Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-10-2011  

Virus treft Wegener websites (upd)

 

NIJMEGEN - De websites van zeven Wegener kranten zijn zondagavond uit de lucht gehaald vanwege ,,een virus in de websites''. De voorzorgsmaatregel moet verdere verspreiding van het virus voorkomen.
Het gaat om de sites van De Gelderlander, De Stentor, Twentsche Courant Tubantia, de Zeeuwse krant PZC, het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad en BN De Stem.
De gedrukte kranten komen maandag gewoon uit en worden niet getroffen door het virus. Met man en macht wordt gewerkt om de websites weer virusvrij online te krijgen.

Update: 03-10-2011
De websites van de Wegenerkranten, die zondagavond op zwart werden gezet vanwege de dreiging van een virus, zijn weer online. Alleen de economiepagina’s en de pagina’s met beursgegevens blijven op zwart, want daar kwam het virus tot uiting.
De Twentsche Courant Tubantia adviseert iedereen die zondag de site tctubantia.nl of van een andere Wegenerkrant heeft bezocht, om zijn of haar virusscanner te actualiseren.

 
03-10-2011  

Haringveiling Vriezenveen voor goede doelen

 

VRIEZENVEEN - De veiling en proeverij van de allereerste Hollandse Nieuwe bij café-restaurant Zandwijk in Vriezenveen is inmiddels een fenomeen geworden. Als veilingmeester trad dit jaar, Albert Hendrikse directeur van Nijwa Groep op. Hij zorgde er voor dat het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 12.500 euro opbracht. Ewald Huzink van Riwald Recycling Almelo en Gerard Haarhuis van Autobedrijf Haarhuis Geesteren brachten dit jaar gezamenlijk het hoogste bod uit.
Donderdag jl. werd de opbrengst overhandigd aan twee goede doelen. De Stichting vang je Droom en de Stichting Gichon / Napoleon 1812 ontvingen in het bijzijn van de gulle bieders elk een cheque ter waarde van 6259 euro uit handen van Hans Evers, directeur van Marquette Detachering te Almelo.

< Foto: Dick Boswinkel
(aangeleverd)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-10-2011  

Belastingdienst vertrekt uit Twente

 

ALMELO - De Belastingdienst vertrekt uit Almelo en Enschede. Dat is het gevolg van het kabinetsbesluit om alle kantoren te concentreren op 12 locaties. Voor Oost Nederland wordt de concentratielocatie Zwolle.
Voor die concentratie wordt in de komende maanden een Masterplan opgesteld om uiterlijk voor 2021 zijn beslag te krijgen.
Voor Almelo betekent het vertrek dat zo’n 550 medewerkers dienen te verkassen, in de dependance Enschede werken zo’n 200 medewerkers.
De maatregel moet op langere termijn een bezuiniging opleveren.

Burgemeester Den Oudsten van de gemeente Enschede wil zich daar nog niet bij neerleggen. Hij roept de Twentse gemeenten op om gezamenlijk ten strijde te trekken. Den Oudsten strijdt ook nog met Den Haag over het behoud van de afdeling Human Resource Management van Defensie in Enschede. Dat werd in Enschede gevestigd ter compensatie voor de sluiting van de militaire vliegbasis Twente.

Fotoreportage

 
04-10-2011  

Van Capelle al weer weg als hoofdofficier

 

ALMELO – Na amper 9 maanden is hoofdofficier van justitie Monte van Capelle al weer weg uit Almelo. Crimefighter Monte van Capelle kwam begin dit jaar van de rechtbank Assen, waar hij officier van justitie was, naar Almelo.
Monte van Capelle stapt over naar de rechterlijke macht en wordt tijdelijk rechter in Leeuwarden. Op een nader tijdstip wordt dat de rechtbank in Assen.
Monte van Capelle, die zich dagelijks door een chauffeur vanuit zijn woonplaats Groningen naar en van Almelo liet brengen, leed onlangs een gevoelige nederlaag in een zaak tegen een vermeende afperser die als tweede man geldt binnen de afdeling Oost van de 'motorgang' Satudarah. De rechtbank achtte onvoldoende bewijs aanwezig. Advocaat Robert Speijdel dreigde in deze zaak een klacht in te dienen tegen van Capelle.
Monte van Capelle was eerder in zijn carriëre ook betrokken bij de IRT-affaire en de zaak Lancee, de politieman op Terschelling die werd beschuldigd van incest maar later volledig vrijuit ging en een fikse schadevergoeding van de staat ontving.
Na het 'stilzwijgende' vertrek vertrek van Monte van Capelle in Almelo, wordt de functie waargenomen door de hoofdofficier van justitie in Zwolle, Wilbert Tomesen in afwachting van de samenvoeging van de rechtbanken in Oost Nederland.
Tegen die samenvoeging is het nodige verzet omdat globaal genomen door de samenvoeging van de rechtbanken in Gelderland en Overijssel een te groot werkgebied zou ontstaan.

 
04-10-2011  

Gemeente Wierden betaalt wel snel

 

WIERDEN – Enigszins verbolgen door een onderzoek van MKB Nederland waarin de betalingsmoraal van o.a. de gemeente Wierden aan de kaak werd gesteld, heeft de gemeente Wierden een tegenonderzoek ingesteld.
Dat onderzoek laat een andere uitkomst zien dan het MKB- onderzoek waarin de gemiddelde betalingstermijn van Wierden op 38,5 dagen uit kwam.
Volgens het eigen onderzoek is dat echter ruim binnen de termijn van 30 dagen. Volgens Wierden was dat in 2009 binnen 20 dagen en in 2010 binnen 19 dagen.
Het addertje zit kennelijk wat dieper, want gedetailleerd was de Wierdense uitkomst 71 procent van de ontvangen nota’s in 2009 binnen 21 dagen en 86 procent binnen 30 dagen. Exact 14 procent moest dus langer op zijn geld wachten en dat kan flink doortellen in een berekening van het gemiddelde. Voor 2010 waren die Wierdense uitkomsten respectievelijk 77 procent en 88 procent. Er zit dus verbetering in behalve voor de resterende 12 procent die wat langer op haar geld moest wachten.

 
05-10-2011  

Rabobank Noord Twente praatte leden bij

 

ALMELO, Rabobank Noord Twente praatte op maandag 3 oktober haar leden bij tijdens de Afdelingsvergadering voor de afdeling Almelo in het stadion van Heracles. Na een toelichting op de financiële situatie van de bank vervolgde een muzikaal intermezzo het programma.

De jaarcijfers van 2010 werden gepresenteerd door directievoorzitter Erik Jutstra. In 2010, het eerste volledige jaar na de fusie, heeft Rabobank Noord Twente wederom een mooi financieel resultaat geboekt. De nettowinst van de bank kwam uit op een bedrag van € 13,2 miljoen. Een prachtig resultaat dat hard nodig is voor gezonde financiële verhoudingen en dus voor de continuïteit van de dienstverlening van Rabobank Noord Twente.

Nadat de belangstellende leden vragen konden stellen aan het bestuur van de bank, betraden vier muzikale talenten het podium. Een pianist, een harpiste, een violist en een panfluitist verzorgden het programma na de pauze. De jonge, muzikale talenten lieten het publiek genieten van een klassiek en muzikaal hoogstandje dat met veel enthousiasme ontvangen werd. Al met al een succesvolle avond waarin de Rabobank opnieuw haar coöperatieve gedachtegoed tot uiting liet komen.

 
06-10-2011  

ROC van Twente stimuleert studie en topsport

  ENSCHEDE - Woensdag 12 oktober geeft het ROC van Twente tijdens een kick-off bijeenkomst het startschot voor een nieuwe topsportregeling. De nieuwe regeling biedt topsporters en sporttalenten de kans om studie en sport te combineren. De bijeenkomst is voor de (top)sportende studenten en vindt plaats op de leslocatie in De Grolsch Veste.
Lees verder...

 
07-10-2011  

Voetgangster overleden na aanrijding

 

HARBRINKHOEK – Vrijdagmiddag omstreeks 14.55 uur stak een 68-jarige vrouw uit Harbrinkhoek te voet de Almeloseweg over in haar woonplaats. Ze zag niet dat er een auto vanuit de richting Tubbergen kwam, waardoor een aanrijding ontstond. De gewonde voetgangster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan het begin van de avond is de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De auto die betrokken was bij het ongeval werd bestuurd door een 84-jarige vrouw uit Almelo. De VOA (verkeersongevallen analyse) van de Politie Twente onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Het ongeluk vond buiten de bebouwde kom plaats.
 

 
07-10-2011  

Dansspektakel op Noordik Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – Brugklassers van CSG Het Noordik in Vriezenveen hebben donderdagavond 6 oktober een geweldige dansvoorstelling gegeven in de aula van de Noordikvestiging in Vriezenveen. Onder leiding van professionele dansleraren van het Scapino Dans Theater uit Amsterdam zijn ’s middags in groepen dansen aangeleerd en schitterende outfits gemaakt. De leerlingen uit klas 1 gingen er helemaal in op.

Vol overgave
Dit leverde bij de uitvoering verrassende dansprestaties en een prachtig toneelplaatje op. Het verhaal van Koning Arthur, met de strijd tussen het oude mystieke Keltische geloof en het Christendom werd door de 125 leerlingen vol overgave op de planken gezet.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-10-2011  

Oude opgraving Denekamp opnieuw belicht

  DENEKAMP - Het is al bijna 40 jaar geleden dat archeologen een bijzondere nederzetting in Twente opgroeven. Nu, veertig jaar later, geven de Twentse Germanen eindelijk hun geheim prijs.
Gisteren werden de onderzoeksresultaten van de opgravingen in Denekamp officieel overhandigd aan mevrouw Ineke Bakker, gedeputeerde voor Milieu en Kwaliteit Leefomgeving in de provincie Overijssel. De presentatie vond plaats tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Germanen op de Borchert – een oude opgraving opnieuw belicht´ in het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp. De tentoonstelling duurt nog tot 27 november a.s.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-10-2011  

Duizend deelnemers Landgoed Twente Marathon

 

ROSSUM – Zo’n duizend deelnemers telde de vierde editie van de 42 km lange Landgoed Twente Marathon. De route voor de lopers en fietsers ging door het betoverende Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Onderweg kon worden genoten van de natuur en de heerlijke streekproducten die her en der werden aangeboden. Start en finish waren bij Havezathe Everloo in Rossum.
Na de finish doken tal van deelnemers nog lekker in de ‘hot tubs’ en werd gezelligheid troef.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (93 foto's)...

 
10-10-2011  

Stichting VROM boos op provincie


De stichting VROM verzet zich tegen de komst van megastallen.
  Provincie wil Burgerinitiatief nog steeds niet behandelen
ZWOLLE/VROOMSHOOP – De stichting VROM – Vroomshoop en Omstreken een Mesthoop – is verbolgen over het handelen van Gedeputeerde Staten t.a.v. het Burgerinitiatief over LOG´s dat de stichting VROM in 2008 bij de provinciale bestuurders inleverde. GS weigert tot nu toe het Burgerinitiatief te agenderen en de stichting VROM heeft nu haar hoop gevestigd op de leden van Provinciale Staten.
Lees verder...


Brief stichting VROM aan Provinciale Staten
Agenda Provinciale Staten 12-10-2011

 
11-10-2011  

Laptop voor ruim 100 studenten bouw

 

ALMELO/HENGELO – Ruim 100 tweedejaarsstudenten Bouwkunde van het ROC van Twente in Almelo en Hengelo krijgen een supersnelle en krachtige laptop als beloning voor hun overgang van het eerste naar het tweede studiejaar. Bouwtalent/HBO Jobscore en het Twentse bedrijfsleven zijn de gulle gevers en de laptop moet de studenten helpen bij hun BOL4 studie en equipage voor de stageperiode.
Bouwtalent/HBO Jobscore draagt zorg voor stageplekken in de bouw en infra en promoot het technisch onderwijs. Ook werkt het met opleidingen samen om studie-uitval te voorkomen en terug te dringen. Studenten in de bouw krijgen jaarlijks geschenken bij hun vorderingen. In het eerste studiejaar kreeg men bijvoorbeeld een veiligheidspakket en de komende studiejaren wacht hen nog een financiële tegemoetkoming voor een studiereis naar het buitenland en een cadeau bij het behalen van het BOL4 diploma.
De leerlingen van het ROC van Twente in Almelo waren de eerste die vandaag hun laptop in ontvangst namen en woensdag zijn de studenten in Hengelo aan de beurt.

 
11-10-2011  

Groothuis Woningbouw saneert opnieuw

 

HARBRINKHOEK – Na een eerdere sanering in 2009 toen 100 banen verloren gingen bij Groothuis Woningbouw, moet nu opnieuw het mes in het personeelsbestand. Maandagavond werd het personeel geïnformeerd en vandaag de vakbonden. De teruglopende verkoopcijfers van de bouwer van prefab woningen spelen het bedrijf opnieuw parten waardoor naar verwachting 70 van de huidige 200 arbeidsplaatsen verloren gaan.

 
11-10-2011  

Stichting voor mobiele podia in Wierden

  WIERDEN - Een stichting met vertegenwoordigers van verschillende organisaties in de gemeente Wierden gaat bezig met het aanschaffen en exploiteren van twee mobiele podia voor voorstellingen in de open lucht.
Lees verder...

 
12-10-2011  

Puzzelen met spoortunnels in Wierden

 

WIERDEN - In het weekend van 15 oktober wordt de spoorkruisende tunnelmoot van de onderdoorgang Dikkensweg verschoven naar zijn definitieve plek onder het spoor. Honderd meter verderop hijst een kraan de betonnen elementen van de perrontunnel naar hun definitieve plaats.
Na het verwijderen van het spoor en de ondergrond bij de Dikkensweg wordt aanstaande zondag de tunnelmoot dertig meter verplaatst. De betonnen kolos met een totale massa van 1500 ton meet ruim 18 bij 16 meter en is ongeveer 6 meter hoog. Met een snelheid van 6 meter per uur wordt de tunnel over een schuifbaan gedrukt. Daarna wordt de spoorbaan weer teruggebouwd. De perrontunnel is als een legpuzzel naast het station voorgebouwd. Een 1200 tons kraan zal de onderdelen een voor een verplaatsen naar hun positie onder de perrons en sporen. In verband met het inzetten van groot materieel en de vele logistieke bewegingen wordt een gedeelte van de Spoorstraat en de Dikkensweg geheel afgesloten voor het verkeer. Verder stelt de gemeente een parkeerverbod in voor de Noord Parallelweg en de Spoorstraat. Voor de bereikbaarheid van het centrum is de kruising Kerkhofstraat – Bongerd in twee richtingen te gebruiken. Webcam De directe omgeving rond de werkzaamheden is afgesloten. Om mogelijk te maken dat het hele proces toch op de voet gevolgd kan worden, plaatst ProRail webcams bij de werkzaamheden. Via de website van ProRail zijn de vorderingen van de werkzaamheden online te volgen. Geinteresseerden kunnen de beelden hiervan bekijken via www.prorail.nl  De werkzaamheden hebben gevolgen voor de treindienst van zaterdag 15 oktober tot woensdag 19 oktober. Dan rijden er geen treinen op de lijn Oldenzaal - Hengelo - Almelo - Deventer en Almelo-Mariënberg. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl  en NOS teletekstpagina’s 751 en 754 of vraag een reisadvies op maat via 0900-9292 (€ 0,70 c.p.m.).

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
13-10-2011  

Einde Wgr voor Regio Twente in zicht

 

DEN HAAG – Er komt een einde aan de zeven Wgr-bestuursregio’s in Nederland. Het kabinet wil per 31 december 2012 de Wgr-regio’s opheffen. De Regio Twente hoopt toch de gelden voor de gezamenlijke Twentse verkeerstaken als openbaar vervoer en aanleg van wegen van een slordige 40 miljoen euro op jaarbasis, te kunnen behouden.
De vijf Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal zijn de laatste jaren al steeds actiever om gezamenlijk beleid te ontwikkelen los van de Regio Twente. Dat is steeds meer een Calimero-strijd tussen negen plattelandsgemeenten en de stedelijke kernen van de Twentse Netwerksteden.
In 2009 bedroeg het totaal aan doelsubsidies van het Rijk een bedrag van 1741 miljard euro. Het kabinet Rutte denkt daarop flink te kunnen besparen door deze vierde 'getrapte' bestuurslaag weg te snijden.


Lees het persbericht van de Regio Twente

 
14-10-2011  

N 743 bij Borne zaterdag weer open

 

BORNE – Na de opknapbeurt door Reef Infra van de N743 tussen de gemeentegrens van Hengelo en de rotonde Rondweg/Prins Bernhardlaan bij Borne, gaat deze zaterdag weer open voor alle verkeer.
Tijdens de opknapbeurt zijn tevens de fietsoversteken ter hoogte van de Oude Deurninger en de Aalscheer verbeterd en is nieuwe belijning aangebracht.
Voor de klus is verbeterd asfalt gebruikt waardoor het verkeerslawaai minder is en de levensduur is verlengd.

Foto: Geert Cox

 
16-10-2011  

Prorail werkt aan spoor in Twente


Fietstunnel Aalderinkssingel Almelo.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Alle treinreizigers in Twente hebben het inmiddels gemerkt. Sinds vrijdagnacht rijden er geen treinen in Twente. Aan de spoorlijnen Almelo-Mariënberg, Oldenzaal-Hengelo en Hengelo-Deventer wordt grootschalig gewerkt aan het vernieuwen van sporen en wissels. Ook worden er vier nieuwe spoortunnels gelegd. In Almelo een fietstunnel in de Aalderinkssingel (zie fotoreportage) en worden honderden voegen in de rails dichtgelast om een einde te maken aan het kedeng, kedeng-geluid en worden de wissels voorzien van aardwarmtewisselaars. Verder wordt in Wierden een tunnel in de Dikkensweg geschoven maar zijn er wat problemen met de waterdichtheid. Ook in Rijssen en Nijverdal worden verkeerstunnels aangelegd. Woensdag a.s. moeten volgens planning de treinen weet gaan rijden met uitzondering van de lijn Wierden-Nijverdal waar de werkzaamheden aan het Combiproject tot 24 oktober duren. Tot zo lang rijden er op de diverse trajecten bussen om de reizigers van A naar B te krijgen.
Volgens Prorail ziet het er naar uit dat dit lukt.
Tot slot wordt van 22 t/m 24 ook gewerkt op het traject Hengelo-Enschede. Ook dan rijden er bussen.

Kijk naar de fotoreportage van Jan Bril over de aanleg van de fietstunnel in de Aalderinkssingel te Almelo en fotoreportage van de aanleg van de tunnel in Wierden. Kijk hier naar de foto's van de aanleg van de spoortunnel Veeneslagen in Rijssen.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
23-10-2011  

Open dag 't Vossenveen Albergen

 

ALBERGEN - Ter afsluiting van het seizoen werd bij 't Vossenveen Albergen vandaag een kunstzinnige, culturele en ambachtelijke open dag gehouden.
Honderden bezoekers namen een kijkje in de beeldentuin en galerie waar diverse kunstenaars hun werk exposeren en bewonderden de uitvoering van diverse ambachten zoals forceren van metaal, smeden en kleien. Sommige bezoekers gingen zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van kaarsen en sieraden of schilderden een eigen kunstwerk.
Cees Meijer zong à capella werk van Mozart en de VVV Tubbergen presenteerde nieuwe fiets- en wandelroutes.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (71 foto's)...

 
23-10-2011  

Albergernaar Asbreuk heeft mooiste haas


De winnende Belgische haas van Harold Asbreuk.
Foto: Dennis Voortman
 

RIJSSEN/ALBERGEN -Harald Asbreuk uit Albergen heeft op de Reggeshow in Rijssen één van de hoofdprijzen gewonnen. De keurmeesters wezen zijn Belgische haas - een jonge ram - aan als fraaiste konijn van deze open jongdieren tentoonstelling. Asbreuk is de voorzitter van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten.
Ook de twee jeugdleden van APKV Het Oosten vielen in de prijzen op de show in de Reggehal. Brit Schorn uit Almelo showde het fraaiste grote hoen van een jeugdlid met een buff kleurige Orpington. De jong hen behaalde het predicaat ZG (zeer goed). En clubgenote Lianne Voortman uit Almelo had het fraaiste konijn van de Reggeshow van een jeugdlid. Haar konijn van het ras Tan in de kleur zwart kreeg van keurmeester Gerrit Stoelhorst het hoge predicaat F (fraai). Ook vermeldenswaardig was de prestatie van Almeloër Mans Koenderink. Zijn sierduif, een Nederlands hoogvlier in de kleurslag met de opmerkelijke omschrijving ‘schoonsteenveger’, behaalde een Uitmuntend. Een ‘U’ is het hoogst mogelijke predicaat.
Alle uitslagen van leden van APKV Het Oosten en veel foto’s zijn te vinden op de website van de vereniging.

 
23-10-2011  

Overijssel steekt gunstig af in huizenmarkt

 

ALMELO – Volgens cijfers van het Kadaster en CBS blijft de huizenmarkt in Overijssel stabieler dan de rest van Nederland. Daalde landelijk de waarde vorige maand met 2,9 procent, in Overijssel was dat het laagst met 1,2 procent. Vooral in Zeeland en Friesland vielen de klappen met een daling van 6,5 procent. De daling was het hoogst bij tweekappers en bij rijtjeswoningen het laagst.
In september werden iets meer woningen verkocht dan in september voor een jaar geleden.

 
24-10-2011  

Diepenheimer vermist

 

DIEPENHEIM - De politie is op zoek naar de 72-jarige heer Meijer. Hij heeft in verwarde toestand donderdagmiddag 20 oktober zijn woning aan de Regenwicestraat verlaten en wordt sindsdien vermist.

Omdat een ongeluk gevreesd wordt heeft de politie gelijk de omgeving afgezocht met speurhonden en is een helikopter van de politie ingezet. Zondag 23 oktober is nogmaals gezocht, ditmaal is per boot het Twentekanaal afgezocht en zijn duikers ingezet. Tot op heden is meneer Meijer niet aangetroffen.

De politie verzoekt mensen die hem na donderdag 20 oktober 13.00 uur gezien hebben of weten waar hij is contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer 0900-8844.Of mailen naar: info@twente.politie.nl

Signalement Dhr. Meijer:
- Blanke man
- Slank postuur
- Ongeveer 1.70 m lang
- Grijs haar, lichter bij de slapen
- Hij droeg een groen/bruine jas, donkerblauwe spijkerbroek en bruine schoenen
- Hij is lopend vertrokken

 
25-10-2011  

Ter Steege Groep bouwt aan toekomst Kenia


Foto: De enthousiaste groep bouwvakkers van Ter Steege die naar Kenia gaan, met links algemeen directeur Hans ter Steege en rechts Gerald van Dijk van Dorcas.
 

RIJSSEN - Onlangs vierde de Ter Steege Groep het honderjarig bestaan van het Rijssense bouwconcern in de hallen van het voormalige Java-complex van Royal ten Cate, het complex dat moet worden omgetoverd tot een nieuwe woonkern in de Almelose binnnenstad. Tijdens die feestelijke bijeenkomsten werd ook bekend gemaakt dat onder het motto “100 jaar met elkaar” een welzijnsproject in Kenia gestart zal worden. Dat nu wordt een woningproject voor de stichting Dorcas in Kenia. 

In de eerste week van november gaan derhalve een 13-tal medewerkers van de Ter Steege Groep naar Kenia. Zij gaan daar belangeloos een steentje bijdragen aan de bouw van 12 woningen. Het familiebedrijf wil daarmee maatschappelijk uiting geven aan haar 100-jarig jubileum. Zij doet dit samen met Dorcas, een christelijke internationale hulporganisatie. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld en werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties.
Voor dit maatschappelijke project konden alle medewerkers van de Ter Steege Groep zich aanmelden door een goede motivatie te schrijven. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn uiteindelijk 13 medewerkers gekozen die de handen uit de mouwen gaan steken in Kenia.
Samen met de lokale bevolking van Wikivuvwa wordt gewerkt aan de bouw van 12 woningen. Op deze wijze hoopt Ter Steege, door onderdak te bieden aan 12 kwetsbare families, de leef- en hygiënische omstandigheden aanzienlijk te verbeteren. Het project wordt medegefinancierd met de giften van de (zaken-)relaties van Ter Steege die zijn gedaan voor het 100-jarig jubileum.
De deelnemers zijn erg enthousiast en de voorbereidingen zijn in volle gang. Zo wordt al van alles verzameld om als extra bagage mee te nemen voor de mensen in Kenia. Op 8 november zullen zij waarschijnlijk moe maar voldaan terugkeren naar Nederland met een koffer vol indrukken en boeiende ervaringen.
Voor het thuisfront, collega’s en andere belangstellenden is een website in het leven geroepen waar de ervaringen zijn te lezen en foto’s kunnen worden bekeken: www.tersteege.waarbenjij.nu
Ook op Twitter is dit maatschappelijke project van Ter Steege te volgen op: www.twitter.com/TSBouwt_Kenia
De www.tersteegegroep.nl/ts/index2.htmTer Steege Groep is een echt familiebedrijf en bestaat anno 2011 uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen met circa 900 medewerkers.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-10-2011  

Europa´s modernste varkensstal in Albergen

 

ALBERGEN – De familie Goselink in Albergen opende vrijdag haar nieuwe stal voor het houden van 3520 vleesvarkens. Met deze stal voor 3.520 vleesvarkens wordt de eerste stap gezet naar een gesloten bedrijfsvoering.
De stal behoord tot de modernste van Europa en is niet alleen duurzaam, maar ook volledig ingepast in het landschap. Met zonnepanelen en een warmtewisselaar op de luchtwasser wordt voor een groot deel in eigen energiebehoefte voorzien en zelfs geleverd aan het netwerk. De extra investering voor warmtewinning uit de lucht kan in 4 à 5 jaar worden terugverdiend. De terug gewonnen warmte wordt benut in de voerkeuken waar nat en droogvoer wordt gemengd om als warme brij aan de varkens te worden gevoerd.
Leverancier ForFarmers ziet de varkenshouderij als voorbeeld voor andere afnemers en maakte er een filmpje van.

 
26-10-2011  

20 Miljoen extra voor landelijk gebied

  ZWOLLE - Provinciale Staten van Overijssel heeft vandaag besloten om 20 miljoen euro extra uit te trekken voor het landelijk gebied om lopende gebiedsprocessen te kunnen afronden. Het voorstel werd gedaan door de coalitiepartijen CDA, VVD, Christen Unie en SGP en kreeg steun van de PVV. Het geld gaat vooral naar structuurverbetering van de landbouw. Hiermee komt het totale bedrag dat de provincie uittrekt voor het landelijk gebied uit op ruim 60 miljoen euro.
Lees verder...

 
29-10-2011  

Job Klaasen: Mauro moet in Nederland blijven

 

ALMELO – In een hal van het Indiëcomplex hield oud- gedeputeerde Job Klaasen, op initiatief van het Twents opinieweekblad De Roskam, zijn eerste Job Klaasen Lezing.
Onderwerp was de mores in de politiek en daar had Klaasen zelf ook voldoende mee te maken gehad na een akkefietje over zijn CV. Klaasen stapte daardoor op als gedeputeerde na een lange politieke carrière, die hem eerst raadslid maakte in Almelo en Statenlid en acht jaar als gedeputeerde voor de VVD.
Hoofdlijn van de lezing was ethiek en politiek. Klaasen vindt dat het in de praktijk steeds meer om het proces gaat en steeds minder om de inhoud. “Nog nooit, voor zover ik mij kan herinneren, is de burger zo ver verwijderd van de politiek en het bestuur. Met grote bewegingen zie je dat men zich afkeert van de politiek”, zei Klaasen o.a.
Klaasen pleitte voor meer verantwoordelijkheid bij de overheid. “Ik ben de mening toegedaan dat we de mensen niet moeten laten kijken naar het spel, maar dat veel meer mensen zelf het spel moeten spelen, zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor zichzelf, de omgeving en voor alles dat hen dierbaar is en dat moet verder gaan dan het eigenbelang.. Natuurlijk is er een krachtige overheid nodig, niet als speler, maar als spelverdeler, die mensen in positie zet en sommige mensen beschermt als dat nodig is, en dat is zeer beperkt nodig.”

Opmerkelijk ook zijn mening over de discussie in de Tweede Kamer rond de voorgenomen uitzetting van de achttienjarige Angolees Mauro. Klaasen is vierkant tegen die uitzetting en vindt zelfs dat de wettelijke regels moeten worden aangepast. Daarmee gaat Klaasen in tegen het beleid van partijgenoot en minister-president Mark Rutte.
Oud- gedeputeerde Jansen (CDA) sloot zich bij die mening aan en verkondigde dat hij zich daar zaterdag tijdens het CDA-congres voor zal inzetten. De kwestie hangt het CDA als een molensteen om de nek mede omdat een derde van de partij niets ziet in een samenwerking met de PVV. Volgens hen wordt de C van het CDA daardoor onzichtbaar en wordt de partij gemangeld in het regeerakkoord.

Fotoreportage: Coen Mulder

Naschrift redactie
:
Volgens een enquete van NIPO wil 70 procent van de Nederlandse bevolking dat kinderen die langer dan 8 jaar in ons land verblijven, in ons land mogen blijven.
Eens kijken wat het CDA er van bakt tijdens het congres. Of zouden ze liever bij de niets ontziende minderheid willen horen?

Fotoreportage (24 foto's)...

 
30-10-2011  

Vermiste Diepenheimer is dood

 

DIEPENHEIM – De vermiste Diepenheimer die sinds 20 oktober jl werd vermist, is door wandelaars hedenmorgen rond 10.30 uur dood aangetroffen in het bos in de omgeving Houboerweg/Lochemseweg in Diepenheim .
Na onderzoek is gebleken dat er geen misdrijf in het spel is. Zijn lichaam is inmiddels vrijgegeven aan de familie.

 
30-10-2011  

Najaarskermis in Tubbergen

 

TUBBERGEN – In Tubbergen was de afgelopen dagen de op één na laatste kermis in de regio. De laatste is echter de ‘Koale Karmis’ in Ootmarsum en ook Ootmarsum moet er aan geloven. Tijdens de ‘Koale Karmis’van 4 t/m 6 november a.s. worden namelijk camera’s ingezet als preventie tegen vechtpartijen en vernielingen die de laatste jaren het stadje steeds meer teisterden.
De ‘Koale Karmis’ is traditiegetrouw de laatste kermis van het jaar in de regio Twente en wordt massaal bezocht door bezoekers uit de omliggende kerkdorpen.

Fotograaf Jan Bril nam een kijkje in Tubbergen.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
30-10-2011  

Hengeloër Henk Nijhof wil schild rondom Mauro

 

HENGELO/ DEN HAAG - Hengeloër Henk Nijhof wil dinsdag in Den Haag letterlijk tonen dat Nederlanders de Angolees Mauro in hun hart sluiten. Hij organiseert een menselijk cordon rond de jonge vluchteling, die terug moet naar zijn eigen land nu hij 18 is geworden.
De Hengelose oud- wethouder en landelijk voorzitter van GroenLinks voert de actie op persoonlijke titel en vindt dat best lastig om duidelijk te maken.
Volgens de Hengeloër geldt de politieke kleur van de actievoerders niet. Nijhof riep medestanders via Twitter op, zijn initiatief te steunen. Sindsdien dijt de actie uit als een olievlek en werd ook al spontaan een website gemaakt http://mauro.nu
Dinsdag a.s. wanneer de Tweede Kamer opnieuw debatteert over de uitzetting van Mauro, wil Nijhof het menselijk schild rondom de 18-jarige Mauro vorm geven.
Een landelijke enquete van NIPO toonde dat 70 procent van de bevolking tegen de uitzetting is. De affaire leidt ook tot een dramatisch dieptepunt voor regeringspartner CDA dat in peilingen is teruggezakt van 21 naar 11 kamerzetels. Criticasters verwijten het CDA dat de C van christelijk niet meer in de partij zichtbaar is. Zij steunen de dissidente CDA-kamerleden Koppejan en Ferrier. Of die dinsdag een motie steunen om Mauro in ons land te houden, moet echter worden afgewacht, want de partijdiscipline is sterk.

 
31-10-2011  

Nieuw onderzoek naar teerput Vasse

 

VASSE – Er komt een nieuw onderzoek naar het risico voor de volksgezondheid betreffende de verontreiniging van het grondwater rondom de teerput in Vasse. Dat is het resultaat van het overleg tussen de dorpsraad en de provincie Overijssel, zo maakte gedeputeerde Ineke Bakker bekend tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in restaurant Tante Sien in Vasse.
Het onderzoek staat o.l.v. de Amsterdamse hoogleraar Milieukunde Prof. Lucas Reijnders, die zich eerder kritisch uitliet over het plan de teerput hermetisch af te dekken. Het onderzoek moet in het voorjaar van 2012 worden afgerond.

Vorige week stelde D66-kamerlid Stientje van Veldhoven al vragen over de voorgenomen sanering van de teerput aan de minister van volksgezondheid Schippers en staatsecretaris van infrastructuur & milieu Atsma.
Van Veldhoven was gealarmeerd door een brief van de buurtbewoners aan de Beekzijdeweg in Vasse. Van Veldhoven wil weten wie verantwoordelijk is voor het beheer van de locatie en of de bewindslieden bereid zijn samen met de provincie tot een structurele oplossing te komen. Ook wil van Veldhoven graag antwoord op de vraag welke werkzaamheden er in de afgelopen tien jaar zijn geweest in opdracht van het rijk, de provincie en de gemeente. Daarnaast wil het kamerlid van de bewindspersonen vernemen hoe hoog het risico voor de volksgezondheid, van de lokale bewoners, is. Tot slot vroeg van Veldhoven of de bevindingen van professor Reijnders, dat meerdere peilbuizen kapot zijn, kloppen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina