Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-04-2009  

Zakelijk Almelo met drie directeuren

 

De bouwcombinatie bouwt samen het prestigeobject IISPA, de nieuwe multifunctionele indoorsportaccommodatie van Twente bij het Polman stadion aan de Weezebeeksingel. Het futuristisch ogende bouwwerk kent zo zijn valkuilen zoals het bouwtechnische concept en de tijdsdruk. Reden voor de twee bedrijven om de krachten te bundelen. September a.s. moet de hal klaar zijn maar de ontwikkeling van de orderportefeuille baart beide directeuren zorgen voor het jaar 2010. De hardste tikken vallen volgens hen in de woningbouw. Iets waar de overheden en corporaties wat aan zouden kunnen doen door het stimuleren van isolatiewerkzaamheden in bestaande woningen en mogelijke verlaging van de BTW. De toenemende vergrijzing in het personeelsbestand maakt dat ze verwachten in drie à vijf jaar toch nog een redelijk personeelsbestand aan het werk te kunnen houden zonder al te grote ingrepen.

Gastcolumnist Ebbo Storm van Leeuwen (AWS Beter Wonen) gaf zijn visie over de mobiliteit anno 2009 en de nabije toekomst.

Over het bankwezen werd Egbert ten Cate aan de tand gevoeld door interviewer Martin Steenbeeke (RTV Oost). De Almeloër is de grote baas van de private zakenbank Bank ten Cate & Cie N.V. te Amsterdam. Volgens Egbert ten Cate is juist de onafhankelijkheid van de bank het 'unique selling point'. Een van de uitgangspunten is dat de bank eerst de cliënten goed wil leren kennen voordat vermogens bij hen in beheer worden gegeven. Dat kan vanaf 250.000 euro maar liever hoger. Gezond verstand en ervaring in het bankwezen maakt dat Bank ten Cate & Cie N.V. geen ontevreden klanten onder de 1300 rekeninghouders kent zo zei Egbert ten Cate.
 

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina