Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-04-2009  

Werksfeer verziekt bij Omroep Almelo. (upd 2)


^ Archieffoto - Voorzitter Jan Krol: 'Ontevreden vrijwilligers kunnen beter wat anders zoeken.'
 

ALMELO – Volgens enkele vrijwilligers is bij de omroep de verstandhouding met de hoofdredacteur tot het nulpunt gedaald. Er is al lange tijd sprake van een gespannen verhouding binnen de omroep tussen de vrijwilligers en hoofdredacteur Alex Hazelaar. Enkele vrijwilligers willen zelfs het bijltje erbij neergooien als er niet wat verandert. Voorzitter Jan Krol heeft een tijdje geleden al een gesprek gehad met Hazelaar over de situatie bij de omroep. In dit gesprek zou zijn afgesproken dat Hazelaar alleen aanwezig is als de vrijwilligers tegelijkertijd geen werkzaamheden verrichten in de studio. Hazelaar zou daarom pas s’middags met zijn werkzaamheden beginnen. In een reactie wijst Jan Krol - voorzitter van de Lokale Omroep Almelo (LOA), dit naar het rijk der fabelen. 'Er is altijd wat bij de LOA , maar dat geld voor veel organisaties,' aldus voorzitter Krol. Wel is hij is er zich van bewust dat niet alles koek en ei is op de werkvloer. 'Als er vrijwilligers zijn die niet tevreden zijn moeten ze niet klagen maar ander vrijwilligerswerk zoeken,' verkondigde de voorzitter zijn mening.

Ingezonden reacties:

1. 

Hier dan een aangepaste versie omtrent Omroep Almelo.
Het is beslist niet mijn bedoeling iemand neer te sabelen. Graag wil ik genoemd hebben dat ik vind dat er enthousiast gewerkt moet worden aan een verdere democratisering van onze stad Almelo. Dus niet gericht op 1 persoon maar meer in zijn algemeenheid.
Ik weet hoe ik in de stad kwam wonen in 1983. Sindsdien is er bouwkundig veel verbeterd. De menselijke verhoudingen, daar moet ook aan gewerkt worden. Dat gebeurt te weinig en de gemeenteraadsleden hoor ik
geen enkele kritische uitspraak meer doen tegenwoordig. Ik sprak iemand die hier is komen wonen, ook van buiten Almelo. We waren het er over eens dat de burgers soms zo passief kunnen zijn. Maar dat geldt ook voor de politiek.
Als iemand anoniem zijn beklag doet omtrent de lokale omroep, doe er dan iets positiefs mee. In werkelijkheid zie je dat men dan in loopgraven gaat en dan wordt er gezegd dat die vrijwilliger dan maar moet opstappen omdat de klacht anoniem was en niet bij de voorzitter. Zo komen we geen stap verder. Waarom is hier geen gemeentelijke onafhankelijke klachtencommissie bij Omroep Almelo ? De gemeente Almelo geeft toch ook subsidie, zover mij bekend !
De gemeente Almelo heeft boter op het hoofd. Het beleid rond de hoofdredacteur moet transparant worden gemaakt. Breed gedragen binnen en buiten de lokale omroep. Dat zal het imago alleen maar goed doen !
Ik erger me aan de kwaliteit van de lokale omroep. In het omroepen mis ik bij sommige personen in de presentatie een bepaalde zakelijkheid. Alsof het hun persoonlijk speeltje is. Ik heb begrepen dat het een grote aderlating is voor Omroep Almelo dat men niet digitaal uitzendt.
Waarom wordt er dan niet gekeken, Almelo stadsbreed, wat de mogelijkheden zijn om uitzendingen via internet te realiseren ?
Bijv. zoiets als http://www.fri-tv.de
Misschien moet er ook eens breder gekeken worden. Enschede TV falliet. Omroep Zwolle failliet. Omroep Almelo slecht bij kas. Is de politiek niet te eenzijdig gericht op de regionale omroepen ?
En kan er niet meer gebruik worden gemaakt van die faciliteiten ?
Nu niet klagen dat er weer iemand is die kritiek heeft op Almelo.
Samen de schouders eronder !

Groeten,
Alphons Schröder

2.

Geachte redaktie!

Almelo Nieuws heeft bericht over een verziekte werksfeer bij de LOA naar aanleiding van tips hierover die u ontving van de zijde van enkele LOA-vrijwilligers. Ik weet niet letterlijk meer hoe ik gereageerd heb, maar de strekking was dat vrijwilligers die ANONIEM KLAGEN IN DE MEDIA maar niet bij de voorzitter, mogen vertrekken.

Hoogachtend

Jan Krol

Archief
Terug naar vorige pagina