhebbers konden gratis met hun hond op de foto en er was een demonstratie.

Afsluitend was er een ballonwedstrijd.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
19-04-2009  

Bewoners J. Duikerstraat diep teleurgesteld

 

ALMELO - De bewoners van de J. Duikerstraat langs de Almelose Aa zijn diep teleurgesteld in de houding van de gemeente. 'Al jaren wordt het trottoir wekelijks meerdere keren stuk gereden door vrachtwagens die door het smalle straatje rijden', zegt bewoonster Anouk ten Berge namens alle buren. 'Wekelijks bellen we met de gemeente en dan komt de stratenmaker weer langs om de tegels er weer in te leggen. Lees verder in het Almelo's Weekblad…

 
19-04-2009  

Open Dag Tactus regio Twente goed bezocht

 

ALMELO -  De Open Dag zondag van Tactus in Almelo kan terug kijken een goed bezochte dag. De Sociale Verslavingszorg in de regio Twente bestaat 10 jaar! Ter ere hiervan stelde Tactus haar deuren open in de Wierdensestraat in Almelo. Tijdens deze Open Dag kregen bezoekers een rondleiding om een indruk te krijgen wat Tactus doet voor verslaafden. Zo konden ze een kijkje nemen in onder andere gebruikersruimten, de methadonpost en de medicinale heroïne-unit. Ook was er  live muziek en een poffertjeskraam. Uiteraard kon men tijdens de Open Dag informatie over Tactus, de Sociale Verslavingszorg en middelengebruik krijgen.
 

 
20-04-2009  

Professor TU Delft steunt PRT-plan Sjoers

 

ALMELO - De tijd is rijp voor de invoering van het Personal Rapid Transit-systeem (PRT) in Almelo, waarbij elektrische wagentjes computergestuurd personen over een vijf meter hoge baan door de stad vervoeren en afzetten bij stationnetjes langs het traject.

Dat vindt prof. Henk van Zuylen van de Technische Universiteit Delft. Hij is nauw betrokken bij het Almelose PRT-project. Deze stad is naar zijn mening bij uitstek geschikt voor een pilot met het milieuvriendelijke vervoersysteem, verklaart Van Zuylen.

Of er in de Almelose politiek voldoende draagvlak is voor het PRT-systeem, kan op 19 mei blijken. De gemeenteraad laat zich dan over het nieuwe vervoersysteem informeren door wethouder Anthon Sjoers. Hij wil de raad ervan overtuigen dat het nodig is een proef met PRT te nemen. Lees verder in TC Tubantia.

 
20-04-2009  

Klacht tegen burgemeester afgewimpeld


Burgemeester Drs. M.A.J. Knip
 

ALMELO - De klacht van de inmiddels failliete restauranthoudster O. tegen een uitspraak van burgemeester Knip in TC Tubantia op 28 februari jl. dat de marktdienst haar excuus zou hebben aangeboden naar aanleiding van haar optreden bij de ontruiming van het terras van restaurant De Rechter is door de gemeente afgewimpeld. De restauranthoudster heeft naar aanleiding van haar klacht dat nimmer excuses zijn aangeboden, een gesprek gehad met de wethouders Kuik-Verweg en Sjoers. Ook hebben zij burgemeester Knip gehoord n.a.v. het bewuste interview met TC Tubantia.
De beide wethouders komen tot de beoordeling dat de vermeende uitlating van de burgemeester berust op een misverstand en hij iets anders bedoeld en gezegd heeft. In feite wordt dus beweerd dat de journalist in kwestie de burgemeester verkeerd heeft geciteerd. De Overijsselse Ombudsman tikte de gemeente gevoelig over de vingers over de wijze van optreden.

Lees hier het officiële antwoord van de gemeente op de klacht.

 
21-04-2009  

Nationale Ombudsman stelt vragen ontruiming

 

ALMELO - De Nationale Ombudsman heeft vragen gesteld aan de korpsbeheerder betreffende de ontruiming van het terras van restaurant De Rechter vorig jaar voorafgaand aan de gijzeling van wethouder Kuiper en vier ambtenaren. Al eerder tikte de provinciale Ombudsman de gemeente Almelo gevoelig over de vingers over dezelfde zaak omdat de gemeente onzorgvuldig en onbehoorlijk had opgetreden. De Nationale Ombudsman wil nu weten van de korpsbeheerder hoe de verantwoordelijkheid in dit soort zaken is geregeld en welke rol de politie hierin heeft gespeeld.

 
21-04-2009  

Songfestival duo bij Armeense kerk

 

ALMELO - Hans Mekenkamp, actief vrijwilliger bij Radio Almelo is helemaal adept van het Eurovisie Songfestival en volgt dat al jaren op de voet. Het kon dan ook niet anders dan dat hij er lucht van kreeg dat het duo Inga & Anush, dat Armenië straks vertegenwoordigt in Moskou, ook een optreden in de feestzaal bij de Armeense kerk in Almelo verzorgde. Mekenkamp toog met microfoon en opnameapparatuur naar de Armeense kerk om een verslag te maken dat zaterdag a.s. in het programma 'De Pop aan het dansen' wordt uitgezonden tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Volgens Hans gingen de liedjes die het duo ten gehore bracht over de geschiedenis van Armenië en het geloof volgens christelijke tradities. Ook maakte Hans de volgende foto's.  

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-04-2009  

Handtekeningen voor behoud Sportmobiel

 

ALMELO - Leerlingen van basisschool de Twijn in Almelo zijn maandagmiddag bij wethouder van Broekhoven langs geweest. Hierbij werd er een boekwerk vol met handtekeningen en werkjes aan de wethouder overhandigd tot behoud van de Sportmobiel. Deze mobiel met allerlei sport en spelmaterialen stond tot voor kort twee keer in de week op het schoolplein van de Twijn. Nu is het zo, dat hiervoor geen geld meer beschikbaar wordt gesteld. Inmiddels kan De Twijn geen beroep meer doen op de sportmobiel. Vandaar dat deze leerlingenaktie werd ondernomen.De sportmobiel komt voort uit het Buurt, Onderwijs en Sportproject (BOS).

 
22-04-2009  

Almelo scoort slecht in gemengde scholen

 

Almelo - Tweederde van de 27 basisscholen in Almelo zijn te wit of te zwart betrefgende de wijk waarin de school staat. Volgens het kenniscentrum Gemengde Scholen scoort Almelo daarmee bijzonder slecht en komt het  daardoor op de derde plaats, na Lelystad en Leiden. Het Kenniscentrum heeft landelijk meer dan 2000 basisscholen onderzocht. Een derde daarvan is geen afspiegeling van de wijk waarin de leerlingen wonen. Het rapport zal woensdagmiddag worden aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs.
 

 
23-04-2009  

AKC zet deur verder open voor kinderopvang

  ALMELO - Korfbalclub AKC/Ermasport gaat haar samenwerking met KOV De Cirkel als locatie voor kinderdagopvang verder uitbreiden door tevens een beroep te doen op tennisvereniging ATC De Veenhorst bij het aanbieden van sportactiviteiten. Ruim zes jaar geleden kwam de samenwerking tussen KOV De Cirkel en AKC stand. De Cirkel vestigde omstreeks deze tijd één van haar buitenschoolse opvang (BSO) vestigingen in het clubgebouw van AKC. In die tijd was deze samenwerking nog redelijk uniek, inmiddels zijn door het gehele land BSO en/of kinderopvang locaties gevestigd in clubgebouwen van sportverenigingen. In de tussenliggende jaren heeft AKC wel trainingen en korfbal spelletjes georganiseerd voor de kinderen van de BSO, maar een structureel karakter kreeg deze samenwerking verder nog niet.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
23-04-2009  

Feestelijke diploma-uitreiking Muziekschool

 

ALMELO - Donderdagavond werden 55 geslaagde leerlingen van de Muziekschool Twente in Almelo in het zonnetje gezet. Zij mochten na lang oefenen hun diploma in ontvangst nemen. Wethouder Mieke Kuik reikte de A, B en C-diploma's uit.

Tussen de diploma-uitreikingen door brachten diverse geslaagden een muziekstuk ten gehore in de volle Kapelzaal van Hof88.

< Behalve een diploma kreeg iedere geslaagde ook een roos mee.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
23-04-2009  

Almelo zoekt een burgemeester

 

ALMELO - De Almelose burger mag haar mening geven waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Daarom trokken raadsleden met een enqueteformulier de wijken en dorpen in met een antieke bus om de burgers te vragen naar hun wensen. Bijna iedereen was volgens de raadsleden bereid om mee te werken. Aandacht voor veiligheid en toegankelijk voor iedereen werd daarbij wel het meest aangevinkt op de enqueteformulieren.

De toer ging een kwartiertje later van start omdat er geen vergunning was voor het uitdelen van de enqueteflyers. Op het laatst werd die alsnog door het college van B&W verleend, maar eventuele bezwaren komen als mosterd na de maaltijd hoewel de kans op een onterechte vergunningverlenig groot is omdat de wettelijke aankondiging en bezwarentermijn niet is gehanteerd. Het is toch wat met de gemeente! 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
24-04-2009  

Werksfeer verziekt bij Omroep Almelo. (upd 2)


^ Archieffoto - Voorzitter Jan Krol: 'Ontevreden vrijwilligers kunnen beter wat anders zoeken.'
 

ALMELO – Volgens enkele vrijwilligers is bij de omroep de verstandhouding met de hoofdredacteur tot het nulpunt gedaald. Er is al lange tijd sprake van een gespannen verhouding binnen de omroep tussen de vrijwilligers en hoofdredacteur Alex Hazelaar. Enkele vrijwilligers willen zelfs het bijltje erbij neergooien als er niet wat verandert. Voorzitter Jan Krol heeft een tijdje geleden al een gesprek gehad met Hazelaar over de situatie bij de omroep. In dit gesprek zou zijn afgesproken dat Hazelaar alleen aanwezig is als de vrijwilligers tegelijkertijd geen werkzaamheden verrichten in de studio. Hazelaar zou daarom pas s’middags met zijn werkzaamheden beginnen. In een reactie wijst Jan Krol - voorzitter van de Lokale Omroep Almelo (LOA), dit naar het rijk der fabelen. 'Er is altijd wat bij de LOA , maar dat geld voor veel organisaties,' aldus voorzitter Krol. Wel is hij is er zich van bewust dat niet alles koek en ei is op de werkvloer. 'Als er vrijwilligers zijn die niet tevreden zijn moeten ze niet klagen maar ander vrijwilligerswerk zoeken,' verkondigde de voorzitter zijn mening.

Ingezonden reacties:

1. 

Hier dan een aangepaste versie omtrent Omroep Almelo.
Het is beslist niet mijn bedoeling iemand neer te sabelen. Graag wil ik genoemd hebben dat ik vind dat er enthousiast gewerkt moet worden aan een verdere democratisering van onze stad Almelo. Dus niet gericht op 1 persoon maar meer in zijn algemeenheid.
Ik weet hoe ik in de stad kwam wonen in 1983. Sindsdien is er bouwkundig veel verbeterd. De menselijke verhoudingen, daar moet ook aan gewerkt worden. Dat gebeurt te weinig en de gemeenteraadsleden hoor ik
geen enkele kritische uitspraak meer doen tegenwoordig. Ik sprak iemand die hier is komen wonen, ook van buiten Almelo. We waren het er over eens dat de burgers soms zo passief kunnen zijn. Maar dat geldt ook voor de politiek.
Als iemand anoniem zijn beklag doet omtrent de lokale omroep, doe er dan iets positiefs mee. In werkelijkheid zie je dat men dan in loopgraven gaat en dan wordt er gezegd dat die vrijwilliger dan maar moet opstappen omdat de klacht anoniem was en niet bij de voorzitter. Zo komen we geen stap verder. Waarom is hier geen gemeentelijke onafhankelijke klachtencommissie bij Omroep Almelo ? De gemeente Almelo geeft toch ook subsidie, zover mij bekend !
De gemeente Almelo heeft boter op het hoofd. Het beleid rond de hoofdredacteur moet transparant worden gemaakt. Breed gedragen binnen en buiten de lokale omroep. Dat zal het imago alleen maar goed doen !
Ik erger me aan de kwaliteit van de lokale omroep. In het omroepen mis ik bij sommige personen in de presentatie een bepaalde zakelijkheid. Alsof het hun persoonlijk speeltje is. Ik heb begrepen dat het een grote aderlating is voor Omroep Almelo dat men niet digitaal uitzendt.
Waarom wordt er dan niet gekeken, Almelo stadsbreed, wat de mogelijkheden zijn om uitzendingen via internet te realiseren ?
Bijv. zoiets als http://www.fri-tv.de
Misschien moet er ook eens breder gekeken worden. Enschede TV falliet. Omroep Zwolle failliet. Omroep Almelo slecht bij kas. Is de politiek niet te eenzijdig gericht op de regionale omroepen ?
En kan er niet meer gebruik worden gemaakt van die faciliteiten ?
Nu niet klagen dat er weer iemand is die kritiek heeft op Almelo.
Samen de schouders eronder !

Groeten,
Alphons Schröder

2.

Geachte redaktie!

Almelo Nieuws heeft bericht over een verziekte werksfeer bij de LOA naar aanleiding van tips hierover die u ontving van de zijde van enkele LOA-vrijwilligers. Ik weet niet letterlijk meer hoe ik gereageerd heb, maar de strekking was dat vrijwilligers die ANONIEM KLAGEN IN DE MEDIA maar niet bij de voorzitter, mogen vertrekken.

Hoogachtend

Jan Krol

 
25-04-2009  

Opnieuw dwangsom voor 'Dolle Pret'


Ook Jannes trad op toen de gemeentelijke 'telploeg' het aantal bezoekers controleerde
 

ALMELO - De gemeente Almelo heeft per brief aan de exploitante van uitgaanscentrum 'Dolle Pret' op bedrijvenpark 't Noordbroek opnieuw een dwangsom aangekondigd van 5000 euro per overtreding - met een maximum van 10 - wanneer zij in de benedenruimte weer 'Hollandse Avonden' met artiesten organiseert. Volgens de visie van de gemeente mogen er uitsluitend in de bovenzaal feestjes georganiseerd worden.
Exploitante ter Avest beschikt over een volledig brandveiligheidsrapport van de brandweer waarin de aantallen bezoekers zijn vastgelegd voor de benedenruimte en bovenzaal. De gemeente beroept zich op het bestemmingsplan dat overigens jaren later gewijzigd is nadat ter Avest de exploitatie was gestart. Zij beroept zich op het overgangsrecht. Juridisch adviseur Eshuis verwijst de visie van de gemeente naar het rijk der fabelen omdat er juridisch sprake is van één horeca-inrichting en bovendien in de wet is vastgelegd aan welke eisen een inrichting moet voldoen. De brandweer kan controleren of aan die eisen wordt voldaan en dat is bij 'Dolle Pret' zeker het geval in tegenstelling tot het door de gemeente zelf geëxploiteerde wijkcentrum De Schelf zo beweert Eshuis.
De gemeente legt de dwangsom op voorhand niet tot uitvoering tot de bestuursrechter mogelijk in beroep een uitspraak heeft gedaan. Diezelfde gemeente laat steeds vaker horeca gerelateerde exploitaties toe op bedrijfsterreinen zoals onlangs Stars Fittness aan de Virulyweg. Ook Dansschool Elkerbout wil zijn nieuwe dansschool vestigen aan de Virulyweg. Alle bedrijfsgebouwen aan de Virulyweg zijn feitelijk gebouwd in strijd met het vigerende agrarische bestemmingsplan.

 
27-04-2009  

van Broekhoven wordt directeur Soweco

 

ALMELO - Per 1 augustus 2009 wordt Drs. Reinier van Broekhoven algemeen directeur van SOWECO NV in Almelo. Hij heeft besloten om vanaf die datum zijn functie als wethouder van de Gemeente Almelo neer te leggen.

Van Broekhoven (50) heeft in het college vanaf 2002 o.a. de portefeuille financiën, economische zaken en sport. Ook is hij wijkwethouder van de Schelfhorst en het Sluitersveld. In oktober 1996 trad Van Broekhoven toe tot het college van burgemeester en wethouders. Sinds mei 1990 was hij voor het CDA lid van de Almelose gemeenteraad. Wie uit CDA-kringen van Broekhoven gaat opvolgen is nog onbekend. 

 
28-04-2009  

Enquête financiële perikelen gemeente Almelo

  ALMELO - Op de website van TC Tubantia een enquête om de financiële perikelen van de gemeente Almelo af te wenden. Ook kunnen suggesties voor bezuinigingen worden aangedragen. Een mooie gelegenheid om de gemeenterad van Almelo te laten weten hoe u als burgers denkt over de voorstellen. De burgemeesterscampagne is als te schrappen suggestie eigenlijk achterhaald, omdat die kosten al gemaakt zijn.
Lees verder...

 
28-04-2009  

Man bij ETC verongelukt in freesmachine

 

ALMELO - Een 50-jarige werknemer van Enrichment Technology Company (ETC) te Almelo aan de Planthofsweg is tijdens zijn werk dodelijk verongelukt. De Daarlevener geraakte tijdens de net begonnen nachtdienst in een robotfreesmachine waarbij hij om het leven kwam. Bij ETC werken 500 mensen aan de productie van Ultra Centrifuges die in opwerkingsfabrieken uranium verrijken tot brandstofkernen voor kerncentrales. De arbeidsinspectie heeft het bedrijfsongeval in onderzoek.

 
28-04-2009  

Raad op Straat tijdens Koninginnedag

  ALMELO -Op zoek naar de mening van de Almeloër over het profiel van de nieuwe burgermeester gaan raadsleden opnieuw de straat op. Zij doen dit op Koninginnedag, donderdag 30 april. In de middag worden de raadsleden versterkt door tien jonge promotiemedewerkers die zich vooral zullen richten op jongeren. De raad op straat is onderdeel van de campagne “Zo’n Burgemeester wil Almelo!”

Het doel van de promotie op Koninginnedag is, net als bij de bustoer van 23 april, om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om de enquête in te vullen. Op Koninginnedag ligt de nadruk iets meer op het bereiken van jongeren. De raadsleden en het promotieteam zijn te vinden bij de diverse activiteiten op de pleinen in de binnenstad.

Lees verder...

 
29-04-2009  

Almelose lintjesregen


De gedecoreerden met burgemeester Knip
 

ALMELO - Aan de vooravond van Koninginnedag reikte burgemeester Knip in het Almelose stadhuis de Koninklijke onderscheidingen van de zogeheten Algemene Gelegenheid uit aan 11 inwoners van de gemeente Almelo. Vijf van hen werden geridderd en zes van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ridders in de Orde van Oranje Nassau: Mevrouw J.H.A. Gijsbers-Büter, de heer J.M.M. Kuipers, de heer E.J. van Marle, de heer G.F.M. van den Noort en de heer drs. J. Smeenk.

Lid in de Orde van Oranje Nassau: De heer R.J. Jansen, de heer A.F. de Jongeburcht, de heer M.J. Kroeskop, de heer H.W. Lenderink, de heer G.T. Schoonebeek en de heer P. van der Togt.

Fotoreportage (45 foto's)...

 
29-04-2009  

Flats Jan Vermeerstraat bijna geschiedenis

 

ALMELO - De sloop van de flats aan de Jan Vermeerstraat is in volle gang. De sloopwerkzaamheden worden in opdracht van AWS Beter Wonen verricht door sloopbedrijf Pongers uit Rijssen. Met Pongers is afgesproken dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. Drie flatgebouwen zijn intussen geheel gestript. De gestripte kunststoffen worden hergebruikt, de koperbedrading en leidingen worden omgesmolten en het houtwerk wordt gebruikt voor spaanplaatproductie. De slopers zijn vandaag begonnen met het slopen van de muren die ook worden gekraakt en hergebruikt.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
30-04-2009  

Schuurbrand aan Robbenhaarsweg

 

ALMELO - Aan de Robbenhaarsweg in Almelo is afgelopen nacht even na 02.00 uur brand uitgebroken in een schuur naast de woonboerderij. De Almelose brandweer rukte in eerste instantie uit met 2 tankautospuiten en een hoogwerker, maar omdat er te weinig water voor handen was, is de hulp in geroepen van de brandweercollega's uit de gemeente Twenterand.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
30-04-2009  

Enquête's over financiën gemeente

 

ALMELO - Naast de enquête op de website van TC Tubantia staat ook op de website van het Almelo's Weekblad een gastenboek-enquête voor bezuinigingsvoorstellen en het verhogen van gemeentelijke tarieven om de financiële toestand van de gemeente Almelo te verbeteren. Klik hier om naar het bericht op de website van het Almelo's Weekblad te gaan en hier naar de enquete op de website van TC Tubantia. 

 
30-04-2009  

Koninginnedagfestiviteiten afgelast >>>

 

ALMELO - De officiële Koninginnedagfestiviteiten in Almelo zijn met uitzondering van de vrijmarkt afgelast naar aanleiding van het incident in Apeldoorn. Een automobilist baande zich daar op snelheid een weg door de menigte waarbij vijf doden vielen en 17 gewonden waarvan 5 ernstig. De dader kwam met zijn auto tegen het hekwerk van het monument aan de Loolaan tot stilstand.

Zie bericht op pagina Overijssels Nieuws.

De vrijmarkt kon doorgaan vanwege de grote aantallen mensen en het praktisch niet mogelijk bleek de vrijmarkt en uitstallingen snel te ontruimen. Wel zijn de opruimingswerkzaamheden bij andere festiviteiten begonnen. Het balloonfestival in het Schelfhorstpark ging door zij het dat de muziek op een laag pitje werd gezet. Bij Shownieuws meer foto's over de ballooning en de 'Koninginnenach'.

< Veel drukte bij de vrijmarkt.

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina